Update: Neymar reageert op onthullingen Football Leaks: ‘Fake news’

Zaterdag, 10 november 2018 om

Neymar ontvangt van Paris Saint-Germain iedere maand een bonus van 375.000 euro als hij voor en na iedere wedstrijd zwaait naar de supporters. Dit meldt het Franse televisieprogramma Envoyé Spécial op basis van door Football Leaks gelekte documenten.

Een woordvoerder van PSG legt aan Le Parisien uit dat de clausule iets anders in elkaar steekt en Neymar meer moet doen voor de maandelijkse bonus. "Het is niet zo dat PSG zijn spelers betaalt om de supporters te gaan groeten. De supporters groeten is maar één van de regels die, indien gerespecteerd, recht geven op een extra ethische premie.”

Andere regels zouden zijn dat het gedrag tijdens wedstrijden en buiten het veld goed moet zijn. Ook moet Neymar voldoen aan zijn mediaverplichtingen. Neymar, die exclusief bonussen jaarlijks 30 miljoen euro verdient bij Paris Saint-Germain, is niet de enige speler van de Franse topclub met een dergelijke clausule. Ook zijn ploeggenoten ontvangen premies, maar die vallen niet zo hoog uit als die van de Braziliaanse aanvaller. De bedragen variëren tussen de 33.000 euro en 375.000 euro.

Het tv-programma meldt verder dat Neymar ieder jaar 2,5 miljoen euro ontvangt als hij geen kritiek levert op besluiten van de trainer. Als hij in de top drie van de Ballon d’Or-verkiezing eindigt, betaalt PSG twee miljoen euro uit.

Update 10 november 23.51 uur - Neymar reageert op onthullingen Football Leaks: ‘Fake news’
Neymar heeft via Instagram voor het eerst gereageerd op de onthullingen van Football Leaks. Het klokkenluidersplatform maakte eerder deze week bekend dat de aanvaller van Paris Saint-Germain onder meer maandelijks 375 duizend euro zou verdienen door zich te houden aan ‘ethische regels’, waaronder het zwaaien naar fans. Volgens Neymar is hier echter weinig van waar: ‘Fake news’, laat hij weten.Gerelateerd

87 reacties (laatste reactie door barca.1)

Dit is dus precies de reden dat PSG geen successen zal behalen in Europees verband.

9 november 2018 om 13:44

Als je een contract tekent, lijkt het mij dat deze dingen normaal zijn en niet extra beloond hoeven te worden. Zie al dat je in een winkel werkt je extra geld krijgt om vriendelijk tegen de klanten te doen.

11 november 2018 om 07:19

Draai het geheel om. Je krijgt als speler een boete als je na de wedstrijd niet je fans bedankt voor hun support

11 november 2018 om 08:44

Draai het nog een slag verder. Supporters compenseren bij wanprestaties. dit lijkt lachwekkend,maar als alle supporters dit gaan eisen dan zul je zien hoe hard ze opeens gaan lopen, die verwende sterretjes met hun dameskapsels.

9 november 2018 om 13:53

Onderbouw je mening is? Waarom PSG geen successen zal behalen in de CL is puur imo omdat hun selectie kwaliteiten te kort komt, vooral op het middenveld het team draait alleen om Neymar en Mbappe maar ik vond ze destijds zonder die 2 veel sterker als team spelen. Toen Veratti nog de grote meneer was.

9 november 2018 om 15:11

Als iemand typt 'dit is precies de reden' dan lijkt mij het hele artikel de onderbouwing

Ik was al kotsmisselijk van dit zooitje, maar dit is toch wel echt bizar.

Deze club is een ziekte voor het voetbal. Dit is toch niet meer normaal? Waarom laat de Fifa en de Uefa dit allemaal toe?

Ik heb hier echt geen woorden voor. Hoe misselijk PSG hun spelers behandeld en maar met geld smijt.
Ook dat hij dit gewoon in ontvangst neemt, heeft hij nog niet genoeg?

Dit zooitje moet zo snel mogelijk worden opgeruimd en verbannen worden van Europees voetbal. Hoe is het mogelijk dat dit alles wordt toegelaten en die oliepannenkoeken maar met geld mogen pompen?

9 november 2018 om 13:51

Omdat de FIFA en UEFA waarschijnlijk betaald worden om alles te mogen door de sjeik. Geld kan alles, zeker in het voetbal.

9 november 2018 om 13:53

Ik vind het anders dan Barca, Real, United, Bayern of Juventus hun kapitaal hebben opgebouwd.

9 november 2018 om 13:58

Als we eerlijk zijn doet PSG minder fout dan Real, Barcelona of United. Die sjeik betaald alles uit eigen zak, terwijl die clubs die je net heb opgenoemd lenen allemaal geld en zitten allemaal diep in de schulden.

9 november 2018 om 14:10

En geld lenen is verkeerd? Haha. Dat hoort gewoon bij de bedrijfsvoering (in tegenstelling tot simpel geld pompen in een club). Zolang clubs hun schulden netjes aflossen is er niks mis mee.

9 november 2018 om 14:11

Bayern diep in de schulden? Real diep in de schulden?

Misschien handig als je je even verdiept, voordat je dit zegt.

Lenen is niks mis mee, mits je jaarlijks aflost (iets wat alle clubs al doen) en dit doen bedrijven en particulieren met een hypotheek. Hoe wil je anders een huis kopen?

Wat er bij PSG en City gebeurd is next level. Gewoon even een stelletje miljonairs bij elkaar gooien en contracten afkopen en zieke bonussen en salaris uitkeren. Nee dan is het een stuk minder fout...

Kunnen we geen speler kopen? Dan huren we hem toch lekker en betalen uit het niets ineens 180 mio. Heel vreemd.

9 november 2018 om 14:18

@profesor, leuk maar ik noem nergens Bayern, iedereen weet hoe Bayern te werk gaat, jij noemde Bayern. Real Madrid heeft bijna geen schulden meer, maar met de verbouwing van het nieuwe stadion zal daar heus wel weer verandering in komen.

9 november 2018 om 14:26

PSG doet minder fout? Ik zou me even verdiepen in het artikel van Reuters: money game. PSG krijgt honderden miljoenen aan sponsorgeld voor iets dat volgens experts nog geen 10 miljoen waard is. Dat is slechts een deel.

9 november 2018 om 15:03

Nee, ik noem Bayern omdat ik respect heb hoe zij hun kapitaal hebben opgebouwd net zoals de andere genoemde clubs. Daarom zette ik hen in mijn rijtje.

9 november 2018 om 15:16

@medalofhonor

Ja het is volstrekt onethisch dat er vreemd vermogen wordt aangetrokken om een investering in vaste activa te realiseren...

Wat Samcro al aangeeft, die sponsorgelden, dat lijkt me gekker.

9 november 2018 om 16:32

Het is ook anders, maar dan in positieve zin. PSG bouwt kapitaal op met eigen vermogen, de clubs die jij noemt bouwen hun kapitaal op met vreemd vermogen.

9 november 2018 om 16:37

@samcro - wat maakt dat uit? de ffp-regels zijn er juist op gericht te voorkomen dat voetbalclubs bovenmatig worden gefinancierd met vreemd vermogen. een te hoge sponsorvergoeding levert de club geen terugbetalingsverplichting op; voor zover de sponsorvergoeding te hoog is, is het dus niets anders dan een kapitaalstorting (eigen vermogen). daar is niks mis mee. sterker nog, dit is alleen maar voordelig voor de franse schatkist want over sponsorinkomsten moet belasting worden betaald en over kapitaalstortingen niet.

9 november 2018 om 17:07

@kyouraku Shuns Daar is niets mis mee, behalve dat het in strijd is met precies die ffp regels. City is hier destijds zelfs voor onderzocht, toen ze een jaar of 10 terug een nog grotere shirtsponsordeal kregen dan United. En belastinginkomsten hebben ook niets met ffp te maken trouwens.

11 november 2018 om 07:30

Waar jij het over hebt is des tijds van 1 deal. En dat ging geen eens over honderden miljoenen maar goed.

9 november 2018 om 16:22

Als mijn werkgever me 375000 euro zou betalen in ruil voor een beetje leuk doen voor supporters en pers. Deed ik gewoon heel aardig mijn best. Dus of dat nu zo'n slechte behandeling is? Ik bedoel positief zijn en daarvoor riant beloond te worden, ik vind het zo gek nog niet.

Maar natuurlijk is het absurd, natuurlijk is zijn salaris absurd, maar goed dat is kennelijk de wereld waarin we leven. In Jemen gaan kinderen dood van de honger en een leuke voetballer kan zich bijna miljardair voetballen. Veel waanzinniger gaat het toch niet worden.

9 november 2018 om 16:29

Professor. Dit hele betaalde voetbal is ziek en de Fifa en Uefa zullen ook niet zuiver op de graat meer zijn. Graaicultuur en zwaar overspannen.

11 november 2018 om 07:06

Als ik in die positie zou zitten zou ik het geld ook pakken. En ik denk dat ik niet de enige ben hier. Ook denk ik dat er mensen zullen zijn die dit nu afkeuren, maar als hun in deze. Positie zouden komen het geld ook lachend zullen er aanvaarden. Men weet dat er een hele boel geld in het voetbal omgaat en waar veel geld is daar is ook corruptie, afgunst, normen en waarden vervagen. En het mooie is iedereen die maar wat met voetbal heeft ondersteund dit allemaal.

11 november 2018 om 07:26

Gast, draai de clausule eens om. Hij krijgt een boete als die niet op fatsoenlijke manier de supporters bedankt. Er kan en mag niet ongelimiteerd geld in een club worden gepompt. Daarnaast heeft PSG een van de hoogste begrotingen van europa. Omdat de eigenaar van zowel PSG als Man City zeer vermogende Arabieren zijn moeten ze volgens jou verbannen worden? Als we even het woord Arabieren weg laten mogen er een heel hoop clubs uit Europa verbannen worden. En leg eens uit waarom PSG een ziekte zou zijn voor het voetbal?

11 november 2018 om 09:42

Het niet krijgen van een bonus staat natuurlijk niet gelijk aan een boete. Een boete zou het zijn wanneer er een soortgelijk bedrag van zijn vaste salaris van 30 miljoen af zou gaan. Blijkbaar heeft deze jongen geldbonussen nodig om zich netjes te gedragen. Tja als je zo een speler in toom kan houden dan is dat een mogelijkheid.

Pfff, geen wonder dat hij zo vaak verongelijkt reageert... Waar gaat dit nog over?!

Geachte PSG, Voor 10% wil ik dit ook wel voor jullie doen. Dat scheelt op jaarbasis een behoorlijk bedrag! On: ik kan hier maar een ding over zeggen: belachelijke bedragen!

Het wordt ook steeds gekker.Straks vragen ze ook nog geld voor een handtekening.

Wat is hier mis mee? Heb het gevoel dat PSG en ook City worden uitgekotst omdat ze een oliesjeik aan de macht hebben.

9 november 2018 om 13:54

Het zijn invloeden uit de Arabische cultuur waarbij men denkt dat je met geld alles kunt kopen. Ook speelt de schaamtecultuur een negatieve rol

9 november 2018 om 13:54

Om te beginnen minachting naar de supporters?

9 november 2018 om 13:55

Wat hier mis mee is? Het is toch vanzelf sprekend dat je de supporters groet voor of/na de wedstrijd? Is toch absurd dat dit in je contract moet staan en je zo'n bedrag ervoor terug krijgt ook. Alsof je bij jou werkgever extra betaalt krijgt om de inboedel van het bedrijf niet mee te nemen na huis. Dat doe je gewoon niet, net als dat je wel gewoon de supporters groet. Zij zijn mede verantwoordelijk dat hij zoveel betaalt krijgt als voetballer.

9 november 2018 om 15:38

Het zieke is dus eigenlijk dat PSG dit af moet dwingen door het in het contract te laten opnemen en er een interessante bonus tegenover te zetten, omdat ze anders vrezen dat Neymar zich van niemand iets aantrekt en bij iedere wedstrijd na het eindsignaal het veld af sprint om als eerste te kunnen douchen. Dat een dikke financiële bonus het enige is waar hij nog mee tot fatsoenlijk gedrag te prikkelen is, dát lijkt me hier het zieke.

Psg ik doe het voor 300.000.

Maar om even inhoudelijk op deze bericht te gaan:

Hij heeft hier waarschijnlijk zelf om gevraagd, want normaal gesproken doe je dit uit je zelf al. Waar psg miljarden heeft hebben de supporters dat niet en werken kei hard om hun club te zien spelen. Ik ben benieuwd hoe dit bericht valt bij de supporters.

Begin stilaan medelijden te krijgen met PSG, die 2 pipos kunnen wel aardig voetballen maar zij hebben 0% respect en voetballen daar duidelijk maar voor het geld en niets anders. Ik heb dit soort gedrag nooit gezien bij echte rasvoetballers als Zidane, Ronaldinho, Ronaldo, Messi, Cristiano etc.. natuurlijk zijn Neymar en Mbappe ook ras-echte-voetballers maar de drang naar geld is zo groot bij hun, bizar en walgelijk gewoon.

9 november 2018 om 13:52

Medelijden? Waar? Waarom? Ik hoop juist dat ze dit soort taferelen blijven hanteren, die club moet niets gegund worden. Hopelijk profiteren ze allerminst van die twee sterren. Deze club moet eens leren hoe het is om écht als club te groeien. Zoals Lyon, Marseille, ST-Etienne,... Walgelijke zooi.

9 november 2018 om 13:56

Hou op lol, wat doet PSG anders dan Barcelona, City, Chelsea, United, Real Madrid? Zeg het maar? Jij weet duidelijk niks van PSG en nog minder van die clubs die je net heb opgenoemd, PSG heeft simpelweg een rijke sjeik als eigenaar en die heeft geld zat, de FIFA en UEFA moet maar streng zijn.

9 november 2018 om 13:59

Rustig aan, Sherlock. Als ik niets afweet van PSG en de clubs die ik adoreer dan houd ik m'n mond. Niet iedereen is zoals jij om op elk artikel het eerste zijn om een reactie te plaatsen.

Je hebt medelijden met PSG. Ik stel de vraag, waarom? Ik onderbouw waarom ik ze een faillissement gun, jij onderbouwt niets.

Gaat het nog daar boven?

PS: PSG betaalt niets uit eigen zak. Het is de Sugar daddy die ze het geld geeft. Clubs als Real Madrid en Barcelona zijn economisch uiterst gezond. Ze lenen maar ze krijgen die lening ook betaald. Ze bestaan niet voor niets al meer dan 100 jaar als topclub. Beetje geschiedenisles kan geen kwaad. Nogmaals: United en co hebben gewerkt voor waar ze nu staan. Ze zijn gegroeid naar absolute topclubs. Wat heeft PSG precies gedaan? Geloof me, geef Ajax, PSV of Feyenoord de helft van wat PSG krijgt dan ik verzeker je dat Europa gedomineerd wordt door Nederland.

Nee gozer, ik ken die clubs heel goed. Nu is het aan jou om wat bij te leren over de geschiedenis van de clubs, en zeker die van je eigen club.

9 november 2018 om 14:09

Woorden als ‘sherlock, sugar daddy’ laten zien hoe jij in werkelijk zit.. je zit hier sinds augustus ipv dat je punten omhoog gaat, daalt die met de dag. Wss omdat jij oh zo onderbouwend bent. Weet je denk wat je wilt, ik heb je vaker betrapt op gebrek aan kennis. On : ik heb medelijden met PSG omdat zij jaren geleden zijn begonnen met een project, dat begon met spelers als Thiago Silva en Ibrahimovic, alles liep perfect alles was met heel veel respect tot die 2 pipos kwamen en van alles begonnen te eisen. En jonge wat boeit mij wat Nederland zou doen met het geld van PSG, waarom zeg je dit nu? Pfff

9 november 2018 om 14:15

Oh, kerel toch. Gaat het daarover? Om de puntjes? Ga je echt mijn profiel beginnen controleren hoe lang ik hier al ben? Is dat hoe jou ydillysche wereldje eruit ziet? Wie de meeste puntjes heeft mag reageren of verdient het respect op een antwoord? Ja, jij weet vast hoe ik in elkaar zit. Bekend met de term: zelfbenoemd elitair? Jij die mij op gebrek aan kennis betrapt maar nooit onderbouwd wat en hoe. PSG is een club gerund door een sugar daddy, of je het nu wilt of niet.

9 november 2018 om 14:32

@medalofhonor

Medelijden met Psg? De club word gefinancierd door de staat Qatar en is alleen een topclub omdat 1 of andere multimiljardair dat besloten heeft. Bovendien proberen ze de meest merkwaardige trucjes uit te halen om te krijgen wat ze willen. Met een club met zo'n moreel kompas heb ik allesbehalve medelijden.

9 november 2018 om 14:48

Wat een zwaktebod om naar iemands puntenaantal te kijken voordat je reageert. Dat is echt een teken van 'ik weet niet wat ik moet zeggen, dus ik wijs maar naar het aantal punten'. Zwak!

9 november 2018 om 15:19

Medelijden met een club waar het al decennia rommelt? Tot voor een jaartje of 10 terug, stelde de club niks voor. Paar x 1 of 2x kampioen van Frankrijk. Kijk naar Bordeaux Marseille Lyon Reims stade Rennes, dan heb ik wel zo ongeveer de topclubs van Frankrijk gehad. Sterker nog op Europees vlak met club voetbal heeft Frankrijk betrekkelijk weinig in de melk te brokkelen gehad. 1 CL winnaar die ook nog dubieus is ook nog. Nederland, veel kleiner land, toch mooi even 6 titels.

Real en Barca zijn de clubs die het langst stabiel zijn met europese finales. Hebben een achterban waar je u tegen zegt. Hebben hun kapitaal zelf opgebouwd, sterker nog, Barcelona deed tot een paar jaar terug niet eens aan shirt reclame, die deelden geld uit met het goede doel op een shirt, wat natuurlijk wel weer sympathie opleverde en geld terug bracht in het laatje.

Ik heb eerder medelijden met clubs als Feyenoord, Acmilan, Hsv, Aston Villa en Nothingham Forest. Clubs die het niet altijd makkelijk of helemaal niet makkelijk hebben. Maar wel een grote Europese geschiedenis.

PSG is zo erg dat de Parijzenaren niet eens echt trots zijn op hun club. Ik heb er alles behalve medelijden mee.

9 november 2018 om 15:40

En wat is het verschil met City, Chelsea, de beide Milaans etc? En correct me if I'm wrong, maar geeft real niet een mega schuld, maar word deze niet zo gezien omdat het kapitaal op het veld staat?

9 november 2018 om 16:05

@djum - Bij deze; you're wrong. Real hád een enorme schuld (betaalde het ook netjes terug) en heeft nu - in verhouding - een relatief lage schuldenlast. Ze zijn kerngezond.

Ik snap niet waarom mensen steeds wijzen op dat schulden zogenaamd verkeerd zouden zijn. Dat is nu eenmaal hoe je vermogen kan krijgen (zoals de gewone man ook een huis koopt) en later betaal je het terug. Alleen de ene kan meer lenen dan de ander omdat de inkomsten hoger liggen.

9 november 2018 om 16:24

Medelijden met Psg. PSG is vaandeldrager van alles wat er mis is met het hedendaagse voetbal. Schimmige financiele constructies, vreemde clausules en compleet afhankelijk zijn van je sugar daddy uit het Midden-Oosten. Ze omzeilen financial fairplay op alle mogelijke manieren (zie transfer Neymar) en zijn alleen een zogenaamde ''topclub'' vanwege de oliegeld-pomp.

De club heeft geen noemenswaardige geschiedenis waar je verliefd op kunt worden, geen cultuur, niks. Het is een leeg, hol symbool van hoe voetbal te koop is tegenwoordig. Het doet altijd pijn om historische clubs afgemaakt te zien worden door dit kleurloze clubje. Dan zie je zo'n Meunier het logo eren wanneer hij scoort, zou dat ook in een clausule staan dat hij dat moet doen? Ik zou me oprecht niet kunnen voorstellen hoe je van deze club kunt houden, tenzij ze je een dik salaris overmaken elke week of maand of je een gloryhunter bent die snel een club wil supporten die gegarandeerd succes heeft.

Je ziet tegenwoordig ook allemaal van die types rondlopen in PSG trainingspakjes en ik denk dam altijd ''ach gut jongen, moet je er ook bij horen?''. Niemand draagt dat omdat ze van die club of de ''geschiedenis'' houden, daarom zie je ze pas nu de club steenrijk is en meedraait door geld en niks anders. Walgelijke club, het moment dat ze ophouden met bestaan of in de afgrond storten zou een overwinning voor het voetbal zijn.

9 november 2018 om 17:12

Ik vind oprecht dat PSG een van de mooiste trainingspakken en shirts heeft. Ik hoor dat heel vaak trouwens, ook van mensen die 0,0% iets met PSG hebben. Vind ze er echt gruwelijk uitzien. Van de geschiedenis houden is ook zo'n onzin hoor. Vele worden gewoon fan van een club vanwege bepaalde spelers, omdat je vader voor die club is of omdat ze uit dezelfde stad komen. Geschiedenis, cultuur etc dat is iets waar de oudere generatie praat.

Ik vind het gewoon een leuk team omdat ze spelers hebben waar ik naar kijk, dat is genoeg voor mij.

9 november 2018 om 19:13

Buitenspelgoal

Als ik je een compliment kon geven voor deze reactie had ik het gedaan. Je beschrijft precies wat ik in gedachten heb. Hulde en respect. Geef een Sevilla 400-500 miljoen of zelfs een Hollandse topclub en ik durf m'n hand in het vuur te leggen dat ze binnen de twee jaar Europees kampioen worden, of tenminste een grote rol spelen. Het project van PSG is nu al bijna een decennium bezig en ze stellen nog steeds niets voor in Europa. Nog meer reden om er geen respect voor te tonen.

Stel je eens voor, Marseille met 700-800 miljoen euro als budget.

11 november 2018 om 07:46

PSG is totaal 7x landskampioen geworden. Barca dat zijn eerste grote eu prijs won 26jaar geleden. En daarna pas aantal eu bekers pakte vanaf tijd perk Rijkaard. Klopt dat barca geen shirt reclame had, maar ze waren slim ze betaalde zelf voor short reclame zo dat achterban er alvast aan kon wennen. Om vervolgens betaald te gaan worden.

11 november 2018 om 08:49

7 keer waarvan 5 keer door de sjeiks en ook nog een 1 keer door Canal+

11 november 2018 om 08:55

Ik ben het echt zo eens met je reacties maar helaas is het nou eenmaal zo dat clubs met succes en geld veel 'fans' en meer krediet hebben(van de Uefa). Ligue 1 hebben ze verpest en alle clubs in Frankrijk zijn er achteruit op gegaan.

"Andere regels zouden zijn dat het gedrag tijdens wedstrijden en buiten het veld goed moet zijn." Als PSG dat consequent naleeft, zal hij toch een groot deel van zijn bonus niet ontvangen. Of valt theater, provoceren en zuigen hier niet onder?

9 november 2018 om 14:27

PSG is zelf moreel ook niet bepaald een engel. Het goede voorbeeld begint bij jezelf en daarin heeft die club nog veel te leren. Als de club het zelf niet kan, mag het dat ook niet verwachten van z'n spelers.

Haha, in een wereld waar alles te koop is. Ook je eigen gedrag. Dit hoort gewoon vanuit jezelf te komen, als speler zou je zoiets toch persoonlijk moeten afwijzen?

9 november 2018 om 13:56

Denk je nou echt dat Neymar en Mbappé in morele eigenschappen geloven? Op de leeftijd van Mbappé miljonair worden is vernietigend hoor. Als je geen lessen hebt gekregen van thuis uit dan boeit het je geen ene flikker hoe je dat geld verdient.

9 november 2018 om 14:03

Nee maar daar hoop ik over het algemeen wel op. En zelfs voor zoiets kleins als zwaaien... beschamend

9 november 2018 om 14:05

Ach, daar ben ik anders in. Ik hoop op niets, en al zeker niet in de voetbalwereld. En helemaal niet van miljonair voetballers die nog maar net de 19 moeten halen.

9 november 2018 om 14:25

Fatsoen zit in de persoon zelf en in de opvoeding. Die miljoenen brengen de zwakke karaktereigenschappen alleen sneller aan het licht.

9 november 2018 om 14:27

Welke lessen kunnen ouders een tiener die tientallen miljoenen verdiend vanuit huis meegeven, is wat ik mijn afvraag? Want er zijn maar weinig voetballers die ouders hebben die al rijk zijn. Daarnaast vervallen 9 van de 10 lessen voor iemand die uit een modaal gezin komt als je zoveel geld verdient. Jongens als Mbappe en Neymar hebben een team van professionals nodig en de juiste mensen om zich heen nodig.

Ik zie Neymar al een keer een rode kaart krijgen wegens natrappen en dan uitgebreid zwaaien naar de fans als ie het veld afloopt. Anders krijgt ie zijn geld niet....

Tja, dit is in en in een koopclub die zelfs de affectie van spelers en supporters koopt. Ik heb totaal geen respect voor clubs als PSG en dit soort verhalen maken het er allemaal niet beter op. De hele ziel is wat mij betreft uit de club. Erg jammer, want PSG was voor Qatar een hele mooie club, al hadden ze het lastig.

PSG is onderhand wel de belichaming geworden van hetgeen verrot is aan het moderne voetbal.
Blijf het verbazingwekkend vinden dat er desondanks nog zoveel mensen zijn die zich graag associëren met die club en zich ervoor laten lenen om in zo'n triest trainingspak rond te lopen. Meestal ook niet de meest ontwikkelde types.

Het klinkt heel absurd maar als je de clausules omdraait klinkt het beter vind ik. Neymar krijgt eigenlijk een boete van 345 000 per maand als hij niet naar de fans zwaait Net zoals dat hij een boete krijgt wanneer hij de coach bekritiseert. Misschien is het gewoon variabelen van een salaris wat hij afgesproken had te krijgen maar creatief vormgegeven moest worden zodat psg niet in de problemen kwam met de ffp

Hier hoort toch een belangrijke nuance bij, dit is ten eerste gebruikelijk in Frankrijk. En het moet op een andere manier bekeken worden, het bedrag is geen bonus voor Neymar. Want de 275000 euro is al een deel van zijn basisloon. Het komt er op neer dat als Neymar de fans niet groet, dat hij dan gewoon dat deel van zijn salaris niet krijgt.

9 november 2018 om 17:31

Bedoel je te zeggen dat elke Franse club een speler meer geld geeft als hij zwaait naar de supporters?

10 november 2018 om 00:31

Neen, bij bijna elke Franse club krijgt een speler een deel van zijn loon niet als hij zich niet aan de ‘etische’ regels van de club houdt, en zwaaien naar de supporters is hier een onderdeel van. Neymar krijgt dus geen bonus als hij het wel doet, hij krijgt een mindering van zijn basissalaris als hij het niet doet.

Per jaar of per maand zou niks uit moeten maken. Wij willen dat je zwaait naar de fans/de fans bedankt. Ok, geef geld dan?! of als hij niet toezegt en vervolgens voor dat geld wel toezegt. Die gasten zijn wel allemaal erg verwend, maar (helaas) is het gewoon realiteit en gaat dat echt niet veranderen. Beter is eigenlijk al dat soort prive dingen lekker binnenskamers te houden.

Zwaaien naar je supporters voor wel 375.000 Euro per maand, wat krijgen we straks: Nog is een miljoen erboven op per maand als je bij ieder doelpunt een feestje met de supporters viert door naar ze toe te rennen en dan ondertussen de salsa met ze te dansen!?

Het wordt tijd dat PSG zo snel mogelijk failliet gaat want dit is echt niet normaal meer en gooi ook een mooie strik om de huidige Uefa heen nadat je ze ingepakt hebt en stuur ze als cadeautje op naar de Bahama's want geld krijgt duidelijk de overmacht zo in het voetbal waardoor deze sport de grond in wordt geboord...

9 november 2018 om 16:17

per jaar? Dan doet die het niet hoor, het is per maand!

Dit moet toch wel de meest bizarre clausule zijn waarvan ik ooit heb gehoord. Ik gun iedereen elke cent die hij/zij verdient in zijn/haar carriere, maar dit mag niet gezien worden als een soort verdienste. Absurd en eigenlijk onaanvaardbaar.

Die bonus van 2.5 miljoen wanneer je geen kritiek levert op de trainer is toch de mooiste. Wat een heerlijk bedrag.

Het kan toch ook zijn dat, hij het salaris hoe dan ook zou krijgen en zou slim als psg is,hebben ze gewoon een aantal voorwaarden in zijn contract gezet,om tot het salaris te komen,waarschijnlijk als neymar er niet mee akkoord ging,zou psg het ook accepteren,want ze wilden ten koste van alles neymar binnen hallen.

Heerlijk om te zien dat je met zulke aparte eisen bonussen kan geven. Ik denk gewoon dat het belasting technisch of om de fair play regeltjes te om zeilen is.

Dit is gewoon een constructie, de spelers mogen geen boetes in Frankrijk krijgen en zo kunnen ze hun bonussen inhouden bij gedrag die niet bij de club past. in plaats dat je 20 krijgt krijg je 10 10 bonus zodat ze je op de ene 10 kunnen inkorte aangezien ze geen boetes kunnen geven. Is niet zo schokkend als het lijkt.
De Franse wet verbied namelijk boetes voor werknemers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC5721
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1277 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 13 13 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren