Update: Sneijder krijgt waarschuwing; rode kaart geseponeerd

Woensdag, 14 november 2018 om

Wesley Sneijder was donderdag de grote man aan de kant van Al Gharafa in de uitwedstrijd tegen Qatar SC. Met twee doelpunten zorgde hij voor de 0-2 overwinning en daarme drie punten voor zijn ploeg. De aanvallende middenvelder haalde het einde van de wedstrijd overigens niet. Hij ontving een directe rode kaart en zocht briesend de kleedkamer op.

Sneijder kreeg rood voor een op het oog licht vergrijp. Hij was het niet eens met het besluit van de arbitrage en terwijl hij van het veld liep riep hij: This was the last game I’ve played in Qatar! The last game! The last game!”, alvorens hij zijn aanvoerdersband afdeed en de kleedkamer opzocht.

Sneijder heeft na de wedstrijd niet gereageerd op zijn uitspraken. Of het daadwerkelijk zijn laatste wedstrijd is geweest in Qatar valt nog te bezien. Het contract van de voormalig Oranje-international loopt door tot de zomer van volgend jaar. Sneijder speelt sinds januari voor Al-Gharafa, nadat hij vertrok bij OGC Nice.

De 34-jarige middenvelder benutte donderdag een strafschop en zeven minuten voor tijd maakte hij er 0-2 van door te profiteren van balverlies van verdediger Dodo. Sneijder staat door zijn dubbelslag op vijf doelpunten in het seizoen.

Update 9 november 15.29 uur – Sneijder neemt woorden terug: ‘Ik geniet in Qatar'
Wesley Sneijder heeft via Twitter laten weten dat hij niet zijn laatste wedstrijd in Qatar heeft gespeeld. De middenvelder kreeg donderdag bij de wedstrijd tussen Qatar SC en Al-Gharafa een rode kaart en riep bij het verlaten van het veld dat hij zijn laatste wedstrijd in Qatar had gespeeld. “Ik heb gereageerd in het heetst van de strijd na een rode kaart die ik niet had verdiend”, aldus Sneijder, om vervolgens recht te zetten dat hij gewoon doorgaat met voetballen in Qatar. “Ik geniet van het leven en voetbalen in Qatar!”

Update 14 november 11.02 uur – Sneijder krijgt waarschuwing; rode kaart geseponeerd
Wesley Sneijder hoeft geen schorsing uit te zitten. De middenvelder van Al-Gharafa kreeg tijdens het duel met Qatar SC een rode kaart na een ogenschijnlijk licht vergrijp, waarna de recordinternational van Oranje woedend het veld verliet. De bond van Qatar heeft de rode kaart ingetrokken, maar geeft Sneijder wel een waarschuwing, omdat de Nederlander bij het verlaten van het veld geen sportieve reactie toonde.Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door kyouraku shuns)

Op twitter ontkent hij dat het zijn laatste wedstrijd is geweest en gelukkig is in Qatar.

Alleen de allergrootsten zeggen dat ze stoppen om vervolgens weer terug te keren.

Zal het niveau daar hoger liggen dan hier de 2e klasse en nee geen 2e divisie?

Het beste kan die daar weg gaan. De beste man moet schitteren voor publiek.

Dat hij geniet van het voetbal in Qatar? Dat geloof ik niet! Ik ben toevallig 2 weken geleden op vakantie geweest in Qatar en kan wel beamen dat het leven daar leuk is, zeker omdat Qatari gek zijn op voetbal. Overal in het land wordt voetbal uitgezonden en zie je billboard met o.a. Sneijder. De beste man wordt op handen gedragen daar. Maar ik geloof niet dat hij het echt leuk vindt om te voetballen op dat niveau met zulke lege stadions

9 november 2018 om 16:02

Als de Qatari zo van Voetbal houden, waarom komen de dan niet naar het station? Daar ben ik dan wel benieuwd naar. Zijn de prijzen te hoog of is het geen gewoonte om voetbal te kijken?

9 november 2018 om 16:11

Omdat er enorm weinig Qatari bestaan. Het land bestaat voor zo'n 85% uit expats afkomstig uit alle hoeken en gaten van de aardbol.

9 november 2018 om 17:43

Thuis heeft iedereen airco, dat is veel fijner kijken. En Qatar is maar klein en heeft weinig inwoners.

9 november 2018 om 17:46

De wedstrijden zijn gratis, maar het zijn alleen de rijke families die erheen gaan, de Qatari in mooie gewaden zoals wij ze zien. Daarbij zoals Kyouraku inderdaad gelijk heeft, wonen er maar 300.000 echte Qatari, de rest zijn expats. Als je die 300.000 Qatari neemt, zijn er dus ruw geschat 150.000 mannelijke Qatari, waarvan 100.000 volwassen. Dan is het niet heel gek dat er maar 2000 Qatari naar een wedstrijd komen...

Bizar stadions, snap niet waarom ze zo groot worden gebouwd als toch geen kat komt, bedoel je hoort tijdens de wedstrijd de sjeik applaudiseren als er gescoord word.. je ziet ook bij die goals van Sneijder 0% emotie als hij het viert met zijn teamgenoten, wat sommige niet voor geld doen.

9 november 2018 om 16:13

Durf te wedden dat hij meer plezier uit zijn werk haalt dan menig werknemer in Nederland. Hij is één van de gelukkigen die van zijn passie en hobby zijn werk heeft kunnen maken.

9 november 2018 om 16:28

Zo, wat een dooddoener. Wanneer ik +3 miljoen euro netto krijg (voor eender welke baan, zelfs waar op neergekeken wordt) dan haal ik daar ook plezier uit.

9 november 2018 om 17:12

Je mist mijn punt; ik heb het niet over zijn baan maar over het werk dat hij feitelijk verricht (voetballen). Durf overigens ook te wedden dat hij meer plezier uit zijn baan haalt dan menig topverdiener in het Nederlandse bedrijfsleven.

Zo een groot stadion waar niemand zit, kun je het beter bij een tribune houden dan nog lijkt het nergens op maar dit is helemaal triest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Gharrafa

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Al Arabi21-12
7.Umm-Salal20-9
10.Qatar SC16-9
Voor de complete stand: League

796 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren