Neymar: ‘Björn Kuipers zei iets tegen mij, het was respectloos’

Woensdag, 7 november 2018 om

Neymar en Björn Kuipers kregen het afgelopen zomer al met elkaar aan de stok op het WK, toen de Braziliaanse vedette in de wedstrijd tegen Costa Rica het niet eens was met een aantal beslissingen van de Nederlanders arbiter en Kuipers aan het einde van het duel na ingrijpen van de VAR een penalty terugdraaide en Neymar vervolgens een gele kaart toonde. De twee troffen elkaar dinsdagavond opnieuw tijdens het Champions League-treffen tussen Paris Saint-Germain en Napoli en de dribbelaar is opnieuw niet te spreken over het optreden van Kuipers.

Neymar belandde in de negentigste minuut in een woordenwisseling met Kuipers nadat hij bij het nemen van een vrije trap gebaarde dat de muur van Napoli niet ver genoeg weg stond en kreeg vervolgens een gele kaart voorgehouden. Volgens de aanvaller is het daar echter niet bij gebleven: “De scheidsrechter zei iets tegen mij dat hij niet had moeten zeggen, het was respectloos. Ik wil niet herhalen wat hij zei.”

“Iemand hogerop zou er echter iets aan moeten doen, hij mag niet zo respectloos zijn als hij tegen mij was. Ons wordt gevraagd om op het veld respect te tonen ten opzichte van de scheidrechters, dat zou ook andersom moeten gelden”, reageerde hij na de in 1-1 geëindigde wedstrijd tegenover verslaggevers. Bij PSG heerste na afloop van het duel onvrede over een aantal arbitrale beslissingen: “Ik heb de beelden teruggezien en iemand stond buitenspel in de aanloop naar het doelpunt van Napoli”, reageerde voorzitter Nasser Al-Khelaifi.

“Daarnaast hadden wij een penalty moeten krijgen na een overtreding op Juan Bernat. Normaalgesproken wordt het dan 2-0 en niet 1-1, maar we zullen het moeten accepteren. De VAR moet wel zo snel mogelijk ingevoerd worden in de Champions League, wij verliezen nu twee punten door arbitrale fouten”, was de preses duidelijk. Gianluigi Buffon is het eens met Al-Khelaifi: “We wachten op de komst van de VAR in de Champions League, dit soort fouten zijn niet meer mogelijk met de VAR.”


Poll

Vind jij dat Paris Saint-Germain tegen Napoli is benadeeld door de arbitrage?


Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door granrepte)

Wat zou hij gezegd hebben dan. Neymar jij krijgt geen bonus kortingen meer??? Geen pannenzegels voor jou vriend??? Nee als je het niet wil zeggen dan is er ook niks gezegd. Dat is respectloos gewoon iemand ergens van beschuldigen zonder ook maar iets van bewijs.

7 november 2018 om 07:57

Maar misschien kaart Neymar het aan bij de Eufa die dan misschien wel een onderzoek gaan starten, zonder dat Neymar dan in de pers hoeft te zeggen wat er precies is gezegd?

Gewoon een hypothese, wil Neymar niet verdedigen ofzo, want ik heb namelijk een hekel aan hem.

7 november 2018 om 08:41

Dan had hij dat meteen moeten doen en niks in de pers zeggen. Vind het maar een zielig persoon als je zo gedraagt. Jezelf verdedigen door naar andere te wijzen. Kijk naar zidane die geeft een kopstoot en heeft nooit gemeld wat er materazzi heeft gezegd.

7 november 2018 om 13:42

Is dat zo? Het is toch geen geheim dat Materazzi iets over Zidanes moeder en/of zus zei.

7 november 2018 om 11:13

Bonuskorting gaat het sowieso niet worden. Kuipers is eigenaar van een Jumbo-filiaal ;-)

7 november 2018 om 12:41

Hahah wel panenzegels.

Hij zei vast iets in de trent van: niet zo huilen, jij kleine baby..

7 november 2018 om 08:05

Zonder gekheid, ik denk inderdaad dat Kuipers iets in die richting heeft gezegd. Ik zie hem er niet voor aan om met racistische uitspraken te komen.

7 november 2018 om 09:04

Ik denk ook dat mocht Kuipers iets racistisch hebben gezegd dat hij meteen naar de UEFA was gegaan om dit aan te kaarten hoor. Dat zou natuurlijk helemaal niet thuishoren op een voetbalveld en al zeker niet van een scheidsrechter.

7 november 2018 om 09:07

En daarnaast moeten spelers ook niet vergeten wat ze zelf allemaal naar een scheids roepen tijdens een wedstrijd.

7 november 2018 om 10:26

Leuk en aardig! Maar tegenwoordig zijn scheidsrechter net politie ambtenaren. Je mag niks tegen ze zeggen en ze worden altijd in bescherming genomen. Maar er zijn er genoeg die niet volgens het boekje handelen. Het is bullshit dat Neymar naar UEFA had moeten stappen. Hij geeft hier alleen aan dat de scheidsrechter te ver is gegaan met het treiteren en provoseren van in specifieke speler. Hoe erg Neymar zich ook gedraagd mag dit nooit gebeuren op top niveau

7 november 2018 om 10:41

Waar haal jij deze informatie vandaan dat je "tegenwoordig" niks meer mag zeggen. Er worden genoeg dingen gezegd tegen scheidsrechters, lijnrechters en de vierde man.
Vind het leuk dat je zegt op het hoogste niveau mag zoiets nooit gebeuren, daar ben ik het met je eens. De schwalbes en het commentaar wat dit verwend nest uit zou nooit mogen. Het is echt een klein kind, iemand de hele tijd gaan treiteren en wanneer die hem wilt pakken naar mama rennen en zeggen dat de enge jongen hem zomaar wilt slaan.

7 november 2018 om 12:37

Als je het gedrag van voetballers jegens de scheids naast andere sporten legt, zie je dat voetbal een van de weinige sporten is waar men als een idioot klein kind bij de scheids mag schreeuwen, huilen en schelden. Triest gedrag is het. Vergelijk het eens met de Nba, waar één wegwerpgebaar je zo een fout oplevert of rugby waarbij respect voor de leiding het grootste goed is. Ze mogen dat gezeik van spelers van mij veel harder aanpakken, het heeft namelijk ook nog nooit ergens toe geleid.

Sinds het WK kan ik deze aansteller totaal niet meer serieus nemen. Laat hem maar lekker aangepakt worden , wat mij betreft bij de volgende idiote actie gewoon rood

7 november 2018 om 10:08

Juist! Respect? Die Neymar moet eens bij een Franse rugbywedstrijd gaan kijken, dan kan hij eens zien hoe je respect toont voor een scheidsrechter. Ik ben blij dat die jankert bij PSG speelt, hoeven we zijn gejank niet iedere week in de topcompetities te zien, snel naar China met deze droeftoeter!

Ik ben het met Neymar eens dat respect 2 kanten op gaat en dus ook de scheidsrechters respect voor de spelers mogen hebben, maar 'respectloos' is natuurlijk relatief.

Ik zou het niet respectloos vinden als een scheids tegen mij zegt 'zit niet te zeuren en laat je voeten spreken', maar Neymar bij voorbeeld wel? Waar ligt jouw persoonlijke grens van respectloos?

En als het goed is, kan de Uefa toch meeluisteren bij Kuipers?

7 november 2018 om 07:49

Perfect beargumenteerd. En inderdaad, volgens mij word er live mee geluisterd. Of is dit een Mandela effect, dat het meeluisteren enkel van pas is sinds de VAR?

7 november 2018 om 09:21

In de docu over de wk-finale van 2010 kon je ook zowat alles horen wat het arbitrale team tegen elkaar zei. Dus dat bestaat al langer.

Oke zo kan ik ook wel van alles beweren. Neymar wees een vent en zeg dan wat Kuipers heeft gezegd... oh ja daar schort het aan Neymar is geen vent. Een uitstekende voetballer maar wat een bloed irritant kereltje.

Deze vent begint me zo de neus uit te komen. Even buiten beschouwing gelaten of er wel of niet iets gezegd, hij voelt zich zo groot dat iedereen maar respect voor hem moet hebben. Man, respect verdien je met daden. Voetballen is een spel als je door tegen een bal aan te trappen al zoveel respect verwacht, hoeveel respect zou hij dan wel niet verwachten als hij echt eens iets presteert waar de wereld beter van word. Wat een verschrikking deze kerel. Bah

Ach ja, natuurlijk. Want Neymar is het schoolvoorbeeld van respect met de ene fopduik na de andere, zeuren om kaarten, penalty's aansmeren bij de tegenstander. Respect voor Neymar???? Laat me niet lachen......

Ach man ga maar de gymzaal en oefen op je koprollen zeikerd eerste klas

Gaat de UEFA dan ook onderzoek doen naar wat spelers allemaal tegen scheidsrechters zeggen?

Weet je wat respectloos is? Je tegenstanders kaarten aannaaien, blessures simuleren en met je geduik scheidsrechters misleiden. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf maar de eerste verstandige zin moet zijn mond nog verlaten.

Wanneer je een kerel bent bel je Kuipers op om te vragen hoe en wat. Mocht er al iets gezegd zijn kan het wellicht een spraakverwarring zijn met al die verschillende talen.

Neymar praat over respect terwijl hij het zelf aan niemand geeft.. de hele wedstrijd probeert hij collega's kaarten aan te naaien, ligt continue te rollebollen alsof hij naar het ziekenhuis moet en ga zo maar door.

Nee, ik geloof geen woord van deze geblondeerde Braziliaan. Als je iemand beschuldigd in de media moet je ook paard en man noemen vind ik.
Waarschijnlijk zei Kuipers iets in de richting van "mond dicht en wegwezen" en daar kan meneer blijkbaar niet tegen!

Toch verdomd lastig om er van hogere hand iets aan te doen als je als Neymaf niet benoemd wat Kuijpers gezegd zou hebben.

Dat gezeur over respect Hoe zwaar zal je leven wel niet zijn als je je daar druk om moet maken

Thats another biscuit zei onze Björn, waarop neymar begreep dat hij em dik vond, a fijn het is ook alweer uitgepraat aldus Björn, Neymar echter begreep het nog steeds niet vandaar dat die zich zo heeft uitgelaten.

Respect moet je verdienen. Als er iemand naar mijn mening heel weinig verdient is het Neymar wel. Grootste kaartennaaier en duikelaar uit de historie van de sport.

7 november 2018 om 09:36

Ik weet het nog niet zo goed hoor. Suarez kan er ook wat van en na dat zijn tegenstander een gele kaart krijgt huppelt hij vrolijk verder.

Ik denk dat Bjorn "F*cking diver" heeft gezegd en dat wil onze vriend Neymar natuurlijk niet zeggen in de media. Krijgt hij weer een lading over zich heen van "dat ben je toch ook". Als Neymar zegt wat Kuipers zei(wat ik denk) is alleen nadelig voor hem.

Wat een walgelijke ventje is die Neymar ook, ik wordt er kotsmisselijk van. Zeg gewoon wat Kuipers gezegd heeft of houdt je smoel. Wat een jankerd is het.

Klagen over respect of het gebrek aan, en dan zelf de ene na de andere fopduik maken en meters doorrollen. Goed, even wat overdreven natuurlijk, maar respect komt van 2 kanten of je nou Neymar bent of een willekeurige speler in de 4e klasse.

Wat begin ik te irriteren aan het gedrag van "ster"speler Neymar. Wat een huilebak is dat zeg. Touwens ik vraag me af of Neymar wel Engels verstaat.

Dat gejank om respect de hele tijd, ga gewoon voetballen en niet zo zeiken! Bij elke zucht lig je op de grond, iedereen wordt daar gestoord van en niemand heeft er respect voor. Pas als je als een kerel kunt gaan voetballen mag je weer een keertje je mond open trekken, wie weet wordt er dan een keer geluisterd.

Vraag me af wie daadwerkelijk de wedstrijd heeft gezien want wat was dit een slecht optreden van Kuipers. Als dit zou gebeuren bij een Nederlandse club in de CL dan hadden vele hier anders gesproken.. maar de afkeer naar PSG haalt de ware aard in de hypocrieten naar boven. Als dat van bernat geen penalty is dan weet ik het ook niet meer en de speler stond inderdaad buitenspel. Was er een VAR geweest dan was ie 100% afgekeurd

7 november 2018 om 10:05

Lekker belangrijk, Neymar is gewoon een aansteller die zeg maar heel erg slecht tegen z’n verlies kan en dan maar lukraak iets gaat roepen. Helaas voor hem heeft iedereen hem nu wel door.😉

7 november 2018 om 11:03

Heeft niks met afkeer tegen PSG te maken, heeft alles te maken dat Neymar zijn geloofwaardigheid kwijt is, iets wat hij helemaal aan zichzelf te danken heeft.

Wou de geruchte niet geloven maar na het zien van de wedstrijd gister moet ik toch echt concluderen dat het niveau van Kuipers drastisch is gezakt. Zo persoonlijke vete met Neymar was duidelijk te merken en ook al speelde de kleine Braziliaan bloed irritant om constant de dribbel op te zoeken en bal vast te houden. Kuipers nam hem nooit in bescherming. Alan kon zich in Neymar bijten zonder enige consequenties. Daarbij was het voor mij pas echt duidelijk toen Neymar zijn tegenstander achter zijn standbeen wist uit te kappen en semi werd geblokkeerd en vastgehouden. Duidelijk onrechmatig maar omdat Neymar uitgaat van het fluitje van de scheids weigert Kuipers mee te werken. Ook het penalty moment met Bernat had hij duidelijk zicht op de situatie, er was maar 1 straf mogelijk: strafschop

Waarschijnlijk heeft hij gezegd: Ik kan de muur op 12 meter zetten dan schiet je hem er nog niet in. Maar meneer Neymar is daardoor weer op zijn teentjes getrapt. Het is wat met die grootverdieners.

Als er iets respectloos is dan is het die zich steeds herhalende act van Neymar waarin hij in verregaande staat van dood gaan is om een minuut later weer op volle snelheid te proberen zijn tegenstander te passeren. Of weer neer te gaan voor de zojuist beschreven act.
Neymar moet eerst eens de inhoud van het woord respect leren voor hij het gebruikt in een gesprek met de pers.

Snap niet dat mensen zeggen dat PSG niet benadeeld is door de arbitrage. Ik ben geen voorstander van die club, sterker, ben behoorlijk anti PSG (hoewel ik wel supporter kan zijn van sommige van hun spelers zoals Cavani). Maar het doelpunt was buitenspel en had met de VAR afgekeurd geworden uiteraard, hoe kun je dan zeggen dat het niet in het nadeel uitviel van Psg.....het zegt alles over hoe mensen niet objectief kunnen denken en handelen uit emotie. Verder hadden ze een pingel moeten hebben, ook dat had de VAR gedaan....

Verder zie ik Liverpool kind van de rekening worden, dat gaat de grootste kanshebber op de EL worden.

Wat een jankbek zeg hij moet gewoon gaan voetballen en niet zeiken als het niet goed gaat ligt het altijd aan een andere

Ehm, die scheidsrechters hebben allemaal een microfoon en een oortje om met elkaar te kunnen communiceren. Ik denk zelfs dat deze gesprekken worden opgenomen. (het zou wel stom zijn als ze dat niet doen.) De Uefa luistert dat terug en schorst Kuipers of zegt Neymar lult uit zijn nek en schorst Neymar. Probleem opgelost.

Ach jochie toch....
Staan er ineens 2 ego's tegenover elkaar waarbij de 1 hoe dan ook de baas is.
Tja het leven is niet altijd leuk

Ontop:
Dat die 2 elkaar moeten hebben is wel duidelijk.
2 narcisten bij elkaar
Wie is uiteindelijk de verstandigste

Als hij respect toont jengens zijn collega voetballers. Dan zal hijzelf ook respect krijgen. Maar Neymar denkt dat hij alles mag, maar oh wee als je hem aanraakt!!

Hij mag niet meesparen voor een wagen van Max Verstappen.

Respect moet je afdwingen. Als Neymar zich continue als irritante puber op het veld gedraagt, dan krijgt hij ook de behandeling van een puber.

Walgelijke vent die Neymar zeg, was vroeger zo'n fan van hem omdat het een wereld voetballer is, maar ik walg van zij gedrag. Zelfs de hele tijd gaan liggen en het spel beinvloeden, zelf de scheidsrechter vol schelden enz. Dan komt er een scheids langs die niet hem maar geeft wat hij wilt en meneer is op zijn tenen getrapt. Je verdient tientallen miljoenen per jaar man, ga niet zeuren en huilen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC6526
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2730
T. TuchelUnknown
MarquinhosVerdediger263
J. DraxlerMiddenvelder263
Thiago SilvaVerdediger250
T. KehrerVerdediger251
Á. Di MaríaMiddenvelder259
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1274 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 14 13 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Mbappé steelt de show bij rentree van Neymar in Parc des Princes

Na een remise en twee opeenvolgende nederlagen weet Paris Saint-Germain weer wat winnen is. De ploeg van Thomas Tuchel werd eerder op de zondag gekroond tot kampioen na puntverlies van nummer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 april
Napoli heeft een bod van twintig miljoen euro uitgebracht op Agustín Almendra van Boca Juniors. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren