‘Ajax heeft wat te verliezen, maar ze zijn niet de favoriet’

Woensdag, 7 november 2018 om

Urby Emanuelson bereikte twaalf jaar geleden met Ajax de tweede ronde van de Champions League. De Amsterdammers werden destijds tweede in een groep met Arsenal, Sparta Praag en FC Thun. In de achtste finale bleek Internazionale te sterk. Op het evenement Fashion Player 2018 van Life After Football spreekt Emanuelson zijn bewondering uit over het Ajax van nu. "Ik denk dat iedereen kan genieten van de manier waarop Ajax nu speelt", aldus de middenvelder van FC Utrecht. Ook blikt Emanuelson in onderstaande video vooruit op de wedstrijd tegen Benfica.

Emanuelson: 'Ajax heeft wel wat te verliezen, maar is geen favoriet'
Meer video's

Poll

Gaat Ajax een goed resultaat boeken op bezoek bij Benfica?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Ajax gaat het ook erg lastig krijgen tegen Benfica vanavond. Ik heb Benfica thuis tegen Bayern gezien maar ondanks dat Bayern won moest het wel een salvo aan gevaarlijke aanvallen en grote kansen overleven.

7 november 2018 om 12:51

Ajax gaat simpel winnen. Je neemt Bayern te serieus. Bayern is geen graadmeter. Die zijn zo zwak zonder bal en in de omschakeling. Ik verwacht dat Benfica meer met emotie dan verstand gaat spelen en ze uit positie gaan lopen. Ik verwacht dat Neres ze pijn gaat doen in de omschakeling.

7 november 2018 om 12:54

Ik snap dat je vastberaden bent maar dit is toch best wel teveel van het goede... Dat Ajax het de laatste tijd goed doet in Europa wil niet zeggen dat Benfica opeens te kloppen is op hun mindere dag...

7 november 2018 om 13:00

als bayern geen graadmeter is, dan stelt de 1-1 in Munchen ook niks voor.

7 november 2018 om 13:01

Bayern geen graadmeter? Die komen jaarlijks minimaal in de kwartfinale CL.

7 november 2018 om 13:07

@glory Klopt die 1-1 stelt ook niet veel voor. Bayern won 4 keer achter elkaar niet en werd de wedstrijd erna met 0-3 afgedroogd door Gladbach in eigen huis van Bayern. Afgelopen weekend 1-1 tegen laagvlieger Freiburg in eigen huis. Mensen moeten eens het onderscheid eens leren tussen een topclub en een topelftal. Op basis van wat os dit Bayern een topelftal? Op basis van vorige seizoenen?

7 november 2018 om 13:21

@ Bombanera99

Gaan we weer...

Bayern te serieus nemen? Bayern is geen graadmeter?

Wel nee joh, bende gek. Bayern is van niveau Ijsselmeervogels, al hoewel ik Ijsselmeervogers dan wel iets hoger in schat.. Was eigenlijk echt ontiegelijk slecht van Ajax om daar 1-1 te spelen zeg.

7 november 2018 om 13:27

@zsvAjax Reageer toch eens niet als door een wesp gestoken. Ik zeg alleen maar dat een 1-1 een hele normale uitslag is in Bayern. Dat zeggen de statistieken en het spel van Bayern ons. Als Augsburg en freiburg daar gelijkspelen en gladbach droogt ze in eigen huis af dan is een 1-1 tegen Ajax toch vrij logisch?

7 november 2018 om 14:08

Tuurlijk speelt een Augsburg daar wel eens gelijk. Getafe wint ook wel eens van Barcelona. In de Allianz Arena gelijkspelen op een Champions League avond is gewoon erg knap. Of nou PSV, Ajax of Real Madrid het doet. Hoef je niet te bagatelliseren.

7 november 2018 om 14:13

@stambec
Ik zie Barcelona niet 3 thuiswedstrijden achter elkaar niet winnen. Jij wel?
Ja het is knap om daar gelijk te spelen. Net zo knap is het van Augsburg om daar gelijk te spelen die minder kwaliteit hebben dan Ajax.

7 november 2018 om 14:13

Inderdaad, als Barcelona van Leganes en Levante verliest dan moeten we nog niet gaan doen dat een 1-1 in de CL tegen Barcelona daarom heel normaal is.

7 november 2018 om 14:16

@wijzijnkampioen
Wel als Barcelona 1-1 thuis tegen Leganes speelt, met 0-3 thuis verliest van eibar en 1-1 gelijkspeelt tegen Celta achter elkaar.
Dan is niemand die er van staat te kijken als Villareal daar ook gelijkspeelt in een volgende wedstrijd.
We hebben het bij Bayern niet over incidenten maar structureel onderpresteren.

7 november 2018 om 14:31

@ zsvajax

Je moet je niet zoveel van "bombanera99" aantrekken. Die gozer doet al jaren niets anders dan provoceren. Wanneer zijn club in het verleden een goed resultaat boekte wilde hij zelfs ook niets weten van hetgeen wat hij nu spuwt.

7 november 2018 om 14:38

Onzin. Bayern had sinds City thuis in 2013 geen thuiswedstrijd in de groepsfase punten laten liggen. Bayern won er zelfs 24 van de laatste 25 thuis in de groepsfase van de CL. Gewoon een hele knappe prestatie van Ajax. Vorig seizoen speelde hetzelfde Bayern in de halve finale van de CL Real bij vlagen nog weg.

7 november 2018 om 14:42

@f18 Mijn posts zijn inhoudelijk. Ik geef precies aan hoe de zaken zijn met feiten. Ik hoor liever van jou argumenten dan een offtopic reactie omdat mijn argumenten je niet zinnen. Probeer ontopic te reageren en mij te tonen waar ik precies fout zit. Ik kom hier om inhoudelijk te discussiëren over voetbal. Dat is het mooiste wat er is.

7 november 2018 om 14:45

@Zytto
Wat heeft het huidige Bayern te maken met het Bayern van afgelopen seizoenen.
Jouw statistieken zeggen net zoveel als mijn volgende feit.
Bayern heeft dit jaar nog geen thuiswedstrijd in de CL gewonnen. Ook een onzinnige statistiek.
Dat zegt dus helemaal niets.
Ik kijk naar het huidige Bayern en naar haar vorm.

7 november 2018 om 18:15

Benfica is te kloppen. En al helemaal op een mindere dag, maar dan zal Ajax wel een goede wedstrijd moeten spelen.

7 november 2018 om 18:32

Hou op schei uit. Je doet net alsof Bayern tegen degradatie strijdt of zo. Ze staan maar vier punten achter op Dortmund en gaan met 2 vingers in de neus naar de laatste 16 in de CL. Ze zijn misschien niet op hun allerbest, maar het is nog steeds een absolute topploeg.

7 november 2018 om 18:41

Ajax gaat simpel winnen, wat denk je zelf? Na de vorige ontmoeting zal Benfica vastberaden zijn en hebben ze thuis iets recht te zetten. Een gelijkspel zou netjes zijn

7 november 2018 om 18:48

Het probleem is dat je heel erg in extremen uitvalt bombanera, Ajax gaat namelijk niet simpel winnen in Lissabon en Bayern is ook niet zó slecht als jij wil doen geloven. Beide wat meer nuance en je komt in de buurt van de waarheid.

7 november 2018 om 19:05

@Sanderkoevoets
Ik reageer niet in extremen.
Ik heb al een paar wedstrijden van Benfica gezien en afgelopen weekend ook weer.
Ik denk dat Ajax makkelijk gaat winnen. Benfica moet vandaag winnen en ik denk dat ze uit positie gaan lopen zoals afgelopen weekend om die treffer te forceren. Je hebt Ziyech en Tadic die deze desorganisatie kunnen afstraffen in de omschakeling met een passing op een diepgaande Neres en eventueel Dolberg.
Het is wel belangrijk dat Ajax diepgang opstelt. Benfica is erg kwetsbaar als ze achter komen. Ze staan nu in principe al achter omdat ze moeten.
Ook in de wedstrijd tegen Bayern zag je die kwetsbaarheid in de omschakeling. Als Benfica aanvalt, laten ze zeeën van ruimte. Die Renato Sanches kon het hele middenveld met de bal oversteken tegen Benfica zoveel ruimtes tussen de linies en zo een lange speelveld.
Frenkie de Jong kan nu wel van pas komen met zijn dribbels als het hele middenveld openligt als Benfica aanvalt. Hij moet dat doen zodra Ajax de bal verovert en omschakelt om het speelveld over te steken.

7 november 2018 om 19:15

Nou laat ik zo zeggen, ik hoop dat je deze keer gelijk hebt en dat we makkelijk winnen

Ik zie Ajax wel als favoriet. Al blijft elke uitwedstrijd in de CL een hele moeilijke opgave. Benfica wil vast ook iets goed maken na hun slechte reeks wedstrijden. Ik zeg 1-1

7 november 2018 om 12:52

ajax moet gewoon zorgen dat het hier gelijkspeelt op zijn minst en dan nog wint in Athene, dan zijn ze wel veilig, tenzij benfica stunt en munchen verslaat. want dan heb je nog een gretig bayern als laatste wedstrijd

7 november 2018 om 12:55

Als je vanavond gelijk speelt en in Athene wint dan ben je er al ongeacht wat Benfica dan doet tegen Bayern. Het verschil blijft dan 4 punten met nog 1 wedstrijd te gaan. Winnen is het beste, maar een punt is ook zeker een goed resultaat

7 november 2018 om 13:00

denk dat winnen in athene moeilijker is dan het lijkt jammer genoeg. benfica en bayern hadden er allebei grote ptonlemen mee.

Thuis verdient uiteindelijk maar Benfica was met name 1e helft zeer dreigend.. Zou vnvd met een punt echt tevreden zijn.. Het heeft Ajax dit CL seizoen geregeld mee gezeten en hopelijk valt kwartje vnvd weer goed.. Bij nederlaag nog steeds alles in eigen hand..

Als we het eerste kwartier goed doorkomen dan kunnen we daar een mooi resultaat neerzetten. Op de een of andere manier zijn we in het begin niet wakker. Bayern kwam snel op voorsprong en Benfica haar grootste kansen waren in de eerste 10 minuten. Ik ben gewoon nerveus zeg, niet de eerste keer dit jaar.. mijn hemel.

7 november 2018 om 13:35

Ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel over. Iedereen vond de eerste helft geweldig en de 2e helft minder tegen Benfica, maar vanuit een eurropees oogpunt was de eerste helft juist slecht en de 2e helft stukken beter, Ajax had veel meer grip op de wedstrijd en gaf een stuk minder weg in de 2e helft. Ja de passes waren ook minder acuraat, maar man man man verdriet en geluk zaten beide de kans op beide was even groot. Voor elke kans die ze creëerde kregen ze een (haast) net zo grote kans tegen.

Dit is weer een wedstrijd dat ze het moeten laten zien en op PSV uit na, stonden ze er elke keer als ze het moesten laten zien.

Gezien de vorm van Ajax in Europa dit seizoen én de huidige vorm van Benfica zie ik Ajax als lichte favoriet.
De druk zit ook meer bij Benfica, ze moeten wel een goed resultaat neerzetten, enerzijds om de slechte serie van de afgelopen weken te doorbreken én om verder puntverlies in de CL te voorkomen. Voor Ajax daarentegen zou een gelijkspel al een prima resultaat zijn, dan blijf je 4 punten voorsprong houden op je directe concurrent (al is dit matige Bayern dit ook in deze poule).

Makkelijk zal het uiteraard niet worden, in de thuiswedstrijd zagen we dat de kwaliteit van het team van Benfica ongeveer gelijk is aan dat van Ajax.

Of wij favoriet zijn boeit mij persoonlijk totaal niet, maar ik heb wel een goed gevoel over vanavond. Winst behoort gewoon tot de mogelijkheden en daar moet Ajax gewoon voor gaan.

Ajax doet het uitstekend de laaste tijd , maar daarmee moet je niet vanuit gaan dat ajax makkelijk gaat winnen tegen benfica. Thuiswedstrijd werd met moeite gewonnen. Denk dat we al blij moeten zijn met een gelijkspel.

Hoop trouwens ook dat ten hag eerder maatregelingen neemt. Want vond dat dolberg zowiezo eerder gewisseld had moeten worden , neres moest ook eerder ingezet worden. Is een beetje te zot voor woorden dat je nog 3 wissels op je bank hebt tot in de 90 min. Terwijl je met je eigen ogen ziet dat sommige spelers niet goed op niveau spelen.

Ik verwacht dat Ajax een pandoering krijgt en er middels revanche na de zure nederlaag met 3-1 af gaat vanavond. Pizzi.

7 november 2018 om 17:50

Benfica is zwaar uit vorm, op basis van wat verwacht jij een 'pandoering'?

7 november 2018 om 18:00

Zwaar uit vorm dat gaan we zien vanavond. Een CL wedstrijd is net weer ff wat anders dan een competitiewedstrijdje tegen Rio Ave oid. Benfica moet 3 punten pakken om nog kans te maken op de 2e ronde CL. Ze spelen nu thuis waar ze in de uitwedstrijd tegen Ajax gezien de kansen ook wel een punt hadden verdiend. Ajax had vooral in de beginfase de grootste moeite met het ‘zwaar uit vorm’ zijnde Benfica. Daarbij hebben ze gewoon hele goede spelers en doen ze weinig tot niets onder voor Ajax. Ik verwacht dat Ajax eraf gaat, maar hoop dat het niet zal gebeuren.

7 november 2018 om 18:37

Benfica had voor de wedstrijd in Amsterdam nog niks verloren buiten Bayern München en stond 1e in de competitie. Toen waren ze dus nog helemaal niet 'zwaar uit vorm', in tegendeel zelfs. Na dat verlies van Ajax volgde er wel nog een paar slechte potten inderdaad, maar desalniettemin zal het gewoon een lastig avondje worden. Hopelijk kunnen we gebruik maken van de slechte flow waarin Benfica nu even zit en de knock out fase veilig stellen!

Denk toch dat het 50-50 is. Benfica had in Amsterdam ook zomaar met 0-2 voor kunnen staan, dus die kunnen echt wel iets. Maar goed, de vorm van Ajax in de Cl is geweldig tot nu toe en ik hoop dat ze dat vnv ook kunnen laten zien. Gelijkspel is al voldoende, winnen zou natuurlijk prachtig zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

85 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren