‘Mbappé kwam met pakket aan exorbitante eisen bij transfer naar PSG’

Woensdag, 7 november 2018 om

Kylian Mbappé verruilde AS Monaco in de zomer van 2017 voor Paris Saint-Germain. In eerste instantie namen les Parisiens hem op huurbasis over, om hem na een seizoen voor 180 miljoen euro definitief binnen te halen. Der Spiegel onthult nu op basis van documenten van Football Leaks een aantal bizarre eisen van Mbappé in de contractonderhandelingen met Paris Saint-Germain.

Paris Saint-Germain was in de zomer van 2017 niet de enige gegadigde in de strijd om Mbappé. Ook Real Madrid was geïnteresseerd en bood een bedrag van 180 miljoen. Vader Wilfrid was echter bang dat zijn zoon niet aan de bak zou komen in de Spaanse hoofdstad, waar Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo destijds de voorste linie vormden. Daardoor ging Mbappé in op de aanbieding van Paris Saint-Germain, met wie de contractonderhandelingen werden gestart.

Mbappé verlangde totaal 55 miljoen euro van les Parisiens. Een tekenbonus van vijf miljoen en een salaris van vijftig miljoen, verspreid over vijf jaar. Paris Saint-Germain stemde in en maakte van de jonge aanvaller een van de bestbetaalde Franse voetballers. Als Mbappé de Ballon d’Or zou winnen, wilde hij de bestbetaalde speler van de club worden. In dat geval zou hij meer verdienen dan Neymar, maar Paris Saint-Germain stemde niet in met deze eis.

Verder verlangde Mbappé een privéjet van de club, die vijftig uur per jaar voor hem beschikbaar zou zijn. Paris Saint-Germain stemde hier niet mee, maar geeft hem wel 30.000 euro per maand om zijn persoonlijke staf te betalen. De aanvaller heeft een huishouder, een chauffeur en een bodyguard. Verder wilde de familie van Mbappé een financiële compensatie afdwingen voor het geval dat Paris Saint-Germain wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels uitgesloten zou worden van deelname aan de Champions League.

Ook is Paris Saint-Germain akkoord gegaan met het verzoek dat vader Wilfrid aanwezig mag zijn bij de trainingen. Mbappé senior mag tevens gebruik maken van de faciliteiten van Paris Saint-Germain om extra te trainen met zijn zoon. Daarnaast heeft Jorge Mendes, zaakwaarnemer van onder meer Cristiano Ronaldo, een dubieuze rol gespeeld in de transfer. Hij heeft 7,25 miljoen euro ontvangen voor een onduidelijke dienst. Mogelijk heeft hij de prijs opgedreven door speculatie over een transfer naar Real Madrid aan te wakkeren.


Poll

Snap jij deze eisen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door millonario)

Eigenlijk wel een grappig principe hè (als de speculaties waar zijn). Dus een zaakwaarnemer drijft een prijs op door met speculaties te komen. Derhalve is de club meer geld kwijt. Waarna de club hem een vergoeding van 7,5 miljoen geeft omdat hij zo zijn best heeft gedaan met het opdrijven van de prijs? Haha klinkt bizar.

7 november 2018 om 11:39

Neem aan dat hij dit van Monaco heeft ontvangen?

7 november 2018 om 11:39

Ik gok dat hij dat geld van Monaco heeft gekregen?

On: Bizarre eisen eigenlijk. Een prive-jet.. Dat hij de best betaalde speler zou willen worden na het winnen van Balon d'or, snap ik wel. Want dan ben je namelijk gewoon de beste speler van de wereld, daar hoort natuurlijk een salaris bij.
Dat PSG Neymar zoveel heeft gegeven, kan Mbappe niks aan doen.

7 november 2018 om 11:43

Haha als jullie het zo zeggen klinkt het wel logischer ja..

Best slim van hem. Stel hij krijgt nu een loodzware blessure en kan nooit meer kunnen voetballen, dan heeft hij het geld i.i.g. binnen. Een transfer maken naar z'n droomclub Real Madrid kan altijd nog. Daar is geen haast mee. Daarbij speel je ook nog eens in een vertrouwde Franse competitie en is PSG een goudmijn. Waarom zou daar geen gebruik van proberen te maken?

7 november 2018 om 12:55

Ach joh salaris valt allemaal wel mee... ik zeg als een speler als Blind meer dan 2 miljoen verdient... dan is in mijn ogen alles normaal...

Maar gelukkig gaf hij zijn WK-premie weg aan het goede doel.

7 november 2018 om 11:40

Precies! Dacht ik ook gelijk aan. Goeie jongen is het 😜

7 november 2018 om 12:32

Niks mis mee toch?! Lijkt me meer een moderne Robin Hood die van de rijken “steelt” en het aan de “armen” geeft

7 november 2018 om 12:50

En ondertussen 25% in zijn eigen zak steekt

7 november 2018 om 14:00

En vergeet niet dat de helft van zijn salaris ook naar de Franse overheid gaat.

7 november 2018 om 13:04

Pfff inderdaad. Hoe durft hij als een van de grootste talenten ter wereld eisen te stellen aan een van de rijkste clubs ter wereld. Schandalig van Mbappe dat hij eisen stelt en onderhandelt over zijn salaris!

7 november 2018 om 13:07

105 likes, wat een niveau. We moeten blij zijn dat hij zulke bedragen aan het goede doel heeft, wat zijn inkomen is staat daar helemaal los van.

7 november 2018 om 16:42

Niemand zegt niet blij te zijn met giften voor het goede doel.

7 november 2018 om 13:53

Doe maar sarcastisch. Ik zie jou je 13de maand of eindejaars bomus miet doneren aan het goede doel!

7 november 2018 om 14:23

Deze vergelijkingen slaan echt helemaal nergens op

7 november 2018 om 14:44

Waarom niet? Een bonus is een extra. Omdat een persoon miljoenen verdient moet hij maar giften geven. En iemand die modaal verdient niet! Mensen moeten blij zijn dat deze voetballers astronomische bedragen doneren. Ze zijn niks verplicht. Net zoals jij en ik niks verplicht zijn om giften te geven.

7 november 2018 om 14:56

Niemand is verdrietig omdat hij zijn WK premie aan het goede doel heeft gegeven pik. alleen lijkt die 4 ton nu opeens een stuk minder vrijgevig als je weet dat hij een contract heeft getekend die echt letterlijk meer dan 100 keer meer waard is.

7 november 2018 om 15:05

En hoeveel heb jij al weggegeven aan het goede doel?

7 november 2018 om 16:37

Om eerlijk te zijn, bitter weinig. Maar helaas kan ik mijn baas ook niet om een maandelijkse bonus van 30.000 euro voor mijn entourage vragen.

8 november 2018 om 00:50

Dus oordeel hem niet. Hij gaf het tenminste weg aan een goed doel. Hij kon ook kiezen om dat niet te doen. Wie zijn wij om te oordelen. En nu ga jij zeggen dat je hem niet aanviel, maar we weten wel wat je bedoelde met je post.

Heerlijk zulke publicaties van deze bronnen. Hoewel ik hier niet echt iets geks tussen zie staan geeft het wel een beter beeld van hoe het gaat bij de club dat vind ik altijd wel interresting.

Zo gek vind ik deze eisen niet. 5 miljoen tekengeld en 10 miljoen salaris. Veel voor een jonge speler, maar hij is het grootste talent en op twee naar duurste speler. Volgens mij zijn er zeker 20 anders spelers die meer verdienen en dit niet verdienen.

7 november 2018 om 13:51

Op 1 na duurste speler toch

7 november 2018 om 15:26

Klopt, niet helemaal scherp. Met twee naar duurste bedoelde ik ook 1 na duurste na Neymar.

7 november 2018 om 13:55

En vergis je niet dat ze bij Monaco ook behoorlijke salarissen uitdelen. Waardoor zijn onderhandelings positie sterk is

Vind het mooi om te lezen dat zijn vader zo nauw betrokken wilt zijn bij de ontwikkeling van zijn zoon. Als ik mij niet vergis, trainde die hem vanaf jong al?

7 november 2018 om 13:30

Als het maar niet de neymar sr. Kant op gaat.... zolang dat niet aan de orde is fantastisch... anders zeer spijtig

Volgens mij zat hij al in een privejet op weg naar Barcelona totdat de deal met PSG rond kwam, niet Real! Daarom is Barca uiteindelijk voor Dembele gegaan, mag duidelijk zijn dat Mbappe de veel betere (wel duurdere) keuze zou zijn geweest en jammer dat hij uiteindelijk toch voor PSG koos.

7 november 2018 om 11:50

Heb je een bron?

Waarom zou Barca interesse hebben in Mbappe? Vind hem totaal niet passen bij hun speelstijl, waar moet hij spelen als Messi, Suarez en Countinho in de basis staan?

7 november 2018 om 12:24

Mbappe zou na Messi de beste speler zijn van Barcelona. Voor zo’n supertalent zou er zeker plek zijn in het elftal van Barcelona.

7 november 2018 om 13:33

Ho maar, Luis Suarez is nog steeds beter dan Mbappé. Wellicht samen met Ronaldo de grootste speler in belangrijke wedstrijden. Dat Mbappé beter kan worden weten we wel. Zelfs Neymar was niet beter dan Suarez toen. Even terug op aarde

7 november 2018 om 12:16

Volgens mij moet je minder drinken.. iedereen weet dat de transfer van Mbappe afketste omdat zijn vader te hoge eisen had, hij wou een salaris wat Sergio Ramos en Modric destijds kregen, dat zou de sfeer in de kleedkamer verpesten en dat was ook niet logisch voor een 18 jarige jongen, Perez trok zich terug en daarna kwam Mbappe en zijn vader per direct tot een akkoord met PSG.

Haha, de tijden zijn in korte tijd ook flink veranderd. Dat zijn vader nog dacht dat Kylian bij Real niet in de basis zou komen.. dat is nu wel anders haha.

Hoe kan je nou als Mbappe zijnde gelukkig zijn met al dat geld en alle bediendes,terwijl buiten in de banlieues zn leeftijdgenoten uitzichtloos rondlopen ?

7 november 2018 om 12:01

Dezelfde reden dat als jijzelf 10 miljoen zou hebben en ze in de achterstandswijken ook geen uitzicht hebben.

7 november 2018 om 12:01

Waar slaat dat nou weer op? Dus als je geld hebt moet je maar medelijden hebben met iedereen? Wat een tragisch leven heb je dan zeg.

7 november 2018 om 12:03

Hoe kan een ieder in de wereld gelukkig zijn, wetende dat er mensen zijn die het erger hebben dan jij?

7 november 2018 om 12:12

Hoe kan jij nou fan van zijn Barcelona terwijl er supporters zijn van talloze andere clubs en blij mogen zijn met een plekje in het linker kolom, hoe kan jij nou zo arrogant reageren op het internet terwijl talloze mensen geen eten kunnen betalen laat staan internet.. hypocriet.

7 november 2018 om 13:12

Werkloosheidcijfers zijn nogal hoog in Frankrijk. Goed om te lezen dat Mbappe zoveel werkgelegenheid creëert.

7 november 2018 om 13:17

Werkgelegenheid creeeren hoort ook tot het pakket van prof voetballer tegenwoordig? Dat is nog altijd de voetballer zijn eigen keus, als hij al zijn geld wil houden, even goede vrienden.

7 november 2018 om 13:58

Hoe kan jij gelukkig zijn terwijl er mensen op deze aardbol verhongeren, geen medische zorg kunnen veroorloven!

Meh, terecht. We hebben het hier wel over een talent dat je 1 keer in een generatie tegenkomt. PSG geeft geld uit als water aan spelers die er niet toe doen, logisch dat je dit krijgt met iemand als Mbappe.

7 november 2018 om 12:10

Uiteraard maar hij moest het nog wel gaan bewijzen hé, als hij nou op dit moment zulke eisen had kon ik het begrijpen maar destijds had hij een leuke jaar achter zich maar moest het allemaal nog gaan doen, kon net zo goed een one-season wonder zijn geweest.

7 november 2018 om 12:18

Die wedstrijd tegen Man City was toch we echt genieten

7 november 2018 om 14:53

Soms moet je lef tonen en durven te investeren in de toekomst. Paris Saint-Germain deed dit en werd beloond. Real Madrid deed dit niet en heeft nu een aanval dat losse flodders schiet.

Hoe worden deze zaken gelekt terwijl ze uiteindelijk niet in het finale contract zijn gezet?

7 november 2018 om 13:29

Footballeaks hacked email systemen van clubs, waarnemers en andere hooggeplaatste personen.

Ik vind hem nu al een van de beste spelers van de wereld op dit moment .. Laat het elke week zien Er zijn maar een paar spelers die het altijd weer laten zien Neymar Ronaldo Messi Suárez En nu mbappe ook... Hazard moet het echt nog laten zien een paar maanden achter elkaar en in de CL. Voordat hij zich bij dit rijtje mag scharen

Terecht. Die gekken bij PSG geven toch maar geld uit alsof het niks is, kan je er maar beter gebruik van maken. De financial fair play hoeven ze toch al niet te vrezen dankzij hun vriendjes bij de fifa.

Die vader is ook de slimste niet. Als ik kijk naar Benz en Bale en dan naar Mbappe....dan zou mijn zoon nu in Madrid zitten.

7 november 2018 om 13:21

Gelukkig ben jij z'n vader niet. Het is juist heel slim, wetende dat hij later sowieso voor een gigant zal spelen, kan z'n vader nog eens heel lekker opstrijken.

Nee dit is geniaal, al kan een klein kind dit ook wel inzien. PSG stelt niets voor in vergelijking met Real Madrid, Barcelona of Manchester United etc. En dan heb ik het zelfs niet over de tegenstand in Frankrijk, met alle respect.

Hij strijkt nu al astronomische bedragen op, en dat terwijl hij nog de échte transfer zal maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

68 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 4 1 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
2016/2017 Monaco II 2 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Real heeft geduld en mikt op nieuw ‘Hazard- en Courtois-scenario’’

Real Madrid werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Neymar, maar een ploeggenoot van de Braziliaan bij Paris Saint-Germain lijkt als de echte droomaanwinst te gelden. Kylian...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren