UEFA stelt onderzoek in naar wangedrag Ajax-fans in Lissabon

Vrijdag, 9 november 2018 om

De UEFA is een disciplinair onderzoek gestart naar het wangedrag van Ajax-supporters rondom de wedstrijd tegen Benfica van afgelopen woensdag. De club uit Amsterdam wacht mogelijk een straf naar aanleiding van ordeverstoring en het veroorzaken van schade.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door nick danninga)
9 november 2018 om 17:35

Gewoon luisteren, dan is er niks aan de hand. Mochten willen dat de politie in Nederland soms wat harder optrad. De politie daar moet je niet mee kloten daar, dan krijg je zeker een wapenstok in je nek. Politie is er voor de orde te houden, gewoon normaal doen, dan gebeurd er niks. Maar dat is voor bepaalde Ajacieden lastig blijkt maar weer.

9 november 2018 om 18:54

In Nederland mogen ze misschien soms iets harder optreden, maar in veel andere landen ben je als buitenlander al snel de schuldige (lekker makkelijk, het is toch maar een toerist). Ken genoeg gevallen waarbij de toerist niks deed, maar wel aangewezen werd als de schuldige en een knuppel in zijn nek kreeg. Vooral die 'bewakers' net onder de politie zijn vaak zo corrupt als wat.

Beetje jammer dit, dikke kans dat die leeghoofden Ajax weer met een boete opzadelen... Waarom wil je in godsnaam stoeltjes slopen ofzo in een stadion, ik kan er echt met m'n verstand niet bij. PS: jammer voor die Hagenees hier op VZ, hij wilde zó graag artikelen hier over en nu is ie waarschijnlijk gebanned voordat hij de berichten erover kon lezen..

9 november 2018 om 18:11

Welke hagenees? 😂

9 november 2018 om 18:21

Er was iemand die maar bleef herhalen dat VZ geen artikelen over het gedrag van de Ajax-supporters plaatste (en suggereerde hierbij dat VZ dat met opzet deed). Vandaar de reactie van Sander.

9 november 2018 om 18:30

Oke oke haha ja hagenezen en amsterdammers he dit jaar mogen we voor het eerst weer bij elkaar op bezoek in 20 jaar ben benieuwd hoe dat gaat. Maar eerlijk gezegd heb ik soms wel het gevoel dat als je hier iets met ado of Den Haag in je naam hebt dat je wat sneller word gezocht, ik ben voor ado maar zit hier meer als voetbalfan en ik reageer ook altijd op ajax artikelen op positieve of negatieve manier en altijd op een nette manier ik provoceer of scheld nooit maar ik heb ook wel is een ban gehad dat ik denk is dat nou echt nodig, toevallig was ik laatst een maand verbannen omdat ik ergens bij een vrouwen voetbal artikel had gezegd dat het een beetje door ons neus geboord word en het vrouwen voetbal mij niet zoveel interesseert. Dan denk ik ook kom op doe niet zo kinderachtig.

9 november 2018 om 18:55

Ik heb de Hagenees niet gezien, maar er zit wel wat in hoor. Er werd met geen woord gerept over de ajax supporters die het hele uitvak hadden verbouwd. Lijkt me toch wel nieuwswaardig.

9 november 2018 om 19:34

Idd

Allereerst; wil het gedrag zeker niet goedpraten en zou Ajax sieren als ze opdraaien voor de gemaakte schade door fans. Toch schrok ik ook wel na zien van beelden uit vak zelf van hoe de ME binnenkwam, schreeuwend en direct met stokken slaand naar iemand die rustig op een stoel zat te drinken. Nadat deze een slag kreeg werd het roemoeriger met als gevolg dat de ME nog meer slagen ging toedienen. De reactie van de fans door met stoelen te gaan gooien etc is niet goed te praten maar hoop dat ook gekeken gaat worden naar optreden van ME. Sloeg namelijk nergens op.

9 november 2018 om 17:32

In eerste instantie had de ME niet eens hoeven komen als men zich had gedragen. In Portugal komt de politie of de ME niet op de koffie en gaan ze zeker niet kijken wie wel of niet schuldig is, ME doet dat over het algemeen nergens.

9 november 2018 om 17:37

Inderdaad, gewoon normaal doen, dan komen ze niet en is er niks aan de hand. Maar je hebt er altijd weer leeghoofden bij zitten.

9 november 2018 om 17:44

Er was nog geen sprake van misdragingen tot er geslagen werd. Er werd in het Portugees geroepen dat mensen op de eerste rij een rij naar achteren moesten vanuit het vak ernaast. Die mensen zaten gewoon, keken nog nieteens (waarschijnlijk omdat ze geen Portugees verstaan) en opeens hebben ze een wapenstokken tegen de borst bij mensen die de ME nog nieteens gezien hadden en gewoon een pilsje dronken. Stuwards hebben ook blijkbaar niet verzocht een rij naar achteren te gaan. Terwijl in rest van het stadion ook mensen verkeerd zaten en wel gewoon verzocht zijn rij naar achteren te gaan. Maar is het uitvak besluiten ze slaand binnen te komen.

9 november 2018 om 17:50

Ja natuurlijk, die Ajaxieden waren zelf wat oude mensen aan het helpen om hun plekje te vinden en wat minder valide supporters te steunen en uit het niets werden ze belaagd door de ME. Dat klinkt natuurlijk veel geloofwaardiger! De ME komt niet uit het niets slaand binnen omdat ze 'het niet zo hebben op Ajaxieden' gewoon onzin wat je probeert te beweren. Calimero gedrag om eigen wangedrag goed te praten, zoals hier al is gezegd, als je je gedraggd is er niks aan de hand en komen ze ook daar niet gewoon binnenstormen om je te slaan omdat je gast bent.

9 november 2018 om 17:59

Nogmaals, de misdraging hier was dat de eerste rij vrij moest worden gehouden ivm veiligheidsmaatregelen, dit was niet het geval. Dit was hun manier om ze rij naar achter te krijgen, ook wil ik het niet goedpraten. De reactie van Ajacieden is in mijn ogen ook zeker niet goed maar hoop wel dat ook gekeken gaat worden naar handelen van de ME in deze situatie.

9 november 2018 om 18:09

Ik zag een filmpje dat er al voor de wedstrijd met stoelen werd gegooit

9 november 2018 om 18:13

Ik zat een stuk hoger en heb de ongeregeldheden met teleurstelling bekeken, stoeltjes gooien etc is nooit een goede oplossing lijkt me. Maar de manier waarop de ME het vak binnen kwam lokte wel het een en ander uit.. Nergens was er geïnformeerd dat de rijen vrij moesten blijven, er waren ook mensen die gewoon een kaartje op die rijen hadden.. En dan opeens komen ze, met hun stokken al in paraatheid, het vak binnen gerend en maaien ze om zich heen. Lijkt me ook niet de beste manier om zoiets aan te pakken toch? Nogmaals reactie supporters valt niet goed te praten (al dat gerel slaat nergens op), maar ik heb mogen ervaren dat het zeker in een bepaald perspectief geplaatst mag worden..

9 november 2018 om 18:16

Quirento, klopt, maar die situatie van filmpjes met ME die binnenstormde was ook voor de wedstrijd begon.

9 november 2018 om 18:56

Dragonwolf Als je er niet bij bent geweest kan je beter je mond houden. Ze kwamen direct binnen na dat er door beveiliging mensen(benfica) en Stuart's (van Ajax) was gezegd dat supporters op de eerste 3 rijen mochten zitten. Ze riepen iets in het Portuges en begonnen direct te meppen. Veel supporters probeerde te vluchten dar bij braken vele stoeltjes af. Als reactie daarop werd en traan gas gebruikt. En toen begonnen mensen massaal stoeltjes terug te gooien. Kijk ik stond er 8 rijen boven dus ik was veilig en voel ook niet de behoefte om te gooien met stoeltjes. Maar als ik er midden in had gestaan had ik. Me zelf ook verdedigd. Zo. Dit gezegt hebbende waren er ook een paar idioten die van boven af stonden te gooien met stoeltjes. Maar absoluut niet zo Massaal.

9 november 2018 om 18:57

Het hele gebeuren was voor de wedstrijd

9 november 2018 om 19:58

'Verstand' of ik me mond kan houden bepaal ikzelf en jouw mening heb ik niet nodig wat dat betreft. Heb een aantal keren in dat uitvak gezeten en heb nooit nergens van gehad, net zoals ik in meerdere uitvlakken heb gezeten en wellicht wel in meer stadions gezeten dan jij maar goed dat is niet waar het om gaat. Heb twee keer problemen gehad me tt de ME omdat ik daar toevallig was maar beide keren kwamen ze niet zo maar even langs. Snappie?

9 november 2018 om 20:39

Nouja dragon. Misschien zou je zijn mening wel kunnen gebruiken want vooralsnog was hij erbij en jij niet. Begrijp dat je zelf ervaring hebt maar in jouw post lees ik alleen maar aannames en heb je je oordeel.klaar zonder er ij te zijn geweest. Dan word je daarop gewezen en ga je het persoonlijk maken. Je kan ook zegge dat je er wellicht naast zit dat vind niemand een probleem maar je maakt het nu wel een issue.

9 november 2018 om 21:20

@rolo ik weet niet of hij erbij was, daar gaat het ook niet om. Het persoonlijke is vanwege het feit dat ik maar beter me mond kon houden. Verder zijn mijn aannames uit ervaring en het is geen rocketscience en zeker niet als je een beetje heel Europa hebt afgereisd. Ik heb filmpjes gezien waar supporters gewoon de politie uitdagen, tegenwoordig hoef je er niet eens bij te zijn geweest. Ik weet dat niet het gehele vak zich heeft misdragen maar nogmaals, de ME komt niet voor niks! Daar niet nergens niet, dat fabeltje hoef je mij niet te vertellen. Verder heb ik ook al twee keer klappen gekregen terwijl ik werkelijk niks had eraan maar stond toevallig in de weg en dat is hoe het gaat, een aantal hersenlozen kunnen zich niet gedragen en in zo een situatie gaat de me je niet eerst uitgebreid uithoren..

9 november 2018 om 22:15

Daar gaat het natuurlijk wel om. Hij was er bij en kan dus precies aangeven hoe het is gegaan, jij niet. Je hebt slechts een ongefundeerde mening op basis van ervaringen uit het verleden en btw, Stop maar met doen alsof politie en mobiele eenheid altijd lieverdjes zijn. Te vaak meegemaakt dat ze zich belachelijk gedroegen en de situatie alleen maar erger maakte.

9 november 2018 om 23:01

Jaakke daar gaat het niet om aangezien ik ook kan zeggen dat ik erbij was en zag dat voor er met pepperspray werd gespoten er een aantal de politie uitdaagt en die gewoon stil stonden. Ik zeg niet dat hij er niet is geweest maar weet ook niet of hij er wel is geweest.

9 november 2018 om 17:33

Vrij heftig ingegrepen inderdaad, dat zie je helaas wel vaker. De ME (of in dit geval de Portugese equivalent hiervan) bestaat vaak ook voor een aanzienlijk deel uit iets te opgepomte stoere boys die graag een potje knokken. Levert helaas vaker dan gewild escalatie op als zulke lui tegenover elkaar staan..

9 november 2018 om 19:04

Ik weet niet waar jij dat vandaan haalt maar de ME stelt zich meestal juist terughoudend op. Was het maar zo dat ze er eens wat vaker op los slaan.
Mensen die bij de ME willen worden geselecteerd uit normale agenten en mensen die graag knokken komen niet in aanmerking voor de politie en dus ook niet voor de ME. Een vriend van mij is in het verleden afgewezen voor de politie omdat hij wat al te graag de orde op een fysieke manier zou willen handhaven.

9 november 2018 om 17:39

Denk je serieus dat die gast die rustig wat zat te drinken, niks had gedaan? Blijkbaar heeft die daarvoor zich misdragen richting de me, dus stonden ze in hun goed recht. Alleen de misdragingen stonden niet op het filmpje.

9 november 2018 om 17:47

De eerste rij moest een rij naar achteren, dat was de misdraging. Maar IPV dat te communiceren met die supporters kwam de ME met wapenstokken terwijl elders in stadion (zoals bij de genodigden van Ajaxkant zoals personeel en werknemers) er gewoon gevraagd werd rij vrij te houden.

9 november 2018 om 17:49

En zelfs toen ze rij naar achteren waren werd er nog naar die mensen geslagen. Slaand binnenkomen is 1 maar als het 'probleem' verholpen is nog slaan lijkt me niet de oplossing. Ondanks dat de reactie van de fans door dingen te slopen en te gooien met stoelen net zo goed schandalig is.

9 november 2018 om 18:59

Nee hoor want het uit vak was in drieën gespilts. Deze man zat in het middelste... Dar was niks aan de hand. Mar dat zalJij natuurlijk beter weten ...

9 november 2018 om 19:14

De ME treed toch niet zonder reden op.
Het leek mij allemaal erg in scene gezet om als de onschuldige
over te komen. Want op andere beelden zie je hoe agressief ze zijn
in het uit vak. Je probeert toch uit de buurt te blijven van de Me.
Echter deze gozer blijft er zitten en toont ze niet eens een moment
een blik. Compleet genegeerd.

10 november 2018 om 19:28

de eerste rijen moesten ze vrij houden als je dat niet doet krijg je in die landen gewoon klappen. eigen schuld dikke bult.

Mogen ze gelijk onderzoek instellen naar de stewards. Begonnen ook met stokken te slaan zonder aanleiding. Genoeg beelden van terug te vinden. Al is de reactie van de supporters dan wel weer stom

10 november 2018 om 19:31

laten we nu niet doen alsof Ajax supporters lieverdjes zijn. Het is niet de eerste keer dat ze zich misdragen.

'Bedankt' namens de fans die zich wel normaal kunnen gedragen. Jullie verpesten het steeds weer voor de mensen die zich wel normaal kunnen gedragen en die willen genieten van een fantastische pot voetbal van hun favoriete club.

Supporters in het uitvak hadden genummerde kaartjes, ook voor de eerste rij Als deze om wat voor redenen vrij wilt houden moet die rij boert verkopen of anders voor de wedstrijd vrijhouden en niets als de mensen al in het vak zijn. Daarnaast sprak niemand een andere taal dan portugees. Dit was zuiver een reactie op een reactie. Niet goed voor het imago maar ook het wel makkelijk om altijd naar de supporters te wijzen en de UEFA maar cashen

Vooropgesteld: ik keur supportersgeweld sowieso niet goed, maar hieruit blijkt toch wel weer de dubbele moraal van de Uefa.

Je zit in het stadion en gaat niet op tijd aan de kant voor de ME? Wapenstok in je nek en sancties voor je club! Pak aan!

Je zit na de wedstrijd op een terras en wordt door hooligans van de tegenpartij aangevallen met stoelen en kapotte flessen? Buiten het stadion, dus niet ons probleem. Jammer joh.

10 november 2018 om 19:33

dat is misschien in Nederland zo dat ze eerst 10 keer vragen of je aub niey op de eerste 2 rijen willen gaan zitten maar in die landen krijg je gelijk de deksel op de neus.

Als de ME met geweld binnen komt stormen zou ik dat ook niet waarderen. Vraag mij af met welke boodschap de ME erop uit werd gestuurd.

9 november 2018 om 18:12

Dat vond ik ook een erg raar filmpje. Zag overigens ook een filmpje dat er al voor de aftrap met stoeltjes werd gegooid.

9 november 2018 om 18:15

Dat filmpje was ook voor de aftrap gemaakt.

9 november 2018 om 18:22

Oh ik dacht dat dat pas aan het einde van de wedstrijd was.

9 november 2018 om 18:14

Om de supporters op eerste rij een rij naar achteren te krijgen, die rij zouden tijdens de wedstrijd stuwards gaan. Sommige beweren dat die plaatsen op eerste rij wel vergeven zijn dmv toegewezen zitplaatsen maar daar heb ik zelf niets van gezien. Maar boodschap was simpel -> zorg dat eerste rij volledig leeg is voor de wedstrijd start.

Ik kom overal in Europa in stadions. Maar nooit ga ik zitten of staan in een zogenaamd "sfeervak". Juist omdat daar mij te vaak randdebielen in huizen die gezamenlijk een hersencel delen. Dus ga ik ook nooit mee met Nederlandse clubs Europa in. Voor je er erg in hebt behoor je ongewild ineens tot een stel slopers waar je niks mee te maken wilt hebben. Ik ga wel anoniem aan de lange zijde zitten genieten van waar ik voor kom.
Voetbal.

Kijk ik zal nooit een uitpot van Ajax bezoeken. Ajax fans zijn geen lieverdjes in Schotland werd ook de boel verbouwd Een collega kan er geweest en die zei in het vliegtuig nog nooit zulke tikkie tegen te zijn gekomen. Dronken en totaal niet luisterend naar de instructies. Nee sorry maar met uitsupporters van Ajax meegaan is helaas een recept voor gevaar

Gezien het commentaar van Rolo 1984 maak ik graag duidelijk dat ik het niet specifiek heb over Ajaxsupporters, maar over de bekende idioten die je in vrijwel elk stadion en vooral in groepen van uit spelende clubs tegenkomt.
Zoals, ik noem gemakshalve maar een tegenhanger, dat stel hersenlozen die de Trevi fontein in Rome zo'n twee jaar geleden sloopten.voor alle duidelijkheid, je vindt ze bij veel clubs.
Het Beke rapport dat daarover handelt geeft aan dat liefst 29 Bvo's een dergelijke aanhang heeft.
Het zijn de grootste verziekers die het voetbal heeft.

Ik was er gister bij , op de rijen waren kaarten verkocht en mensen gingen daar dus zitten. Vervolgens word er wat in het Portugees geschreeuwd wat niemand verstaat , en nog geen 3minuten later komen er 60-70 opgefokte ME’ers aanlopen. Die Ajax supporters aanvallen ook al hadden die intentie om weg te gaan , waardoor er met stoelen word gegooid zodat deze Ajax supporters naar boven kunnen klimmen.

10 november 2018 om 09:13

Als uit-fan van Feyenoord, Ajax of PSV weet je dat je bij voorbaat al scherp in de gaten wordt gehouden door de ME enerzijds en rivaliserende supporters anderzijds. Een verkeerd woord of gebaar en je hebt problemen. Het gaat er bij mij dan ook niet in dat supporters niet in de gaten hadden of verstonden dat de eerste rij vrijgehouden moest worden.

Bier bestellen, de weg vinden of een broodje kopen lukt prima zonder Portugees te spreken maar als men gesommeerd wordt om rijen vrij te houden dan is dat opeens onverstaanbaar? Dat soort fans snappen blijkbaar niet dat hun reputatie en optredens in Europa er voor gezorgd hebben dat ze zich helemaal niets meer kunnen permitteren. Een middelvinger, iets roepen of opeens iets niet verstaan of begrijpen is een luxe die ze zelf verspeeld hebben. Op het minste of geringste wordt gereageerd. Nee, inderdaad niet op een vriendelijke manier. Gek he?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3527
4.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren