Viergever werd ‘geslacht’: ‘Eigenlijk kon ik daar ook wel van genieten’

Donderdag, 8 november 2018 om

PSV verloor dinsdagavond op Wembley van Tottenham Hotspur met 1-2, waardoor de Eindhovenaren weinig kans maken op Europese overwintering. Nick Viergever baalt van de derde verliespartij in de Champions League dit seizoen, maar geeft toe dat hij ook stiekem heeft genoten van het spel van de Engelse topclub.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat PSV nog Europees gaat overwinteren?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door edo)

Er had voor PSV wel meer ingezeten qua punten, maar hij heeft wel gelijk dat de ploegen gewoon beter zijn. Het budget bij alle teams is ook een stuk hoger. Derde plek was gelukt als je thuis tegen Inter een beter resultaat had geboekt en gelijk tegen de Spurs. Nu misschien nog een keer stunten in de laatste 2 wedstrijden.

8 november 2018 om 13:40

Vooraf had ik getekend voor deze situatie, tuurlijk had je meer punten gewild. Maar ik denk dat ondanks het verloop van de CL voor PSV er veel winst is voor PSV. Dat we niet doorgingen was duidelijk. Maar PSV heeft zich niet weg laten tikken, heeft zelfs bij tijd en wijle in Barca en Londen enig "spel" vertoond. En deze ervaring tegen topploegen s in deze heel erg nuttig voor de jongelingen. Ondanks dat je niet doorgaat. Want laten wr eerlijk zijn winnen zouden we de CL toch niet..

8 november 2018 om 16:51

@ewazibbb

Je schrijft: "vooraf had ik getekend voor deze situatie, tuurlijk had je meer punten gewild. Maar ik denk dat ondanks het verloop van de CL voor PSV er veel winst is voor Psv. Dat we niet doorgingen was duidelijk. Maar PSV heeft zich niet weg laten tikken, heeft zelfs bij tijd en wijle in Barca en Londen enig "spel" vertoond. En deze ervaring tegen topploegen s in deze heel erg nuttig voor de jongelingen. Ondanks dat je niet doorgaat. Want laten wr eerlijk zijn winnen zouden we de CL toch niet"..

Ik denk dat je je rijker rekent dan je bent. De thuiswedstrijd tegen Inter was de enige wedstrijd waarin PSV iets in de melk had te brokkelen. Thuis tegen de Spurs kreeg men alle hoeken van het veld te zien en in de uitwedstrijd was het vooral tegenhouden ondanks dat het team lang uitzicht had op een goed resultaat. Tegen Barca kon PSV op het eerste gezicht lang mee voetballen, maar het is natuurlijk de vraag of dat de verdienste was van PSV of dat Barcelona dat gewoon toeliet. Toen Barcelona even aanzette, lagen er binnen de kortste keren vier in, waardoor je je kunt afvragen of het feit dat PSV redelijk mee kon voetballen, niet gewoon optisch bedrog was. Dat neemt niet weg dat PSV zich nergens voor hoeft te schamen. De club heeft gewoon botte pech dat het uitgerekend in de poule des doods werd uitgeloot. Tegen ervaren en van kwaliteit overlopen teams als Inter, Tottenham en Barca valt nauwelijks eer te behalen als club uit 1 van de kleine voetballanden en als je niet zoals Ajax bijv. overkwam in de ontmoetingen met Real Madrid, helemaal wordt weg gespeeld en de bal na vier of vijf balcontacten in het mandje ligt, heb je het gewoon heel goed gedaan. Dergelijke wedstrijden zijn heel goed voor de ontwikkeling van jonge spelers en die kunnen voordeel doen met hun ervaringen. Verder rest niets anders dan je lot te accepteren en er op hopen dat Vrouwe Fortuna je wat gunstiger gezind is als je je opnieuw weet te plaatsen.

8 november 2018 om 17:52

Dat de tegenstanders veel beter waren afgelopen wedstrijden, is duidelijk en ook niet erg. Maar neem Feyenoord vorig jaar. Dat was huilen met de pet op, dat gevoel heb ik niet dit jaar bij PSV ondanks de klasse van de tegenstanders. En die potjes tegen deze goede tegenstanders dat neem je toch mee in je bagage als jongeling van PSV. En dat zal alleen maar ten goede komen voor PSV als teamproces. Dat bedoelde ik, niet dat PSV gelijkwaardig was de afgelopen wedstrijden..

8 november 2018 om 18:37

@ewazibbb

voorlopig heeft PSV net zoveel punten als Feyenoord toen na 4 wedstrijden

8 november 2018 om 19:27

Nee PSV is nog dramatischer, laten zich dood leuk de kaas van het brood vreten en zeggen dan, ja die andere zijn allemaal beter. Heb je de spurs bezig gezien? Zelfs de eigen supporters hadden er geen geloof meer in. Inter? Twee blunders van Zoet en een scheidsrechtelijke dwaling. Barca uit en Spurs thuis zijn de enige wedstrijden waarin de tegenstander echt flink beter was. Spurs uit echt niet. Creëerden nauwelijks iets en gaven voornamelijk kansloze voorzetten van de zijkant. Vervolgens kon de Jong indrukken als luchtmacht en werden die hoge ballen een stuk gevaarlijker.... Precies de reden dat Viergever mocht vertrekken bij Ajax, ja die andere waren beter. Niets geleerd van de Europese campagne van Bosz. Papier telt niet.

8 november 2018 om 15:08

Qua resultaat had het alleen thuis tegen Inter beter kunnen gaan als de scheids zijn taak goed zou hebben gedaan. Ze hebben gewoon de grote pech dat ze verreweg de zwaarste poule hebben geloot. Daarbij komt ook nog eens dat alle 3 de ploegen goed in vorm zijn. Wanneer 1 van de ploegen niet in vorm was geweest hadden ze misschien her en der nog een puntje extra kunnen scoren.

Teams als PSV en Ajax zijn in de PL niet meer dan een lage middenmoter in de primera division een middenmoter en bijvoorbeeld hooguit subtopper in Italie of Duitsland. Op een goede dag kan je dan met wat mazzel 1 of 3 punten pakken maar dan moet het meezitten dat een ploeg net niet echt in vorm is en je door 110% te geven kans maakt op een goed resultaat. Zijn ze goed in vorm dan ben je eigenlijk zo goed als kansloos.

Ik hoop dat velen VZ leden dit lezen en dan eindelijk begrijpen dat het allemaal niet zo makkelijk is. Andere tactiek of posities kunnen helpen in een wedstrijd, maar als de tegenstander gewoon beter is wordt je achteruit geduwd. En dat wisten we natuurlijk allemaal al, maar het is zo makkelijk om hier even te vertellen hoe het moet. Voor PSV is het een leerschool en voor de andere 3 ploegen in de poule is het routine.

8 november 2018 om 13:38

Ik blijf me daar ook over verbazen. PSV werd achteruitgedrukt omdat Tottenham simpel uit de pressing speelde. Je kan ook niet echt hoog druk zetten met de Jong en Pereiro. Ze zijn langzaam op de voorvoeten en langzaam.

8 november 2018 om 14:03

Verkeerde tactiek van Van Bommel dus.

8 november 2018 om 16:07

Jeroen, dat is nou net de kern van het verhaal van romarky. Het is niet de verkeerde tactiek. Je hebt gewoon geen spelers die goed genoeg zijn om het Tottenham echt lastig te maken. Dan kan je tactisch gaan zitten draaien wat je wil, maar dan red je het gewoon niet.

8 november 2018 om 13:40

Natuurlijk is het niet zo makkelijker en natuurlijk weten wij 'de oplossing' ook niet. Echter, Van Bommel heeft bij Barcelona, Bayern Munchen, AC Milan en een sterk PSV gespeeld. Die speelden wel vaker tegen ploegen met vergelijkbare kwaliteiten of meer kwaliteiten dan dit Spurs.

Ik had toch verwacht dat juist hij, Van Bommel, het tactisch beter zou neerzetten. Niet dat je dan gewonnen had, maar ik ben wel geschrokken van het aantal doelpogingen dat Spurs heeft kunnen ondernemen in twee wedstrijden. Dat is gewoon écht te veel. In dat stukje had ik meer van Van Bommel verwacht. Het is namelijk geen moment gelukt om het Spurs voetballen onmogelijk te maken. Om het even populair te zeggen: ik vond het een vrij zwak geparkeerde bus, wat PSV betreft.

8 november 2018 om 13:47

Wat had van Bommel dan tactisch beter kunnen doen in jou ogen? Je kan zo verdedigend spelen als je wil maar Tottenham komt er tegen deze verdediging toch wel doorheen. En als PSV het 15 minuten langer had volgehouden was van Bommel zeker een tactisch meesterbrein.

8 november 2018 om 14:03

Robinde Bruyn

"ik had toch verwacht dat juist hij, Van Bommel, het tactisch beter zou neerzetten. "

Juist dé grote bijdrage van Mark van Bommel aan dit PSV is dat hij de zaken juist tactisch bijzonder sterk heeft neergezet. Hij laat zijn team echt optimaal functioneren door een ijzersterk collectief te creëren, waarin het teamconcept de individuele zwaktes compenseert en in sommige gevallen volledig camoufleert. Of dacht jij dat er een andere reden was dat Van Bommel ongeveer elke wedstrijd dit seizoen met exact dezelfde spelers en dezelfde formatie speelt? Hij heeft nu eenmaal geen betere spelers dan zijn eerste elf (op Guttierez na) en moet het dus met een stevig collectief en deze spelers doen. En de resultaten in de eredvisie zijn navenant. Alle elf wedstrijden nog gewonnen.

Maar het is echt zinloos om dit team te vergelijken met het PSV team van 2004-2005 destijds bijvoorbeeld. Die hadden een geweldenaar in doel, Gomes, de beste CV van ná 2000 in de eredivisie in Alex, Spelers als Ooijer en Bouma ernaast, een middenveld met Bommel, Cocu en Vogel en voorin met Farfan en Park ook veel betere voorwaartsen dan er tegenwoordig bij PSV rondlopen. Het kwaliteisverschil moet toen is gigantisch! Dus logisch dat Van Bommel juist op het tactische vlak zoveel werk heeft verricht.

En dat die tactiek tegen Barcelon, Inter en Spurs niet voldoende werken, dat heeft veel meer met de kwaliteiten van de drie voornoemde clubs te maken dan met een falen in het tactische concept. Kijk alle wedstrijden nog maar eens terug. PSV was toch in feite in álle wedstrijden gewoon kansloos? Inter had in Eindhoven toch ook gewoon verreweg het beste van het spel? En de winnende van Spurs viel enorm laat. Maar op dat moment had Spurs toch ook al met 5-1 voor kunnen staan, als je al die enorme kansen op een rij zet???

8 november 2018 om 14:27

Tegen Barcelona ging het hard toen Isimat inviel. Daar vielen 2 goals door verkeerd instappen van hem

8 november 2018 om 14:51

@Benzema @Constant kante. Wacht even boys, jullie gaan mijn punt voorbij. Ik weet de oplossing ook niet. Met mijn trainersdiploma's kom ik niet veel verder dan bepaalde basiselementen. Daarbij vergelijk ik dit PSV ook echt niet met de ploeg uit 2005. Ook zeg ik niet dat ik vind dat ze nog verdedigender hadden moeten spelen. Ik probeer een heel ander punt aan te snijden. Ik onderstreep dat Bommel er een uitstekend correctief van maakt, zeker in competitieverband. Wat ik probeer aan te geven, is dat ik had verwacht dat een man met zoveel ervaring bij grote clubs er beter in zou slagen om het aanvalsspel van Spurs lam te leggen. Wat ik probeer aan te geven, is dat ik juist een beetje ben geschrokken van het feit dat Spurs vrij moeiteloos tot zo ontzettend veel doelpogingen kon komen. Zoet was heel goed, dat verbloemde veel. Juist hetgeen wat Viergever aangeeft, met die lopende mensen in de rug, daar had ik van gehoopt dat Bommel zijn ploeg beter op in had kunnen laten spelen. Ik proef in jullie reactie een beetje de toon "zij zijn toch veel te goed, dus je bent toch kansloos". Dat vind ik iets te makkelijk. Tegen Inter vond ik PSV verdedigend vele malen beter dan tegen Spurs, maar verliezen ze ongelukkig. Snappen jullie mijn punt? Ik had gehoopt dat PSV Spurs meer had kunnen frustreren in het aanvalsspel. Dat heb ik eigenlijk twee wedstrijden niet gezien. Dat is gewoon jammer.

8 november 2018 om 15:19

Nee dan had hij geluk gehad met een verkeerde tactiek

8 november 2018 om 16:14

@robin

Volgens mij heeft Van Bommel er juist het maximale uit gehaald. Jij wil er dan nog meer uithalen, maar dat kan niet altijd. Als je spelers gewoon allemaal net een beetje tragere handelingssnelheid hebben dan de tegenstander, allemaal net een fractie van een seconde later komen dan de ander, dan helpt op een gegeven moment niks meer.

We hebben (met name bij Ajax een paar jaar terug) een aantal wedstrijden gezien waar ze volstrekt kansloos waren. Die hadden echt nergens meer controle over. PSV heeft gisteren in mijn ogen precies verdedigend genoeg gevoetbald om niet overlopen te worden, en precies aanvallend genoeg om nog een heel enkele kans te creëren. Dat is een kwestie van finetunen, en op een gegeven moment zit daar niet meer in, en ga je dus gewoon verliezen. In de thuiswedstrijd was er nog een miraculeus punt. Gisteren had dat ook nog gekund. Dat is knap, want Spurs was in beide wedstrijden gewoon een stuk beter.

Bij Ajax zie je nu dat die net voldoende in staat zijn om onder de druk van toptegenstanders vandaan te voetballen. Dan ga je echt kansen krijgen. Bij PSV lukt dat tegen deze tegenstanders net niet.

8 november 2018 om 14:31

Ik denk dat PSV het meeste leert om eens niet zo behoudend te voetballen tegen de grotere clubs. Tegen clubs die behoudend spelen, spelen deze grote clubs wekelijks. Wanneer je durft te voetballen kan je sporadisch van een Barcelona, Man C en Bayern winnen. Wij Nederlanders passen ons de laatste jaren altijd maar aan aan de grotere clubs, ik vindt het de grootste onzin die er is. Ons land staat bekend om het verzorgde voetbal, waar wij de wereld mee hebben veroverd en dat kunnen we nog steeds, want de jeugd oefent er nog steeds dagelijks op en als er een jeugdspeler word verkocht is er wel een ander die dezelfde basis heeft geleerd.. Aanpassen aan de tegenstander staat in mijn ogen als een verlies inplannen. Even ter vergelijking, niet om Ajax maar waaraan je ziet dat het wel degelijk effect heeft, moet je even naar de overwinningen kijken van Ajax op Barcelona Man C Man U, en het gelijke spel in Munchen en de winst op Benfica. Ja je weet dat de kans er is dat je dan word afgeslacht, maar maakt de kans op overwinnen alleen maar groter.

8 november 2018 om 16:41

De overwinningen van Ajax op City en Barcelona zijn in mijn ogen heel anders dan die tegen Benfica. Die eerste twee waren incidenten tegen tegenstanders die niet kwamen met het mes tussen de tanden.

Tegen Bayern en Benfica, deze CL, zie je dat Ajax zelf beter is dan destijds, en gewoon in staat is om met het niveau mee te komen. Ze komen aan voetballen toe ondanks dat de tegenstander echt wil winnen. Dat is een levensgroot verschil. Met name de thuiswedstrijd tegen Benfica was van hoog niveau, ook als die late goal niet zou zijn gevallen.

PSV is nu niet in staat om echt de wil op te leggen aan de tegenstander. Als PSV nu als een dolle "het eigen spel" gaat spelen, dan verlies je met 6-2 ofzo. Eens in de 10 keer win je dan misschien een keer, maar dan speel je Russische roulette. Van Bommel wil juist toe naar een situatie waarin je zo'n wedstrijd gedisciplineerd in gaat, en op waarde zo'n wedstrijd kan winnen. En niet op basis van roulette.

8 november 2018 om 15:58

Misschien gaat AJAX 2e worden in een poule met Bayern en Benfica. Ga mij nou niet vertellen dat die minder zijn dan de ploegen waar psv tegen heeft gespeeld. Dat zullen veel VZ leden ook begrijpen Romarky. Dus had er meer in kunnen/ moeten zitten voor psv.

8 november 2018 om 16:53

Ajax heeft dit seizoen gewoon een hoger topniveau. En soms een lager bodemniveau. PSV heeft in NL tegen niemand punten laten liggen, Ajax wel, en tegen PSV was het echt matig en was PSV echt goed. Maar Ajax haalt weer een hogere piek, zie de thuiswedstrijd tegen Benfica en een deel van de wedstrijd tegen Bayern.

Voetbal is geen spel waarin alles rechtlijnig loopt. Dus ook hier niet.

8 november 2018 om 16:15

Ik vind dit een te makkelijk excuus. Ja. Inter, Barca en Tottenham hebben een beter elftal, maar waarom kan Ajax wel imponeren tegen dit soort teams? En dan heb ik het niet alleen over dit seizoen. PSV zelf is notabene een paar seizoenen geleden nog tot aan de knock-out fase gekomen van de Champions League! Natuurlijk had PSV het veel beter kunnen doen dan ze nu hebben gedaan. Een beetje kritisch zijn mag echt wel.

8 november 2018 om 23:22

De Ajax spelers worden vaak als arrogant bestempeld (misschien terecht), maar zulke teksten van Viergever kan ik ook heel slecht tegen. Dit geeft mij een beetje het gevoel van de verdediger bij ons 3e die verbaasd na de verloren wedstrijd roept; maar ik deed toch mijn best.....

Het is wat het is, ze hebben het geprobeerd, maar tegen dit soort tegenstanders moet je of boven jezelf uitstijgen of veel geluk hebben. Beiden gebeurden niet.

8 november 2018 om 14:01

Zoals we eerder besproken hebben, PSV is stabiel als team en doet het daarom goed in de eredivisie, maar heeft geen hele hoge piek en qua spel is het gewoon allemaal zeer matig.

Het is het voortborduren op vorig jaar waar Cocu gewoon heel knap puur op resultaat gespeeld heeft en daarmee succes heeft gehad.

Ik denk alleen dat het huidige Ajax een stuk beter is dan het Ajax van vorig jaar en daarom twijfel ik eraan of het dit jaar weer mogelijk is om puur met resultaat voetbal succesvol te zijn.

Lozano is een hele goede speler en Bergwijn ontwikkeld zich ook prima, maar verder mis je toch gewoon voetballende kwaliteiten. Pereiro is zo matig, die is heel soms geniaal en meestal gewoon een luie drol die het niet waar maakt, daarom snap ik niet dat die Mexicaan die met veel bombarie voor aardig wat geld gehaald is zo weinig speelt, hij valt soms niet eens in en dan komt een jochie als Gakpo er in, terwijl een international met WK ervaring op de bank blijft zitten.

Van Bommel is veel geprezen, maar ik vind het wat overdreven, we zien toch al meerdere foute beslissingen van zijn kant en dat gaat ook in de eredivisie straks een keer mis, misschien daarom wel gunstig voor jullie dat jullie spoedig alles op de competitie kunnen richten.

8 november 2018 om 14:12

Foebele

"het is het voortborduren op vorig jaar waar Cocu gewoon heel knap puur op resultaat gespeeld heeft en daarmee succes heeft gehad. "

Absoluut niet mee eens.
Het is juist dat Cocu afgelopen seizoen zag dat hij het met een matige ploeg moest doen, en hij zette dus gewoon zwaar in op een soort counterspel. Waarbij hij gewoon vooral het geluk had in de eerste seizoenshelft dat ongeveer álle beslissingen in het voordeel van PSV uitvielen en hij enorm veel geluk had met het scoreverloop. Daardoor werd er resultaat behaald, maar het voetbal vn PSV zelf was gewoon afgrijslijk om aan te zien en bij vlagen zelfs ronduit beschamend en zielig.

In dat opzicht is er onder Van Bommel wel het nodige veranderd. Van Bommel speelt niet met vijf man achterop of zoiets, maar hij heeft natuurlijk wel veel gedaan om een heel simpel maar effectief concept op te zetten waarin er veel meer vooruit gespeeld wordt, over de as richting De Jong, om daarna de zijkanten op te zoeken waar de backs dan door moeten komen. Het doel is vooral om te voetballen op de helft van de tegentander want als je dan balverlies lijdt heb je nog veel mensen achter de bal om de controle te houden. Bovendien maak je goed gebruik van je zijkanten.

Dus Van Bommel borduurt niks voort, die zet gewoon eengedegen tactisch plaatje neer en laat zijn beperkte spelers daardoor dus renderen. Is ook niet voor niets, dat hij zijn team nauwelijks wijzigt. Juist die vastigheden, patronen en looplijnen worden er dan ingeslepen en zorgen voor vertrouwen. En daardoor speelt PSV echt een pak beter dan vorig seizoen, toen het in de eerste seizoenshelft echt kapot armoedig was. Dat is nu echt totaal niet meer het geval. PSV is duidelijk en evident gegroeid, in dat opzicht.

8 november 2018 om 14:16

Van Bommel is pas net begonnen, die gaat fouten maken en het feit dat hij momenteel in de eredivisie ongeslagen is is een prima prestatie zo in zijn eerste seizoen. Alles wat je opnoemt is leuk en aardig, maar uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat de drie ploegen waarmee PSV in de poule zit simpelweg een beter team hebben, wat logisch is gezien de financiele verschillen het feit dat ze allemaal meedraaien in de top van Spanje/italie/engeland. Dit is gewoon hoe het is. Hadden we anders kunnen spelen? Vast wel, maar ik zou niet weten hoe. Met meer durf voetballen/het ''eigen'' spel spelen en je was er waarschijnlijk ook af gegaan. We ontberen die kwaliteit momenteel gewoon, dat moet je kunnen toegeven.

Over Ajax is al veel gezegd. Die poule is gewoon eenvoudiger, behalve Bayern (waar de vorm bepalend lijkt) kun je niet met droge ogen beweren dat dit Benfica, waar Ajax het nog knap moeilijk mee had, gelijk is aan een Inter, Tottenham of Barca. Ajax heeft inderdaad het sterkste team sinds jaren, maar ik durf er vergif op in te nemen dat die het ook niet hadden gered in de PSV poule. Misschien hadden ze wat meer puntjes gepakt gezien het talent/voetbal in die ploeg, maar meer dan dat ook niet.

8 november 2018 om 14:48

Je wil beweren dat het voetbal van PSV dit jaar beter is? Vind ik dus totaal niet, het is nog steeds matig spel waar vooral gebruik gemaakt wordt van de snelheid en individuele kwaliteiten van een paar spelers voorin met Luuk als kapstok.

PSV heeft al meerdere wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje gewoon zeer zwak gespeeld en flink gezwijnd, zoals tegen Pec, Fortuna en Groningen.

Als je dan kijkt hoe het in Europa allemaal gewoon zeer matig is dan kun je moeilijk beweren dat van Bommel PSV beter laat spelen dan Cocu.

Hij zet het misschien iets anders neer, maar de selectie van dit jaar is echt niet beter dan die van vorig jaar.

En je zegt dat het doel is voetballen op de helft van de tegenstander, maar in de CL is daar helemaal 0x sprake van geweest en zogezegd is het al meerdere keren totaal niet zichtbaar geweest tegen kleine teams in de eredivisie.

Ajax is het team wat het spel maakt, PSV is en blijft gewoon meer teruggetrokken spelen en gebruik makend van de snelle counter. Ik zie echt niet in waar jij dit PSV nou heel veel beter hebt zien spelen, want dat is echt zwaar overdreven.

8 november 2018 om 14:53

@buitenspelgoal
Van Bommel maakt al duidelijk fouten ja, zoals die schandalige beslissing om 11 wissels tegen RKC op te stellen en vervolgens ook nog eens die spelers de schuld van de nederlaag te geven.

Verder vindt ik PSV zeer matig spelen, al weken en dan niet tegen goed teams, maar tegen de clubjes onderin zoals Groningen en Fortuna.

Ben het ook echt niet eens met je dat we als Ajax zijnde nou een zo heel veel makkelijkere poule hebben, Benfica is een lastige ploeg, niet perse een die veel op balbezit speelt, maar gek genoeg wordt dat dan ineens weer afgedaan alsof ze niet zo goed zijn, terwijl als PSV niet op balbezit speelt dat ineens weer een kwaliteit is.

Portugezen spelen niet op balbezit, die geven niet om goed spel, dat is vooral knokken, theather maken en uitgaan van de individuele klasse van de aanvallers, een beetje het PSV principe dus.

Bayern is niet in grootste vorm nee, maar dat neemt niet weg dat Ajax zelf een resultaat afgedwongen heeft in Munchen, het is onzin te beweren dat het puur aan Bayern lag.

Het grote verschil is dat Ajax durft te voetballen en er de spelers voor heeft en PSV het maximale eruit probeert te halen door het dicht te gooien en te counteren en we zien hoe het uitpakt, PSV heeft 1 schamel puntje, wij hebben er 8. Haal je die 3 tegen AEK er af dan hebben we er nog steeds 5 tegen clubs die gelijkwaardig zijn aan de tegenstanders van Psv.

8 november 2018 om 15:11

Je beweert van alles wat ik niet zeg. Nergens zeg ik dat het spel van PSV tot nu toe beter is dan onder Cocu. Slechts dat Van Bommel prima werk levert met een ongeslagen status in de Eredivisie. Ja, het bekerdrama is een goed voorbeeld van een grote fout die hij heeft gemaakt. Je mag het opzoeken hoor, die topics, dan zie je dat ik daar al flink kritiek geleverd heb. Maar goed, dat onderbouwt alleen maar mijn standpunt dat Van Bommel een beginnende coach is, en dus nog fouten gaat maken.

Je vindt de Ajax poule niet heel veel makkelijker? AEK is brandhout, een clubje dat normaal gesproken modaal mee zou draaien in de Europa League. Ik heb beide wedstrijden tussen Ajax en Benfica gezien en Benfica overtuigt mij niet zo enorm. Nergens zeg ik dat Benfica wel even te doen is of geen lastige ploeg is. Ik praat dus niks omlaag. Deze mening was ik ook al aangedaan toen de lotingen bekend waren. Een Roma is ook geen Barcelona, zoals Benfica geen Inter of Spurs is. Vergelijk de elftallen van Benfica en Inter of Spurs en je ziet het verschil in kwaliteit kwa spelersmateriaal, daarom zijn dat ook respectievelijk Italiaanse en Engelse topploegen en is Benfica een Portugese topclub. Kijk ook even wat Benfica gespresteerd heeft in de competitie recentelijk. Ik doe Benfica niet af als eenvoudig, maar als dat de enige club is die je achter moet houden buiten zwakke broeder AEK om in ieder geval 2e te worden, dan heb je een poule met perspectief. Als je twee uit Inter, Spurs of Barcelona achter je moet houden voor CL voetbal is die opgave al vele malen lastiger, laat staan er uberhaupt eentje achter je laten.

Waar ik je wel gelijk in geef is dat Ajax een beter voetballende ploeg is, en daardoor vrijer kan spelen, wat wellicht een beter resultaat op levert.

Ja hij heeft gewoon gelijk. Het is gewoon heel moeilijk om resultaat tegen deze clubs te halen.

Viergever zelf is helaas niet goed genoeg als basisspeler. Zijn concurrentie echter ook niet dus hij zal wel blijven staan. Samen met Hendrix toch wel de twee zwakste spelers.

8 november 2018 om 13:56

Benzema, ik zal het wel weer over me heen krijgen, maar dit is precies waarom hij bij Ajax geen contract meer kreeg. Hij is een leuke 12e man maar meer ook niet, hij mist gewoon de kwaliteit om op dit niveau te acteren.
En ja hij is belangrijk geweest in sommige wedstrijden voor Ajax, maar hij heeft Ajax ook veel punten gekost door zijn gebrek aan kwaliteit!
Daarom heeft Ajax doorgeselecteerd, maar goed voor hem dat PSV het wel wil proberen met hem, maar je ziet nu in deze CL campagne van PSV dat hij gewoon te kort komt.

8 november 2018 om 14:15

Ajax33

"daarom heeft Ajax doorgeselecteerd, maar goed voor hem dat PSV het wel wil proberen met hem, maar je ziet nu in deze CL campagne van PSV dat hij gewoon te kort komt."

Er was natuurlijk ook helemaal geen CL campagne voor nodig om te weten dat Viergever niet het niveau van PSV is. Dat was natuurlijk al te verwachten, we hebben hem bij Ajax bezig gezien en eerder bij AZ, maar dat heeft hij ook wel laten zien in de eredivisie. Ik zei het eerder dit seizoen ook al, Viergever is bij bijna álle tegengoals van PSV direct of indirect betrokken, als schuldige. Het is spijtig dat Sainsbury die klutsbal via Viergever ongelukkig tegen zijn lijf krijgt en hij dus de schlemiel is, maar dat is wel de speler die de plek van Viergever moet krijgen. Maar ja, Van Bommel wisselt nooit he.


8 november 2018 om 14:22

@ajax33

Ben het helemaal met je eens. Ik dacht bij zijn komt ook dat het een prima back up zou zijn. Maar nu blijkt hij basisspeler en daar komt hij gewoon te kort voor.

Vind het toch wel teleurstellend hoe matig PSV in Europa heeft gespeeld in vergelijking met hun Eredivisie wedstrijden. Nou waren er ook zat wedstrijden in de ERE zeer matig, zoals Fortuna, PEC en Groningen om er even vlug 3 te noemen, maar we hadden toch wel meer mogen verwachten van PSV in de Cl.

Uit bij Barca speelde ze niet heel slecht, maar ga je er gewoon keihard 4-0 van af, terwijl Barca niet onwijs aanzette, tegen Inter gewoon bij vlagen naief gespeeld en was het niet goed, thuis tegen Tottenham helemaal weggespeeld en met ongelofelijk veel geluk toch een punt gepakt en in London zijn ze gewoon totaal kansloos terecht met een nederlaag naar huis gestuurd, tuurlijk komen ze goed op voorsprong, maar vanaf dat moment is er 90 minuten slecht gespeeld en had de score zelfs 4-1 kunnen zijn of zelfs meer.

In de EL had dit team beter tot zijn recht gekomen, maar helaas gaan ze dat ook niet halen na de winter.

8 november 2018 om 14:19

"vind het toch wel teleurstellend hoe matig PSV in Europa heeft gespeeld in vergelijking met hun Eredivisie wedstrijden."

Kom op zeg, alsof PEC Zwolle uit te vergelijken is met Barcelona uit????? Doe effe normaal, dat PSV in deze poule gewoon weinig tot niets te zoeken zou hebben dat was mij bekend op het moment van de loting. Dat jij, en anderen trouwens ook met jou, hier nu verbaasd gaat zitten doen daar snap ik dus echt geen moer van. Je zit in ongeveer de zwaarste poule die je had kunnen loten. Prima, dat is geen excuus, je moet het doen tegen de clubs waar je het tegen moet doen, maar ga nou niet roepen dat ze het beter hadden moeten doen. Deze resultaten die ze hebben geboekt waren allemaal te verwachten en zijn op basis van de hedendaagse verhoudingen gewoon 'normaal'.

8 november 2018 om 18:28

@foebelevpit is puur overschatting. Persoonlijk vind ik dat zowel PSV als Ajax zichzelf overtreffen. Nee, qua punten is het niet zichtbaar in het geval van Psv. Maar, ze blijve toch de meeste wedstrijden kans maken op een punt. Ook de instelling waarbij het geen handbalopstelling voor de goal wordt bevalt mij. Een aantal spelers lijkt aardig staande op het niveau. Maar waar een Kane, Eriksen en Delle Alli, Icardi etc. zo makkelijk ballen neerleggen en wegdraaien. Dat nivau heeft PSV of Ajax simpelweg niet.

Leuk en leerzaam dat ze 6 wedstrijden tegen dit soort tegenstanders spelen. De wedstrijden waren ook het kijken waard van beide ploegen en ze zijn spannend. Dat is andere jaren wel anders geweest. Maar nog steeds is het natuurlijk wel David tegen Goliath. Grote kans dat Ajax het de volgende ronde ook moet laten gaan. Maar tot die tijd geniet ik nog lekker van een aantal interessante wedstrijden.

Absoluut geen schande dat PSV “slechts” 1 punt heeft. Met wat mazzel hadden ze er 2 gehad. Ik vind de uitspraak van Viergever dat hij er in het veld ook van kon genieten niet zo slim. Tuurlijk is ie ook liefhebber maar op dat moment ben je een duurbetaalde prof die z’n werk doet, dan moet je geconcentreerd zijn. Genieten, ik snap het maar spreek het dan iig niet uit.

Met meer geloof en durf hadden ze echt wel meer punten gehad. Zoals PSV balde verlies je niet dik. Maar stunt je ook niet. Ik miste de over Mijn lijk mentaliteit. Ik de ploegen zijn beter maar blijf het gevoel houden dat er echt meer in had gezeten. 3 plek wordt al lastig nu. Jammer want PSV heeft een aardige ploeg

8 november 2018 om 16:56

Dat zou kunnen. Dan had PSV misschien een van die wedstrijden gewonnen, maar de andere 3 nog dikker verloren. Vind je dat beter? Het is een keuze, maar ik vind dat niet beter. Nu werk je toe naar een ploeg die misschien over een jaar wel mee kan spelen voor overwintering, in plaats van een ploeg die Russische roulette speelt in de hoop op 3 punten.

Viergever zegt dat ze er sterker van worden maar toch zie ik nooit terug dat ze hun CL niveau in de eredivisie doorzetten, als Ajax en PSV spelen zoals hoe ze in de CL spelen zouden ze toch nooit een wedstrijd mogen verliezen in de eredivisie

8 november 2018 om 14:05

Het is ook onzin. Jezelf een beetje moed in praten na de zoveelste europese flater. In de competitie is het ook niet geweldig en wordt het ook met de week slechter vind ik. Lozano loopt er geirriteerd bij en mist zijn scherpte van wat hij in het begin had.

8 november 2018 om 14:28

Vergeet niet dat PSV in een poule zit met ploegen die in 1 seizoen meer uit kunnen geven dan PSV uit kan geven in zo'n 5 seizoenen. PSV heeft geen slechte ploeg, maar heeft te weinig ras-voetballers. Met name op het middenveld is het allemaal erg statisch. PSV had zeker beter voor de dag kunnen komen, maar het is natuurlijk ook wel een erg lastige poule.

8 november 2018 om 14:44

@sirius klopt maar daarom begrijp ik ook niet waarom die houten paal perreiro altijd speelt terwijl je guti hebt. Lijkt alsof ze bang zijn dat perreiro dalijk niks meer oplevert. En hendrix vind ik AZ/Vitesse niveau maar weet niet wie daar anders zou kunnen spelen.

Dat is na mijn mening ook het grote verschil tussen Ajax en Psv. Ajax heeft met jongens als De Ligt, De Jong, Tadic en Ziyech spelers met een hoge handelingssnelheid. Ook hebben ze alle 4 een goed overzicht en een mooie pass in de benen. Daardoor kun je overal tussenuit voetballen en het helpt ook zeker dat ze die spelers hebben lopen over de hele as van het veld.

Je kunt altijd een slechte dag hebben (ajax was gisteren ook zeer matig) en natuurlijk heeft PSV een lastigere poule, maar het is natuurlijk ook gewoon zo dat Ajax in de Champions League een hoger niveau haalt en los van gisteren de bal wel in de ploeg kan houden. PSV heeft een hele andere manier van spelen en tegen grote ploegen krijg je het dan erg moeilijk, al vond ik ze tegen Internazionale best goed.

8 november 2018 om 14:40

Daar heb je natuurlijk een punt, maar het heeft er ook mee te maken dat Ajax durft te voetballen tegen ploegen die dat normaal alleen zelf doet en tegen geparkeerde bussen spelen. Ik verlies liever met 4-0 van een Barcelona, maar wel mijn club heb zien voetballen dan in de 85e minuut toch de 1-0 om de oren krijgen.

8 november 2018 om 14:56

En PSV heeft op de backs en vleugels ontzettend veel snelheid. Vandaar dat Ajax meer controlerend en op balbezit speelt, en PSV meer verdedigend en op de counter. Als PSV net als Ajax gaat spelen gaan ze hard af, want daar hebben ze de spelers niet voor. Andersom geldt hetzelfde.

8 november 2018 om 17:01

@sirius

100% mee eens. Ajax komt net wel onder de druk van de tegenstander uit. En PSV net niet. En dus heeft Ajax elke wedstrijd kans om te voetballen en kans om te winnen - en deze campagne valt het ook een paar keer de goede kant op. PSV heeft die kans net niet, en dus heb je 6 zware wedstrijden waarin je het spel niet kan maken.

8 november 2018 om 18:42

2 onvergelijkbare poules imo. als Ajax in de poule van PSV had gezeten en zo had gespeeld zoals de laatste 2 wedstrijden tegen Benfica tegen de Spurs, Inter of Barca waren ze er ook kansloos afgegaan. ik vond Ajax geweldig tegen Bayern maar in de rest van de poulewedstrijden hebben ze ook nog niet echt indruk op mij kunnen maken

9 november 2018 om 10:00

Ajax was juist thuis tegen Benfica goed, daat zit het grote verschil in. Een tegenstander die sterk is verslaan met net zo goed spel. Zeker tegen Spurs en Inter, die zelf echt geen topwedstrijden speelden, had Ajax dan een prima kans gehad. ik snap echt niet waarom je denkt dat Ajax er zelfs kansloos vanaf was gegaan. PSV deed het best prima maar bracht uiteindelijk niks bijzonders en kwam 3 keer heel dicht in de buurt van de punten. Ajax haalt een paar keer een uitstekend niveau, en gaat er dan kansloos vanaf?

Natuurlijk zijn de poules onvergelijkbaar. Maar volgens mij kijk je naar het niveau dat ploegen halen in de wedstrijden, en daar zat bij Ajax gewoon meer rek in dan bij Psv. Zeker tegen benfica thuis was het heel erg goed.

De Centrale duo en met name Viergever komt gewoon te kort voor de CL. Voor de ED prima voetballer maar CL speler is het lange na niet (al vond ik hem dinsdag, niet eens zo slecht spelen).

psv heeft pech dat er geen AEK in de poule zit zoals Ajax dat heeft. Hadden er wel meer uit kunnen halen. Laten het zelf een beetje liggen en hadden moeten kunnen strijden voor de 3e plaats. Gelukkig overwintert Ajax in Europa en misschien wel in de CL. Wat een wereldprestatie zou dat zijn.

Heldere analyse, maar helaas voor de Nederlandse clubs is het verschil met de top te groot en zie ik dat ook niet minder worden. Op een goede dag van PSV en een slechte dag van Inter en Tottenham zou je kunnen hopen op een puntje maar meer zit er gewoon niet in. Ook voor ajax zal het na deze ronde te hopen zijn dat ze geen topper krijgen want dan weet je dat je kansloos op je broek gaat. Een gelukkige loting kan je ver brengen, maar vanaf de kwartfinale is dat gewoon klaar.

8 november 2018 om 17:05

Dat zeiden veel mensen ook voor deze campagne, dat de groepsfase al einde verhaal zou zijn. En nu is dat waarschijnlijk niet zo, en dan is de volgende ronde per definitie einde verhaal. En zo praat je onszelf een minderwaardigheidscomplex aan.

We zijn echt zo slecht niet hoor. Ajax doet het uitstekend tegen twee hele goede tegenstanders. En niet op basis van geluk, maar op basis van kwaliteit. PSV had de loting erg tegen en komt net dat beetje kwaliteit tekort om het tegen deze tegenstanders te kunnen redden. Zo slecht is dat allemaal niet. Ja, als Ajax tegen de echte topploegen loot, zoals City, Barcelona of Juventus, dan is de kans heel erg klein dat je een resultaat haalt. Maar tegen het niveau er onder ben je niet kansloos op basis van het spel dat Ajax laat zien.

En dan was dit slechts Tottenham. Als je de dag daarna City zag knallen!! Ongelooflijk. Gewoon een goede reactie van Nick. Ik heb gisteren ook genoten van bepaalde Benfica spelers. Dat is juist het mooie van meedoen aan dit toernooi. Je ziet voetballers die niet dagelijks voorbijkomen. Jammer van die late goal, PSV verdiende meer.

Van Bommel had het vooraf de match tegen Barca toch over Plan A verbeteren i.p.v. op Plan B over te gaan. Dat had ie nu beter konden doen inderdaad, zoals tegen Barca ballen. Wat een Europese flater zeg tegen de Spurs...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3026
H. LozanoAanvaller2817
D. MalenAanvaller277
C. GakpoAanvaller121
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman300
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

32 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Manchester City kampt met een ontevreden selectie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren