‘Feyenoord moet zich afvragen of ze hem soort Foppe de Haan moeten maken’

Vrijdag, 9 november 2018 om

Giovanni van Bronckhorst beschikt over een aflopend contract bij Feyenoord, waardoor er aankomende zomer weleens een einde zou kunnen komen aan de periode van de oefenmeester in De Kuip. De voormalige speler van de Stadionclub stond de afgelopen ruime drie seizoenen aan het roer bij Feyenoord en won in die periode onder meer een landstitel en tweemaal de KNVB Beker. De inmiddels 43-jarige Van Bronckhorst is naar eigen zeggen nog niet bezig met wat de toekomst hem zal brengen.

“Mijn intenties? Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik ben druk met het seizoen en hoe het loopt. Er komt straks een moment dat we samen gaan zitten. Maar dat is na de winterstop”, legt hij uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. De kwestie van zijn aflopende contract bezorgt hem vooralsnog geen slapeloze nachten: “Ik kan die gedachten heel goed uitzetten. Mijn toekomst is niet het belangrijkste nu. Dat is in voetbal altijd de volgende wedstrijd.”

De betrokken partijen gaan dus pas in 2019 met elkaar in gesprek en Sjoerd Mossou is benieuwd hoe de clubleiding tegenover het al dan niet aanblijven van Van Bronckhorst staat. De journalist constateert bij RTV Rijnmond dat de zaken de afgelopen jaren wat anders zijn gelopen dan Feyenoord eigenlijk had gewild: “Het is duidelijk dat de ingeslagen weg de club niet heeft laten aanhaken bij Ajax en PSV.”

“Ik denk dat Giovanni zelf best door wil, maar dat is meer een gevoel van mij. Hij is wel een type die een soort Foppe de Haan van Feyenoord wil worden, maar de club moet zich afvragen of ze dat moeten willen. Ik vind dat er op voetbaltechnisch gebied sowieso een andere lijn moet komen, of dat nou met een nieuwe trainer of een nieuwe technisch directeur is”, legt hij uit. “Na het kampioenschap moest dat de norm worden bij Feyenoord, maar daarna maakten ze het totaal niet waar. Dan mag je jezelf best eens afvragen of er misschien een andere koers gevaren moet worden...”


Poll

Vind jij dat Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst langer met elkaar door moeten gaan?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door fhnb)

Ik mag hopen dat Feyenoord afscheid neemt van Van Bronckhorst. Het is duidelijk dat dit figuur Feyenoord niet verder helpt.

Ik zie in van Bronckhorst ook echt geen trainer schuil gaan, hij doet maar wat naar mijn mening. Natuurlijk zijn er wat prijsjes gewonnen maar daar zie ik totaal zijn hand niet in.

Na 3 jaar van Bronckhorst vallen bepaalde feiten op:

-Er is in die 3 jaar geen enkele lijn/denkwijze in het spel van Feyenoord te ontdekken.

-Er wordt veel te veel krediet gegeven aan spelers die keer op keer wanprestaties leveren.

-Spelers die geen toekomst hebben bij Feyenoord of duidelijk tekort komen voor het niveau krijgen veel te veel speeltijd.

-Jeugdspelers krijgen alleen de kans om zich te bewijzen bij een noodzakelijkheid (blessures).

-Wisselbeleid is erbarmelijk.

-Zijn 1e seizoen eindigde die op 21 punten van de koploper. Vorig seizoen ook 20 punten van de koploper en dit seizoen al 13 punten achterstand, na nog niet eens de helft van het seizoen.

- Beschamende interviews en totaal geen zelfreflectie.

-Spelers die niet in zijn straatje passen, al zijn ze nog zoveel beter dan hun concurrent, worden steevast genegeerd (vermeer, Tapia etc)

Het Kampioenschap verbloemd veel en zal de meute nog wel even tevreden houden maar het is duidelijk dat van Bronckhorst Feyenoord niet verder gaat helpen. Na dit seizoen moet het mooi geweest zijn en is het tijd voor een geheel andere weg.
Maar Feyenoord wordt geleid door personen die de huidige subtop status wel prima vinden, en niet ambitieus omhoog kijken. Wat dat betreft zal het me niet verbazen als ze vasthouden aan van Bronckhorst of met een "clubman" als Fraser op de proppen komen.

9 november 2018 om 21:12

Wauw, daar kijk ik heel anders tegenaan. Ik vind hem een fantastisch mens en goede coach. Hij kan niet beter presteren dan dit want zijn team is gewoon niet goed genoeg om structureel top te spelen. Ondanks dat heeft hij wel gewoon 5 prijzen gewonnen. Prima toch?

9 november 2018 om 21:41

Ajax en PSV zijn in NL de grote 2 die al decennia lang de top bepalen. zij bezitten het framework waarop je een kampioensploeg kan bouwen. Feyenoord kan daar niet aan tippen helaas. nu niet,en de komende jaren normaal gesproken ook niet. Dit zou betekenen dat ze bij PSV en Ajax iets compleets fouts doen. Feyenoord mag de handjes dichtknijpen als Gio de komende jaren aanblijft. de directie beseft dat trouwens ook wel .
(alleen wij niet,want ons te hoge verwachtingspatroon speelt ons parten)

9 november 2018 om 21:16

Kan me grotendeels vinden in je relaas, alleen een beetje jammer dat je schamper doet over ‘prijsjes’ waar ook gewoon de landstitel onder valt. Dat doet afbreuk aan de inhoud van je tekst. Ik vraag me ook af wie je onder de ‘meute’ plaatst, want Gio is onder het legioen zo langzamerhand bij de meerderheid niet meer zo ‘gewenst’ hoor. Een trainer kan prima ergens lang zitten, maar dan moet er worden doorgeselecteerd. Veel wisselingen in de selectie om de boel scherp en fris te houden. Nu krijgen enkele spelers al te lang teveel minuten in de basis. Op deze manier verstrijkt de houdbaarheidsdatum snel.

9 november 2018 om 23:12

Verder doet hij afbreuk aan zijn betoog dat hij v Bronckhorst als “dat figuur” bestempelt. Respectloos dat juist iemand als van Bronckhorst zo wordt weggezet. Voedt de gedachte steeds meer dat deze jongen (Rabauth) de mol is.

9 november 2018 om 23:41

Je reactie is gewoon tragisch.. zeggen dat je feiten gaat noemen en dan een hele rij met meningen noemen, alleen het aantal punten achterstand die je noemt zijn feiten.. de rest niet..

Prima als hij nog vele jaren blijft.

Ik vind de vergelijking met Foppe de Haan wel een hele slechte.martin van Geel is alles behalve een Riemer van der Velde en Gio is alles behalve een Foppe. Foppe was een meesterbrein, wist exact wat die wilde en hield er vast aan. Riemer de architect, iemand die nagenoeg geen miskopen deed. Een gouden combi bij Heerenveen.

9 november 2018 om 20:30

Gio was zelf ook degelijk vandaar die aankopen maar het maakt niet uit wie je er neerzet Feyenoord komt niet meer dichter bij Ajax

9 november 2018 om 20:47

Er zal vast wel een betere in en verkoper zijn dan Martin van Geel doet bij Feyenoord, beide dingen vind ik erg slecht bij hem Het kampioenschap verbloemd veel. Ook Gio maakt soms vreemde wissels en rare keuzes. Waarom speelt bijv. Tapia niet? Waarom excelleerde die wel toen Advocaat erbij stond? Waarom is de scouting zo slecht bij Feyenoord? Het bedrag wat Feyenoord kreeg voor de Vrij vond ik wel erg magertjes naar dat WK. Ik denk dat het beleid van Feyenoord momenteel los zand is, dat de nadruk vooral op de "nieuwe Kuip" ligt. En eigenlijk is dat nog wel het grappigste, Ajax was druk met de komst van de Arena vanaf 1989, maar timmerde wel vrolijk aan de weg met EC2 en CL winst in 1992 en 1995 en opening Arena 1996. Stadion belangrijk, maar prestaties op het veld belangrijker. Bij Feyenoord lijkt het de laatste tijd juist andersom.

9 november 2018 om 20:38

Foppe de Haan is een overschatte trainer die teveel in zichzelf is gaan geloven. Foppe de Haan is net als Gertjan Verbeek. Ze zorgen allebei dat hun teams superfit zijn. Dat kan je ze wel nageven. Maar het spel neerzetten daar hebben ze geen kaas van gegeten. Foppe de Haan ziet eruit als een charmante lieve opa die wijs over voetbal probeert te praten dus laten we ons allemaal inpakken. Ik trap er niet in. Gio komt onzeker over net als Ten Hag en daar hakken we lekker op in. Mensen in de voetbalwereld die niet zelfverzekerd gebakken lucht verkopen dat zijn geen goede trainers voor het publiek. Trainers die zonder aarzeling en twijfel zelfverzekerd gebakken lucht en wartaal verkopen die vinden we goed. Dat zegt iets over de aard van het publiek dat men blijkbaar naar 'sterke persoonlijkheden' luistert ook al is het onzin. Foppe de Haan was trainer van Heerenveen waar alles knap was als er gepresteerd werd. Bii Feyenoord is alles slecht als je niet voor de titel speelt. Gio heeft te maken met een selectie die veel minder kwaliteit heeft dan Ajax en PSV. Ajax heeft de beste selectie in de breedte alleen teveel van dezelfde types. PSV heeft de beste basiself. Feyenoord heeft teveel aankopen uit de eredivisie die 9 van de 10 keer mislukken als ze de stap naar top eredivisie maken.

9 november 2018 om 20:57

Ten Hag onzeker? Echt laat me niet lachen, die is verre van onzeker. Jij kent de Foppe van paar jaar terug, maar weet je dat die 2x toe jong Oranje kampioen maakte als tactisch meesterbrein? Veel spelers hebben het NL elftal niet gehaald, zelfs zijn er een paar die amper betaald voetbal hebben gespeeld. In 1991 promoveerde Heerenveen, toen 2 jaar eerste, maar daarna samen met Riemer de lijn naar boven ingezet met als klapper in 2000 de tweede plaats en de cl in! Het stadion is in die tijd vernieuwd en uitgegroeid tot bijna net zoveel inwoners Heerenveen heeft! En nee toen was Foppe nog geen opa toen hij eraan begon, toen was die nog geen 40. Echt hou aub op met onzin te verkopen!

Edit. Zie net dat je nog vloeibaar was, toen Foppe al trainer was van SC Heerenveen!

9 november 2018 om 21:29

Foppe de Haan had goede spelers bij Heerenveen. Hij zorgde er alleen voor dat zijn teams fitter waren dan de tegenstanders. De combinatie van goede spelers en fitheid zorgden voor de prestaties. Toen hij later kwam, bakte hij er niets van. Hij moest toen een minder fitte selectie overnemen en toen was het zogenaamde 'meesterbrein' verdwenen. Jong Oranje neem ik niet serieus. Jij neemt het niveau van spelers wat ze later bereikt hebben van de tegenstander als maat van het niveau toen ze nog jong waren en op het ek onder 21 actief waren. Zo is het heel makkelijk praten. Dat zijn twee totaal verschillende zaken. Hoe weet jij nou van alle individuele spelers op welke leeftijd ze de meeste vooruitgang hebben geboekt. Er zijn zat voetballers die beter zijn dan een ander op 20 jarige leeftijd en later ingehaald worden. Het latere niveau van oudere leeftijd als graadmeter nemen voor het niveau toen ze jonger waren, is zo makkelijk en heeft niets met de realiteit te maken.

9 november 2018 om 22:23

oja even aanvulling graadmeter is wat de tegenstander als prof het gehaald heeft en international. Check ff de feiten. Fijne avond!

9 november 2018 om 22:36

FHNB Als iemand 27 is, zegt dat niets over zijn niveau toen hij 20 was. Je pas de toekomst toe op de geschiedenis.

Gio is gewoon een uitstekende coach imo. doet het momenteel ook gewoon weer prima met uiterst pover materiaal dus ik zou hem voorlopig niet de deur uit doen

Ach, het is prachtig dat Feyenoord de titel won, maar er is geen selectie en geen budget om dat stelselmatig te doen of verwachten. Dat is gewoon onrealistisch en er is nog een lange weg nodig om daar te komen. Zelfs de fans lijken zich daar wel redelijk bij neer te leggen. Het spel onder Gio is soms echter erg matig en hij staat niet open voor verandering. Dat kan hem wel verweten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Jörgensen hint naar vertrek: ‘Het gaat de laatste tijd niet gemakkelijk’

Het seizoen verloopt voor Nicolai Jörgensen tot dusver uitermate moeizaam. De Deense spits scoorde pas zes keer voor Feyenoord en kan lang niet altijd op een basisplaats rekenen in het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren