Sergio Padt wordt vervolgd voor ‘mishandeling en belediging’

Woensdag, 7 november 2018 om

Sergio Padt wordt vervolgd voor zijn gedrag in de trein op 23 september jongstleden. De doelman van FC Groningen heeft zich volgens de politie schuldig gemaakt aan mishandeling en belediging, zo meldt het Openbaar Ministerie volgens RTV Noord. Op 11 januari moet Padt zich melden bij de politierechter.

FC Groningen verloor op zondag 23 september thuis van AZ (1-3). Na afloop pakte Padt de trein om huiswaarts te keren, maar hij zou geen geldig vervoersbewijs bij zich hebben gehad. Toen de conducteurs hem hiervoor een boete wilden geven, begon hij te schelden en zou hij uitgehaald hebben naar een beveiliger die ter plekke was.

Volgens een ooggetuige zou Padt ook gespuugd hebben. Bronnen bij vervoerder Arriva zeggen dat de keeper zichtbaar onder invloed was van alcohol en dat er 'behoorlijk geslagen is'. Na het incident toonde Padt zich schuldbewust. De doelman zag in dat hij geen goede captain meer kon zijn van de Trots van het Noorden en leverde zijn band in.

Algemeen directeur Hans Nijland en trainer Danny Buijs zaten destijds in hun maag met de kwestie. De trainer wilde benadrukken dat Padt wist dat hij fout zat. "Oké, hij is in de fout gegaan. De gevolgen komen hard aan. Heel Nederland heeft het er over. Dat heeft ook consequenties voor zijn kinderen, zijn familie, noem maar op. Uiteraard doet dat wat met hem."Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door mljmlj)

Helaas, maar wel terecht. Ik hoop dat het bij een flinke boete en een taakstaf of zoiets blijft.

7 november 2018 om 14:16

Waarom hoop je dat het niet meer wordt dan een taakstraf of een geldboete? Als jij of ik dit doen, krijgen we een strafblad. Ik snap dat je niet wilt dat hij er lang uit is, maar laten we eerlijk zijn. Het zou een schande zijn. Openbare dronkenschap, geen geldig vervoersbewijs en mishandeling. Dat is niet mals.

7 november 2018 om 14:24

Sinds wanneer krijg je geen strafblad bij een taakstraf dan?

Verder zeg ik ook niet dat hij gã©ã©n straf verdient, maar het lijkt zijn eerste keer, dus geen recidivist. Verder is Padt een publiek figuur, die dus ook al mooi aan de schandpaal genageld is. Ook is hij in 2017 genomineerd voor "maatschappelijk voetballer eredivisie" wat laat zien dat hij maatschappelijk betrokken is. Dit allemaal zijn verzachtende omstandigheden.

Die laatste quote van Nijland: beetje schouderophalend bagatelliseren dat de man gewoon een delict pleegt en vervolgens wel dramatisch doen hoe erg het allemaal voor zijn gezin is? Wat dacht je van die jongens en meisjes bij de NS en de spoorwegpolitie doe gewoon hun werk doen? Het is al erg genoeg dat die het bijna gewend zijn de walgelijkste verwensingen, bedreigingen en fysiek geweld van het dagelijkse tuig krijgt toebedeeld, maar van een eredivisiekeeper met aanvoerdersband, een prima salaris en een gezinnetje hadden ze vast wat sjiekers verwacht dan schelden, spugen en slaan? Kijken hoe die lui ‘s nachts bij hún gezin thuiskomen als daar wordt gevraagd hoever was op t werk? ‘Oké, hij heeft een fout gemaakt...?’ Wees niet zo wereldvreemd Nijland en zeg ook op tv gewoon dat het een regelrechte schande is hoe je keeper straalbezopen door t lint ging tegen iemand die gewoon zijn werk doet. Ik vind t echt ongelooflijk dat deze man niet op de bank zit ook. Hoe slecht moet die andere doelman wel niet zijn als je dit tolereert?

7 november 2018 om 15:15

Dit probleem zie je tegenwoordig werkelijk overal. Mensen verkiezen geld en succes boven algemene normen en waarden. Afgelopen weekend gaat van den Brom het goedpraten dat zijn speler 3 elleboogstoten uitdeelt aan zijn tegenstander. Clubs durven simpelweg niet op te treden zodra er financiële belangen in het spel komen. Ook in de politiek zie je dit terugkomen als je ziet hoe men momenteel omgaat met Saudi Arabië. De mensen durven er gewoon niet tegen op te treden.

Ik hoop dat Padt zo zwaar mogelijk bestraft wordt. Mensen die een publieke functie beoefenen moeten mijns inziens beschermd worden tegen alle mogelijke vormen van geweld. De straf die daarbij past kan mij niet zwaar genoeg zijn.

Ook de nonchalante insteek vanuit Fc groningen stoort mij. Je mag je speler best hard aanpakken bij dit soort geweldsdelicten.
Dat het Padt en zijn familie raakt laat mij koud. Had je maar je verstand moeten gebruiken. Mafkees.

Normaal wil de heer Nijland altijd de moraalridder van Nederland zijn. Overal heeft hij een mening over en ooh wa is en doet hij het toch allemaal goed. Nou dan heeft u nu de kans heer Nijland. Nu er werkelijk een veroordeling gaat komen zou het u sieren nu ook met een statement te komen dat dit niet bij een speler van een club zoals Uw Fc Groningen past.

Natuurlijk hoeft u hem geen extra straf op te leggen, daar is de rechter voor. Maar duidelijk maken dat u dit niet meer gaat tolereren in de toekomst, en dat u hier uw afschuw over uitroept zou wel het minste zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Willem II34-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

18 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren