Ayoub ontkracht ‘verzonnen’ verhaal: ‘Noem dan de feiten en toon bewijs’

Vrijdag, 9 november 2018 om

Het Algemeen Dagblad meldde vorige week dat Yassin Ayoub een disciplinaire straf had gekregen van Feyenoord omdat hij zich onprofessioneel zou hebben gedragen. Dit werd vrijdagmiddag op de persconferentie ontkend door trainer Giovanni van Bronckhorst en ook de hoofdrolspeler zelf zegt nu dat er niets van het verhaal klopt.

"Ik lees de media helemaal niet”, laat Ayoub in een reactie aan RTV Rijnmond weten. “Ik krijg natuurlijk dingen mee, het is onmogelijk om dingen niet te horen. Maar toen ik dat las... Dat was voor mij de bevestiging waarom ik media niet lees. Er worden dingen gezegd en gesuggereerd. Ik vind dat aan de andere kant wel heel jammer.”

Ayoub vindt het geen probleem om kritiek te ontvangen, zolang het maar over zijn spel gaat. “Ik kan het altijd hebben. Je mag een mening hebben over mijn kwaliteiten, je mag zeggen dat ik er niks van bak, dat vind ik allemaal goed”, aldus Ayoub. “Maar ga geen dingen verzinnen, want dan kan je iemands imago breken en iemand in een kwaad daglicht zetten. Je hebt veel mensen die dat soort verhalen wel geloven en denken dat het echt zo gaat.”

Bij FC Rijnmond zei Emile Schelvis dat Ayoub in de wedstrijdselectie voor het duel met Willem II ontbrak omdat hij niet thuis was toen hij zich ziek had gemeld. "Het is lachwekkend, ik vind het heel jammer dat dat gebeurt. Ik was ziek en werd thuis opgehaald door Jan Mastenbroek (medewerker van Feyenoord, red.). Ik werd gecheckt, kreeg medicijnen mee en ging weer in bed liggen. Er werd gezegd dat ik niet eens thuis was. Dat ging mij een beetje te ver", zegt Ayoub tegen de NOS. “Als je iets zegt, noem dan de feiten en toon bewijs. Zeg geen dingen waarmee je iemand in een negatief daglicht zet. Er zijn mensen die dat soort verhalen geloven. Als je me kent, weet je dat ik totaal niet zo ben."Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door yrossoneri92)

media media media.. helaas wilt iedereen tegenwoordig interessant doen. is het de roep om aandacht?

9 november 2018 om 18:56

Hoor en wederhoor bestaat niet meer, het gaat allemaal om verkopen, clicks, what not. Waar journalisten vroeger nog wel eens degelijk en onafhankelijk onderzoek deden daar wordt nu van alles de wereld in geslingerd overgoten met politieke voorkeuren.

Emile Schelvis weer met ze roddels. Ga nou eens inhoudelijke stukken over voetbal schrijven man. Kan me niet eens herinneren wanneer Emile voor het laatst een goede analyse heeft geschreven over het spel van Feyenoord.

9 november 2018 om 16:50

Emile is als commentator al niet serieus te nemenlaat staan als journalist. Ik snap echt niet hoe hij telkens wordt uitgenodigd en mooie wedstrijden krijgt.

9 november 2018 om 18:11

Vind dat Schelvis best over voetbalkennis beschikt (feitenkennis althans, verstand van het spelletje is iets anders), met name over het Italiaanse voetbal. Maar als commentator haat ik hem. Vreselijk irritante manier van praten, onuitstaanbaar. En met dit soort fratsen, zoals nu met Ayoub, mag hij ook wel eens kappen.

De journalist krijgt er zijn krant mee verkocht en komt er toch altijd mee weg. Over kwaliteit gaat het al jaren niet meer.

Dit soort onwaarheden hoor je toch zovaak bij de heren Derksen en Gijp maar dat nemen mensen niet altijd serieus omdat je stiekem toch weet dat voetbal inside niet bepaald de meest serieuze voetbal programma is, maar van Schelvis verwacht ik eerlijk gezegd geen fake news te verspreiden.

9 november 2018 om 16:55

Nou, best veel mensen nemen dingetjes klakkeloos over van heide heren. Die kunnen er ook een potje van. En Emile Schelvis verspreidt gewoon fake news, dat zie je nu zelf ook toch wel? Ayoub bevestigt het zelf en de coach ook. Anders ga je niet zeggen dat je door de desbetreffende medewerker (met naam) bent opgehaald.

Was weer een schitterende 'scoop' van Schelvis. Ik erger me al aan de beste man als hij commentaar geeft en als hij dan ook nog eens analyses of nieuws de wereld in helpt lijkt het allemaal vanuit het onderbuik gevoel te komen.

Lijkt altijd alsof hij bij de Fr12 reacties kijkt voor de laatste nieuwtjes om het erna maar als 99% waarheid te beschouwen.

Fijn dat Ayoub het - eigenlijk zou het niet eens hoeven - de wereld uit helpt.

Emile Schelvis kan daar niets aan doen. Hij verloor zijn evenwicht net als bij zijn bekende zaalvoetbal 'actie'. Wel kwalijk dat hij dingen vertelt die hij waarschijnlijk in de wandelgangen gehoord heeft en dat klakkeloos schrijft.

Zelf de feiten benoemen weerlegt snel zo'n verhaal

9 november 2018 om 17:05

Moet je op elk gerucht en verzinsel reageren? Als je er eens een laat lopen, is het plots de waarheid? Had je maar moeten reageren.... De verantwoordelijkheid voor juistheid van berichtgeving ligt bij de journalist. Niet de zaken omdraaien.

9 november 2018 om 17:31

@njfromvol - Precies. Vooral voor voetballers geldt dat zij vaak onderwerp van gesprek zijn in de media terwijl zij zich juist daaraan moeten onttrekken om zich optimaal te concentreren op hun voetbalprestaties.

Ik begrijp nog steeds niet waarom Ayoub zo weinig speeltijd krijgt. De wedstrijden die hij inviel, speelde hij vaak zeer behoorlijk. Zou hij het zoveel minder doen dan een Vilhena of Clasie tegen zwakkere teams?

9 november 2018 om 18:21

Vooral een Clasie, ja. Gehuurd en heb je niets aan, en al helemaal niet als hij nog belabberd speelt.

Volwassen reactie, jammer dat hij weinig speeltijd krijgt. Is toch een speler die wat can creëren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren