Verbazing om ‘stigmatisering’ Depay: ‘Ik hoorde dat hij catastrofaal was’

Vrijdag, 9 november 2018 om

Bruno Génésio neemt het op voor de bekritiseerde Memphis Depay. De Franse media waren na het gelijkspel van Olympique Lyon tegen TSG Hoffenheim (2-2) in de Champions League zeer kritisch op het optreden van de aanvaller. Génésio, trainer van les Gones, vindt het onterecht dat de Oranje-international wordt aangewezen als zondebok.

Génésio denkt dat zijn eerdere akkefietje met Depay, die onlangs zijn frustraties uitte en repte over een gebrek aan respect bij Lyon vanwege zijn rol bij de club, er mede voor heeft gezorgd dat de Franse media niet objectief zijn. “Zijn bijdrage was goed voor de ploeg woensdag, hij was goed bij het spel betrokken”, zegt de trainer, geciteerd door diverse Franse media.

“Kijk goed naar zijn spel, hij heeft veel verdedigd. Ik hoorde dat hij catastrofaal was, schandalig”, vervolgt de trainer vrijdag in aanloop naar het competitieduel met Guingamp zaterdag. Génésio baalt dat er sprake is van ‘stigmatisering’: “Vorig jaar had hij het in het begin ook zwaar, maar hij herpakte zich met het maken van veel doelpunten.”

Génésio geeft toe te balen dat Hoffenheim met tien man en met een 2-0 achterstand toch nog een punt pakte, maar vindt het onterecht dat het optreden van Depay op een dergelijke manier wordt bekeken. “Hij zal terugkeren naar zijn gebruikelijke niveau. Bij één of twee acties zag ik een gebrek aan vertrouwen. Is dit te wijten aan wat er is gebeurd? Ik weet het niet.”Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door asroma8)

Deze reacties van de media roept hij met zijn gedrag en interviews over zichzelf af

9 november 2018 om 18:18

Valt laatste tijd toch wel mee alleen in zijn interviews praat die wel is alsof die God zelf is

9 november 2018 om 18:33

Dat is deels waar, maar er zijn ook zat luitjes vanaf de zijlijn die een stok zoeken om hem mee te slaan.

9 november 2018 om 18:38

Omdat hij ze die stok aanreikt, dat was ook mijn punt. Als je een basisplaats gaat claimen met een houding alsof je marodonna bent gaat de pers je ook beoordelen op het allerhoogste niveau

9 november 2018 om 23:41

Ik schreef dat ze naar een stok zoeken. Van aanreiken is niet altijd sprake, vandaar dat ik in eerste instantie zei dat het deels waar is wat je zegt. Hij had een periode dat hij verongelijkt reageerde op / naar de pers toe. Wat dat betreft kan ik het mij goed voorstellen dat mensen hem dan ‘bekritiseren’. Maar hij kreeg ook een lange periode een vrachtwagen vol stront over zich heen, omdat hij een hoedje droeg... Of omdat hij z’n doelpunten met z’n vingers in zijn oren viert, zie je bepaalde types weer tevoorschijn komen met hun (onderbuik) gemekker, terwijl hij niets verkeerd doet. Sterker nog, het is een mooi gebaar naar de mensen toe voor wie het echt bedoeld is... Dat zijn dan voorbeelden waarvan ik zeg dat ze, de media, naar ‘iets’ opzoek zijn.

Zelfs de meest verstokte Depay-fan moet het toch opvallen dat er steeds weer iets te doen is om Depay. Noem het zondebok, controversieel, opvallend of wangedrag. Feit is dat het meestal geen goed teken is als een speler telkens weer in meer of mindere mate in opspraak raakt.
De knul heeft veel potentie, het waarmaken moet hij op en naast het veld doen.

9 november 2018 om 18:58

Was met Balotelli toch ook zo. Depay moet zich gewoon afschermen, saaie interviews geven en dan stopt al de rest ook wel.

Hoe vaak zie je nog artikels over Balotelli vergeleken met toen hij bij City zat?

9 november 2018 om 19:03

@nickdaddinga

het is een speler die gewoon doet wat hij leuk vind en zegt wat hij denkt. ik vind dat juist mooi tussen al die spelers die alleen maar cliches ophoesten die ze op de mediatraining hebben geleerd.

blijkbaar mag je tegenwoordig alleen niet meer jezelf zijn als voetballer tenzij je Ibra heet. als je Depay heet schieten mensen al in de stress als je een hoed op je hoofd zet

9 november 2018 om 20:03

Hij zegt niet wat hij denkt, want denken doet hij niet. Hij zegt wat hij voelt

9 november 2018 om 21:15

Die antwoord ga ik niet bevragen.

9 november 2018 om 21:19

@japiekrekel: Als er iemand is die authenticiteit op waarde weet te schatten en te waarderen dan ben ik het zelf wel, in alle bescheidenheid. Ook al staat de vorm me misschien niet aan. Maar ik loop lang genoeg rond op deze wereld om nuances te kunnen onderscheiden en het verschil te herkennen tussen intrinsieke authenticiteit en bewijzingsdrang. Depay etaleert het laatste, o.a. te herkennen aan het overdreven nadruk leggen op die vermeende authenticiteit. Wat overigens volkomen logisch is en in lijn met zijn niet al te makkelijke achtergrond.
Idem voor een Balotelli, al is die nog een tandje erger. Ibra ook, al is Ibra vanuit zijn karakter en culturele achtergrond een meer van nature alfamannetje.

Is helemaal niks mis mee, ik heb daar verder geen oordeel over want het is zijn leven, zijn keuzes. Hij is de enige die met de gevolgen van die keuzes moet leven, ik geef slechts weer wat ik zie. Ik gun Depay meer dan waar hij van droomt. Vooral dat hij de dingen in de juiste volgorde leert doen. Dan komt alles waar hij naar streeft vanzelf.

Ik vraag me altijd af welke club nou geschikt zou zijn voor depay aangezien hij het altijd over een stap hoger op heeft maar ik kan echt geen club bedenken

9 november 2018 om 18:23

Atletico, Dortmund, Spurs, Inter, etc. lijken me wel clubs die wat voor hem zijn. Voor de absolute top komt hij nog wat te kort imo en ik weet ook niet of hij met die druk weet om te gaan.

9 november 2018 om 18:29

In italie en Duitsland zie ik hem nog wel maar in Engeland gaat hij het niet redden bij een topclub vanwege de druk en zijn mentaliteit

9 november 2018 om 18:29

Al die clubs die je noemt zijn al redelijk voorzien wat betreft de spitspositie. En persoonlijk heb ik het idee dat Memphis voorlopig daar wil blijven staan.

9 november 2018 om 18:59

Inter en dortmund inderdaad een mooie club misschien

9 november 2018 om 19:00

Ik denk misschien dat hij in de absolute top misschien bij liverpool zou passen met zijn vecht voetbal

9 november 2018 om 22:10

Atletico gaat hij nooit niet redden.

9 november 2018 om 21:40

Depay heeft van nature het talent, de wilskracht en het doorzettingsvermogen om de absolute top te halen. Het probleem van Depay is dat hij zichzelf te vroeg wil belonen voor al het werk wat hij tot nu toe gedaan heeft om zover te komen. Volgens mij begaat hij daarmee een foutje en moet hij leren dat er meer voor nodig is om de stap naar de absolute top te maken. Als dat lukt staan Real, Juve, Barca, City etc voor hem in de rij.
Maar op dit moment is die jongen allesbehalve vrij in zijn hoofd en lijf wat zijn toch moeizame en wisselvallige carriere verklaart.

Mag je niet zeggen dat Depay nooit de top gaat halen of is mijn post verwijderd/niet geplaatst vanwege een fout in de site? Lijkt me toch wel heel vreemd als jullie mijn post gaan verwijderen, simpelweg omdat ik aangeeft dat ik hem nooit de top zie halen.

Depay moet gewoon presteren, mond houden (zaakwaarnemer ook) en een mooie transfer maken. Hij kan de top aan, als hij z’n koppie er maar een beetje bijhoudt. Gun het hem echt wel.

Ach ik zat de pot te kijken, het was zeker niet Depay’s beste wedstrijd. Zijn taken voerde hij uit, en was bij veel aanvallen ook wel betrokken (direct of indirect met een loopactie), maar verloor ook meermaals de bal en paar stomme keuzes bij een aanval. Aan de andere kant had hij wel gewoon gescoord als Denayer niet zo oerdom was om een halve meter voor de doellijn in buitenspelpositie Depays vrije trap aan te raken terwijl de bal er toch al in ging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC2611
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarceloVerdediger20
Jérémy MorelVerdediger20
Rafael da SilvaVerdediger20
Lucas TousartMiddenvelder20
Sergi Darder MollMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

0 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2005-2014 Olympique Lyon
Laatste voetbalnieuws

Memphis Depay: ‘Ik hoop later óók zo herinnerd te worden’

Memphis Depay speelt dit seizoen wederom een belangrijke rol bij Olympique Lyon. De 24-jarige aanvaller levert met zijn vele doelpunten en assists een grote bijdrage aan de prestaties van de ploeg...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 november
In de zoektocht naar een nieuwe spits is Vitesse uitgekomen bij Cyle Larin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren