Ten Hag: ‘Hij kwam met een van pijn vertrokken gezicht het veld af’

Vrijdag, 9 november 2018 om

Ajax speelde zijn laatste wedstrijd woensdagavond tegen Benfica in de Champions League en hield een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel over aan het duel in Lissabon. Aankomende zondag staat de volgende uitdaging voor de Amsterdammers al op het programma, als Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion de tegenstander is. Trainer Erik ten Hag weet nog niet of hij in Rotterdam over zijn beoogde basiself kan beschikken.

“Zoals jullie hebben kunnen zien is Frenkie de Jong vlak voor tijd uitgevallen met een kneuzing. We moeten zien hoe zich dat gaat ontwikkelen. Ik heb er goede hoop op, maar we moeten zien hoe zich dat de komende dagen gaat ontwikkelen”, legt de trainer uit via de officiële kanalen van zijn club. “Hij kwam met een van pijn vertrokken gezicht het veld af en dat bleef na de wedstrijd zo. Maar we hebben nog een aantal dagen en dan kan zo’n kneuzing weer genezen.”

Ajax kan zich in de achtervolging op PSV eigenlijk geen puntverlies meer veroorloven en zal zondag ook drie punten over willen houden aan het duel met Excelsior. Ten Hag verwacht echter geen eenvoudige wedstrijd tegen de huidige nummer elf van de Eredivisie: “Een fanatieke, gemotiveerde en getergde tegenstander. Ze zijn altijd lastig te bespelen als ze thuis spelen.”

Ten Hag hoopt dat zijn spelers met een goed gevoel de interlandperiode in kunnen gaan en mikt daarom op een positief optreden tegen de Kralingers. Dat zijn ploeg door de midweekse verplichtingen in het miljardenbal en de KNVB Beker verder weinig rust krijgt, ervaart hij niet als een groot probleem: “Voor ons is dat geen issue. We willen in alle drie de competities blijven en ook winnen. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. De focus ligt nu dus op Excelsior. Daar moeten we goed op voorbereid zijn.”


Poll

Denk jij dat Ajax zondag gaat winnen van Excelsior?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Van mij mag ten Hag tegen Excelsior wel een aantal spelers rust geven.

Natuurlijk moet Excelsior niet onderschat worden, want ze zijn gewoon een taaie tegenstander en ook is dat kunstgras ook best lastig te bespelen. Juist doordat kunstgras, zou ik een aantal spelers rust geven en de Jong is nu naar mijn mening dus 1 van die spelers die rust moet krijgen, gezien de kans op blessures op het kunstgras.

Ik hoop dat Ajax tegen Excelsior met deze spelers speelt en niet dat ik Excelsior onderschat, maar met dit elftal moet je Excelsior ook zeker kunnen verslaan in mijn ogen (zie opstelling).

Onana
Mazraoui
de Ligt
Wöber
Tagliafico
vd.Beek
Blind
Labyad
Neres
Dolberg
Tadic
9 november 2018 om 18:42

Ik ben het helemaal met je eens, mag best wat spelers rust geven, zonder Excelsior te onderschatten. Al vind ik je opstelling gewoon erg sterk en op die manier zou het onder normale omstandigheden makkelijk moeten lukken.

9 november 2018 om 18:49

Lijkt me nog steeds een vrij sterke opstelling. Bij dit soort wedstrijden (en ook bij Bekerwedstrijden tegen 'mindere'tegenstanders) kun je toch het beste de harde kern van je elftal intact houden.

Dat hebben we bij PSV in de beker wel gezien.

9 november 2018 om 20:06

Ik weet het niet, ben nooit zo'n fan om voor interlandperiodes andere opstellingen te maken. Ten eerste vind ik niet dat clubs daar rekening mee moeten houden, sommige zullen wissel staan en vaak zit er 5 dagen tussen met de laatste wedstrijd club. Daarbij is het misschien voor vertrek naar de nationale teams het lekkere gevoel te behouden, daarbij vindt ik Ajax net ietsjes minder en is Excelsior wel even lekker om met je vaste (indien mogelijk) 11 dat lekkere gevoel terug te krijgen.

Dat krijg je ervan als je constant met de bal loopt. Dan wil je weleens tegen een kneuzing oplopen. Dit is een signaal om hem te wisselen en even tot de orde te roepen voor de manier waarop hij voetbalt als postbode. Ik vind het sowieso vreemd dat niemand hem tot de orde roept. Hij haalt de bal op bij de Ligt en begint als een dolle te rennen in de diepte en in de breedte. In de tussentijd had hij al 6 keer een goede optie om te spelen. En maar blijven lopen. Hij moet eens wat meer naar Toni Kroos kijken die zelden loopt met de bal en de juiste pass op het juiste moment geeft. Als hij zo blijft voetballen dan redt hij het niet.

9 november 2018 om 18:50

Sorry hoor rare opmerking maar ik kan daar van genieten. Weet niet of je het weet maar Cruijff kon en deed dit ook vaak. Waarom moet iemand hem tot de orde roepen genniet er maar van zou ik zeggen

9 november 2018 om 18:59

@almere67 Cruijff was een echte dribbelaar met een enorme versnelling en enorme startsnelheid wat de Jong totaal niet heeft. Cruijff deed het ook nog eens in een tijd dat het kon omdat het speelveld veel langer was dan nu en teams veel minder compact speelden en statischer waren. De Jong moet tot de orde geroepen worden met zijn nutteloze dribbels. Kan jij mij 1 dribbel in de wedstrijd tegen Benfica noemen die iets opgeleverd heeft?

9 november 2018 om 19:17

1 hij is nog jong Frenky en 2 ja ik zie heel vaak die versnellingen vooral in die periode dat hij naast de Ligt stond. Nogmaals waarom moet hij tot de orde worden geroepen, moeten we van die prototypes voetballers hebben die allemaal hetzelfde doen en kunnen, Frenky is van een andere orde dus ga is met plezier naar Ajax kijken

9 november 2018 om 19:20

@Almere67
De Jong is sowieso geen prototype voetballer. Zonder die dribbels is hij al onderscheidend met zijn balbehandeling en zijn draaicircel. Hij gebruikt het alleen verkeerd. Hij zou het voor de passing moeten gebruiken en niet voor domme dribbels.

9 november 2018 om 19:43

Hij passt ballen ook en komt ze niet als pakketje bezorgen. Door zijn dribbel moet de tegenstander in actie komen en komen zijn medespelers vrij(er) te staan. Hierdoor is het makkelijker een aanval op te bouen. Het is gewoon een extra kwaliteit van deze jongen , waar mensen ook nog van genieten om naar te kijken. Daar hoeft niemand voor tot de orde geroepen te worden.

9 november 2018 om 20:07

@joecartoon Als de tegenstander in actie komt en anderen komen vrij dan speelt hij nog niet over. Zijn timing van de bal afspelen in een dribbel is matig. Kan jij mij een voorbeeld noemen van een dribbel die ergens toe heeft geleid?

9 november 2018 om 21:20

Frenkie geen versnelling en startsnelheid zegt ie. Volgens Troy Douglas, snelheidstrainer bij Ajax was hij achter cassiera de snelste speler op de 30 meter, wat dus eigenlijk vrij veel met die 2 facetten te maken heeft. Cassiera is inmiddels weg dus is frenkie de snelste. Ook tegen benfica sprintte hij er 2 man uit op eigen helft. Misschien iets beter kijken voortaan voor je weer met je "opbouwende kritiek" komt op spelers.

9 november 2018 om 21:51

Ajax heeft ook eigenlijk een vrij traag team momenteel. Kan me trouwens nog wel herinneren dat 5 jaar geleden ofzo Siem de Jong als snelste uit de test kwam. Kan het nog steeds niet geloven hahaha. Dat was in de tijd met Lukoki

9 november 2018 om 21:52

@ Bombanera:

Ik zie dat je naast Daley Blind weer wat aan het verzinnen bent over een andere Ajacied, en die hier verkondigt als "waarheden" en "feiten" en dat wederom alleen jij het voetbalspel helemaal snapt en anderen niet.

In je eerste reactie stel je: "dat krijg je ervan als je constant met de bal loopt. Dan wil je weleens tegen een kneuzing oplopen".. Je loopt een kneuzing aan je heup op, als je in een duel met een grotere, lompere speler te maken krijgt, die maar 1 ding wil, nl een flinke overtreding maken. In dit specifieke geval was Frenkie niet eens aan het dribbelen, maar kreeg hij simpelweg een flinke beuk, met daarbij de intentie om hem tegen de vlakte te krijgen en hem letterlijk pijn te doen, wat uiteindelijk ook gelukt is.

Daarnaast is het wellicht ook verstandig om wat beter te kijken in het vervolg; startsnelheid en versnelling is iets, wat Frenkie wel degelijk heeft, naast spelinzicht en techniek. Als je dan hier met droge ogen je "waarheden" en "feiten" daarover los laat vraag ik me echt af of je serieus probeert te zijn of alleen maar reacties wilt uitlokken..

9 november 2018 om 22:33

@Dennis, even een toevoeging op jouw verhaal (waar ik het trouwens helemaal mee eens ben): naast Blind en Frenkie heeft hij het ook voorzien op Huntelaar. Je weet wel, Huntelaar die volgens bombanera altijd chagrijnig is en alleen door Ten Hag wordt opgesteld omdat Huntelaar anders de sfeer nog meer zou verpesten. On: ik heb de beuk gezien. Die was keihard! Geen wonder dat Frenkie een kneuzing opliep.

9 november 2018 om 22:52

@Dennis van Leeuwen
Waar is je onderbouwing?
Kan jij mij uitleggen waarom hij zijn spelinzicht niet gebruikt?
Wil jij zeggen dat de dribbel altijd de beste optie is? Want hij dribbelt enorm veel.
Hij ziet de oplossingen niet of wil gewoon lekker dribbelen omdat hij het leuk vindt? Welke van de twee is het?
Er is geen speler op aarde met spelinzicht die een speler diep vrij ziet staan en denkt "ik ga hem niet inspelen. Ik ga lekker dribbelen en lopen met de bal"
Frenkie de Jong dribbelt structureel.

9 november 2018 om 22:55

@Kyle Ik heb het op niemand specifiek voorzien. Dit artikel gaat over Frenkie de Jong die een kneuzing heeft en eens moet leren op tijd in te spelen ipv als een kip zonder kop steeds te gaan dribbelen. Dit is voor zijn eigen bestwil wil hij het in het buitenland maken.

9 november 2018 om 23:41

@luctemmi Ja waarschijnlijk in een rechte lijn zonder bal en zonder zijwaartse beweging. Voetbal is geen olympische spelen 100 meter sprint. Ronaldo is ook langzamer dan de atleten op de Olympische spelen maar op een voetbalveld met richtingsveranderingen loopt hij ze eruit.

9 november 2018 om 18:50

Word jij niet moe van jezelf, Bombanera99? Op elk Ajax artikel reageren en alleen maar negatieve reacties plaatsen.

9 november 2018 om 19:03

@afcjapfe Dit is geen negatieve reactie maar opbouwende kritiek omdat Frenkie de Jong het talent heeft. Hij gebruikt het alleen verkeerd en dat vind ik erg zonde. Hij heeft een goede balbehandeling en draaicircel maar gebruikt het voor verkeerden doeleinden. Hij kiest voor de dribbel ipv de passing. Hij gaat nergens komen met die kansloze dribbels. Als jij in Brussel moet zijn dan pak je toch ook niet de fiets maar de trein of auto. Frenkie de Jong kiest elke keer voor de fiets om pakketjes te bezorgen.

9 november 2018 om 22:03

Bombanera: Het is onvermijdelijk dat ik je veel tegenkom in reacties, hoewel ik niet veel effectieve tijd op de site doorbreng. Ik vind het een goed ding dat je er je eigen mening op na houdt, die mening altijd uitgebreid onderbouwt en daar ook bij blijft zonder dat op een agressieve manier te doen. Je blijft de discussie gewoon aangaan ook al is men niet altijd lief tegen je, mea culpa.

Beetje lomp misschien af en toe maar daar kan ik in elk geval prima mee leven. Punt is alleen dat je met je mening en onderbouwing de plank nogal eens volledig mis slaat. Zoals in dit geval.

Ik weet niet zeker of Cruijff en de Jong heel rap zijn op de eerste meters ten opzichte van andere spelers. Maar ik weet wel dat ze letterlijk verrassend rap ogen omdat ze beiden haast vanuit een soort achteloze stilstand ineens vol in beweging zijn. De Jong beweegt en gebruikt zijn lichaam en kwaliteiten (ik durf het bijna niet te zeggen) op een bijna identieke manier als Cruijff deed. Ik weet het: het idee alleen al is hardgrondig vloeken in de kerk.
Maar het is wel zo.

(waarmee ik absoluut niet eens een beetje wil beweren dat De Jong "de tweede Cruijff" is. Of net zo goed als hij)

9 november 2018 om 23:15

@dick nanninga Ik weet wat je bedoelt met de vergelijking Cruyff. Een vergelijking vat ik ook niet op kwaliteitsbasis op maar op type spel, type voetballer, specifieke eigenschappen. Daar is niets mis mee en er zijn raakvlakken. Ik denk dat je dan doelt op bijv de dribbel in de WK finale tegen Duitsland. Vertragen en proberen de tegenstander tot stilstand te brengen en dan weer versnellen om hem af te schudden omdat je weet dat je gebruik kan maken van een hogere versnelling als de tegenstander. Cruyff kon letterlijk passeren wat de Jong niet kan. De jong duikt ruimtes in. Daarom zie je hem ook vaak via de zijlijn dribbelen als daar de ruimte ligt. Cruyff kon tegenover een man staan en de slangenpasseerbeweging uitvoeren dwz dreigen naar 1 kant en dan timen om er langs de andere kant langs te gaan als de tegenstander vast staat op z'n benen. Die timing heeft Frenkie de Jong niet. Cruyff bepaalde waar de ruimte kwam en gecreeerd werd met een passeerbeweging. Frenkie de Jong bepaalt de ruimte niet maar dribbelt in waar de ruimte ligt. Een heel belangrijk verschil. Cruyff deed dit bijna altijd door de as. Frenkie de Jong doet het vaak ook langs de zijlijn en in de breedte. Cruyff speelde de bal ook op tijd af. Frenkie de Jong dribbelt te ver door terwijl er eerder al goede gevaarlijke afspeelmogelijkheden zijn. Tel daarbij op dat Cruyff het deed in een tijd waar er enorme gaten tussen de linies lagen met een enorm lang speelveld. Ideaal voor mensen die dribbelen. Niet voor niets zijn bijna alle grootheden van de jaren 80 en eerder vooral dribbelaars. Van Maradona, Cruyff, Best, Zico, Pele en ga zo door. Daar was alle tijd en ruimte voor. Messi is van een andere planeet en een uitzondering. Hij doet het in deze tijd met een 2 keer kortere speelveld. Nornaal gesproken zijn de grootheden in de moderne tijd de types Zidane, Bergkamp. Spelers met een hoge handelingssnelheid in de korte ruimte door een enorme touch, gevoel, inzicht enz Kan jij mij een centrale middenvelder noemen in de afgelopen 10 jaar die dribbelt zoals Frenkie de Jong en voetbalt zoals hem en die een wereldtopper was?

9 november 2018 om 18:53

Ik vind het een fantastische voetballer maar zie wel waar je heen wilt gaan. Loopt regelmatig te veel met de bal! Is voor zn jongen ook een verbeterpuntje, aan de andere kant zal de aanval ook meer moeten bewegen om de keuzes te vergroten. Zie trouwens alleen het vele lopen als hij centraal achterin staat zoals afgelopen woensdag (op papier stond hij daar niet maar in praktijk wel, Tagliafico stond als linkshalf en blind linksback bijna.

9 november 2018 om 19:09

@cali88 Ja hij begint altijd achterin met die dribbels. Je zou zeggen dat wanneer hij een tegenstander tegenkomt om zijn dribbel te breken dat hij snel een tikje geeft aan de bal naar een ander en dan doorloopt om de bal weer te ontvangen. Maar nee hoor hij moet die persoon perse ook langs. Daarom vind ik zijn dribbels nutteloos en voorspelbaar. Er komt zelden iets uit zijn dribbels wat niet gebeurd was met een passing. Zelfs Messi die dribbels op de helft van de tegenstander uitvoert, tikt de bal op het juiste moment af en loopt door voor de eentwee. De timing en moment van de bal afspelen bij een dribbel ontbreekt compleet bij Frenkie de Jong.

9 november 2018 om 18:59

he weer een beker Azijn op ? hij is er weer hoor het zal wel weer pijn doen dat Ajax waarschijnlijk de groepsfase doorkomt maar dat hoef je niet op zo'n manier te tonen hoor , wat een grapjas ben toch joh zo doorzichtig , ik keek dinsdag anders naar PSV hoor en ik baalde oprecht dat die Engelsen toch nog wonnen want ik denk aan de punten die we eventueel hadden kunnen halen en dat het een Nederlandse ploeg is maar jou aversie tegen Ajax is zo stuitend dat ik er gewoon om moet lachen .

9 november 2018 om 19:17

@sloep Ik was voor Ajax woensdag en had voorspeld dat ze daar een positief resultaat zouden halen. Sterker nog ik dacht dat het makkelijker zou gaan. Dat zou ook gebeurd zijn als Ajax in normale doen was. Vraag maar aan lid Koevoets (weet zijn nick niet exact). Ik geef gewoon opbouwende kritiek op de Jong. Frenkie de Jong is heilig verklaard en je mag het niet over zijn kansloze dribbels hebben. Weet je nog hoe we Afellay noemden die daar ook een handje van had dat lopen met een bal? Een blind paard. Maar waag dat eens over Frenkie de Jong te zeggen met zijn kansloze dribbels die nergens toe leiden. Wees toch eens wat kritischer. Het hedendaagse voetbal draait om spelers tussen de linies zo snel mogelijk vrij te krijgen en de bal het werk te laten doen. Zelfs Iniesta die 100 keer beter kan dribbelen dan Frenkie de Jong liep niet zoveel met de bal. Denkt Frenkie de Jong dat hij beter is dan Iniesta? Niemand helpt hem met het toejuichen van deze domme dribbels. Het levert helemaal niets op en is spelvertragend.

9 november 2018 om 19:55

bombanera99,

Jij een opbouwende kritiek? Heb ik even weer kunnen lachen. Je praat zoveel onzin dat het weinig zin heeft op je in te gaan.

Frenkie is een van de meest balvaste spelers bij Ajax, zelden balverlies, en speelt heel vaak snel de bal naar voren, of passeert 1 of 2 man makkelijk.

Heel Europa zit achter hem aan, maar jij gaat vertellen dat hij aangesproken moet worden...haha...clown.

Natuurlijk overspeelt hij soms een bal of dribbelt hij wel eens te lang door. Hij is jong, maar hoeveel geweldige acties hij maakt vergoed het meer dan.

Ook het feit dat hij voor heel veel geld naar een grote club gaat, toont jou ongelijk aan.

Je praat vaak met een arrogantie dat je denkt hoe het voetbal gespeeld moet worden, en je het hebt uitgevonden, maar je ben gewoon een puber die aandacht wilt. Niets meer of minder.

Het zou eens fijn zijn als je lekker op PSV reageert en ons met rust laat met je continue irriterende Ajax berichten. Je hebt niets met Ajax, prima...je hebt een aversie jegens Ajax...prima. Maar je draaft veel te veel door.

Als ik vaak je berichten zie dan denk die kan zo aanschuiven met bij v d Gijp...die man is ook niet serieus te nemen.

9 november 2018 om 19:59

Zijn dribbels zijn juist het sterkste wapen. Door de dribbels valt bij de tegenstander het middenveld uit een, waardoor Ziyech Tadic juist de ruimte krijgen. Ene kant snap ik de vergelijking met Cruyff, maar denk dat de beste vergelijking is die je kan maken van hem met een speler is met Frank Rijkaard. Wat jij beter eens kan doen is filmpjes van Rijkaard en de Jong gaan kijken, kom je een mooie overeenkomst tegen. De dribbels en de ruimte zien. Ik denk dat de Jong zich ook meer vergelijkt met Rijkaard. Dit zijn spelers die in het hedendaagse voetbal uniek zijn. Affelay wie? Speelt die nog? Iniesta en de Jong vergelijken is net het verschil tussen paard en hond, compleet andere spelers, totaal andere functie binnen het elftal. Als de Jong een blind paard zou zijn, dan is hem afblokken toch een eitje, blijf je staan, loopt die tegen je op en dat punt mis jij nu net, voor de tegenstander dat kan doen, heeft Tadic, Ziyech de bal al.

De vergelijking met Cruyff gaat denk ik vooral op zijn bouw en deels dribbels, de bouw van Rijkaard heeft die dan niet, maar wel dezelfde spelopvatting.

9 november 2018 om 20:16

@myajax Dat komt omdat de meesten geen verstand van voetbal hebben. Frenkie de Jong heeft nooit wat opgeleverd met zijn domme dribbels. Nutteloze spelvertragende dribbels. Als hij die bal had gespeeld in eerste instantie dan was de bal daar veel sneller gekomen. Maar hij moet zonodig pakketjes gaan bezorgen die vertraagd aankomen. Weet je wat het probleem vooral is. Dribbelen is zijn eerste optie. Passing is zijn tweede optie. De omgekeerde wereld. Hij gaat pas passen als er echt geen ruimte meer is voor een dribbel. Veel te laat dus. De mindset van een voetballer in de as moet passing zijn en dan pas komt de dribbel om zich vrij te spelen als er geen afspeelmogelijkheden zijn. Hij moet tot de orde geroepen worden. Jij denkt dus dat hij zo kan gaan voetballen bij een stapje hogerop?

9 november 2018 om 20:25

@FHNB
Rijkaard dribbelde in en speelde af als de eerste tegenstander op hem afkomt. Totaal niet te vergelijken met De Jong die maar blijft dribbelen en pas gaat afspelen als het echt niet anders kan.
Het klopt dat er spelers vrijkomen maar hij speelt ze niet aan. Hij probeert de bal letterlijk naar Tadic en Ziyech te brengen met een dribbel en niet met passing.
Dat komt omdat hij niet tot de orde geroepen wordt en doet waar hij zin in heeft ipv eens met verstand te gaan spelen.
Frenkie de Jong moet eens gaan beseffen dat hij niet meer bij de pupillen voetbalt maar betaald voetbal waar tijd en ruimte beperkt zijn. Als Ziyech of Tadic 3 sec vrij zijn dan moet de bal daar al onderweg naar zijn.
Met een dribbel komt het met de vertraagde post.
De Jong loopt voor zichzelf te voetballen. Zijn taak is om de gevaarlijke mensen in gevaarlijke zones vrij te spelen waar hij zelden in slaagt met zijn kansloze dribbels.
Weet je waarom hij zoveel dribbelt ? Omdat hij dat leuk vindt. Niet omdat het de beste keuze is. Daarom dribbelt hij structureel als een kip zonder kop de bal ophalend bij de Ligt.
Denkt de Jong dat hij American Football speelt en de running back met de bal is die van achteren het hele speelveld wil uitrennen.
Het is echt ongelooflijk dat ze hem zijn gang laten gaan en hem niet uitleggen wat voetballen van achteruit inhoudt.

9 november 2018 om 20:29

U heeft Rijkaard dus nog nooit zien voetballen. En zal als ik u was toch eens beter op de Jong letten, hij speelt ze wel degelijk aan.

9 november 2018 om 20:30

Naar mijn mening trekt hij met die dribbels spelers naar zich toe waardoor er op een andere positie meer ruimte komt. Heeft ook zelden balverlies blijkt uit statistieken heeft dus ook de techniek de bal dan daar te krijgen waar die ruimtes liggen. Een klein puntje van kritiek op je reactie, hoop dat je je niet aangevallen voelt is namelijk opbouwend. Je formuleert veel als een feit i.p.v. een mening. We zijn hier allemaal voetbalfan met meningen, de feiten laten we aan professionals over. Misschien een andere formulatie kiezen waardoor je minder vervelende reacties krijgt op je posts

9 november 2018 om 21:29

Als je een beetje verstand hebt van voetbal zie je juist dat die dribbels enorm veel zin hebben. Frenkie speelt zijn mannetje uit op het middenveld waardoor hij een man meer situatie creëert. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig spelers die iemand uit kunnen spelen terwijl dit erg effectief is als je het goed doet.

9 november 2018 om 22:02

@ Bombanera:

En daar gaan we weer met het papegaaien gekakel... "de meesten geen verstand van voetbal hebben"... Word je niet moe van telkens hetzelfde gewauwel ?

Als je zoveel meer verstand van voetbal hebt dan "de meesten", dan zou ik graag van je willen weten waar dat idee vandaan komt en bij welke club jij dan trainer of lid van de technische staf bent, want volgens jou ben je blijkbaar voor elke club in Nederland de verlosser die wel zal komen zeggen hoe het moet..

Om Frenkie te betitelen als "postbode" zegt alweer genoeg; je ziet wat je wilt zien en gaat daarover hier dan een hoop bombarie maken en het verkondigen als "waarheden" en "voetbalkennis". Ik raad je aan in het vervolg of beter te kijken of (misschien beter) niet meer te reageren. Aan de reacties te zien ben ik niet de enige die er zo over denkt.

Het meest komische is nog de opmerking "jij denkt dus dat hij zo kan gaan voetballen bij een stapje hogerop?". De reden dat zo'n beetje alle topclubs in Europa (meer dan een stapje hogerop btw) hem voor veel geld willen kopen is juist zijn manier van voetballen..

9 november 2018 om 22:48

Jij zegt het precies goed, zal wel weer zo'n Ajax hater zijn nou ik kan genieten van Frenky met zijn heerlijke demarrages

9 november 2018 om 23:25

@DennisvanLeeuwen Het feit dat jij op geen enkel punt ingaat maar je richt op mij zegt voldoende. Ik ga niet mee in jouw discussie over mij. Ik kom hier om over voetbal te praten. We hebben het over Frenkie de Jong en niet over mij ondanks dat ik wel de verlosser ben van veel clubs omdat ik niet vastzit aan dogmas en de indoctrinatie van de balbezit controle knvb voetbalopleiding. Ik benader voetbal onafhankelijk en op feiten gebaseerd en niet op dogmas. Als je het niet eens bent met mijn kritiek op De Jong dan geef je aan waar je het niet mee eens bent en waarom en verduidelijkt dat met argumenten. Ik had ook een vraag gesteld waar ik geen antwoord heb gekregen van iemand. Een voorbeeld van een dribbel die een situatie heeft opgeleverd die niet mogelijk was met een passing van Frenkie de Jong?

9 november 2018 om 23:28

@FHNB
Ik heb Rijkaard zien voetballen die dribbelde en ook gebruik maakte van zijn sterke lichaam in de dribbel om zijn tegenstander af te schudden. Paste direct af naar van Basten en Gullit en speelde in hun dienst.
Ik zie Frenkie de Jong niet in dienst spelen van Ziyech en Tadic. Jij wel? Frenkie de Jong past pas als hij genoeg heeft van de dribbel of er geen ruimte meer is. Kiest zelden de meest effectieve oplossing in de dribbel.

9 november 2018 om 23:55

@Ajaxied4eva
Ik voel me niet aangevallen. Dit is mijn manier van schrijven. Ik val ook niemand aan maar probeer inhoudelijk zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat ik bedoel.
Het is niet mijn directheid maar mijn kritiek op 'heilige huisjes' die voor emotie zorgen. Velen zien voetballers als een soort van dierbaren die ze emotioneel bij zich dragen. Mensen moeten dat eens loslaten. Frenkie de Jong is geen dierbare. Is gewoon een voetballer die jou niet kent en die toevallig op tv verschijnt en die nooit wat voor jou gedaan heeft (niet naar jou bedoeld maar algemeen).
Mensen moeten wat volwassener worden ipv primitief te reageren op inhoudelijke kritiek op hun 'dierbaren'. De buurman die weleens wat voor je doet, krijgt minder respect dan een bekend persoon die je 'lief hebt'. Zo zie ik het.
Ik zou nooit kritiek uiten op een voetballer zonder talent. Die weet gewoon niet beter. Maar als ik Frenkie de Jong constant zie dribbelen terwijl hij de kwaliteiten heeft om direct effectief de beste oplossing in te spelen daar zakt mijn broek van. Echt zonde dat hij geen coaching krijgt van een ervaren speler die hem stuurt en terecht wijst.

Ps: dit is een vriendelijke comment. Lees door de directheid van de post heen.

10 november 2018 om 02:13

Dit is dus precies het punt waar het zo vaak bij jou mis gaat bombanera. Je zegt hier weer dat jouw mening op feiten gebaseerd is, echter de "feiten" die je zo vaak noemt, zijn geen feiten. Maar gewoon jouw mening die jij, en alleen jij, voor waarheid aanziet. En wat ik verder nog even kwijt wil over je verhaal, ondanks dat je dit weer af zult doen met je speelt op de man ipv een voetbaldiscussie aan te gaan, en ja dat ga ik hier doen. Jij hebt jezelf wel echt veel te hoog zitten, je weet alles beter over voetbal, jouw mening is waarheid. Je noemt jezelf nota bene nu de messias voor veel clubs. Laatst zou jij beter kunnen fluiten dan de scheidsrechters die nu aan de top zitten. Het lijkt me heel verstandig als jij eens naar een specialist op het gebied van narcisme gaat. Want je wordt letterlijk met de reactie een enger persoon.

10 november 2018 om 09:51

@luctemmi Je hoeft alleen maar mijn reacties op voetbalzone te lezen om te concluderen dat ik veel meer verstand van het spelletje heb dan de gemiddelde persoon. Ik heb vooral een oog voor detail wat andere mensen niet zien. Het is inderdaad niet mijn mening alleen maar een feit. Het is een feit dat Frenkie de Jong veel te vaak met de bal loopt. Daar hoef je geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben. Ook jij gaat mij gelijk geven. Zodra hij een stap hoger gaat voetballen dan ga je beseffen en zeggen 'die dekselse Bombanera van voetbalzone had toch weer gelijk'. Niemand gaat dit type spel accepteren. Dribbelen met de bal van achteruit. Als dit zo effectief en zo slim is om spelers vrij te krijgen zogenaamd kan jij mij dan vertellen waarom geen enkele trainer dit 'tactisch hoogstandje' toepassen en geen dribbelaar in de as zetten op het middenveld? Frenkie de Jong gaat banken als hij zo blijft voetballen op een hoger niveau. Diep van binnen weten heel veel mensen dat ik gelijk heb maar de adoratie van de Jong zit in de weg. Ik heb nota bene gezegd dat hij het talent heeft. De balbehandeling en de draaicircel. Hoeveel positiever kan ik nog zijn? Echter hij gebruikt het voor de dribbel ipv de passing en dat is zo zonde. Wat ik het meest kwalijk vind, is dat hij dat doet wanneer hij daar zin in heeft en niemand wijst hem terecht.

10 november 2018 om 11:29

Ach is dat het. Jaloezie dus. Affelay werd in die tijd een blind paard genoemd en Frenkie niet. Vandaar dat je natuurlijk Huntelaar ook een nors kijkende kerel vind omdat Strootman die kritiek altijd kreeg. Nee nu weten we ongeveer wat voor een persoon je bent

10 november 2018 om 12:35

@jeroen Lees de post nog eens terug. Waarom zo gebeten reageren. Er staan toch duidelijk positieve punten over Frenkie de Jong in.

9 november 2018 om 20:05

Die kneuzing liep hij toch op bij een kopduel?

10 november 2018 om 02:36

Jij hebt dus niet gezien dat hij die blessure in 1e instantie op liep door een luchtduel?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren