Fran Sol meldt zich naast Luuk de Jong na dubbelslag in Zwolle

Vrijdag, 9 november 2018 om

Willem II heeft vrijdagavond drie punten overgehouden aan een bezoek aan PEC Zwolle. De Tilburgers kwamen in het MAC3PARK Stadion al vroeg op een 0-2 voorsprong en trokken uiteindelijk door een 2-3 eindstand aan het langste eind. Voor Fran Sol werd het een productieve avond: de spits was tweemaal trefzeker en is daardoor nu samen met Luuk de Jong met negen treffers gedeeld topscorer van de Eredivisie. Willem II stijgt door hun eerste competitiezege sinds 26 augustus naar de elfde plek, terwijl PEC voorlopig op de veertiende positie blijft steken.

Sol was in de negen duels van het Eredivisie-seizoen goed voor zeven doelpunten, maar stond voor vrijdagavond ook al weer drie wedstrijden op rij droog. De Spanjaard had in Zwolle echter weinig tijd nodig om een einde aan deze doelpuntloze periode te maken, aangezien hij na een dik kwartier het net liet bollen. Willem II was een kleine tien minuten daarvoor via een kopbal van Dankerlui al op voorsprong gekomen en zat met een vroege 0-2 voorsprong dus al snel op rozen. Na die goal van de Spanjaard, die nu in de top tien van spelers met de meeste Eredivisie-goals voor Willem II staat, namen de bezoekers wat gas terug en met de rust in zicht kroop ook PEC wat uit zijn schulp.

Mike van Duinen stichtte voor het eerst gevaar namens de thuisploeg en Timon Wellenreuther moest een paar minuten voor de onderbreking zijn goal uit komen om de spits van scoren af te houden. Op slag van rust kreeg Zian Flemming nog een aardige kopkans, maar doordat hij wat uit evenwicht werd gebracht miste zijn inzet richting. Tien minuten na de onderbreking zag scheidsrechter Richard Martens doordat er vanaf de tribunes voorwerpen op het veld werden gegooid zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk stil te leggen en dit respijt leek PEC goed te doen.

Vlak na de hervatting van de wedstrijd kon Vito van Crooij op aangeven van Kingsley Ehizibue namelijk voor de aansluitingstreffer zorgen, waardoor er weer wat mogelijk leek voor de ploeg van coach John van ’t Schip. PEC slaagde er na de 1-2 echter niet in om het achterin dicht te houden, en Sol leek een paar minuten later toch een einde aan de illusies van de thuisploeg te maken. Tien minuten voor tijd kwam door een treffer van Flemming de spanning echter weer helemaal terug in de wedstrijd, maar PEC slaagde er doordat een vrije trap van Gustavo Hamer diep in de blessuretijd op de lat uiteenspatte niet meer in om langszij te komen.


Poll

Vind jij dat Willem II het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door ruudos)

Poeh.. Weet niet eens waar ik moet beginnen. Allereerst gefeliciteerd Willem 2. Prima goals, al mag die Fran Sol zich wel iets minder als de nieuwe Zlatan gedragen, wat een popie jopie. Maar goed, hij scoort ze wel. Kun je aan onze kant niet zeggen. Strijd gelukkig gezien. Jammer dat we te weinig scoren vermogen hebben én een te zwakke verdedig. Daarnaast, kansloos van onze fans. Sneu dat gooien met spullen. Helaas lijkt iedere club driekwarters als fans te hebben, zo ook Zwolle.

9 november 2018 om 22:16

Ik wil ook zeker geen spelletje beginnen over wie waar mee begint, daarvoor heeft het Zwolle publiek zich te schandalig misdragen, maar die keeper kon er ook wat van.

9 november 2018 om 22:21

Als die keeper direct geel had gekregen was er niks gebeurt

9 november 2018 om 22:27

Laten we alsjeblieft zuivere speeltijd zo snel mogelijk invoeren, dan zijn we eindelijk van die onzin af.

9 november 2018 om 22:29

Mwah, er wordt vaak gegooid vanaf de tribunes. Niet alleen vandaag, maar eigenlijk iedere wedstrijd wel. Ben het met je eens dat de scheids had moeten optreden tegen die keeper.

9 november 2018 om 22:30

Domme mensen moet je gewoon op andere manieren tegen optreden, daar heb je stadionverboden voor.

9 november 2018 om 22:34

Goed idee. Snap ook niet waarom dat niet al lang is ingevoerd.

10 november 2018 om 00:15

Schaffen we gelijk die plastic velden af, kan echt niet

10 november 2018 om 00:54

Gelukkig gaan we dat ook doen, als Heracles niet dwars blijft liggen

9 november 2018 om 22:33

Ons publiek was schandalig vandaag, ik schaam me dood serieus waar. Los van het bier gooien inclusief muntjes en aanstekers, was het nog veel erger dat vele supporters dachten dat het uitfluiten van spelers wel lekker werkt na 20 minuutjes. Echt een grote schande dat we deze nepperts in ons stadion hebben zitten, opsporen en weg donderen!

9 november 2018 om 22:36

Eens, ik ergerde me in de eerste helft al dood.

Gefeliciteerd Willem II, de overwinning kun je niet onterecht noemen. Ook mijn excuses omdat een te groot gedeelte van het publiek hun emoties niet in bedwang konden houden. Al haalde deze hele wedstrijd bij mij ook het bloed onder de nagels vandaan. Bij PEC vloog elke bal in de zestien er zomaar in, terwijl Willem II niet echt probeerde te voetballen, dat hoefde ook helemaal niet, dat was niet nodig. Aanvallend was je zelf onmachtig, en mis je kwaliteit. Teleurstellende avond.

Ja Fran Sol scoort weer dan weet je dat de winst binnen is.

wat een fenomeen is deze Sol. Onbegrijpelijk dat Feyenoord hem niet gehaald heeft. Doet in mijn ogen niks onder voor Jorgensen en het was bekend dat die uit vorm was. Plus hij speelt in de Eredivisie, dat is het gebied waar de gemiddelde Feyenoordscout zijn werk uitvoert.

9 november 2018 om 22:25

Leuke speler voor Willem II maar komt voor de top tekort

9 november 2018 om 22:34

Eens, de top gaat ie niet halen, maar zou bij de "top" in Nederland of clubs als Tottenham, Betiz, Sevilla wel moeiteloos mee draaien. Waarschijnlijk de enige speler in de eredivisie die op zijn positie beter is dan de concurrentie bij Ajax en Psv

9 november 2018 om 23:11

Daarom heeft hij het ook over Feyenoord

10 november 2018 om 15:01

Tottenham?

9 november 2018 om 22:31

Kwestie van geld, Feyenoord zal Sol wel willen, maar zie de Rotterdammers zomaar geen 7,5 Miljoen neer leggen

9 november 2018 om 22:37

7.5 miljoen is toch niet te veel voor een club als Feyenoord? Als hij het een beetje leuk doet komt er echt wel een Spaanse middenmoter die er meer voor wil betalen

9 november 2018 om 22:31

Kwestie van geld, Feyenoord zal Sol wel willen, maar zie de Rotterdammers zomaar geen 7,5 Miljoen neer leggen

10 november 2018 om 01:09

Waarom zou Feyenoord Sol halen als ze Jorgensen, RvP en Vente hebben? Ja, hij is goed, maar om de prioriteit te leggen op een spits die wisselspeler is en waar je ook nog 4 tot 7 miljoen voor betaalt... Lijkt me vreemd.

11 november 2018 om 09:37

Sol zal dat ook nooit doen, die wil naar Spanje en wil ook geen wisselspeler zijn. Dus die maakt het seizoen hier in Tilburg af

Hoe schatten Zwolle supporters hun ploeg in na de afgelopen weken? Ik vind het enigszins als Fortuna supporter een opluchting dat jullie juist dit jaar zwakker (of wij beter?) zijn dan normaal. Weer een ploeg om onder ons te houden. Hoewel de competitie duurt nog lang dus nog te vroeg voor een conclusie.. Was het vandaag wel beter als vorige week?

9 november 2018 om 22:30

Ik schat onze selectie zeker hoger in dan Fortuna. Of het er uit gaat komen is een ander verhaal. De selectie is dit jaar minder, maar qua spel maakt het niet veel verschil met de vorige seizoenshelft, dus laten we hopen dat er in de winter wat verandert in de staf.

9 november 2018 om 22:33

Als het er niet uit komt vervalt het beter aspect zijn toch ergens ook wel?

9 november 2018 om 22:35

Ik denk dat de uitspraak zelf al impliceert dat de kwaliteit er wel is, anders had ik het wel anders verwoord.

9 november 2018 om 22:37

De tweede seizoenshelft wordt altijd zwaarder voor de promovendus, elke club maakt dat mee dus ook Fortuna. Fijn dat jullie het goed doen op dit moment maar zoals je zelf al aangaf duurt het seizoen nog lang. Wij in Zwolle weten wel hoe erg twee seizoenshelften van elkaar kunnen verschillen in spel én resultaat.

9 november 2018 om 23:09

Het is niet dat wij zo geweldig spelen in het 2e seizoenshelft. Jaar voor promotie stonden we 12 punten voor, jaar van de promotie wisten we het nog bijna te verpesten in de laatste wedstrijd. En over vorig jaar maar te zwijgen

9 november 2018 om 23:26

Ik zie ook geen enkele reden om aan te nemen dat we het in de tweede seizoenshelft opeens beter gaan. De ervaring leert de laatste jaren juist anders.

9 november 2018 om 23:53

Hoop Sempros, puur gebaseerd op hoop. Ik heb nog steeds vertrouwen in de spelers, er valt echt wel wat van te maken. Of ik nog vertrouwen heb ik de trainer is een tweede, ik gun die man het succes maar twijfel steeds meer of het nog wel valt te repareren door hem zelf.

Dat niemand Sol heeft gekocht is echt een raadsel voor mij. Een goede spits voor een habbekrats.

9 november 2018 om 22:52

Der zijn niet veel clubs die 5 tot 7,5 miljoen als een habbekrats zien

9 november 2018 om 23:03

Wereldgozer en top spits. Geen eendagsvlieg zoals vele spitsen in de Eredivisie.

Wat een hartverzakkende wedstrijd maar de punten zijn binnen!

10 november 2018 om 00:00

Gefeliciteerd hé, willem 2 heeft altijd leuke uitsupporters zit altijd vol en veel sfeer en nooi geen gezeik. Trouwens hoe komt het eigenlijk dat willem 2 zo laag stond? Ze hebben toch wel een lekker teampje met sol, anita, advijaj etc.

10 november 2018 om 00:38

Tja... Keer of 4 gelijk. Win je er per ongeluk 2, sta je 7e. Komt goed

Poh het was gezellig in het stadium, wat een kansloze gasten bij ons op de tribune. irritaties begonnen al vroeg na die veel te makkelijke goals. Dat ging veel te simpel. Vervolgens begint willem 2 steeds maar tijd te rekken en schiet de vlam in de pan. Vooral de keeper van willem 2 was enorm vervelend bezig, o.a. tijdrekken, tong en middelvinger uitsteken naar publiek, juichen naar gehandicaptenvak van pec en op het laatst nog even stoer lopen juichen naar de tribunes. Wanneer er zuivere speeltijd is kun jr dit soort situaties makkelijker voorkomen lijkt mij. Hopelijk komt dat ooit nog eens en ben je van dat gezeik met tijdrekken, blessures faken af en het verhoogt ook de amusementwaarde

10 november 2018 om 09:48

Vergeet niet dat onze keeper dat doet nadat hij al van alles naar zich toe geslingerd kreeg. Elke keeper rekt tijd als ze voor staan maar hoe de aanhang achter hem reageert is natuurlijk te gek voor woorden. Valt mee dat de scheidsrechter bij die laatste keer niet gewoon voor het einde floot. Die extra tijd was in het voordeel van Zwolle. Wij kregen vorig jaar een wedstrijd zonder publiek op dat vak dus ben benieuwd wat de knvb nu doet.

10 november 2018 om 11:47

Deze keeper was wel erg extreem bezig en ook al de hele wedstrijd. Als je ziet dat de sfeer al zo grimmig is op de tribunes kun je met gezond verstand ook wel inzien dat je niet moet lopen uit te dagen. Daarmee wil ik het gedrag van mijn medesupporters niet goed praten want hun zit het verstand ook niet tussen de oren. We zullen zien wat de knvb doet en of ze eenlijnig hierin zijn, het is natuurlijk jammer dat je als supporter gestraft wordt van het gedrag van een ander.

10 november 2018 om 12:40

Gestraft worden voor het gedrag van een paar andere supporters (zijn er altijd maar een paar) weten we alles van helaas.

Ze moeten misschien schoon schip maken bij pec

Ik sluit bij heel brutaal aan bij de woorden van Van 't Schip ten aanzien van het gedrag van de supporters. Het is zeker niet goed te praten, maar ik heb zelden zo'n slechte leidsman gezien op een voetbalveld als vanavond. Dit was helemaal geen wedstrijd die uit de hand hoefde te lopen, maar uiteindelijk vloog iedereen elkaar in de haren. Hij gaf die Wellenreuther (klaarblijkelijk de reïncarnatie van Olivier Kahn en Jens Lehmann in het Tilburgse doel) de volledige vrijheid om het Zwolse publiek uit te dagen en tijd te rekken wat natuurlijk beantwoord werd met vergelijkbaar primitief geweld vanuit de tribunes. Wanneer de scheidsrechter een plons bier over zich heen kreeg was klaarblijkelijk de maat vol en werd er een afkoelingsperiode ingelast. Wat daarna volgde was dat elk voorwerp (dat varieerde van een plastic flesje tot confetti) werd aangehaald door de doelman als een directe poging tot het aanbrengen van ernstig letsel. Uiterst irritant wat eveneens weer de relatie tussen hem en het publiek verslechterde, maar wat dus ook kwam door het inconsequent ingrijpen van die scheidsrechter. Ik had bij deze man sterke associaties met die Fransman die een aantal jaar geleden Feyenoord - AS Roma in goede banen moest zien te leiden en daar compleet de mist in ging, met als gevolg: wanorde op de tribune.

John mag zichzelf hierin ook heel wat verwijten, want ik durf te beweren dat één van de aanzetters tot de grimmige sfeer in het stadion was dat (naast natuurlijk het vertoonde spel) zowel de technische staf als het bestuur wel erg laconiek reageerde na de zoveelste kansloze nederlaag dit seizoen tegen Fortuna. Het publiek is klaar met Van 't Schip, tot zover is duidelijk. Waarom stel je precies dezelfde selectie op die het zo verknalde tegen Fortuna? Waarom haal je Lachman en Bouy in de vorige wedstrijd in de rust eruit om ze een week later weer op te stellen en doe je het vandaag weer? En waarom wordt een slappe instelling in uitwedstrijden steevast beantwoordt met "jammer, volgende week beter"? En dat is zeker niet vandaag, want het hele kalenderjaar is het drama onder Schip en daar moeten consequenties aan worden verbonden. Hij beschikt over een selectie die op de positie zou moeten staan van VVV Venlo, maar in plaats daarvan staan wij één punt boven de degradatiestreep. Ik heb Johnny lang gesteund, maar hij hoeft zijn steun na vanavond niet meer te zoeken op de Zwolse tribunes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden

6 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren