Fraser: ‘Als niet-Ajacied kun je geen hekel aan die jongens hebben’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Ajax geldt van oudsher als de meest succesvolle club en ook als de meest gehate club van de Eredivisie. De afgelopen tijd lijkt de houding van de aanhang van de rest van de clubs echter tegenover de Amsterdammers echter wat te veranderen en ook Henk Fraser, voormalig speler van Feyenoord en de huidige trainer van Sparta Rotterdam, moet toegeven dat er iets veranderd is in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Henk Fraser?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door fcexclusief)

Nou moet ik Fraser hier wel gelijk geven.. vroeger irriteerde ik me ook aan veel Ajax spelers, qua arrogantie en attitude, maar nu niet meer. Zelfs Schone vind ik sympathiek , ondanks zijn domme uitspraken uit het verleden, dat ze nog wel ff kampioen worden enzo. Ajax heeft aan sympathie gewonnen, en ik zie ze nu ook graag winnen in de CL, ookal ben ik Feyenoorder!

10 november 2018 om 08:25

Hoe komt t toch dat er best veel mensen denken dat t al beslist is? Ja psv heeft perfecte score na 11 speelronde, 5 punten voorsprong. Waarvan 3 thuis tegen ajax zelf. Op papier had psv ook iets makkelijkker tegenstsmders gehad, waarvan op papier de moeilijkere tegenstanders thuis werden ontvangen.

10 november 2018 om 08:59

Dit seizoen valt mee, zo lijkt t. Telkens na de CL poule wedstrijden won ajax haar ed duels vrij eenvoudig. Al 3 x t geval. We zullen zondag zien. En daarbij hoeveel wedstrijden gaat ajax nou meer spelen in europa. Naar alle waarschijnlijkheid 2 meer in de CL, na de winterstop. Denk dat dit geen factor hoeft te zijn dit jaar.

10 november 2018 om 16:34

hoe zeg je dat ook alweer? de wens is de vader van de gedachte..

10 november 2018 om 08:38

Fraser heeft hier toch wel een punt vind ik. Als je ziet hoe een Vertonghen of een Cillessen voor de camera stonden. Dat waren kwallen, maar als je nu een de Ligt of een Frenkie de Jong voor de camera ziet staan.. Dat zijn gewoon leuke interviews naar te kijken omdat het gewoon leuke gasten zijn.

10 november 2018 om 08:54

Leuke interviews zijn het zelden, want ze zeggen precies wat ze moeten zeggen. Maar het is inderdaad niet dat ik me eraan erger.

10 november 2018 om 09:13

Ja zo zijn er mensen in elke club die andere de nekharen recht overeind doen staan. Persoonlijk heb ik dat met een Luuk de jong. Maar dat is meer een beeld wat zich waarschijnlijk vormt door hoe we ze zie in een wedstrijd.dan dat wij dat kunnen baseren op hoe ze daadwerkelijk zijn.

10 november 2018 om 10:04

De Ligt en de Jong praten heel natuurlijk voor de camera en dat maakt het leuk om naar te luisteren. Dat het kut interviews zijn ja, sinds het altijd dezelfde domme standaard vragen zijn.

10 november 2018 om 10:32

Vertonghen heeft toen dat liedje gezongen, dan kan ik me voorstellen dat alleen al die kop weerstand oproept. Cillissen heeft sowieso niet zo’n heel sympathieke uitstraling, dus die snap ik ook :-D Ik vind vooral Frenkie wel leuke interviews geven; ontwapenend en gewoon benoemen wat goed/fout is met n gezonde dosis zelfkritiek. Niet dat politieke geneuzel.

10 november 2018 om 13:43

En hoe dacht jij dat john de wolf, ruud heus, ulrich van gobbel of dirk kuijt overkomen?

10 november 2018 om 08:39

Ik kan hier geen touw aan vastknopen. Je vindt dat Fraser door de mand valt met z'n beperkte blik, maar tegelijkertijd vind je dat hij gelijk heeft?

Ik denk dat arrogantie gewoon niet het juiste woord is. Het is meer bravoure/bluf wat Ajacieden tonen. Dit is zelfs iets wat bijna aangeleerd wordt; je niet af laten bluffen door hard spel van de tegenstander, maar juist zelf bluf tonen door alles met volle overtuiging te doen

10 november 2018 om 09:09

Juist maar het is zo lekker voor velen om arrogant te zeggen want dat is negatief.

10 november 2018 om 09:18

Ik heb ook niet het idee dat er veel Ajaxspelers arrogant zijn. Het sluipt we door richting (sommige) supporters, die menen rechten te kunnen ontlenen aan het succes van hun team.

10 november 2018 om 09:35

@gdoxu

Je schrijft: "ik denk dat arrogantie gewoon niet het juiste woord is. Het is meer bravoure/bluf wat Ajacieden tonen. Dit is zelfs iets wat bijna aangeleerd wordt; je niet af laten bluffen door hard spel van de tegenstander, maar juist zelf bluf tonen door alles met volle overtuiging te doen".

Als je uitstraalt en uitdraagt dat je de beste bent of wilt zijn, duidt dat niet op arrogantie, maar maar op zelfverzekerdheid. Het wordt pas arrogant als je je te goed voelt voor anderen. Als de discussie over Ajax gaat, vliegt de kwalificatie "arrogant" te pas en te onpas over tafel als argument, terwijl duidelijk blijkt dat men geen enkel idee heeft, wat het begrip feitelijk betekent. Ajax pretendeert graag de beste te zijn, maar draagt nooit uit zich te goed te voelen voor andere clubs en die te minachten. Toen er in het begin van de eeuw plannen waren voor een Atlantische competitie, weigerde Ajax daaraan deel te nemen als de eigen competitie daarvoor moest worden verlaten. PSV wilde dat wel. De club publiceerde daarover en ik citeer: ""de Uefa moet begrijpen dat het voor clubs als de onze steeds moeilijker wordt en ze moeten accepteren dat we de nationale markten ontgroeid zijn.". Als je zegt dat je de nationale markt ontgroeid bent, zeg je daarmee expliciet dat je je daarvoor te goed voelt. En dat is dus pas echt arrogant. PSV komt daar kennelijk mee weg, terwijl Ajax al arrogantie wordt aangewreven als men uitspreekt dat men kampioen wil worden. Terwijl de andere topclubs exact hetzelfde willen. Ik kan me nog goed de storm van kritiek herinneren die losbarstte toen Ajax in 2003 kampioen werd en de kledingsponsor een 1 op de stropdassen had geborduurd. De wereld was te klein na zulk een arrogante daad. In 2007 werd de gouden kampioensster door de Uefa ingevoerd en hoewel dat een gelijksoortige uiting was, bleef het na die introductie muisstil. Datzelfde gold toen Feyenoord onlangs kampioen werd en dat kampioenschap op de stropdassen liet drukken. Het kan verkeren, zei Bredero ooit.

Bron:
http://www.supver-psv.nl/nl/nieuws/1094.html

10 november 2018 om 12:51

@Scepticus, geweldig verwoord! Ik wist ook niet dat PSV zich zo had geuit. Het klopt wel wat je zegt: elke uitspraak van Ajax wordt door niet-Ajacieden meteen onder de noemer van 'arrogant' geplaatst, terwijl andere clubs dat totaal niet hebben. Dat geldt zelfs voor de supporters. Ik heb meerdere reacties van PSV-supporters gelezen dat PSV makkelijk kampioen zal worden. Niemand die zei dat het arrogant was. Maar pas op als een Ajacied dat zegt.

10 november 2018 om 11:55

Aan Ajax zit een beetje vast dat ze hun voetbal (combinatievoetbal) beter vinden dan ander soort voetbal. Als dan een andere ploeg meer wedstrijden wint met wat directer spel hoorde je daar gelijk gezeur over na afloop. Je mag als tegenstander eigenlijk niet met direct spel tegen Ajax winnen, dat is bijna valsspelen.

Nog steeds geen touw aan vast te knopen Barca 1. Je bent onduidelijk.
Ik vind dat Fraser verder best een punt heeft, echter heeft ouder worden er wellicht ook mee te maken.
Ik vond de Ajacieden uit de jaren 90 ook verschrikkelijk en nu kijk ik er ontspannen naar (interviews, etc.)

Het stempel van arrogant is altijd misplaatst geweest. Komt voort uit afgunst. Dat zie je in elk land. De beste, succesvolste clubs hebben de grootste aanhang maar zijn ook het meest gehaat.
Ajax is nooit arrogant gewest. wel zelfbewust. Wat is daar mis mee. Niks. Dat past bij Nederland.
De club eb de spelers sowieso niet. Dar de supporters dat altijd zeggen heeft niks met de club te maken. Die zijn gewoon trots op hun club en roepen alleen de waarheid. Dat heeft met de historie te maken.
Als ik teksten in het verleden hoor van bijv. Elia dan komt dat bij mij eerder over als arrogant. Nooit iets echt gepresteerd maar wel een grote muil.
Ook het fabeltje van kille club. Dat wordt altijd van buitenaf geschreeuwd maar mensen die bij Ajax gewerkt hebben praten altijd over een warme club. En die kunnen het weten. De buitenwereld niet.
Zoiets gaat altijd een eigen leven lijden. En domoren papegaaien dat na.

10 november 2018 om 09:29

Roepen dat je de beste bent terwijl je al 5 jaar niks hebt gewonnen is gewoon arrogant. Je kan er niks anders van maken. Dat is niet zelfbewust maar getuigt juist van heel weinig zelfkritiek.

10 november 2018 om 09:48

De ligt en de Jong hebben deze arrogantie nog steeds tegenwoordig in het veld en niet meer voor de camera. We mogen toch trots zijn in Nederland dat we de bovengenoemde en de, Kluiverts, malen, Bergwijn, Dolberg ,Masraoui Van Beek etc opleiden bij Ajax.

10 november 2018 om 09:58

@marocberkane

Je schrijft: "roepen dat je de beste bent terwijl je al 5 jaar niks hebt gewonnen is gewoon arrogant. Je kan er niks anders van maken. Dat is niet zelfbewust maar getuigt juist van heel weinig zelfkritiek".

Het begrip "beste" is subjectief. Of je dat wel of niet bent, hangt af van de criteria die je daarvoor hanteert. Ajax is veruit de grootste en bekendste club van NL en heeft de meeste prijzen gewonnen. In dat opzicht is de club dus wel degelijk de beste. Dat de club de laatste 4 titels aan zich voorbij heeft zien gaan, doet daar niets aan af. Je uitspraak is ook behoorlijk demagogisch omdat je wel roept dat Ajax al 4 seizoenen niets heeft gewonnen, maar daar niet bij vermeld dat de club daarvoor 4 titels achter elkaar heeft gewonnen en de vijfde op een doelpunt heeft gemist. En tussendoor ook nog een de EL finale heeft gehaald. Dat is weliswaar geen prijs, maar wel een prestatie. Maar bovenal snap ik niet waar je je druk over maakt. Het begrip "de beste" is net zo subjectief als een mening. Het is een holle frase en als mensen die willen bezigen, laat hen dan in die waan. Probeer eens wat te relativeren. Het leven is al zwaar genoeg.

10 november 2018 om 10:11

Het kan best dat je op basis van historie de beste bent. Maar het is een beetje misplaatst om dat te roepen in een seizoen dat je weer achter PSV aanholt. Ook uitspraken bij elke andere club die kampioen wordt dat ajax eigenlijk het beste voetbal en de spelers heeft en de terechte kampioen zou moeten zijn hebben hetzelfde effect. En ik maak me er niet druk om ik probeer alleen even uit te leggen waarom het gezien kan worden als arrogant.

10 november 2018 om 12:33

Bijna helemaal niemand roept dat. Voor elke Ajacied die dat zegt zijn er tien Feyenoorders of PSVers die er over beginnen te mauwen.

10 november 2018 om 13:04

Achter psv aanholt ðÿ˜‚ðÿ˜‚. Psv staat op eenderde van de competitie 5 puntjes voor. Ze doen het goed, niets op af te dingen. Maar het is niet zo dat het stress geeft aan Ajax zijde. Wij kunnen er allemaal helemaal niets van zeggen.
En het is natuurlijk helemaal niet misplaatst. Ajax heeft een historie waar de rest van Nederland allen maar van kan dromen.

10 november 2018 om 09:36

Onzin, Amsterdammers zijn gewoon een arrogant volkje. Je kan het ook branie noemen met een wat positiever woord. Is ook niet erg, ze zijn immers de hoofdstad en dan is Ajax ook nog eens de grootste club, maar enige arrogantie, dan wel verklaarbaar of niet, stralen ze wel uit. Zelf heb ik niet zo veel meer tegen Ajax. Tuurlijk kan ik een grijns niet onderdrukken als ze verliezen in de Eredivisie, maar in Europa hoop il gewoon dat ze alles winnen. Of dat aan Ajax ligt weet ik niet, misschien ook aan m'n leeftijd.

10 november 2018 om 09:43

Ja Fraser , net doen of je een goede voetballer bent maar het gebrek daar aan verbergen door de smerigste overtredingen. Dan liever ern beetje branie van een paar jonge ajaksieden.

10 november 2018 om 10:03

@migi

Je schrijft: "onzin, Amsterdammers zijn gewoon een arrogant volkje. Je kan het ook branie noemen met een wat positiever woord".

In Amsterdam wonen bijna een miljoen inwoners en de helft daarvan zijn allochtoon. En die zijn volgens jou allemaal arrogant.

10 november 2018 om 12:52

Scepticus: die zijn inmiddels toch allemaal ingeburgerd en zijn dan toch ook Amsterdammers. Dus waarschijnlijk wel 😂😂😂

11 november 2018 om 09:59

@scepticus

Ik wilde nog schrijven dat het ook minder is omdat er steeds minder Amsterdammers wonen, maar ik was bang dan neergezet te worden als racist of iets dergelijks Een vriend van mij is overigens zo'n Amsterdamse allochtoon, maar das echt een geweldig ingeburgerde bijdehante Amsterdammer hoor.

Ajacieden zijn ook gewoon hele toffe mensen, goed dat je het eindelijk beseft Henk! ;-)

Aversie ten opzichte van Ajax is eigenlijk altijd gebaseerd geweest op afgunst.
De Amsterdamse Football Club was per saldo het meest succesvol in de Nederlandse competitie en in Europees verband.
Inmiddels komt PSV ook regelmatiger bovendrijven en slechts incidenteel wordt Feyenoord nog kampioen.
Waarschijnlijk heeft men bij Ajax toch een beter beleid op het gebied van jeugdopleiding en scouting.
Dat men nu een samenwerking heeft met Sparta Rotterdam inzake de talenten is juist een goede zaak.
Terwijl de aanhang van Feyenoord star blijft vasthouden aan het zielige '020'.
Dit gedrag zal hen niet verder helpen, laat staan een peperduur nieuw stadion.

Ik denk zelf ook,dat wat met nouri is gebeurd,mensen meer sympathie voor de club hebben nu en de nieuwe jeugd speler van ajax zijn wel bescheiden de light,de jong,mazraoui,van beek

Zeer herkenbare gedachte van Henk. Het blijft toch mooi om die verschillende houdingen en mentaliteit samen te voegen bij Oranje. Als Ajacied vond ik het altijd mooi om te zien dat jongens als Cocu, Van Bommel, Numan, v Nistelrooy, Kuijt, Gio en Van Wonderen iets anders brachten dan de Ajacieden. Vaak wat meer power en directer spel. Die mix maakte het Oranje van weleer ook veel meer in balans. Daarom is het ook jammer dat Feyenoord en PSV het lastig hebben om dit soort jongens zelf op te leiden. Hendrix is geen jongen die we graag in Oranje zien, want in topwedstrijden komt hij altijd te kort. Zijn passing is niet zuiver, zijn tackles te laat en controle laat te wensen over. Ik had bij PSV de hoop dat Lammers het stokje op kort termijn over zou nemen van De Jong, maar dat schiet maar niet op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

17 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren