Mourinho baalt van provocerend gebaar: ‘Had ik beter niet kunnen doen’

Donderdag, 8 november 2018 om

José Mourinho heeft het na de 1-2 overwinning van Manchester United op Juventus aan de stok gekregen met de supporters van de thuisploeg. De Portugese trainer liep na de wedstrijd het veld op en maakte een gebaar naar de fans van la Vecchia Signora. Mourinho werd tijdens het duel beledigend toegezongen en na het laatste fluitsignaal reageerde hij daar provocerend op.

Door een prachtige treffer van Cristiano Ronaldo leek het er lang op dat de punten in Turijn zouden blijven, maar in de slotfase toonden the Red Devils veerkracht. Via Juan Mata en een eigen doelpunt van Alex Sandro hield de Engelse topclub drie punten over aan het duel in het Allianz Stadium. Na afloop ging alle aandacht uit naar Mourinho, die ten overstaan van het publiek zijn hand bij zijn oor legde. “Ik ben negentig minuten lang uitgescholden”, zei hij vervolgens in gesprek met Sky Italia. “Ik ben hier gekomen om mijn werk te doen, meer niet.”

In het interview krabbelde Mourinho terug. “Ik heb niemand beledigd. Ik maakte alleen maar een gebaar waarmee ik duidelijk maakte dat ik ze beter wilde horen. Achteraf gezien had ik het beter niet kunnen doen. Als ik rustig was geweest, had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Maar ze beledigden mijn familie, mijn Inter-familie. Dit was mijn reactie daarop.”

Tot slot ging de Portugees nog in op de gewonnen wedstrijd. “Ik ben ontzettend trots op mijn ploeg. De spelers hebben alles gegeven. We hebben vandaag precies gedaan wat we moesten doen. We hadden alles onder controle. We hebben fantastisch gespeeld, het was een absolute topwedstrijd”, aldus Mourinho.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door jaakke)

Ach, je bent een mens. Dit was gewoon menselijk.

8 november 2018 om 00:39

Menselijk, maar o zo kinderachtig. Wat laat hij zich kennen door dit gebaar. En het dan ook nog gooien op het beledigen van zijn Inter familie, nou nou. En dan heb ik het nog geen eens over het stuk gehad waarin hij zegt dat ze de wedstrijd onder controle hadden. Ga je schamen José

8 november 2018 om 00:48

Ach, heeft de laatste maanden wel een beetje zo’n mentaliteit van “Mourinho vs the world” dan is zo’n uit-overwinning tegen juve in de laatste minuten wel heerlijk. Het is zeker niet professioneel. Maar ja, moet het ook altijd professioneel? Zou saai zijn als iedereen volgens het boekje zou gedragen.

8 november 2018 om 08:00

Ach werkelijk belachelijk, hij zou heel nederig moeten zijn want hij kon gewoon met 5-2 van het veld gelopen hebben als zijn ploeg minder geluk had. Juventus moet zich achter de oren krabben dat ze deze pot uit hun handen hebben laten glippen. Wat een kansen en een beetje pech maar er werden kansen gemist die je gewoon moet afmaken op dit niveau. En hoezo Snenzcy als eerste keeper? Zo een topteam en dan zo een matige keeper op goal. Werkelijk onbegrijpelijk en dat kan je gewoon de CL kosten met deze keeper.
Mourinho Mourinho wat een uitspraak alles onder controle werkelijk belachelijk en de manier waarop je wint uit 2 dode spelmomenten. Lachwekkken dit MAn U

Hahah deze man is altijd zo emotioneel. Hoe hij Chelsea supporters laatst ook even liet zien dat hij ze 3 titels had gebracht, nu dit weer. Een grote brok temprament deze man. Lelijke overwinning voor United trouwens maarja 3 puntjes in de pocket in Turijn, dat is weinig ploegen gegeven.

8 november 2018 om 01:01

Hoezo lelijke overwinning? Even 3 punten afsnoepen uit in Turijn tegen de favoriet van de CL, tegen de finalist van afgelopen jaar, tegen een club die even meer dan 100 miljoen euro uitgaf aan Cristiano Ronaldo, daar winnen noem je een lelijke overwinning? Sommige zeuren om te zeuren..

8 november 2018 om 01:48

Juventus favoriet?....

8 november 2018 om 03:30

Het is mooi om er te winnen maar lelijk hoe het tot stand kwam. Zo zal hij bedoelen.

8 november 2018 om 11:05

Als je eens eerst op onderzoek gaat voordat je wat uitkraamt. Om goed zicht te krijgen wie favoriet is voor een evenement zou je al naar een goksite gaan. Daar staat Juventus met bijvoorbeeld Barcelona en Manchester City bij de grootste kanshebbers voor de CL want je krijgt er het minst voor per euro inzet.

Zijn familie heb ik zeker begrip voor, maar dat Juve fans anti-Inter teksten scanderen is toch doodnormaal. Hij is de coach geweest van Inter en won daarmee iets wat Juve nog nooit is gelukt: een treble. Dan is het toch niet verrassend als fans wat negatiefs zeggen over Inter?

8 november 2018 om 01:02

Maar Inter speelde toch niet? Is toch jammer van de Juve-supporters zijn meestal toch één van de supporters die altijd netjes zijn met heel veel respect.

8 november 2018 om 01:16

Nee, maaar Mourinho zat wel op de tribune. Die spreekkoren hoor je altijd als er een persoon rondloopt die bij een rivaal succesvol is geweest. Bij Real zullen er ongetwijfeld ook wel wat anti-barca geluiden te horen zijn als Pep Guardiola op bezoek komt. In de PL zie je het ook genoeg. De meeste trainers reageren hier echter niet op. Het is niet netjes van de supporters nee, dat ben ik met je eens. Maar dit als excuus gebruiken voor dat gebaar vind ik dan ook weer net iets te ver gaan.

8 november 2018 om 10:01

Als Juve fans gewoon hun club supporten ipv Mourinho beledigen, dan kunnen ze ook iets terug verwachten. Als een Simeone of Klopp dit had gedaan zouden mensen roepen dat al die emotie prachtig is en dat ze leven voor het voetbal. Mourinho doet het en iedereen die doet alsof hij een moord heeft gepleegd.

8 november 2018 om 10:29

Het punt is dat Mourunho dit doet. Een Klopp of Simeone doet dit niet. Ancelotti deed dit ook niet tijdens Juve-Napoli. Mourinho is zijn emoties vaak niet de baas en heeft vaker dit soort uitbarstingen. Tegen Chelsea dit seizoen nog. Ook tegen Barcelona in 2010.

8 november 2018 om 11:07

Vind ik wel verassend! Als die juve fans die energie steken in het aanmoedigen van juventus hadden ze wss 3 punten in turijn gehouden. Je bent toch een juve fan omdat je liefde hebt voor juventus niet omdat je alle andere die iets behaalt hebben wat jouw clubje niet heeft uit te gaan jouwen met leuze teksten. Erg kleinzerig van een groep fans van de best presterende italiaanse club uit de recente dagen. Natuuurlijk zal Juve een boel voorbeeldfans hebben dus ik wil hun fans niet generaliseren of onheus bejegenen

8 november 2018 om 12:14

Ja tuurlijk heb je daar gelijk in, maar het is niet verrassend dat er die anti-rivaal geluiden te horen zijn bij een groep fans. Dat zie je overal en is niets nieuws. Normaal reageert een coach er niet op. Laat staan wat fans doen als er een ex-speler op het veld staat. Ik denk trouwens niet dat dit soort teksten verantwoordelijk zijn voor het feit dat United oo het einde twee keer scoort of dat Juve de kansen niet afmaakt.

Ik zie ronaldo en Mourinho elkaar al twee wedstrijden volledig negeren

8 november 2018 om 00:46

Die hebben elkaar ook nooit gemogen. Ronaldo had zich kritisch uitgelaten toen in Madrid, waar Mourinho in de grote wedstrijden defensief speelde. Daarna is het nooit meer goed gekomen. Of Ronaldo in kamp Casillas zat weet ik niet.

8 november 2018 om 01:08

Amper waar.. Ronaldo kreeg enkel ruzie met Mourinho nadat Mourinho Pepe uit het team zette en hem in de media vernederde, Ronaldo accepteerde dit niet en vuurde zijn coach terug via de media en zo kregen ze een conflict. Ronaldo zat niet in kamp-Casillas omdat die ook geen band hadden met elkaar, iets met Sara de echtgenote van Iker.

8 november 2018 om 00:52

Ze mogen elkaar niet en kunnen met elkaar ook niet opschieten.

Heerlijk overwinning van United.
Als je je kansen niet afmaakt dan doet de tegenstander wel.

Wat heeft Mourinho Ronaldo's avond verpest.

Ronaldo wou alle aandacht op eisen door zo een goal.
Daarna 1-2 aan het eind. daar gaat je goal en overwinning.

Ik vond het een prachtige actie haha. Zo simpel, totaal niet obsceen, maar de juve-fans werden er wel diep door geraakt.

Het mooiste van dergelijke resultaten vind ik dat jongens als Pogba en Martial sterker overtuigd zullen raken van de visie van mourinho, meer in hem zullen geloven. Dat kan het team alleen maar ten goede komen.

En wat te denken van de Gea. Hopelijk krijgt hij hierdoor het vertrouwen dat er echt wel wat mogelijkheid is bij United.

Maak de sensatie compleet en finish city dit weekend.

8 november 2018 om 00:50

Klopt, de strijd en passie is wel terug hoor. De wedstrijd tegen Newcastle was de omkanteling. De spelers strijden meer voor elkaar. Martial in vorm, Sanchez die beter rendeert in de spits. We moeten gewoon zekerheid hebben achterin en we zijn gewoon een topploeg.

8 november 2018 om 00:51

Professionele reactie van de special one. Degene die hem proberen hypocriet te laten lijken door dit voorval te vergelijken met de assistent van sarri zijn helemaal triest. Dit zijn 2 totaal verschillende situaties. Hopen op meer prijzen voor deze toptrainer

Petty Mourinho, het levert leuke tv op maar hoe rancuneus kan een man van zijn leeftijd zijn. Het heeft echt iets zielig. Maar goed, zijn Inter familie werd beledigd. We zullen dat maar weer moeten begrijpen...

8 november 2018 om 01:10

Snap je het niet? Een open-sollicatie naar Inter toe. Hij is United meer dan zat, andersom ook. Zo wint hij miljoenen Inter harten, José Mourinho weet wat hij doet

8 november 2018 om 01:14

Eerlijk dit is wat ik ook denk. Hahaha. Mocht het misgaan dan stelt hij voor zichzelf alvast een nieuwe baan veilig waar de mensen van hem houden

8 november 2018 om 10:50

Heeft hij die niet al gewonnen dan? Denk niet dat Inter hem terug zal nemen om eerlijk te zijn.

Heb veel meer respect voor Pochetinno, Klopp en Guardiola. Dat zijn echte persoonlijkheden. Mourinho heeft compleet afgedaan bij mij. Vroeger was hij een charismatische man en had een verfrissende kijk op het spelletje, nu is hij een fragiele man die zijn negatieve emoties niet de baas kan... bah

8 november 2018 om 06:51

Pochetino heb ik tot nu toe niet veel geks van gezien, behalve heel vreemde (en grappige) opmerkingen over barca soms. Maar Klopp en Guardiola? Die zijn vooral tof als ze winnen (wat meestal het geval is). Maar kijk Pep werd ook even heel anders tegen oa Liverpool en Wigan. En Klopp heeft al meerdere keren publiek excuses moeten maken voor intimiderend schreeuwen tegen scheidsrechters als het niet meezit. Maar op een of andere manier vindt iedereen dat prima, maar niet wanneer Mourinho het doet.

Haha ze beledigden mn inter familie. Serieus... er zitten n stel idioten op de tribune wat te roepen over je oude club en daar kun je niet tegen?? T gaat maar om n voetbal club, daar kun je toch wel boven staan. En daarnaast: domme mensen kunnen je niet beledigen, intelligente mensen doen het niet

Ze moeten die Mourinho flink schorsen, uitschot binnen het voetbal, weg er mee!
Hij kan zich om de week zo ongeveer niet gedragen, moet afgelopen zijn wat mij betreft.

“ We hadden alles onder controle. We hebben fantastisch gespeeld, het was een absolute topwedstrijd” - je zou bijna denken dat deze man geen verstand van voetbal heeft. Of in ieder geval niet naar dezelfde wedstrijd gekeken heeft als de rest van de wereld.

Uitgescholden worden door het publiek, een simpel gebaartje maken waaraan niemand met enig gezond verstand zich druk om kan maken en dan gefileerd worden door jan en alleman. De wereld op zijn kop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

845 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Real Madrid is bereid om ver te gaan om de komst van N'Golo Kanté mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren