‘Heel Nederland denkt dat we het wel ‘even’ gaan doen’

Vrijdag, 9 november 2018 om

Het Nederlands dameselftal staat voor een cruciale wedstrijd. Het team van Sarina Wiegman neemt het vrijdag in Stadion Galgenwaard in de play-offs voor het WK in Frankrijk op tegen Zwitserland en de return staat voor dinsdag op het programma. Lieke Martens beseft dat de druk enorm is.

“Heel Nederland denkt dat we het wel ‘even’ gaan doen. Maar zo werkt het niet. Als je Europees kampioen bent, betekent dat niet dat je alle wedstrijden zomaar wint. De Zwitsers hebben een prima collectief, ze kunnen hartstikke goed verdedigen. We zullen ervoor moeten vechten”, aldus de speelster van Barcelona in het Algemeen Dagblad.

Van de 25-jarige Limburgse wordt veel verwacht. Ze werd met Oranje Europees kampioen, werd verkozen tot beste speelster van het toernooi, maakte een transfer naar Barcelona, werd door de UEFA verkozen tot Voetbalster van het Jaar en werd een klein jaar geleden door de FIFA uitgeroepen tot de beste speelster van de wereld.

Volgens Martens is er dan ook ‘veel veranderd’: “Iedereen heeft ontzettend hoge verwachtingen van mij. Die heb van mezelf ook altijd al gehad, maar het is wel even wat anders als heel Nederland iets van je verwacht. Dat merk ik op en naast het veld.” Het WK voor vrouwen begint op 7 juni van volgend jaar en op 7 juli is de finale.


Poll

Ga jij de wedstrijd van vanavond kijken?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door lekiam)

@dragwolve Het gaat hier toch gewoon om Nederland? of het nu de mannen of vrouwen zijn maakt geen verschil. Je zou achter je land moeten staan.

9 november 2018 om 08:13

Maakt wel degelijk verschil (voor mij dan). Vrouwenvoetbal hecht ik net zoveel waarde aan als korfbal. Met mij velen maar het is zo een hype geworden omdat de mannen niks voor elkaar kregen waardoor we toch met z'n allen het Oranje gevoel kregen. Uiteraard heeft het succes ook mee gespeeld anders had niemand er naar omgekeken. Pseudo liefde voor het vaderland is niet aan mij besteed.

9 november 2018 om 08:46

Straks ga je nog zeggen dat ik ook voor Synchroon zwemmen, Korfbal of Softbal enthousiast moet zijn als NL vrouwen meedoen omdat het Nederland is.

Slaat toch nergens op dit argument omdat het Nederland betreft? Damesvoetbal blijf ik een slecht alternatief vinden en interesseert mij totaal niet en met mij velen, zou graag willen dat hier ook een apart katern komt voor dames voetbal, Dan kunnen mensen die dat willen daar kijken en worden liefhebbers van echt voetbal er hier niet mee vermoeid.

9 november 2018 om 09:32

Je moet inderdaad helemaal niks, zoals je ook niet per se voor Oranje of andere Nederlandse clubs in Europa hoeft te zijn. Zoiets is ieders eigen keus. Maar dat betekent niet dat er hier geen plek voor vrouwenvoetbal hoort te zijn. Juist wel zou ik willen zeggen, zonder aandacht krijgt die sport nooit een kans.

Wist niet eens dat ze vandaag spelen. Verliezen of winnen maakt geen bal uit. Gewoon je best doen joh

9 november 2018 om 08:06

Jij komt er wel..

Tuurlijk maakt het wat uit of je wint of verliest. Tenzij jij iemand bent die zegt "meedoen is belangrijker dan winnen"?..

9 november 2018 om 08:16

Nee joh ik kom er niet, wat ga ik naar vrouwen voetbal kijken op een vrijdag avond man

Ik ben bang dat, als ze het niet doen, het zo weer afgelopen is met de populariteit van vrouwenvoetbal. Het nationale team trekt nu veel aandacht, want ze hebben het momentum, maar naar de reguliere competitie komt geen hond kijken. Ik zie geen basis om door te groeien mochten de dames zich onverhoopt niet plaatsen, het Nederlands elftal is echt het vlaggenschip van het damesvoetbal en daarna komt er een hele tijd niets. Het is leuk dat Oranje het nu zo goed doet, maar op lange termijn heb je voor de ontwikkeling van de sport meer aan een beter bekeken competitie. Begin maar eens met een blokje samenvattingen in Studio Sport, al is het maar 10 minuten.

9 november 2018 om 08:38

Nederland loopt nu al achteraan. Nederlandse clubs nemen het vrouwenvoetbal niet serieus op Ajax en Twente na. Twente is door de financiële problemen de macht kwijt geraakt. Psv begint nu een beetje aan te haken sinds ze een andere trainer hebben. Maar als je ziet dat Ajax er met 9-0 af gaat tegen Lyon dan weet je al weer genoeg. De Nederlandse vrouwen eredivisie is niet volwaardig, en om je te ontwikkelen moet je dus naar het buitenland. Nederlandse clubteams moeten nu echt flink gaan door pakken. Anders zal er nooit enige kans zijn van aanhaken op top niveau en moeten we nog even van deze lichting genieten voordat het weer over is helaas.

9 november 2018 om 08:41

Dit is precies waar het om draait, Nederlands vrouwenelftal heeft idd het momentum maar als dat voorbij is en nu de heren ook in de stijgende lijn zijn zullen de vrouwen helemaal niet meer populair worden, sterker nog, bijna niemand zal er naar omkijken.

9 november 2018 om 09:04

Veel zal af hangen van de prestaties. Maar meisjesvoetbal en vrouwenvoetbal groeit nog steeds in Nederland. En in tegenstelling tot vroeger kun je nu wel bij Ajax, psv en Twente terecht. Maar ik mis Utrecht en az (beide wel een team gehad) en Vitesse natuurlijk. Om over Feyenoord maar te zwijgen. Zulke clubs moeten eigenlijk mee doen om het niveau enigszins acceptabel te krijgen. Daarnaast moeten er voor meisjes dezelfde opleidingen als voor de jongens komen. Juist nu is het tijd om door te pakken. Maar ook bij de knvb doet men dat niet. Vrouwenvoetbal hangt nog steeds onder de amateur tak.

9 november 2018 om 11:50

Zal ik je eens iets verklappen; Het draait om geld. Er valt voor clubs niet zo veel te verdienen met damesvoetbal dus vinden ze het niet interessant. Er is niet veel publiek, op TV wordt het niet veel bekeken (in vergelijking met mannen), dus sponsoren vinden het niet interessant. Ik denk zelfs dat clubs zoals Ajax er nu elk jaar geld bijleggen. Misschien is het voor hun nog een imago dingetje maar anders zouden ze het ook al lang stoppen.

Eerst willen ze dat meer mensen interesse in vrouwen voetbal word getoond. En nu klagen over de druk die er bij hoort?

Iedereen heeft ook weer zijn momentje gehad om te zeuren over vrouwenvoetbal. Alvast fijn weekend iedereen

Zou wel meevallen. Denk dat 90% van Nederland het geen moet uitmaalt wat ze doen. Ik bedoel waarom zou je dit belangrijk vinden als voetbal liefhebber? Vrouwen voetbal ziet er over het algemeen niet uit en haalt het niveau van de sport omlaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
14 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 11 4 1 0
2017/2018 Barcelona 29 11 1 0
2017 Rosengård 11 8 1 0
2016 Rosengård 18 12 0 0
2015 Göteborg 18 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Oranje Leeuwinnen boeken eerste oefenzege in aanloop naar WK

Het Nederlands vrouwenteam heeft zijn eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK van aankomende zomer in Frankrijk weten te winnen. De Oranje Leeuwinnen waren zaterdag in Kaapstad met 1-2 te sterk...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 januari
Burnley is bereid om Tottenham Hotspur te verlossen van Vincent Janssen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren