Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Witte zakdoekjes in Estádio da Luz: ‘Ajax had geluk aan zijn zijde’

Benfica-trainer Rui Vitória vindt dat zijn ploeg woensdagavond recht had op een overwinning op Ajax. De Amsterdammers sleepten een punt uit het vuur in Lissabon en hebben nu een goede kans op overwintering in de Champions League. De Portugese topclub is niet kansloos voor de volgende ronde, maar lijkt genoegen te moeten gaan nemen met de derde plaats in de poule. Rui Vitória stond voor aanvang van het duel al onder druk vanwege tegenvallende prestaties en zag nu witte zakdoekjes.

Voor de vierde keer op rij wist Benfica niet te winnen. Sommige supporters zien de trainer graag vertrekken. “'Daar wil ik niet op ingaan, zo denk ik niet”, aldus Rui Vitória na afloop op de persconferentie, geciteerd door A Bola. “De toekomst van Benfica is het enige dat telt. Ik snap het wel, want voetbal is een sport van emoties. Mensen zijn vaak emotioneel, omdat ze willen winnen. Ik begrijp hun frustratie. Dit is niet het resultaat dat we wilden, maar het team speelde een erg solide wedstrijd.”

Na de 1-0 nederlaag in Amsterdam ging Benfica twee keer op rij onderuit in de Portugese competitie. Rui Vitória wist de fans op een reactie rekenden tegen Ajax. “De ploeg speelde met moed, vastberaden en als een eenheid. Met de kansen die we hadden, hadden we in een andere wedstrijd wellicht wel gewonnen”, aldus de 48-jarige trainer. “Ajax had geluk aan zijn zijde. De slotfase is typerend voor de fase die we als ploeg doormaken. We hadden de overwinning verdiend.”

De supporters waren diep teleurgesteld en floten hun eigen spelers uit. Alex Grimaldo baalt van de reactie van de fans en de getoonde witte zakdoekjes. “Als we winnen zijn we een eenheid en is iedereen blij. Maar juist als we het moeilijk hebben, hebben we de fans nodig. We hebben hard gewerkt, maar de fans staan niet achter ons en daar is de ploeg teleurgesteld over”, zei hij tegenover TVI 24. Franco Cervi baalde van de gemiste kansen. “Er zijn van die wedstrijden waarin de bal er gewoon niet in wil gaan”, aldus de Argentijn, die de moed erin houdt. 'Zo lang er kansen zijn, zullen we blijven vechten voor kwalificatie.”

1
2

Geluk is een groot woord. Slechte wedstrijd dat beide kanten op kon vallen. Terecht gelijkspel

8 november 2018 om 07:56

Vond het na de vorige wedstrijd al en nu ook tijdens de wedstrijd en na de wedstrijd: wat een kleinzerige spelertjes en coach. Alles aanvechten waar de scheids voor tegen floot, zelfs de meest duidelijke inworpen voor Ajax. Schwalbes, matennaaierij, liggen om niks, rollebollen. En na de wedstrijd, net als in Amsterdam, het onverdiend noemen. Nou, echt des te leuker dat een Nederlandse club die Portugezen aftroeft. Heeeeerlijk

8 november 2018 om 08:15

Tja dat is Portugees voetbal natuurlijk

8 november 2018 om 08:21

Het meest typerende was dat Tadic dan geel kreeg voor een schwalbe terwijl de spelers van Benfica continue op de grond lagen.

8 november 2018 om 09:41

Ik vermoed dat die gele kaart van Tadic meer was voor zijn aggresieve reactie nadat hij viel. Ging iets te ver, iets wat hij de laatste weken wel vaker heeft.

8 november 2018 om 11:26

Dat denk ik ook Joe Cartoon, maar dan is het wel vreemd om te zien dat Seferovic 2x in 5 minuten de scheids en grensrechter heel de huid vol scheld zonder er iets voor te krijgen. Maar goed, vond de scheids verder vrij goed fluiten, liet wellicht haast teveel door voetballen in het begin.

8 november 2018 om 08:13

Als ik de reacties van deze man telkens zie was Benfica met het geluk aan zijn zijde nu groepshoofd geweest. Hij is volgens mij een beetje de weg kwijt en gooit alles af op geluk van de tegenstander. Eerste helft was Benfica inderdaad beter, 2e helft was imo voor Ajax dus hij moet niet zo janken. Wel typisch Portugees

8 november 2018 om 09:10

De beste man staat aan de rand van ontslag, kan zijn opmerkingen wel begrijpen.

Ajax kan zich nu twee gelijke spellen veroorloven, gaan dan nog door op basis van onderling resultaat.

Een gelijkspel was wel verdiend. Het was alles behalve een hoogstaande wedstrijd. Uiteindelijk Onana in de hoofdrol met een enorme flater maar in de tweede helft een paar prima reddingen. Zeker niet de beste wedstrijd van Ajax maar toch een prima resultaat.

Nouja witte zakdoekjes is idd wat overdreven voor een pot in de CL die duidelijk twee kanten op kon.maar die trainer moet dus ook gewoon realistisch zijn: het kan twee kanten uit en het is geeindigd in het midden.

Ik heb de wedstrijd gezien, maar had Benfica nu zoveel geweldige kansen? Op het einde natuurlijk nog 1, maar die valt in dezelfde categorie als v.d Beek in de eerste helft wat mij betreft. Voor de rest was het toch gewoon gelijkwaardig? Ik kan me de fans wel voorstellen, als je elke wedstrijd naar die schoppartijen moet kijken dan zou ik ook niet vrolijk worden. Maar misschien dat dat in Portugal meer normaal is.

Die reddingen van onana zijn geen geluk hoor vriend.
Jullie hadden de lucky goal door een fout.
Voor de rest was benfica ook niet in goede doen.
Het was een beetje een zaadpot.
Te traag in de eerste helft en de tweede helft begon veel belovend, maar ook daar ging het tempo er weer snel uit.
Kwam ook door ajax dat het tempo er uit haalde bewust.

8 november 2018 om 08:19

Hm, de reddingen van Onana zijn geen geluk, maar als hij een fout maakt is het wel geluk voor de tegenstander? Lijkt me dat die fout dan ook kwaliteit is, en daarmee geen pech

8 november 2018 om 08:23

Dat ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Als Onana een vaste waarde is die altijd dit soort reddeningen maakt en zelden in de fout gaat kan je zeggen dat deze redding zijn niveau is terwijl de blunder juist onder zijn niveau is, een zeldzaamheid, dus een gelukje voor de tegenstander.

8 november 2018 om 11:46

Een goal door een fout is altijd lucky.

8 november 2018 om 12:04

wve

... als er geen fouten worden gemaakt, worden er ook geen doelpunten gemaakt.

8 november 2018 om 08:22

Wat bedoel je nou met de term zaadpot. heb dit nooit begrepen. zaad is vruchtbaar,dus dan zou het een vruchtbaar (hoopvol,positief) potje voetbal moeten zijn toch ?

Dat was het alle twee wel een beetje.
Ajax kan dus ook verdedigend spelen als het een keer moet.
Voor de rest was het een slechte wedstrijd voor de neutrale supporter.

Het waren twee gelijkwaardige ploegen en het zomaar ook andersom kunnen zijn, om maar eens een cliché eruit te gooien.

Benfica kon de bal niet eens over 5 meter naar elkaar toe passen (zeker eerste helft), maar zette Ajax wel constant goed vast. Het was verder een ontzettende slechte pot van beide kanten ivm de wedstrijd in Amsterdam. Maar hé...8 punten na 4 wedstrijden. Ik klaag niet :-D

Zal wel door de adrenaline komen maar ik weet niet welke wedstrijd zij hebben gezien? Zoveel kansen heeft Benfica niet gehad. De grootste kans van de wedstrijd was die bal voor langs van Ajax. Verder een kopbal van Jonas in de eerste helft en het schot in de 94ste minuut. Verder weinig grote kansen... Gelijkspel was verdiend. Na de 1-1 gingen ze ook niet als gekken op jacht naar de winnende.

Opnieuw een slechte verliezer, net als na de wedstrijd in Amsterdam. Ik heb geen zin om verder op zijn verhaal in te gaan, de frustratie druipt er vanaf.

Ik heb een heel pover Ajax gezien gisteren, maar over 90 minuten wel een verdient gelijkspel, al was dat wel het maximaal haalbare gisteren.

Moet zeggen dat ik heel ben blij ben dat deze confrontatie erop zit, wat een verschrikkelijke ploeg om tegen te moeten spelen. Dat huilen, kaarten aan naaien en vallen om niets 90 minuten lang gaf mij nog meer frustratie dan het slechte spel wat beide ploegen lieten zien. Zo jammer dat een scheidsrechter daar keer op keer intrapt, het zou in mijn ogen dubbel zo hard gestraft mogen worden.

8 november 2018 om 11:31

De frustratie druipt ervanaf? Hallo die man staat op het punt ontslagen te worden en weet 2x niet te winnen van een gelijkwaardige tegenstander in de CL. Mag het even? Alsof wij Nederlanders altijd het meest realistische commentaar hebben. Kijk de interviews van PSV maar eens na een CL wedstrijd, dan geloof je ook alsof ze heel de wedstrijd de betere zijn maar door pech verliezen. Het Ajax onder de Boer vond ook altijd dat het meer had verdiend. Zo gaat dat toch gewoon als men de vaderlandse media te woord staat?

8 november 2018 om 11:41

Shorty, ik begrijp je, maar ze zouden eens een voorbeeld moeten nemen aan de voetballer De Jong (en De Ligt en ook Onana met zijn ironie en sarcasme). Dat zijn goede voorbeelden van zelfkritische interviews. Een verademing om naar te luisteren.

Ajax had geluk? Ik vond beide ploegen geen winst verdienen eigenlijk. Zoveel kansen hadden ze beide niet. En ik heb zeker geen Benfica gezien wat voor de laatste kans vocht, meer bang om te verliezen dan vol voor de winst gaan. En dan dat rollen na elke (zgn) overtreding is om te kotsen.

Het zijn trouwens behoorlijke zakdoekjes waar ze mee zwaaien. Daar kan je flink wat snotpiegels mee opvangen..

Ja want Benfica was zo geweldig natuurlijk 😂. Scoren omdat Onana de clown ging uithangen en niemand Jonas dekte.

Want Benfica creeerde heel veel kansen? Goal kan je geen kans noemen, paar Afstandsschoten en halve ballen zijn ook niet direct kansen. De kopbal van Jonas was een kans , Grimaldo 1x met een hard schot en in de laatste minuut natuurlijk. Plus een aantal specht uitgespeelde aanvallen waar ze wep de ruimte hadden. Benfica misschien iets beter maar gelijkspel is verdiend. Was gewoon geen goede wedstrijd met weinig kansen. De verdedigingen van beide ploegen stonden wel solide

Geluk nog wel, benfica speelde gewoon laf, veel liggen weinig creëeren tja dan krijg je de deksel op je neus, eigen schuld.

Gelijkspel was terecht. Er was geen ploeg die de overwinning meer verdiende.