Advocaat woest om ‘bevoordeling’ Ajax: ‘Het is een belachelijk besluit’

Woensdag, 7 november 2018 om

Dick Advocaat is absoluut niet te spreken over de planning van de KNVB. De trainer van FC Utrecht begrijpt niet waarom zijn ploeg het op donderdagavond 20 december het moet opnemen tegen Feyenoord in de KNVB Beker, terwijl drie dagen later de Domstedelingen in de Eredivisie strijden tegen Ajax. Advocaat vindt dat de Amsterdammers een voordeel hebben met het programma.

"Het is een belachelijk besluit om onze wedstrijd op donderdag om 20.45 uur te zetten", steekt de ervaren oefenmeester van wal in gesprek met RTV Utrecht. "Nu komen we midden in de nacht terug, terwijl we zondag om kwart over twaalf alweer tegen Ajax moeten spelen." Advocaat vindt dat de club van trainer Erik ten Hag bevoordeeld wordt.

Ajax speelt namelijk al op woensdagavond een bekerduel met Roda JC Kerkrade. "Waarom spelen we niet ook op woensdag, net als Ajax? Dan heeft iedereen evenveel rust. Er wordt niet gekeken naar de belangen van de clubs." De KNVB laat in een reactie weten 'dat het zich aan de regels houdt'. "Tussen twee wedstrijden moet minimaal 48 uur zitten”, zo klinkt het.

“FC Utrecht is donderdag om half elf klaar, en de volgende wedstrijd is zondag om kwart over twaalf. Dat is voldoende”, zo luidt het korte statement van de voetbalbond aan RTV Utrecht. Utrecht wist zich te kwalificeren voor de achtste finale door ASWH met 5-1 opzij te zetten. Feyenoord wist op zijn beurt met dezelfde cijfers af te rekenen met ADO Den Haag.


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Dick Advocaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door zwig)

Ik snap hierin Advocaat wel, is toch een extra dag om te herstellen

7 november 2018 om 13:21

Ik snap hem niet. Donderdag - zondag gebeurt zeer vaak. Beker, EL en soms zelfs competitiewedstrijden.

7 november 2018 om 13:57

Moet je eens voorstellen als bijvoorbeeld Ajax in de Europa Leugue een wedstrijd heeft gespeeld en op zondag om 12:15 tegen PSV moest spelen. Dan zouden alle Ajax fans boos worden op de KNVB en terecht. Fc Utrecht wordt hier gewoon benadeeld door de KNVB dus ik snap de boosheid van Advocaat wel.

7 november 2018 om 14:13

In seizoen 2016-2017 speelde Ajax ook op donderdagavond in de Europa League en speelde ze op zondag om 12.30 uur tegen.. FC Utrecht.. Kan me niet herinneren dat er toen veel omte doen was. Laat staan dat FC Utrecht heeft gezegd ''doe maar wat later''..

7 november 2018 om 14:14

@bergwijn, Advocaat is een gepassioneerde oude baas, die uit emotie de realiteit nog weleens uit het oog wil verliezen. Helemaal niet erg, maar je moet niet aankomen met het feit dat Ajax nooit EL heeft gespeeld op Donderdag waarna het de ochtendwedstrijd op zondag moest spelen, want dat is in het recente verleden nog gebeurd. Ajaxfans zijn dat gewend, die kijken nergens meer vanop.

7 november 2018 om 14:32

Dat gebeurt regelmatig, EL spelen en 12:30 wedstrijden hebben we regelmatig gehad afgelopen jaren.. En niemand wordt boos.

7 november 2018 om 14:43

Eerst op donderdagavond spelen en daarna op zondag om 12:15 uur is geen probleem als dat voor beide teams geldt.
Nu heeft FC Utrecht twee hele zware wedstrijden achter elkaar en bovendien een dag minder rust dan de tegenstander.
Advocaat heeft dus absoluut een punt.

7 november 2018 om 15:52

Klopt K. van Linnen. Maar vaak zie je dan dat de club die donderdag in de EL in actie is gekomen zondag om 16:45 speelt, de laatst mogelijke aanvang in de eredivisie. Utrecht moet nu om 12:30 opdraven dus ik snap in die zin wel dat Advocaat het gevoel heeft dat de KNVB geen rekening houdt met Utrecht.

7 november 2018 om 17:18

Omdat het een risico wedstrijd is moet hij om half 1 maar Utrecht kan ook op woensdag die bekerwedstrijd tegen Feyenoord spelen.

7 november 2018 om 17:38

Risico wedstrijd is bull shit toch want fey-Ajax is dat ook en die word kwart voor 5 gespeeld!

7 november 2018 om 13:22

Dan werk je zeker bij het FNV? Beetje overdreven hoor, dit is meer dan genoeg rust tussen wedstrijden

7 november 2018 om 13:43

Dat zijn commerciele redenen volgens mij. Dus ik snap hem niet, want Utrecht wil toch ook geld?

7 november 2018 om 13:55

Preken voor eigen parochie wat Advocaat hier doet, en nog op een treurige manier ook. Utrecht-Ajax op de zandvlakte vorig jaar vergeten,of vergeten we ook dat Ajax al sinds juni CL (voorronde) speelt. Dat hoort er schijnbaar bij, maar 2 wedstrijden in 1 week voor Utrecht waar Ajax 1 dag meer rust heeft,dat mag echt niet Tegen die tijd heeft Ajax al 15 wedstrijden van een hogere niveau in de benen zitten. De selectieve verontwaardiging van Advocaat begint me nu toch wel steeds meer te storen. Dat heeft hij toch helemaal niet nodig.

7 november 2018 om 14:58

Ook die zandvlakte lag aan de KNVB en niet aan Utrecht. Mooi om te zien dat je je onwetendheid als feit brengt. Ook haal je een voorronde CL erbij, wat totaal losstaat van de planning van de KNVB om zodoende je mening kracht bij te zetten. Advocaat vindt dat de KNVB hier iets aan moet doen, dat doen ze niet. Zaak gesloten. Maar ga niet doen alsof Ajax benadeeld is door bijvoorbeeld de UEFA..

7 november 2018 om 15:09

De zandvlakte lag aan Utrecht. Als jij mij berispt doe het dan wel goed. Utrecht gaf voor de wedstrijd tegen Ajax aan dat het gras vervangen niet mogelijk was. Echter de week erna toen Utrecht de wedstrijd moest maken lag er een nieuwe mat. Dat de Knvb de "mat" goedkeurde doet aan mijn stelling totaal niets af en is ook niet relevant. De onwetendheid ligt hier toch echt 100% bij jou. Daarnaast leg jij mij woorden in de mond. Ik stel de stelling te weinig rust ter discussie, daar gebruik ik de wedstrijden in de CL als een onderbouwing voor. Waar jij het over hebt ontgaat me in deze dan ook totaal. Jij haalt zaken erbij die helemaal niet van toepassing zijn.

7 november 2018 om 15:25

Je zegt letterlijk: "of vergeten we ook dat Ajax al sinds juni CL (voorronde) speelt."

Als je zoiets op zo'n manier zegt, mag ik er toch wel van uit gaan dat je dit erbij wil halen om zo je reactie nog meer kracht bij te zetten. Want anders heeft de CL hier namelijk niks mee te maken.
Want dan zou je ook kunnen zeggen "ajax heeft een grotere selectie, dus ze kunnen meer rouleren" of "utrecht heeft meer last van blessures". Daar gaat het echter niet om bij Dick, het gaat er bij Dick om dat de Knvb hier rekening mee had kunnen houden.
Nogmaals, dat doen ze niet want ze staan in hun recht, dus Advocaat zit te zeuren en daar kan je iets van vinden, maar je moet geen dingen erbij halen die totaal niet relevant zijn aan zijn opmerking.

Dan over de grasmat:

De Knvb heeft besloten, nee geëist dat er zware sneeuwschuivers over het natte gras heen zouden rijden om vervolgens alsnog de wedstrijd af te gelasten.
Dat het veld daarna een slecht veld was, klopt. Maar mede door de kou en het tekort aan goed gras (mede door het weer) zorgden ervoor dat het niet mogelijk was om eerder een goede grasmat aan te schaffen en deze te leggen (8/9 dagen minimaal) voordat er weer op gespeeld kon worden.

Je kan die schuld bij Utrecht leggen, maar Utrecht heeft zowel geleden aan de dubbele wedstrijdkosten als een nieuwe grasmat + moesten voetballen op dit veld. Dus als er 1 club is die hier nadeel van heeft ondervonden, is het Utrecht wel. Maar blijf vooral bij je eigen 'feiten' en complottheoriën.

7 november 2018 om 15:48

Zo is het maar net Isco. En Rochus, naast het gekut met die grasmat is Utrecht door dat hopeloze besluit van de KNVB ook nog benadeeld omdat het 2x kosten moest maken om het stadion te laten draaien. Of zou Utrecht de inhuur van beveiligers, hostessen, catering, het energieverbruik enz allemaal niet hoeven te betalen? Lijkt me niet he. Als iemand hier benadeeld was dan was het wel Utrecht.

7 november 2018 om 15:54

Thanks Jaimy,

De wedstrijdkosten had ik inderdaad nog benoemd in een andere reactie op Rochus.

7 november 2018 om 16:37

Zandvlakte kwam doordat de KNVB tegen de wil van Utrecht in zonodig met sneeuwschuivers over de op één na beste grasmat (volgens alle eredivisie spelers) liet crossen. Ken je feiten. Bovendien nogal selectieve verontwaardiging van je aangezien er in die Johan Druif Arena 20 jaar op een waardeloze vlakte gevoetbald moest worden door iedereen.

7 november 2018 om 14:36

Meneer advocaat stelt zich in deze een klein beetje aan in mijn ogen.. Utrecht heeft 1 dagje minder rust en Ajax al +-10 wedstrijden meer in de benen.. grow up dit is top voetbal.

Dan moet utrecht zeker geen europees willen gaan spelen want dan zullen ze vaker moeten klagen dat de volgende eredivisie tegenstander langer rust heeft gekregen.

7 november 2018 om 13:22

Al die keren dat wij Europees speelde, speelde we in de competitie niet eerder dan 14.30 uur.

7 november 2018 om 13:38

Dat is zijn punt ook helemaal niet. In dit geval gaat het over hetzelfde toernooi en dezelfde competitie. Zij willen gewoon even lang rust en dat kan ik begrijpen aangezien ze donderdag ook vrij laat spelen. Maar zolang de KNVB zich gewoon aan de regels houd heeft Advocaat geen poot om op te staan.

7 november 2018 om 14:24

Maar dat is toch al jaren zo met de beker? Kom op zeg. Heb je feyenoord afgelopen weekend zien huilen?

7 november 2018 om 14:52

Nee, maar die saboteren gewoon de stroomvoorziening 😉.

7 november 2018 om 15:10

Klopt zo is het jaren en dus zeg ik ook duidelijk dat Advocaat ook geen poot heeft om op te staan.

7 november 2018 om 13:41

Beetje slap geneuzel je reactie. Het enige wat Advocaat zegt is dat Ajax een dag langer rust heeft, wat gewoon een feit is. Dat hij niet moet zeuren als hij 2 dagen rust krijgt is ook, volgens de regels ern gegeven. Maar om over de EL te schrijven en rusttijden is kolder.

7 november 2018 om 13:56

Als het andersom was, hoorde je Advocaat niet en wanneer Ajax het had gezegd, had die gezegd dat Ajax niet moet zeuren.

7 november 2018 om 14:01

Zeker waar maar het ging mij meer om de EL erbij te betrekken, nergens voor nodig.

Ach ach Dickie, Ajax speelt zo vaak zo veel wedstrijden achter elkaar in een kort tijdsbestek.

Ik snap dat hij het ook op woensdag had gewild, net als Ajax, maar iedere club wordt wel eens genaaid of gemazzeld met het programma.

7 november 2018 om 13:29

waarom denk je dat ajax afgelopen zaterdag heeft gespeeld en niet zondag? Omdat er dan wel rekening word gehouden met arbeid rust. Maar nu is het fc utrecht en moet Dickie niet zeuren.

7 november 2018 om 13:37

Oke dus we gaan elke wedstrijd onder de loep nemen?

Zal ik het gehele programma er eens bij pakken toen Ajax de EL finale haalde? Al die wedstrijden op donderdagavond en zaterdag/zondag weer competitie?

Je bent prof, speelt voor je geld, traint elke dag, en nu omdat Dick de wedstrijd 1 dag later heeft dan dat hij graag gewild had is het bonje. Nee dan moet je in mijn ogen niet zeuren nee.

En dat het 2 zware wedstrijden zijn voor Utrecht, dat klopt, maar dat hebben Ajax, Psv, Feyenoord, AZ zo vaak gehad.

7 november 2018 om 14:30

Maar, dat kan ook makkelijk, zo'n wedstrijd naar voren schuiven in een weekend. Er zijn 3 speeldagen voor de beker en 3 speeldagen voor de competitie die week. Utrecht speelt in beide de laatste speeldag. Geen enkel probleem lijkt me. Het zou anders zijn als ze dan op vrijdag of zaterdag zouden spelen. Overigens maakt het sowieso niets uit, omdat Ajax zijn spelers vaak rust geeft in de beker.

Hopelijk haalt Utrecht geen Europa League voetbal. Dan moeten ze elke donderdag spelen... Zo lust ik er ook nog wel een paar. Ajax heeft na de 3 CL duels de 3 zwaarste tegenstanders in de competitie gehad (PSV, Feyenoord en AZ).

7 november 2018 om 14:56

En ook dat had in het voordeel van Ajax moeten zijn, ware het niet dat Feyenoord en AZ vol schaamte werden uitgeschakeld.

7 november 2018 om 15:00

Want Europa league wordt ook door de KNVB geprogameerd.. Wat een drogreden.

7 november 2018 om 15:24

De term drogreden is in deze ongepast, de stelling EL en Knvb wordt door Ajxfan158 helemaal niet aangehaald. Hoe kom jij erbij om deze dan te benoemen en om hier de term drogreden aan te hangen? Ik zie jou vaker in reacties redenen erbij halen die niet in de posts staan waarop jij reageert om je gelijk te krijgen. Ben jij je hier van bewust?

7 november 2018 om 15:30

"hopelijk haalt Utrecht geen EL voetbal." Wat is de reden volgens Ajaxfan? Omdat ze dan elke donderdag moeten spelen..

En nee, ik was me daar niet van bewust. Dankjewel! Maar als iemand iets zegt wat niet waar is, mag ik toch wel de feiten brengen?

7 november 2018 om 15:45

Wat is niet waar dan aan mijn bericht. Ik maak alleen de vergelijking tussen de beker en de EL omdat beide op donderdag zijn. Ajax speelt wekelijks een doordeweekse wedstrijd en dat ervaren ze als heel normaal. Nu moet Utrecht een keer een doordeweekse wedstrijd en is het een probleem omdat ze nu een dag minder hebben dan de tegenstander. Als ze dit al een probleem vinden, moeten ze maar hopen dat ze geen EL halen. Je zal maar donderdagavond om 9 uur uit tegen bijv. Zenit moeten, om vervolgens zondag alweer te moeten. Afzien zeg....

7 november 2018 om 15:58

Ajaxfan.

"maar als iemand iets zegt wat niet waar is, mag ik toch wel de feiten brengen? "

Ik neem aan dat je daarop reageert. Dat stukje was meer bedoeld voor Rochus omdat ik blijkbaar vaker in reacties redenen erbij haal die niet in de posts staan om mijn gelijk te krijgen".

Dus dat stukje was niet op jou gericht.

Maar het is wel een beetje jammer om de EL erbij te halen, terwijl dit niet is waar Dick het over heeft.
Hij geeft aan dat de Knvb (niet Uefa) hier meer rekening had moeten houden.
Ik denk dat Dick vooral vanuit emotie dit zegt, gezien de tegenstanders. Dat Dick geen poot heeft om op te staan, klopt ook, maar dat zei ik hierboven ook al. Hij zit gewoon te zeuren.

Hij zegt nergens dat Utrecht het niet aan zou kunnen, maar hij zegt dat Ajax een dag extra rust heeft. That's all.

En Ajax werd ook lang benadeeld dat het geen uitfans mocht meenemen naar clubs als Utrecht, Feyenoord, Ado. Ook een belachelijk besluit. Laat hem daar dan ook wat over zeggen.

7 november 2018 om 13:27

Volgens mij zijn jullie 23-12 gewoon welkom hoor..

7 november 2018 om 13:31

Hoezo benadeeld? Moet die ‘fans’ zich maar leren gedragen. Die van psv mogen wel overal komen. Dan mag ajax nog blij zijn dat ze in Eindhoven zo lief zijn want na dat vuurwerk in april hoeven die ajax ‘fans’ van mij ook niet meer langs te komen.

7 november 2018 om 14:10

Er wordt met twee maten gemeten. De fans van Psv, Feyenoord, Ado, Utrecht schoppen ook rotzooi. Alsof hun schoolvoorbeelden zijn van lieverdjes. Schei toch uit zeg! En toch worden hun niet in die mate benadeeld als Ajax met het weren van uitfans.

7 november 2018 om 14:12

@ Rasdago

Inderdaad ja benadeeld, nu weet ik niet hoe het met jou zit; maar ik wil niet verantwoordelijk gehouden/bestraft worden voor anders mans wangedrag. Dat de goede onder de kwaden moeten leiden vinden we in Nederland gerechtigheid en daadkrachtig optreden.

7 november 2018 om 14:33

Misschien wordt het dan eens tijd dat die andere supporters 'de goeden' eens gaan optreden tegen die zogenaamde 'kwaden' door ze direct te corrigeren en eventueel aan te geven bij de politie, zodat deze 'kwaden' ook geweerd kunnen worden. Maar nee, dat doen ze ook niet.

7 november 2018 om 14:44

Die 'kwaden' kunnen dan misschien wel die 'goeden' thuis gaan opzoeken en wie weet wat ze dan gaan doen. Wil je dat op je geweten hebben?

7 november 2018 om 13:31

misschien moet je daar die zogenaamde ajax supporters voor bedanken die rotzooi schoppen. Ze worden niet geweerd omdat het zulke lieverdjes zijn.

7 november 2018 om 14:25

En dat is dus de grootste onzin. Ajax supporters mochten niet naar Utrecht omdat de veiligheid van die Ajax supporters niet door Utrecht gegarandeerd kon worden omdat de fans op de Bunnikside, die als straf leeg moest blijven, wel gewoon kaartjes konden kopen voor andere vakken. Dus een straf die opgelegd wordt aan Utrecht supporters heeft tot gevolg dat Ajax supporters niet aanwezig mochten zijn bij die wedstrijd.

In welke wereld is dat de schuld van Ajax supporters en de zogenaamde rotzooi die ze schoppen??? Ze werden dus geweerd volledig buiten hun schuld om. Maar dan nog zijn er hier van die "keyboard warriors" die doodleuk beweren dat ze het aan zichzelf te danken hebben.

Zelfde geldt voor het weren van Ajax supporters in het Ado stadion. Ze worden zelfs geweerd als ze niet tegen Ado spelen en Ado op dezelfde dag in een andere stad moet spelen, omdat de Burgemeester bang is dat het rellen wordt tussen Ajax supporters en Ado supporters (wat volledig begrijpelijk is, aangezien het zelfs rellen werd tussen Ajax supporters en Ado supporters toen Ajax uit tegen Legia moest.....)..

7 november 2018 om 15:08

Waren het niet een kleine honderd Ajax-supporters die op een vrijdagavond het supprtershonk van ADO aanvallen en daar zo’n 15 Hagenezen molesteren waaronder kinderen van 15 en 16 jaar? En waarom? Op basis van een niet bewezen beschuldiging dat ADO-supporters het Ajax-honk in brand zou hebben gestoken. Voorkomen is beter dan genezen. Tuurlijk is het leuker als beide supportersgroepen aanwezig zijn bij een onderling wedstrijd. Maar zolang beide groeperingen zich niet kunnen gedragen als ze wit poeder door hun neus snuiven en daardoor boven proportionele politiebegeleiding moet worden opgetrommeld. Is dit mijn inziens de beste maatregel totdat er een goed systeem is waardoor je raddraaiers buiten kan sluiten.

Nou Dick, Fortuna speelde afgelopen zondag tegen PEC Zwolle (dat op dinsdag in de beker had gespeeld) en deed dit naar mijn weten niet onverdienstelijk en dat terwijl Fortuna op donderdagavond nog in de beker had gespeeld.

Ik snap Dick Advocaat wel . Wat is er zo moeilijk aan om de bekerwedstrijd te verplaatsen naar de woensdagavond?

7 november 2018 om 13:23

Overkomt Ajax nooit he?

7 november 2018 om 13:25

Omdat ze nooit Ajax en Feyenoord tegelijk uitzenden op tv. Behalve als ze tegen elkaar spelen.

7 november 2018 om 13:27

Wedstrijd van Feyenoord om half zeven laten beginnen en die van Ajax om half negen lijkt mij wel mogelijk.

7 november 2018 om 13:35

Met als gevolg dat er geen hond op donderdag naar pak hem beet Willem 2 - AFC gaat zitten kijken.

7 november 2018 om 13:53

Dat zou ik niet eerlijk vinden, dan heeft Ajax 2 uur minder rust..

7 november 2018 om 13:29

Dick heeft helemaal gelijk. Alleen wil de televisie uitzender niet dat clubs als Ajax en Feijenoord tegelijk spelen. Die willen elke avond een wedstrijd uitzenden waar veel mensen naar kijken met een compleet programma daar om heen. Dit is puur een geld kwestie. De Knvb had dan met de verkoop van de televisie rechten moeten bedingen dat alle wedstrijden op dezelfde avond worden gespeeld. Waarschijnlijk had het dan een stuk minder opgeleverd en hadden alle clubs minder geld ontvangen.

7 november 2018 om 13:32

Kijkcijfers @bergwijn. Alles draait om geld, weet je toch?

Ajax heeft Utrecht ook wel eens met (veel) minder dagen rust getroffen.

Denk dat dit te maken heeft Met het uitzenden van de wedstrijden. Ze laten nooit Ajax en Feyenoord tegelijk voetballen. Vervolgens word er dan naar de eerst volgende wedstrijd gekeken en die is zondag pas voor Utrecht. Donderdagavond en zondagmiddag dient geen probleem te zijn.

Klopt Dick, graag iedereen voor de beker op woensdagavond om 19:30 en zondag om 14:30 voor de competitie laten spelen. Ik ben voor alleen vrees dat Fox Sport dan de geld kraan dichtdraait.

7 november 2018 om 13:30

Fox moet niet zo zeuren.. Als Fox echt voor de fans is, waarom wordt dan een beker wedstrijd van Ajax op Fox 1 en 2 gelijktijdig uitgezonden. En de rest van de wedstrijden niet? Ze hebben 5 kanalen, maar op geen enkel kanaal werd een schakelkanaal.

7 november 2018 om 14:00

Fox is er niet voor de fans, Fox is er om geld te verdienen. Als Ajax op 2 kanalen wordt uitgezonden en de rest niet eens op een schakelkanaal, dan zal de markt (lees de fan) daar wel om vragen. Zullen wel kijkcijferonderzoeken aan ten grondslag liggen. Als pak hem beet Utrecht-ASWH een kijkcijferkanon was dan zou Fox deze heus wel op Fox1 uitzenden. Denk je niet?

7 november 2018 om 14:20

@ Rochus

Inderdaad, het is overigens door VI en Nederlandse kranten al vaker onderzocht. Daaruit kwam elke keer weer naar voren dat er binnen Nederland amper gekeken word naar wedstrijden waar de traditionele top drie niet bij betrokken zijn. Dit is een beetje hetzelfde dat zoveel clubs klagen over de jonge teams van Ajax en PSV in de Keuken Kampioen Divisie, de vorige eigenaar van de rechter wilde niet meer betalen dan ze al deden. FOX was alleen geïnteresseerd en bereid meer te betalen dan vorige rechtenhouder wanneer de beloftes van de topclubs mee zouden doen. Geld wat keihard nodig was, zonder die deal van Fox zou het meteen over en uit geweest zijn voor veel Keuken Kampioen Divisie clubs (overigens ook voor een aantal Eredivisie clubs).

7 november 2018 om 15:53

Zoals ook Rochus al heeft vermeld, Fox is er niet voor de fans maar voor zichzelf. Wat levert het meeste op. Het is blijkbaar financieel niet interessant om de andere wedstrijden uit te zenden, anders hadden ze dat echt wel gedaan. Er moet daar net zoals bij de meeste bedrijven namelijk geld verdiend worden.

Mijnheer Advocaat. Dit is lood om oud ijzer. Ajax speelt met uitzondering van afgelopen jaar ieder jaar Europees. Het is nu eindelijk door de knvb omgezet en zit er meer rust tussen competitie en europees voetbal. Je slaat hier kant noch wal met deze opmerking. Het is vaak genoeg voorgekomen dat Ajax Utrecht is gespeeld met amper rust er tussen.

Ik ben juist blij dat de Knvb dit seizoen rekening is gaan houden met clubs die in Europa spelen. We moeten als Nederland punten halen in Europa en de clubs die in Europa spelen moeten dan ook op volle sterkte aan zo'n wedstrijd kunnen beginnen.

Overigens snap ik wel dat hij het niet eerlijk en fijn vind als coach van FC Utrecht zijnde, maar het is niet alsof dit een wekelijks terugkerend probleem voor Utrecht is.

Wat een gezeik zeg. Hoe vaak overkomt dit andere clubs wel niet? FC Utrecht is toch een prof club? Er is voldoende rust, Utrecht speelt niet eens Europees

7 november 2018 om 14:37

Inderdaad, aangezien er toch altijd wel een club op donderdag moet spelen in de beker. Ik heb Feyenoord nog niet gehoord over het feit dat ze op donderdag moeten spelen en in het weekend nog eens.

En dat Utrecht voor een knolle tuin zorgde en toevallig een dag later de mat liet veranderen, was ook netjes en eerlijk. Uiteindelijk had Utrecht voordeel van een knolle tuin met hun voetbal. Niet altijd zo boos wijzen naar anderen.

7 november 2018 om 16:46

Knollentuin kwam door de KNVB en je kan met vorst geen gras leggen. Zul je wel niet begrijpen, maar toch zeg ik het je maar.

9 november 2018 om 09:27

Direct na de wedstrijd was het geen probleem. Zoals je weet trekt vorst in de grond, en dat is er naar een paar uur niet in eens uit. Was een bewuste keuze van Utrecht. Geen probleem maar verzin geen excuses en ga nu niet klagen. Utrecht zoekt zelf ook de rand van de regels op, wees en vent en zeur dan niet.

Utrecht zal waarschijnlijk Feyenoord laten lopen en vol erop knallen tegen Ajax. Eigenlijk wordt vooral Feyenoord daarmee bevoordeeld.

7 november 2018 om 15:03

Waarom zou Utrecht Feyenoord laten lopen? De beker is de enige prijs die Utrecht dit seizoen kan winnen. Ik denk dat zij dit serieuzer zullen nemen dan 1 competitiewedstrijdje?

Commerciele tv belangen he. Ajax op woensdag en Feyenoord op donderdag levert beide dagen veel kijkers op, die wellicht ook een bekerwedstrijd ervoor meepakken.

Het probleem is niet de kalender.
Het probleem is de belachelijke tijd van 12:15.
Dat moet eens afgelopen zijn die vroege wedstrijden voor iedereen.
Clubs moeten die vroege tijden niet accepteren. De zender die bepaalt dat er zo vroeg gespeeld moet worden.
Dat zijn de meest onaantrekkelijke wedstrijden om naar te kijken.
Advocaat moet niet zeuren. Omstandigheden zijn nooit eerlijk. De een zijn voordeel is de ander zijn nadeel.
Had Ajax op donderdag gespeeld en Utrecht op woensdag dan was het andersom een probleem.
Ze kunnen niet tegelijk spelen door de financiele belangen.

Is toch wel zielig, als het waar is, dat hij zegt dat Ajax wordt bevooroordeeld. Waarom kijkt hij niet naar zichzelf en zegt Utrecht wordt benadeeld? Altijd maar weer dat wijzen naar Ajax

Wat een hoop boehoe en gejank hier zeg. Advocaat haalt door zijn opmerking even zijn gram. Toen ajax huilde vanwege minder rust na midweekse wedstrijd en in weekend een top wedstrijd stond menig persoon vooraan dat het oneerlijk was.

Niet gaan lopen janken meneer advocaat want als jij Europees zou spelen wat dan hoeveel wedstrijden speelt Ajax in een maand be hoort ze toch ook niet ppfff je hoeft alleen. Maar competitie en beker te spelen man come on geef ze gewoon lekker rust die 2 dagen dan moet het wel goed komen toch lijkt mij beetje uitlopen ff op de fiets klaar voor de rest alleen wedstrijd bespreking

Ik snap hem wel. Laatst verzet de KNVB een handvol wedstrijden omdat er dan meer tijd is voor Ajax en PSV spelers om te rusten. Toen werd aangegeven dat je toch minstens 72 uur nodig had om geheel te herstellen. Zo genaamd ‘algemeen belang’, terwijl 80% van de clubs in nederland niks met Europa te maken heeft. Toen zijn belangen/wensen van andere clubs aan de kant gezet. Nu wordt er simpelweg gewezen naar de regels: 48 uur. Een beetje krom is het wel.

Ik snap hem wel. Laatst verzet de KNVB een handvol wedstrijden omdat er dan meer tijd is voor Ajax en PSV spelers om te rusten. Toen werd aangegeven dat je toch minstens 72 uur nodig had om geheel te herstellen. Zo genaamd ‘algemeen belang’, terwijl 80% van de clubs in nederland niks met Europa te maken heeft. Toen zijn belangen/wensen van andere clubs aan de kant gezet. Nu wordt er simpelweg gewezen naar de regels: 48 uur. Een beetje krom is het wel.

Een voordeel voor Ajax? Ajax speelt sowieso veel meer wedstrijden vanwege de CL en al die voorrondes die al geweest zijn, allemaal loodzware wedstrijden met lange reistijden. Daarbij nog de interlandperiodes er tussendoor waarbij bijna de volledige Ajax selectie op pad moet naar weet ik waar allemaal. En dat allemaal terwijl de meeste Utrecht spelers lekker op de bank liggen thuis. Dan speelt Utrecht een keer wat korter op elkaar moet je niet gaan mopperen. Valt me tegen van Advocaat.

Ik vind het maar gezeur en gejammer van Advocaat. Ajax speelde twee jaar geleden een zware wedstrijd in the Europa leage op donderdag en op zondag gewoon uit tegen PSV die Ajax toen ook verloor. Niemand van Ajax klaagde daar over. Utrecht heeft vrijdag en zaterdag rust! Dat moet voldoende zijn voor die spelers. De spelers van Ajax spelen CL, Knvb beker en interlands en hebben zowiezo meer wedstrijden in de benen. Niemand bij Ajax klaagt daarover. Bij Utrecht moeten ze blij zijn dat ze nog in de beker zitten en hiervan genieten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie

88 fans
Coach, 72 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Oranje kan het EK veiligstellen én reeks van Dick Advocaat evenaren

Oranje heeft in Belfast tegen Noord-Ierland voldoende aan een gelijkspel om plaatsing voor het EK van 2020 veilig stellen. De eerdere ontmoeting in Rotterdam eindigde in een 3-1 overwinning voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren