Doek valt voor PSV na rampzalige slotfase op Wembley

Dinsdag, 6 november 2018 om

PSV heeft dinsdagavond een kostbare nederlaag geleden in de Champions League. Het elftal van trainer Mark van Bommel stond in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur lang op voorsprong door een vroeg doelpunt van Luuk de Jong, maar moest in de slotfase toch capituleren: 2-1. Daardoor blijven de Eindhovenaren na vier duels op één punt steken in Groep B en is kwalificatie voor de knock-outfase niet langer mogelijk.

Van Bommel wijzigde zijn basiself slechts op één plek ten opzichte van het eerste duel met Tottenham: Donyell Malen maakte op de linkerflank plaats voor de weer fitte Steven Bergwijn. Bij Tottenham moest Michel Vorm zijn plaats onder de lat afstaan aan Paulo Gazzaniga en de vervanger van de geschorste Hugo Lloris zag hoe PSV na slechts 61 seconden voetballen brutaal de leiding nam op Wembley. Gastón Pereiro trok de bal vanuit een hoekschop strak terug richting de strafschopstip, waarna Luuk de Jong met een kiezelharde kopstoot de 0-1 voor zijn rekening nam. De treffer van de spits betekende het snelste doelpunt ooit van PSV in de Champions League.

Het elftal van Van Bommel werd na het doelpunt van De Jong flink achteruit gedrukt door Tottenham. Dele Alli had vrijwel onmiddellijk voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar zijn poging werd op de doellijn weggehaald door Angeliño. Rond het halfuur waren de Engelsen opnieuw dicht bij een doelpunt: Christian Eriksen stuitte van dichtbij op Jeroen Zoet en ook de rebound van Alli was een prooi voor de doelman. Zoet onderscheidde zich in de slotfase van de eerste helft nogmaals met een fraaie redding op een schot van Alli en was er zo voor een groot deel verantwoordelijk voor dat PSV de rust haalde zonder kleerscheuren.

PSV bleef in het eerste kwartier na de onderbreking betrekkelijk eenvoudig op de been en was na een klein uur voetballen zelfs dicht bij de 0-2. Pereiro zette na een hoekschop van Hirving Lozano het hoofd tegen de bal, maar Gazzaniga had vervolgens een antwoord paraat. Tottenham voerde de druk daarna op, maar doordat kansen uitbleven besloot manager Mauricio Pochettino in te grijpen: Lucas Moura werd naar de kant gehaald ten faveure van Erik Lamela. Halverwege de tweede helft beproefde Heung-Min Son zijn geluk van afstand, maar doordat Daniel Schwaab ingreep, hoefde Zoet uiteindelijk niet in actie te komen.

Van Bommel voerde zeventien minuten voor tijd zijn eerste wissel door met het inbrengen van Malen voor Pereiro. Kort erna stuitte de tot dan toe onzichtbare Harry Kane uit een lastige hoek op Zoet, maar twaalf minuten voor tijd tekende de Engelse spits met een laag schot vanaf een meter of veertien alsnog voor de gelijkmaker. Malen miste daarna nog een grote kans voor PSV, dat uiteindelijk stand leek te houden. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd ging het echter toch nog mis voor de Eindhovenaren, doordat invaller Trent Sainsbury de bal ongelukkig in eigen doel werkte nadat Kane op doel had gekopt.


Poll

PSV had minimaal een punt verdiend


Gerelateerd

326 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Best triest om Psv zo af te zien gaan. Voorbeeld van het Nederlandse voetbal van afgelopen jaren, het net niet voetbal, het erbij willen horen maar dan ook weer niet. Je kan beter met 5-0 af gaan dan zo verliezen, vind het gewoon beetje sneu.

Loftrompet voor twee spelers van Psv in positieve zin en dat is die Angelino en Dumfries, die bevallen me wel maar voor de rest is het middelmaat waarmee je wellicht in de eredivisie voorruit kan maar europees gezien niks te zoeken heb.

6 november 2018 om 22:55

Beter stopt kane met voetballen. Die man is te goed en te lelijk pffff

6 november 2018 om 22:55

Hoezo kan je beter met 5-0 afgaan?

6 november 2018 om 22:56

Echt onzin. Goed aangepast aan de tegenstander en hard gewerkt naar vermogen. Helaas net te weinig.

6 november 2018 om 23:01

Goed gewerkt maar de laatste 2 defensieve wissels van van Bommel snap ik helemaal niks van. Daarnaast blijf ik er bij dat Viergever helemaal niks bij PSV heeft te zoeken.

6 november 2018 om 23:01

Dat is het probleem van PSV. Altijd aanpassen. Nooit vanuit eigen kunnen

6 november 2018 om 23:03

Mikeimbe doe nou niet zo stoer, elke Nederlandse ploeg past zich enigszins aan als ze tegen ploegen spelen die op vrijwel elke positie een betere speler hebben.

6 november 2018 om 23:04

Dat is nou juist het probleem van PSV. Altijd aanpassen. Nooit vanuit eigen kunnen

6 november 2018 om 23:05

Volgens mij snapt niemand iets van de wissels van van Bommel. Overigens vond ik Viergever vandaag wel goed spelen, maar zie idd liever Moreno oid daar staan

6 november 2018 om 23:07

Precies, Ajax speelde tegen bayern ook met tadic als spits en blind op 6

6 november 2018 om 23:09

Ja klopt. Maar gingen wel vol op de aanval. En niet met ingetrokken keutel voor de goal gaan liggen.

6 november 2018 om 23:13

Bij sommigen kun je het nooit goed doen, niet waar Mikwimbe? Als van Bommel vasthoudt aan zijn vaste 11 dan is hij eigenwijs en onrealistisch bezig. Past hij zich wel dan is het ook weer niet goed. Gewoon een kwestie van een omgekeerde gekleurde bril.

6 november 2018 om 23:17

Tottenham haalt spelers voor 45 miljoen, psv verkoop voor 30. Als je dat nu in gedachte neemt dan hoef je je nergens voor te schamen

6 november 2018 om 23:27

Je hoeft je sws nergens voor te schamen als PSV zijnde na deze pot. Ik snap alleen de defensieve wissels van vB niet. Het was pijnlijk op het eind bij een counter en vrije trap hoe ze aan het zoeken waren naar de target man Luuk de Jong. Maargoed, gestreden, dus respect.

6 november 2018 om 23:29

Rudeboy65, gewoon voetballen en de bal het werk laten doen. En niet als counterploeg te boek komen te staan. PSV heeft wederom te weinig kwaliteit op vooral het middenveld om Europees mee te doen

7 november 2018 om 01:31

@ Mikwimbe

Vol op de aanval gaan hoef je van PSV niet te verwachten, sinds de terugkeer van Hiddink is de filosofie nooit geweest dat PSV het spel moest maken (voor alle duidelijk, dit is geen verwijt). Nu lijkt van Bommel daar (iets) vanaf te willen maar dat heeft simpelweg tijd nodig, en daarnaast beschikt van Bommel naar mijn mening ook niet over een ploeg die de kwaliteiten heeft om zo te kunnen spelen.

7 november 2018 om 01:49

Het gaat erom dat je met lef en durf speelt, met de overtuiging dat je kunt winnen en de geiligheid om zelf te voetballen. PSV is in mijn ogen gewoon veel te bang geweest deze campagne. De wedstrijd tegen Ajax als mijn argument.

7 november 2018 om 07:19

@sjaaakie, ik denk dat iedereen dat liever ziet echter moeten de middelen er wel zijn om iemand te halen die meer toevoegt dan Viergever.

7 november 2018 om 07:30

Nee wacht even. Tegen RKC hield hij juist NIET vast aan zijn vaste elf.

7 november 2018 om 07:54

Hehe eindelijk eentje die 't zegt. Wat een wanvertoning was 't zeg. Met z'n 10e voor de goal hangen en tot God bidden dat ze er niet eentje in rammen. Meer dan terecht verloren. Ga verdomme gewoon voetballen en dan met strijd erbij kom je erook. Naar mijn inziens had ie gewoon vol druk moeten zetten op de verdediging van de spurs. 100 procent dat ze dan fouten zouden gaan maken

7 november 2018 om 09:01

Tottenham is de enige ploeg van de hele BPL die afgelopen tranferwindow niets heeft gekocht. Los daarvan vind ik het een enorme dooddoener om dit zo aan te halen. Tuurlijk is het geen schande om te verliezen, maar ik vind het type strijdplan niet iets om met opgeheven hoofd de CL te verlaten.

7 november 2018 om 09:04

@RickyAFCA Gelukkig ben jij de coach niet, want dan was het 5-0 geworden.

6 november 2018 om 22:56

Ik vond het in Eindhoven erger. Ben best trots op hoe het ging. Vergeet de kans van Malen niet hè, er was zeker kans op resultaat!

6 november 2018 om 22:56

Ik vond het in Eindhoven erger. Ben best trots op hoe het ging. Vergeet de kans van Malen niet hè, er was zeker kans op resultaat!

6 november 2018 om 22:56

Wat een onzin. Als je met 5-0 eraf gaat vertel je zeker hetzelfde? Eerst de punten dan mooi spelen

7 november 2018 om 09:02

Het probleem is dat ze nu geen punten hebben én geen mooi spel

6 november 2018 om 22:56

Zoet speelde vandaag ook wel goed vond ik. Ja, heel sonde dit.. Spurs gewoon de betere ploeg maat toch lang hoop mogen houden op de 3 punten. Helaas mocht het niet zo zijn. Met deze stand wordt plek 3 zelfs erg lastig.

7 november 2018 om 06:56

Twee goede reddingen en paar keer geluk dat de bal recht op hem werd geschoten. Tel daarbij op dat de 2-1 deels falen van zoet was. Helemaal niet zo'n goede dag van zoet dus.

6 november 2018 om 22:56

Wat een onzin. Als je met 5-0 eraf gaat vertel je zeker hetzelfde? Eerst de punten dan mooi spelen

6 november 2018 om 22:57

Schwaab heeft vandaag ook gestreden achterin! En die Lozano kan ook niks behalve hard rennen wanneer het niveau omhoog gaat en dat vind ik al het hele seizoen

6 november 2018 om 22:59

Nou elke x als die er wel langs is word die neergehaald. Vandaag hadden weer 2 spelers gele kaart tegen hem. Je speelt met een veel minder team tegen een veel beter team, dan krijg je maar paar mogelijkheden als je dan elke x moet afgestopt worden met een gele kaart doe je 't vrij behoorlijk

6 november 2018 om 23:00

Lozano mist iemand die hem kan aansturen en ondersteunen in de aanval. Wat hoop ik dat Romero hem kan ondersteunen. Luuk is alleen gevaarlijk met zijn hoofd.

6 november 2018 om 23:02

Jep. Ik vind lozano ook enorm overschat vergeleken met een bergwijn. Iedereen doet alsof lozano de beste is van psv, maar bergwijn gaat veel verder komen denk ik. Hij heeft op CL niveau toch enorme oogkleppen op en zijn techniek houdt ook niet over.

6 november 2018 om 23:02

en vallen waardeloos die lozano

6 november 2018 om 23:15

Na de thuiswedstrijd was Lozano nog helemaal de koning en nu niet meer.. Is gewoon een groot verschil Lozano links of rechts. Helaas horen zowel Stevie als Lozano op links.

6 november 2018 om 23:23

Lozano vertrouwt heel erg op zijn snelheid. Tegen jongens als Aurier en Sanchez krijgt hij het dan heel lastig omdat hij geen techniek/ bewegingen in huis heeft om zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten.

6 november 2018 om 23:48

Ja komt in dit soort wedstrijden zeker in kleine ruimtes technisch te kort

7 november 2018 om 00:23

Bergwijn gaat ook verder komen gok ik. Lozano lijkt moeite te hebben met aanpassingsvermogen. Wat ie in de Eredivisie doet, doet ie ook in de CL. Alleen is het niveau veel hoger, dus zie je ‘m nauwelijks.

7 november 2018 om 06:57

En de late dat hij er niet langs kwam toverde hij weer een schwalbe uit de grote hoed. Europese slimmigheidjes, maar wel vervelend.

6 november 2018 om 22:57

Terecht overwinning voor Tottenham. Tuurlijk hoop ik dat psv wint voor het nederlandse voetbal. Maar dat moet je imo wel verdienen. Dat hebben ze zoals je al zegt geen moment gedaan. Schwaab deed het nog redelijk vond ik. Ook al lieten ze Dumfries teveel zwemmen. Lozano en Bergwijn opnieuw heel zwak in de CL.

6 november 2018 om 22:57

De rest middelmaat? Het is niet zo gek dat je uit bij Tottenham nipt verliest ze hebben ervoor gestreden en het is jammer dat je door zo’n klotgoal verliest.

6 november 2018 om 23:00

Snap echt niet dat iedereen hier zo negatief is. Als je in de tweede minuut scoort, ga je daarna niet 'even doordrukken en de 2-0 maken', zeker niet tegen een ploeg als Tottenham die een begroting heeft waar de penningmeester van PSV u tegen zegt. Ben trots op de spelers die alles hebben gegeven en op de aanhang die het liet blijken alsof PSV thuis speelde. Zit dit seizoen in de CL helaas allemaal net niet mee.

6 november 2018 om 23:13

PSV is volledig kansloos, ook vanavond weer. Tegen Barca waren ze volstrekt kansloos, tegen Inter had er een resultaat ingezeten, maar hadden ze pech, de thuiswedstrijd tegen de Spurs kregen ze juist meer dan ze recht op hadden en vandaag hebben ze gestreden, waren ze weer duidelijk de mindere en hebben ze terecht verloren. Over all...kansloos verhaal en ze komen niet meer van de 4e plek af.

7 november 2018 om 00:14

Niemand had van tevoren iets van PSV verwacht in deze poule, dus wat wil je nou zeggen met je verhaal Ruud? Dat het schandalig is dat je 4e staat? Dat je niet voor even mag hopen op een uitoverwinning na bijna 80 minuten voor staan? Het scheelde barweinig, en het verhaal was verre van kansloos geweest.

6 november 2018 om 22:58

Haha, jij hebt lopen juichen toen die 2-1 binnen viel hè. Ik vond juist dat er op momenten sterk verdedigt werd wat juist niet symbool staat voor het Nederlandse voetbal.

6 november 2018 om 23:04

Mwaa, ik vond dat het sterk was tot aan de wissel saintburry voor de Jong. Het klassieke verdedigend wisselen is keihard afgestraft. Op het laatst krijg je nog een aantal vrije trappen en corners en toen mistte je de Jong. Ik vond dit echt symbool staan voor niet creatief wisselen. Spurs kon toen nog meer mensen naar voren sturen want het gevaar van een goede uitbraak met een lange bal was sterk afgenomen.

6 november 2018 om 23:04

Zo sterk vond ik het verdedigen vandaag anders niet. Het zag er af en toe leuk uit maar als Zoet zijn normale niveau had gehaald had de wedstrijd al beslist geweest. 27 kansen voor Tottenham, 8 voor PSV. AL met al heb ik genoten van de wedstrijd en is Tottenham helaas de terechte winnaar. Jammer dat PSV nu weer geen NLe punten pakt.

6 november 2018 om 23:11

Dit is zoet zijn normale niveau. Niet enkel kijken naar die ene ondermaatse wedstrijd tegen inter.

6 november 2018 om 23:36

@ninjakai: Precies dit. Dat Van Bommel daar De Jong eraf haalt voor een matige verdediger geeft wel aan hoe onervaren hij is. De Jong is superbelangrijk. Hij zit overal tussen, wint enorm veel kopduels, is in staat om snelle uitbraken op te zetten en hij is gevaarlijk bij spelhervattingen. En die Sainsbury? Die heb ik pas een keer goed zien spelen. En dat was niet bij Psv.

Overigens was de arbitrage ook superslecht. Enorm inconsequent, veel nare overtredingen gemist van beide kanten, en aan het einde loopt het nog bijna uit de hand ook al was de wedstrijd over het algemeen best sportief.

7 november 2018 om 00:28

Allemaal leuk en aardig, maar ik had 98% van de ballen ook gehad. Ze werden namelijk bijna allemaal tegen hem aangeschoten. Beetje hetzelfde als jaren geleden tegen Atletico. Ik hem hem eigenlijk maar 2 echte reddingen zien maken.

7 november 2018 om 07:17

Zoet: 2 reddingen, 1 blunder met tegendoelpunt en paar keer recht op zijn lichaam geschoten. Hij was niet slecht vandaag, maar ook niet bijzonder goed.

7 november 2018 om 07:17

@muis, jou reactie nog.niet gelezen. We zijn het dus aardig eens zo te zien.

6 november 2018 om 22:58

Wat een hoop onzin kraam jij uit zeg. PSV heeft naar vermogen gespeeld en hebben het redelijk gedaan. Genoeg kansen gehad om de 0-2 of 1-2 te maken voor dat andere doelpunt viel.

6 november 2018 om 23:18

Genoeg kansen gehad voor Tottenham om een telraam vol te krijgen, wat jij dus zegt is een hoop onzin. Het was eerder het onvermogen van Tottenham dan de kunde van PSV vandaag.

6 november 2018 om 23:41

PSV stond goed en verdedigde gedisciplineerd en als team. Dan maak je het Tottenham gewoon lastig waar de eindpass vaak ook maar een beetje op hoop van zegen was. Je doet PSV daarin wel te kort.

7 november 2018 om 07:20

Spurs speelde ook wel.erg slecht hoor. Zo goed als geen enkele voorzet kwam aan, én dat op zo'n niveau. Bleven maar voorzetten proberen. Als de voorzet nou nog in de 16 kwam... Maar de voorzet zelf was meestal veel te slecht.

6 november 2018 om 22:58

Terecht overwinning voor Tottenham. Tuurlijk hoop ik dat psv wint voor het nederlandse voetbal. Maar dat moet je imo wel verdienen. Dat hebben ze zoals je al zegt geen moment gedaan. Schwaab deed het nog redelijk vond ik. Ook al lieten ze Dumfries teveel zwemmen. Lozano en Bergwijn opnieuw heel zwak in de CL.

6 november 2018 om 23:00

Bergwijn heeft bijna geen 1 bal gehad , alles ging naar ren chucky lozano

6 november 2018 om 22:58

Niks te zoeken. Verliezen door een klutsgoal in de laatste paar minuten. Spurs uit 1-2 verliezen kan prima. Spurs zit tegen de top aan, dat is een niveau waar we in Nederland nooit maar aan zullen tippen.

6 november 2018 om 23:02

Zeker waar dat verliezen geen schande is, maar hoeveel leuke, mooie aanvallen hebben we nou gezien? 1? 2 misschien? Zwaar teleurgesteld in PSV. Hoe erg ik het ze ook gun; het voetbal heeft vanavond gewonnen in Wembley.

6 november 2018 om 23:13

Laten we daar ook eens een keer mee stoppen. Wat zou jij doen na zo'n vroege 0-1 dan? Lekker door blijven drukken? Je kent de selectie van PSV hè? Met een NBA team ga je toch niet tafeltennissen? Het is maar goed dat je geen trainer bent. Op zo'n moment moet je gebruik maken van je selectie en dat hebben ze gedaan. Tottenham was vanavond simpelweg te goed.

6 november 2018 om 22:59

Je hebt gelijk caribbean. Stop maar met voetbal kijken..... beter voor jou, beter voor ons

6 november 2018 om 22:59

Hou toch op man met je hypocriete gelul. Je bent dolblij dat Spurs die 2-1 maakte. Belachelijke reacties in live meepraten zeggen genoeg. Prima als je persoonlijke voorkeuren boven nationaal belang zet, maar ga dan niet schijnheilig en hypocriet lopen doen.

6 november 2018 om 23:16

Dat schijnheilige gunnen, krijg je wel jeuk van kn ik me voorstellen. De ergste zijn degene die een kaarsje branden voor het imago vam het Nederlandsvoetbal, terwijl het voorvocht zowat van de letters in hun reactie afdruipt bij de tegengoals.

6 november 2018 om 23:23

Ja het is zo overduidelijk soms. Ontzettend benadrukken dat het goed is voor het Nederlands Voetbal terwijl iedereen weet dat het niet gemeend is. Iedereen die zegt: ik hoop dat Psv/ajax wint voor het Nederlands voetbal daar weet je van dat het niet oprecht is. Anders benadruk je dat niet zo. Word er zo moe van. Prima als andere clubs je niet interesseert, maar hou dan gewoon je smoel dicht in plaats van dat domme provoceren.

6 november 2018 om 23:34

@Skede, niet generaliseren. Ik ben vóór Ajax, maar hoopte en duimde dat PSV zou winnen vanavond. Eigenlijk ging ik daar ook vanuit toen het zo lang 0-1 bleef. On: waarom ging Van Bommel zo defensief wisselen?

6 november 2018 om 23:42

Ik generaliseer ook niet. Althans, dat was niet de intentie. Bedoel alleen te zeggen dat mensen die te nadrukkelijk benoemen dat een overwinning voor Ajax/psv belangrijk is voor het Nederlands voetbal vaak eigenlijk niet oprecht zijn. En van mij hoeven Psv'ers en Ajacieden echt niet per se voor elkaar te supporten ineurpa (alleen waarom zou je dat niet doen?), maar dan gaan mensen wel doen alsof. En dan hun gram halen wanneer PSV een late tegentreffer krijgt. Of wanneer Feyenoord weinig punten haalt in de CL.

Wat betreft je vraag over van Bommel: tja, in principe stond PSV gewoon de hele wedstrijd onder druk. En flink ook. Sainsbury brengen was dus niet eens zo gek aangezien je daarmee twee snelle aanvallers overliet voorin. Alleen doordat Sainsbury die bal ongelukkig op z'n lichaam krijgt lijkt het een vreemde wissel. Anders was er weinig over gezegd. Gewoon balen. Punt of punten was/waren onverdiend geweest maar het blijft zuur.

6 november 2018 om 23:47

Ik dacht juist dat defensief wisselen niet handig was, omdat je wist dat Tottenham zou proberen voor de winst te gaan. Dat zou kunnen betekenen dat er een mogelijkheid voor een counter zou zijn. Maar door een aanvaller eruit te halen, verminderde je dus de kans op een succesvolle counter.

6 november 2018 om 23:51

Ik was vanavond trouwens voor PSV vanwege het Nederlandse voetbal. Ik support elke Nederlandse club als het om Europees voetbal gaat. Maar dat betekent ook dat ik boos word als de club verliest vanwege slecht spelen. Waarmee ik dus niet zeg dat PSV vanavond slecht speelde! Ik denk hierbij aan Feyenoord tegen Trencin. Ook als Ajax door slechte spel verliest, baal ik behoorlijk.

7 november 2018 om 00:03

Natuurlijk is de counter tegen Tottenham in dit geval een gevaarlijk wapen, maar tegen deze kwaliteit van Tottenham zul je wel enige verdedigende zekerheid in moeten bouwen. Of je nou wilt of niet. Druk zetten werkt gewoon niet, daar spelen ze zo onder uit. Daar heeft PSV het team niet voor, Ajax bijvoorbeeld wel.

Je andere reactie sluit ik me helemaal bij aan hoor. Teleurgesteld zijn in een speelwijze of resultaat is wat anders dan er genoegen uit halen natuurlijk. PSV tegen Osijek, Ajax tegen Rosenborg, Feyenoord tegen Trencin: was allemaal ruk en dat is ook echt niet erg om van te balen. Maar veel mensen doen alsof ze het erg vinden en verbloemen dat door schijnheilige reacties waar iedereen zo doorheen prikt. Gewoon jammer.

Maar goed, laten we hopen dat Ajax morgen een mooi resultaat haalt. Ik heb er alle vertrouwen in. Benfica draait totaal niet goed en Ajax haalt Europees gezien een erg hoog niveau. Een punt zou al heel mooi zijn met het oog op overwinteren in CL.

7 november 2018 om 00:24

Ik heb de cijfers even niet paraat en een ander scherm openen op mijn telefoon, lukt niet als ik op VZ wil blijven. Maar mijn vraag is: als PSV nog zes punten haalt, halen ze dan alsnog de EL? Barcelona heeft zich immers al geplaatst en moeten nog naar Eindhoven komen. Dus daar zijn punten te halen. Hopelijk dan.

7 november 2018 om 00:31

Hoezo zou dat niet oprecht zijn? Als psv verliest is dat namelijk ook negatief voor mijn club.

7 november 2018 om 00:31

Met 6 punten zou PSV in theorie nog overwinteren in Cl haha.
Stand is nu:
1. Barcelona 10 punten, doelsaldo +8
2. Inter 7 punten, doelsaldo 0
3. Tottenham 4 punten, doelsaldo -2
4. PSV 1 punt, doelsaldo -6.

PSV krijgt nog Barcelona thuis en Inter uit
Tottenham krijgt nog Inter thuis en Barcelona uit

Als PSV nog 3e wil worden zal het thuis moeten winnen van Barcelona en moet Tottenham thuis verliezen van Inter. En daarbij doelsaldo verbeteren als PSV zijnde. Inter uit gaat PSV niet winnen en Barcelona uit Tottenham niet vermoed ik namelijk.

Conclusie: schier onmogelijk.

7 november 2018 om 00:33

Het is vaak niet oprecht omdat, wanneer je echt voor PSV zou zijn in Europees verband, je niet zo nadrukkelijk hoeft te benoemen dat het in het belang van het Nederlands voetbal is. Komt erg schijnheilig over om zoiets zo geforceerd elke keer te benadrukken.

7 november 2018 om 07:23

Waarom zou je een verlies voor een Nederlandse ploeg gunnen ? Het Nederlandse voetbal wordt gestimuleerd wanneer de ploegen ver komen in de EL en CL. Er zijn meer plaatsen beschikbaar in de Eredivisie voor het Europese voetbal. Ajax en PSV hebben zich dit jaar geplaatst via voorrondes CL. Dit is uniek en gebeurt niet zo vaak wanneer je naar het verleden kijkt. Ik ben een PSV-er maar ik gun het Ajax vanavond van harte dat ze van Benfica winnen en doorgaan naar de volgende ronde. Dat ik hoop dat ze in Nederland alles verliezen staat hier los van. Ik krijg jeuk van mensen die maar tegen een Nederlandse club zijn in Europa.

6 november 2018 om 23:00

Hou toch op man met je hypocriete gelul. Je bent dolblij dat Spurs die 2-1 maakte. Belachelijke reacties in live meepraten zeggen genoeg. Prima als je persoonlijke voorkeuren boven nationaal belang zet, maar ga dan niet schijnheilig en hypocriet lopen doen.

6 november 2018 om 23:00

Beter 0-5 afgaan versus 1-2 verliezen in de laatste 12min? Gast... Die Engelsen zijn op papier en in de praktijk vele malen beter. Geen schande om zo te spelen en helaas te verliezen. Ik heb 100% inzet gezien van PSV en met een beetje geluk had dat een punt opgeleverd. Zoet was vandaag briljant btw. Dat is geen middelmaat

6 november 2018 om 23:08

Het is ook het collectief en de spelopvatting. Spelers als Rosario, Bergwijn en Lozano lijken matige spelers vandaag (alhoewel ze echt wel goede momenten hadden), maar zijn gewoon slachtoffer van de manier van spelen. 90 minuten sta je met de rug tegen de muur, omdat je met Pereiro en de Jong twee spelers hebt die voetballend niet mee kunnen (ook waterdragers als Hendrix verzuipen dan). Hierdoor ontbreekt het vertrouwen en zie je dat alle ballen blind naarvoren worden gerost. En niks laag over de grond in de voeten. Pas op het laatst toen Bergwijn, Malen en Lozano er met z'n allen even in stonden zag je wat voetballend vermogen en vertrouwen. Alleen dan wordt Bergwijn er ineens uitgehaald..

6 november 2018 om 23:23

Dumfries en Angelino blijven mij wel verbazen. Inderdaad met Malen voorin zonder Luuk, begon de carousel wel beetje te draaien. Ik blijf zeggen dat Luuk een matige spits is, die geen ballen weet vast te houden en vaak bal aan de voet verliest ondanks hij hard blijft werken en kopsterk is. Hierdoor komen de snelle spelers niet aan bod en zijn onzeker.

6 november 2018 om 23:35

Dumfries en Angelino vond ik ook erg sterk idd! Ook eens wat betreft de Jong. 1 zon kopbal vergoed voor mij niet veel, want structureel komt hij tekort.

6 november 2018 om 23:12

Man man... en jij bent PSV supporter. Enig idee waar de ploeg vandaan komt, die zijn nog helemaal niet rijp om voetballend partij te geven. Dit was prima en ik heb genoten van de strijdlust! Prima tactiek en Derksen zegt het terecht, het zou een wonder zijn dat PSV even lekker punten haalt tegen deze Europese topploegen!

6 november 2018 om 23:28

Zeker supporter maar wel op internationale basis! Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind onze selectie sterk genoeg om net als Ajax met branie voetballend partij te geven op het moment aan Europese (sub) top (Barca uit uitgezonderd ivm Messi). Moeten alleen wel de juiste accenten worden gelegd in de opstelling. De strijdlust verdedigend gezien was wel goed idd, maar in balbezit was het echt 1 en al paniek en gebrek aan voetballend vermogen. En wil je je hele leven blijven opkijken tegen die door het kapitalisme gevormde saaie zogenaamde topclubs? Nou ik niet ik heb meer / andere ambities wat betreft het (Nederlandse) voetbal.

7 november 2018 om 00:35

Waarom de relatie met het Nederlands voetbal? Ajax doet het toch heel anders in Europa. Dan zag je onder de Boer al, onder Bosz al en nu onder Ten Hag ook. Ajax gaat uit van hun eigen spel, in Europa spelen ze zoals ze in de eredivise ook spelen. Daar kreeg de Boer destijds juist zoveel kritiek op.

7 november 2018 om 02:04

Het feit dat Ajax het beter doet in de CL dit seizoen heeft voor 85% te maken met de teams waar ze tegen spelen. Ajax heeft met AEK namelijk een team in de poule dat van het niveau AZ/Vitesse is, daarnaast hebben ze met Benfica nog een ploeg die van ongeveer hetzelfde niveau is als Ajax en PSV. Het gelijkspel bij Bayern was dan wel weer een zeer benoemswaardige prestatie van ze, dat ga ik zeker niet ontkennen. Dit terwijl PSV gewoon drie ploegen in de poule heeft die in de top meedoen in een van de top 5 competities van Europa en spelers aantrekken van 45 miljoen. Dus ga nou niet stoer lopen verkondigen dat Ajax er een heel andere spelopvatting op na houdt in Europa, want als die op Wembley na 2 minuten op voorsprong waren gekomen tegen Spurs zouden ze ook vooral proberen om die voorsprong te verdedigen. Als je dan gaat kijken naar de wedstrijden van PSV dan hebben ze uit bij een van de topfavorieten voor de CL 70 min lang goed meegevoetbald en in de andere 3 wedstrijden hebben ze steeds lange tijd uitzicht gehad op een goed resultaat. Ajax had er in deze poule waarschijnlijk niet veel beter voorgestaan dan PSV en PSV had er in de poule van Ajax waarschijnlijk niet veel slechter voorgestaan dan Ajax.

7 november 2018 om 23:07

Ik heb het niet over het resultaat, ik heb het over de wedstrijd benadering. Ajax past zich niet aan. Dat doet Ajax nooit. Daar kreeg Frank de Boer destijds nog veel kritiek op.

Genoten van Zoet, wat heeft die jongen zich deels gerevancheerd. Super knap na al die bakken stront wat die arme jongen over zich heen heeft gekregen, al was dat misschien wel voor een klein beetje terecht maar die laatste klutsgoal kon hij niks aan doen! En wat een ongelukkige wissel van Mark van Bommel, die Australiër was niet echt gelukkig. Al met al was het helaas allemaal niet genoeg voor een overwinning. 😔

Angelino wat een geweldige voetballer is dat zeg, maar van Viergever, Schwaab, en Hendrix als 'mindere' voetballers had ik ook erg genoten ze gaven alles. Meerdere Psv-ers bleken ook over een geweldig blok te beschikken, maar daarentegen vond ik Pereiro en Rosario erg matig.

Op De Jong heb ik vaak kritiek, en over het algemeen komt hij tekort voor Oranje en een Europese (sub) topclub. Maar eerlijk is eerlijk, vandaag was hij erg belangrijk en zeker ook met die prachtige en knappe kop goal. Helaas heb ik zowel Bergwijn als Lozano maar sporadisch gezien vandaag, van beide had ik veel meer verwacht.

Maar wat is dit Tottenham toch een geweldige ploeg, en die Lucas Mauro dan dat was ook smullen onbegrijpelijk dat hij werd gewisseld.

Pff, die scheids was nogal partijdig volgens mij had hij een seizoenkaart van Tottenham. Dumfries deed helemaal niks, maar is gewoon fysiek sterk! Davies verdiende een 4e gele kaart, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Overtreding van Kane was ook helemaal niet bestraft. Waar was de kaart van Dele Alli?

Tot slot nog de complimenten voor de Psv fans op Wembley, ze hebben hun team 90+ minuten hartstochtelijk ondersteund. Wat was dit een leuke en met vlagen spannende wedstrijd om te zien zeg, maar helaas geen belangrijke drie punter. Al mogen jullie wel trots zijn Eindhovenaren puur op jullie ploeg dan voor hun inzet, nu hopen op een groot wonder voor Europese League overwintering........👏🏾

6 november 2018 om 23:00

Zeker goed van Zoet. Echt al jarenlang een topkeeper. Ik heb soms alleen het idee dat hij niet helemaal 100 procent is. Leek wel alsof hij bewust met zn hoofd tegen de paal kwam

6 november 2018 om 23:05

Ja joh, hij duikt bewust met zijn hoofd tegen de paal. Heb jij denk ik ook net wat te vaak gedaan.

6 november 2018 om 23:00

Tegen Barcelona breng je Isimat in die late treffers veroorzaakt, en nu breng je Sainsbury in die, hoewel ongelukkig, hetzelfde doet. Ipv de deur op slot te doen leidt het juist tot een tegengoal. Wat baal ik hiervan zeg. Natuurlijk is Tottenham voetballend beter, maar als je bijna 80 min voorstaat moet je hier veel meer uit halen. Het is nog niet afgelopen, maar overwinteren lijkt buiten handbereik.

6 november 2018 om 23:01

Ik vind je wel iets te positief en mild. Psv laat 3 wedstrijden op rij zien te kunnen scoren (en snel ook), maar stort gewoon 3x achter elkaar in. Wat is er mis met doordrukken? Zeker tegen dit Spurs, waar voldoende te halen viel. Spurs waren soms zo lang aan de bal dat ik vergeten was dat Rosario, Hendrix en Pereiro meespeelden. Ook bij die 1-1... Sainsbury erin? Met 1-1 lig je er gewoon uit obv onderling resultaat. Guti veels te laat erin en als kers op de taart Bergwijn eruit. Dan lijkt het wisselbeleid van Ten Hag ineens A+. Daar, wat nuance

6 november 2018 om 23:16

Ten Hag kan ook minder fout doen qua wissels. Spelers als Huntelaar, Van de Beek, Neres, Wober.. Het zit, in mijn ogen, dichter tegen het niveau van de basisspelers aan dan de reserves van PSV op Guti na..

6 november 2018 om 23:21

Precies dit, er zat veel meer in voor PSV als ze gewoon vooruit durven te spelen. Dit spurs is gewoon goed als je ze laat voetballen, maar zodra ze onder druk komen gaat ze dat veel moeilijker af.

6 november 2018 om 23:37

@goalski: Wat een opportunistisch gedoe. PSv voetbalde hartstochtelijk op het maximum van haar vermogen. Tottenham verhoogde af en toe het tempo echt enorm en dan speelde PSV met de billen dichtgeknepen.

De score doet de verhoudingen eer aan. Maar het was een genot om PSV te zien strijden. Ook goed om te zien dat ze in zo'n wedstrijd mee kunnen doen en gevaarlijk kunnen blijven.

6 november 2018 om 23:14

Stort in???? Man, je speelt niet tegen fc bal op het dak! Kost veel energie, maar er is gestreden tot de laatste minuut! En Spurs maakt toch een mazzel goal uiteindelijk.

6 november 2018 om 23:24

Verkeerd verwoord. Ik bedoelde dat ze alles omgooien, zonder ook maar enige aanvallende drang. Je gaat me niet vertellen dat je in de 5e minuut al kapot bent. Kijk, dat je wat temporiseert; tuurlijk. Maar dit was gewoon 80 minuten lang voor de goal hangen

6 november 2018 om 23:15

Kijk, dit zijn realistische en objectieve reacties van iemand die niet voor PSV is. Als we nou met z'n allen hier een voorbeeld aan nemen.. Man man man, wat een hoop mensen die vandaag genoten van de nederlaag van Psv, en andersom mensen die hopen dat Ajax in Europa verliest. Zo triest. Waarom kunnen we in vredesnaam niet elkaar supporten als het op Europese wedstrijden aankomt? En dan gaat het niet om dat je niet kritisch mag zijn, maar meer om de schijnheiligheid die in sommige reacties zo duidelijk naar voren komt. Veel mensen doen alsof ze het zo erg vinden maar tegelijk merk je gewoon dat ze het prachtig vinden. Zo jammer.

Als ik voor mezelf spreek heb ik bij de goal van de Jong tegen Spurs thuis even hard gejuicht als bij de goal van Mazraoui. Ik snap echt niet dat mensen op Europees niveau niet gewoon objectief kunnen zijn. Natuurlijk is dat anders als je diehard Ajax- of PSV supporter bent qua ontlading, maar man o man wat een schijnheiligheid in vooral het live meepraten.

Dit is heel zuur, ze hebben ervoor gestreden. Echter, het had totaal onverdiend geweest als PSV hier met een resultaat uit Londen zou zijn weggegaan. Je begint met een goede goal van De Jong en daarna krijg je het, net als in de thuiswedstrijd, de rest van de wedstrijd niet voor elkaar om de bal 3x normaal naar elkaar over te passen. Niveauverschil is logisch, maar dit was wederom weer verschrikkelijk matig.

Wel genoten van Dumfries en Angelino, ook Malen viel behoorlijk in. Zoet uiteraard de man van de wedstrijd, zeker aan de kant van Psv. Jammer dat zijn niveau niet altijd even consistent is.

Ooh Mark toch. Altijd met zijn rare wissels. Ook vandaag weer een aantal fouten. Je verwacht wel meer van een coach op zo’n hoog podium. Lijkt alsof die fifa speelt

6 november 2018 om 22:56

Haha, hou op hoor. Eerst janken over pereiro en de jong, dan valt er een doelpunt binnen assist pereiro. Wisselt Mark verdedigend, is het weer niet goed.

6 november 2018 om 23:08

Ja maar wat wil je nou met die wissel? Een gelijkspel heeft bijna net zoveel zin als een verlies gezien het onderlinge resultaat. Als je nog wilde overwinteren moest je winnen. Het enige wat je met die wissel deed was dat je meer moest gaan verdedigen omdat je voorin iemand mistte in balbezit. Dan scoort die verdediger ook nog is de eigen goal en mistte je na de 2-1 een aanvaller om de 2-2 te scoren. Je kan toch gewoon concluderen dat het een slechte wissel was? Als Ten Hag of cocu dit had gedaan dan had iedereen het een schande gevonden.

6 november 2018 om 22:58

Ja enorm zonde. Gooi je er bij 1-1 een extra verdediger in, wat sowieso raar was aangezien je met 1-1 niks op schiet, en dan scoort hij ook nog de 2-1 in eigen goal (of Kane claimt hem nog ). Balen zeg. Overigens een fantastisch psv gezien buiten rosario, lozano en bergwijn om.

Dit is toch wel klasse van Tottenham. De hele tijd PSV in de waan laten dat er wat te halen valt en dan het laatste kwartier eens serieus aanzetten om de wedstrijd te winnen en PSV met lege handen laten afdruipen.

6 november 2018 om 22:56

Nou, mocht het provocerend bedoeld zijn, is je dat gelukt.. Tottenham had echter 90 minuten kang volledig de overhand..

6 november 2018 om 22:58

Die tactiek hanteerde Liverpool ook vanavond, maar daar liep het toch anders af.

6 november 2018 om 23:00

Tottenham had in de eerste helft al 2/3 keer moeten scoren, vooral Alli was dramatisch in de afronding. Ook Eriksen was slecht vandaag daar waar Winks wel goed speelde in mijn ogen

6 november 2018 om 23:01

Echt een domme reactie. Dat idee dat ploegen alleen serieus aanzetten op het moment dat ze scoren is natuurlijk onzin, je leest het vaak, maar het gaat nergens over.

Het is uiteindelijk natuurlijk wel terecht dat Tottenham wint, ze hebben 60+ doelpogingen ondernomen in 2 wedstrijden en PSV krap 20.

6 november 2018 om 23:03

Ja man, ze scoorden expres niet tot een kwartier voor tijd. Ze waren beter, zeker. Maar ga het nou niet als tactiek afdoen, ze wilden natuurlijk eerder en vaker scoren maar dat lukte gewoon niet omdat PSV sterk stand hield.

6 november 2018 om 23:23

Lozano diver of the match. Motm toch eerder naar zoet, schwaab of Angelino.

Het mag ook gewoon niet. Ach ja, het zei zo. Gelaten, geen ander gevoel overheerst.

PSV naar vermogen gevoetbald tegen een zeer sterke tegenstander. Helaas echt een maatje te klein tegen de top van Engeland.

6 november 2018 om 22:57

Vandaag viel het kwartje net verkeerd, maar op basis van de wedstrijd is de overwinning van tottenham wel terecht. Maar toch, voor hetzelfde geld pak je 2 punten tegen een Engelse topper. Dan ben je in mijn ogen niet 'echt een maatje te klein'.

6 november 2018 om 22:59

Tsja, het zit mee en het zit tegen.. volledig terecht verloren, maar oh zo klote..;-) zolang de eredivisie maar blijft lopen, vind ik het prima!

6 november 2018 om 23:01

Nja als ze hier een puntje hadden gepakt was het wel mazzel. Maar jammer dat ze het niet volhielden en Sainsbury hem niet kom wegknallen.

6 november 2018 om 22:57

Vandaag viel het kwartje net verkeerd, maar op basis van de wedstrijd is de overwinning van tottenham wel terecht. Maar toch, voor hetzelfde geld pak je 2 punten tegen een Engelse topper. Dan ben je in mijn ogen niet 'echt een maatje te klein'.

6 november 2018 om 23:25

Voor hetzelfde geld verlies je ook 2x met ruime cijfers van deze Engelse topper. Ik kijk liever naar het veldspel dan enkel de uitslag wanneer je dit soort uitspraken doet, dan is PSV toch wel een maatje te klein gebleken.

6 november 2018 om 23:00

Ja maar lozano was ook best wel een tegen valler sinds hij cl speelt wilt hij zich zelf te veel laten zien

Godsamme, dan liever met 4-0 er af gaan, wat overigens ook een volledig terechte uitslag was geweest

6 november 2018 om 23:03

Psv heeft gewoon te laf gespeeld en heeft alleen maar staan verdedigen.

6 november 2018 om 23:30

Vervelend hé in de laatste minuten verliezen

6 november 2018 om 23:39

Verliezen is altijd vervelend lijkt me

7 november 2018 om 00:01

Klopt ;-)

Zo jammer. Gelukkig pakt Inter een punt bij Barca. Die gun ik het meer. Terechte uitslag gezien het spelbeeld, maar zo balen dit.

Psv verdedigend heek sterk maar aanvallend waardeloos. Nauwelijks kansen gecreeërd ondanks de zeeën van ruimte en de snelheid voorin. Erg jammer. Ben benieuwd naar het commentaar van Van Bommel, hij zou toch niet vinden dat ze goed hebben gevoetbald?

6 november 2018 om 22:57

We hebben niet gevoetbald, daar is Tottenham echt te goed voor. Vervelende spelers ertussen ook. Lekker geknokt, maar jammerlijk resultaat.

Eigen schuld dikke bult, tijdrekken vanaf de 60e minuut, dan kan je hem zo terug verwachten. Van Bommel past wel perfect bij dit PSV zeg, echt vervelend om te zien qua gedrag af en toe, nergens voor nodig dat tijdrekken zo vroeg in de wedstrijd.

6 november 2018 om 23:05

Alsof anderen ploegen dat niet doen in de CL. Ik word een beetje moe van dat gezeik hier, je speelt potverdorie tegen een club wiens omzet weet ik niet hoeveel keer zo groot is. Wat verwacht men op dit forum dan precies als je 0-1 voorkomt? Dat je doodleuk vol op de aanval gaat spelen zodat Tottenham er lekker uit kan counteren? Elke ploeg die in principe(op papier) een stuk slechter is dan de tegenstander zou dan alles op de verdediging zetten, zie bijvoorbeeld Rode Ster tegen liverpool. Echt voor enkele mensen hier is het echt zeiken om het zeiken....

6 november 2018 om 23:11

Waarom niet? Tottenham is gewoon een club een treetje onder de grootheden van de wereld. PSV kan voetballend niet winnen van Tottenham dus moet je het maar op een andere manier proberen en dat is dan het spel vertragen en hopen dat je kan tegenhouden. Zeker omdat PSV voor stond is het natuurlijk niet raar dat ze niet met 5 man constant gingen aanvallen. Dat Spurs (een ploeg met een waarde van tegen de 900 miljoen aan) in de laatste 10 minuten inclusief blessure tijd tijdrekken nodig heeft is kwalijker te noemen.

Dit gebeurt er dus als je de CL ingaat zonder fatsoenlijke centrale verdedigers en een matige keeper. Hebben je allen al punten gekost. Van Bommel kwam ook te laat met een antwoord op de wissel van Pochettino die Llorente inbracht. Stond 1 op 1 achterin toen de gelijkmaker viel. Vind van Bommel sws een matige hand van wisselen hebben op het gebied van tactisch ingrijpen

6 november 2018 om 22:59

Heb jij de wedstrijd wel gezien? Je maakt jezelf belachelijk met je analyse. Top verdedigd en zoet was fantastisch. Zonder hun was het 6-1.

6 november 2018 om 23:13

Want PSV speelt inderdaad iedere week tegen een club met een waarde van 820 miljoen en een van de beste spitsen op de planeet. Nee inderdaad thelegend24, PSV is iedere week de onderliggende partij en speelt ook elke week precies zo als vanavond.

7 november 2018 om 00:01

Zoet was vandaag goed, maar kost je punten tegen Inter. En anders wil ik wel even kort de 1-1 analyseren voor je. Hoe Schwaab het duel van Kane verliest, Viergever staat te kijken hoe Llorente kaatst op Kane, die alweer was weggelopen bij Schwaab. Voor de 2-1 krijgt Llorente nog een grote kopkans, doordat Viergever niet eens mee springt. Hier heb je al 2 voorbeelden

7 november 2018 om 00:27

SCRSCR en voor de rest redde Viergever fantastisch op die rush van Lucas en speelde Schwaab een uistekende wedstrijd. Dat slechts een van de zovele kansen raak is, verdiend eerder een compliment. Oh ja, en die matige keeper heeft ons voor de duizendste keer hoogstpersoonlijk op de been gehouden.

7 november 2018 om 07:38

Zoet hield alleen ballen tegen die recht op hem af kwamen

7 november 2018 om 07:41

Ook niet gekeken gister dus...

6 november 2018 om 23:01

Verdediging en keeper waren beste van het veld.

Gerechtigheid voor het spel van PSV. Als je al zo snel op voorsprong komt moet je door drukken en zorgen dat je meer goals maakt. En niet de 0-1 voorsprong gaan verdedigen.

6 november 2018 om 23:00

En jij denkt dat je kan voetballen tegen dit Tottenham? Is niet weggelegd voor een Nederlandse club op dit moment. Ook niet voor Ajax.

6 november 2018 om 23:06

Ajax kon ook prima voetballen uit bij Bayern, dus het kan wel, is ook een kwestie van clubcultuur denk ik. Ik bedoel dus niet te zeggen dat het perse beter is om aanvallend te voetballen, maar het is in ieder geval wel leuker als supporter denk ik.

6 november 2018 om 23:14

@murki was sowieso beter geweest. Engelse clubs kan je het beste bestrijden met voetbal, dan krijg je het alleen maar makkelijker. Alleen zou PSV nooit aanvallend kunnen voetballen met zo'm slecht middenveld.

6 november 2018 om 23:18

Prima voetballen idd vergeet echter niet als je 10x tegen Bayern speelt je er 9x van verliest.

6 november 2018 om 23:34

Omdat Ajax ook een stuk beter kan voetballen, Psv moet het hebben van de Jong die duels wint en de vleugels die er overheen knallen. Jammer genoeg komen ze qua voetbal gewoon tekort voor de Cl.

6 november 2018 om 23:40

Prima voetballen levert je ééns per tien wedstrijden resultaat op tegen dit soort ploegen en de 9 andere keren loop je genadeloos het mes in. Chapeau voor Ajax die wedstrijd tegen Bayern, maar laten we alsjeblieft reëel genoeg zijn om te stellen dat Bayern onthutsend slecht was... Realistisch gezien zijn we gewoon als NL voetbal niet meer opgewassen tegen dit soort teams, tenzij je extreem boven jezelf uitstijgt of als de tegenstander een zieke off day heeft...

6 november 2018 om 23:40

Tuurlijk is Ajax voetballend veel beter dan PSV maar ook Ajax had tegen Tottenham niet veel in te brengen lijkt mij. Als je de PL volgt dan zie je dat Tottenham dodelijk is in de counter maar moeite heeft met zelf te voetballen. Als Ajax gewoon aanvallend gaat voetballen tegen Tottenham dan gaan ze met een 4-0 nederlaag naar huis. De snelheid van Son en Lucas en het neusje voor de goal van Kane. Eigenlijk gewoon een top aanval.

7 november 2018 om 07:39

Ingraven heeft geen zin tegen sterk voetballende ploegen tenzij je 11 goede verdedigers hebt, en die heeft psv niet

6 november 2018 om 23:01

Gast, PSV speelde tegen een topclub uit Engeland. Niet tegen een provincieclub Limburg ofzo. PSV had misschien wel willen aanvallen maar tegen zo'n goed team kan het gewoon niet.

6 november 2018 om 23:04

Met de juiste instelling had PSV hier gewoon een resultaat kunnen halen.

6 november 2018 om 23:06

Psv had gewoon de juiste instelling, ben is realistisch...

6 november 2018 om 23:10

Vind ik niet. De Spurs was niet op zijn best. Met een beetje meer durf in het spel hadden ze een mooi resultaat kunnen halen.

7 november 2018 om 00:32

PSV kwam hier met de juiste instelling, maar miste het voetballend vermogen. Als ze nou met 2-0 achterstonden en laat de 2-1 maakte had je een punt, maar je staat hier gewoon het overgrote deel van de wedstrijd voor. Dus ze hebben juist precies gedaan wat resultaat oplevert. Je verliest wederom door een knullig moment, en niet omdat je tactiek niet goed heeft uitgepakt.

Ach van te voren dachten we dat we 0 punten zouden halen in deze poule.

Achteraf had je er al minimaal 3 kunnen hebben

Zonde... voor de derde x op rij op voorsprong komen,maar niet over de streep weten te trekken..

6 november 2018 om 22:57

Komt door dat laffe spel van PSV dan weet je dat je nog goals tegen krijgt.

6 november 2018 om 23:03

Jij bent niet meer serieus te nemen en dat ga ik vanaf nu ook Niet meer doen.

6 november 2018 om 23:12

Nou vindt zijn reactie gevat en compleet uitgelegd. Eigenlijk een samenvatting van de wedstrijd in 1 zin.

6 november 2018 om 23:37

Ik niet. Tottenham is voetballend veel te sterk en een aantal spelers waren op. Je brengt wat je nog hebt zitten op de bank. PSV kon niet beter helaas, maar nogmaals geen enkele Nederlandse club zou Tottenham wel even voetballend aftroeven.

7 november 2018 om 09:23

Zo makkelijk gezegt dit. Ga maar eens drukken tegen dit team ja, wordt je lekker aan gort gespeeld. Sta je na 10 minuten alweer op achterstand. Dan krijg je pas massale uitslagen. Nee tegen deze clubs kun je beter counteren

Doodzonde. In plaats van de 1-2 zo'n schlemielige tegengoal met behulp van Saintsbury. En toch vraagt Van Bommel er in zeker zin om door die in mijn ogen belachelijke wissel bij 1-1 van Saintsbury voor De Jong.

Zeer terechte nederlaag. PSV had niets in de brengen. Continu de druk van Tottenham. Wat een top speler die Lucas

En tot zover, een les in effectiviteit

6 november 2018 om 23:08

Je kan van alles zeggen over Tottenham, maar effectiviteit lijkt me niet terecht. Dat kan je beter over PSV zeggen. Tottenham heeft 60 doelpogingen in twee wedstrijden ondernomen en 4 keer gescoord. PSV scoorde 3 keer uit ongeveer 20 pogingen. (=2x zo effectief wat dat betreft)

6 november 2018 om 23:36

Volgens mij is PSV dit seizoen juist erg effectief. Elke kans wie PSV krijgt gaat er bijna wel in. Tottenham daarintegen heeft ontzettend veel kansen nodig dit seizoen, ook deze wedstrijd kwam dit weer terug. Als er iemand een les in effectiviteit kreeg deze avond dan was het Tottenham wel. Misschien had hij het ook wel over Tottenham haha.

Geweldig herpakt Jeroen, kan niet anders zeggen. Helaas heeft het niet mogen baten.

Heel zuur voor Psv, maar ze kunnen zichzelf niks verwijten.

Zeer terechte nederlaag. PSV had niets in de brengen. Continu de druk van Tottenham. Wat een top speler die Lucas

Lekker gewisseld Mark!! Had gewoon L.de jong voor je verdediging gezet met al die hoge ballen van de spurs... het stond zo goed en dan ga je Sainsbury brengen! Dit is in het rijtje bosvelt voor robben!!

6 november 2018 om 23:18

Dat zei je zeker ook voor de wedstrijd met het opstellen van de Jong.

6 november 2018 om 23:27

Nee zeker niet maar wel na het inbrengen van llorente! Maar wees jij vooral lekker blij met Sainsbury!

6 november 2018 om 23:33

Waar zeg ik dat? Ik bedoel te zeggen dat je het nooit goed doet als je verliest. Als je hem over de streep trekt is iedereen lyrisch, zo werkt dat. Na verlies tegen Tottenham ga ik niet mee in de waan van de dag dat het allemaal dramatisch is.

6 november 2018 om 23:20

Als je naar de reactie van de Jong keek had je gezien dat hij zei dat hij op was. Niet helemaal gek als je kijkt hoeveel werk die verzet heeft.

6 november 2018 om 23:06

Na een lange tijd heb ik Zoet weer top zien keepen.

6 november 2018 om 23:15

Hij had veel klem vanavond, heerlijk om te zien. Je ziet meteen dat hij dan echt zichzelf naar hoger plan tilt zonder al die stompen.

6 november 2018 om 23:19

Hij keepte erg goed, maar ik verbaas me over zijn duik bij de 1-1. Hij springt een meter de lucht in op een bal die 40 cm van zijn voet af komt als hij blijf staan. Die bal is inderdaad hard, en zeg niet dat ie er anders 100 procent niet in gaat... maar hij reageert als een geschrokken kat!

Lekker gewisseld Mark!! Had gewoon L.de jong voor je verdediging gezet met al die hoge ballen van de spurs... het stond zo goed en dan ga je Sainsbury brengen! Dit is in het rijtje bosvelt voor robben!!

En tot zover, een les in effectiviteit

eredivisie is het maximale jammer, en dumbfries is toch niet zo een goede verdediger als men dacht

7 november 2018 om 01:05

Als ze staan waar ze horen te staan hoef je je er toch juist niet voor te schamen?

7 november 2018 om 07:48

Vermoeden had ik al haha

Het zijn de details die het verschil maken zou van Bommel wel weer zeggen. Gewoon rare wissel om de jong eruit te halen en dan een verdediger erin te zetten, het stond gewoon 1-1 op dat moment. Oftewel je wil niet winnen lef wordt beloond dit dus niet

Goed gestart en er 70+ minuten aan mogen ruiken. Wat een super wissel van Van Bommel. Spits eruit en via de net gewisselde speler Sainsbury in eigen goal gefrummeld. Laf gespeeld in mijn mening. Gegokt en verloren jammer voor Nederland.

Zonde zonde zonde. Als je na 1 minuut uit op voorsprong komt lijkt t me niet meer dan normaal dat je de pot gewoon dicht probeert de houden. Na de 1-1 moet je weer en krijg je een levensgrote kans voor Malen en die kopbal van Schwaab, ook nog een kopballetje van Pereiro gezien die er gewoon in kan. Echt zonde dit.

Wat ik me nu af vraag is hoe de PSV'ers zich voelen om vlak voor tijd de beslissende treffer tegen te krijgen.

6 november 2018 om 23:19

Hij was erg zuur natuurlijk, maar ook verdiend. Tuurlijk is het niet leuk om hem zo te verliezen, voor geen enkele supporter van welke club ook.

6 november 2018 om 23:33

Net als Derksen eigenlijk al zei, ookal ben je geen Psv'er, deze voel je wel als Nederlander. Vaak geluk gehad vanavond maar het geluk raakt een keer op en dat was in dit geval helaas, voor Psv, voor het einde van de wedstrijd.

Goed gestart en er 70+ minuten aan mogen ruiken. Wat een super wissel van Van Bommel. Spits eruit en via de net gewisselde speler Sainsbury in eigen goal gefrummeld. Laf gespeeld in mijn mening. Gegokt en verloren jammer voor Nederland.

Goed gestart en er 70+ minuten aan mogen ruiken. Wat een super wissel van Van Bommel. Spits eruit en via de net gewisselde speler Sainsbury in eigen goal gefrummeld. Laf gespeeld in mijn mening. Gegokt en verloren jammer voor Nederland.

Goed gestart en er 70+ minuten aan mogen ruiken. Wat een super wissel van Van Bommel. Spits eruit en via de net gewisselde speler Sainsbury in eigen goal gefrummeld. Laf gespeeld in mijn mening. Gegokt en verloren jammer voor Nederland.

Goed gestart en er 70+ minuten aan mogen ruiken. Wat een super wissel van Van Bommel. Spits eruit en via de net gewisselde speler Sainsbury in eigen goal gefrummeld. Laf gespeeld in mijn mening. Gegokt en verloren jammer voor Nederland.

Goed gestart en er 70+ minuten aan mogen ruiken. Wat een super wissel van Van Bommel. Spits eruit en via de net gewisselde speler Sainsbury in eigen goal gefrummeld. Laf gespeeld in mijn mening. Gegokt en verloren jammer voor Nederland.

Verdiende overwinning van Tottenham, psv mag blij zijn dat het maar 2-1 werd ipv 6/7/8

Goed gestart en er 70+ minuten aan mogen ruiken. Wat een super wissel van Van Bommel. Spits eruit en via de net gewisselde speler Sainsbury in eigen goal gefrummeld. Laf gespeeld in mijn mening. Gegokt en verloren jammer voor Nederland.

Toch wel trots. Dapper gestreden maar gewoon te min. 3 topclubs in de poule, we waren bij voorbaat natuurlijk al kansloos maar toch leuk meegedaan. Nu lekker focusen op de Eredivsie, waar we thuis horen en hopelijk ook gaan winnen dit seizoen. Hopelijk red Ajax het wel. Succes morgen Ajacieden! Duim voor jullie tegen het loodzware Benfica.

Sjees wat een spits. PSV vond ik goed verdedigen, maar de wissels bij Tottenham deden ze goed. Hielden de bal makkelijker vast en wonnen belangrijke duels. Jammer maar terechte nederlaag.

Zonde zonde zonde. Als je na 1 minuut uit op voorsprong komt lijkt t me niet meer dan normaal dat je de pot gewoon dicht probeert de houden. Na de 1-1 moet je weer en krijg je een levensgrote kans voor Malen en die kopbal van Schwaab, ook nog een kopballetje van Pereiro gezien die er gewoon in kan. Echt zonde dit.

Wat ik me nu af vraag is hoe de PSV'ers zich voelen om vlak voor tijd de beslissende treffer tegen te krijgen.

Verdiende overwinning van Tottenham, psv mag blij zijn dat het maar 2-1 werd ipv 6/7/8

eredivisie is het maximale jammer, en dumbfries is toch niet zo een goede verdediger als men dacht

6 november 2018 om 23:38

Serieus? Vond Dumfries echt goed vanavond..

Verdiende overwinning van Tottenham, psv mag blij zijn dat het maar 2-1 werd ipv 6/7/8

Psv heeft niks te zoeken in de CL. Ze kunnen nog 6 punten halen, echter is de kans klein om de EL te halen. Van Bommel blijft maar vasthouden een dezelfde basisspeler, terwijl Guti wel een basisplek verdiend.

6 november 2018 om 23:00

Had nooit met Pereiro mogen started. Veel te min in de CL en EL. Lekker met Guti starten in dit soort wedstrijden. Indd zwak van vBommel. Sainsbury wissel kwam ook veel te laat vandaag. Beginners foutjes, hopelijk leert hij hier van.

Heel erg zonde, uitschakeling is nabij nu. Niveauverschil is logisch, maar t was toch weer erg matig. Jammer, jammer, hopelijk kunnen wij morgen ons kwalificeren en nog wat NL punten binnen halen.

eredivisie is het maximale jammer, en dumbfries is toch niet zo een goede verdediger als men dacht

6 november 2018 om 23:01

Deed het toch zeer goed vandaag? Welke wedstrijd heb jij überhaupt gezien?

Volgens eigen handelsmerk bestreden helaas. PSV heeft wel gestreden, Jammer.

Helaas, maar dit soort wedstrijden sluit je heel zelden af met enig resultaat. Het overwicht was veel te groot en het veldspel van PSV was erg slordig als ze de bal een keer hadden. Aan de bal is de handelingssnelheid tegen dit soort ploegen echt veel te laag.

Sjees wat een spits. PSV vond ik goed verdedigen, maar de wissels bij Tottenham deden ze goed. Hielden de bal makkelijker vast en wonnen belangrijke duels. Jammer maar terechte nederlaag.

Volgens eigen handelsmerk bestreden helaas. PSV heeft wel gestreden, Jammer.

eredivisie is het maximale jammer, en dumbfries is toch niet zo een goede verdediger als men dacht

Wat een zure nederlaag. Als je zolang 0-1 voor staat ga je hoop krijgen maar jammer genoeg geen punt. En dat is niet eens onterecht. Als je 0-1 voorstaat moet je voor de goal winnen gaan. Bij een wedstrijd tegen Feyenoord of Ajax kan je mischien een wedstrijd uitspelen op 0-1 maar niet tegen zo een grootmacht. Dan moet je doordrukken en meer je best doen voor de 0-2 ipv constant verdedigen. Want wat hebben we vandaag gezien? Een PSV dat heeft gestreden maar de bal niet wilde hebben. Ook niet wilde aanvallen. Eigenlijk niet eens wilde voetballen. En dan verlies je op een schandalige manier. Een dikke voldoende voor Luuk de Jong, Zoet, Dumpfries en Schwaab. Angelino deed verdedigend ook goed mee. De rest heeft er niet veel van gebakken. Vooral Bergwijn, Hendrix (alweer) en Pereiro hebben eigenlijk niks laten zien. Dure lesgeld en hopen dat die spelers nu weten dat ze internationaal heel weinig voorstellen.

eredivisie is het maximale jammer, en dumbfries is toch niet zo een goede verdediger als men dacht

PSV heeft, zoals inmiddels wel is gebleken, een smalle kern van 13/14 spelers die samen een hecht geheel vormen en daarmee in de competitie sterk voor de dag komen, maar de rest van de groep is gewoon van stukken minder kwaliteit, dat is niet alleen tegen RKC gebleken.

Voor CL niveau heeft dit team gewoon te weinig individuele kwaliteiten, je kunt roepen dat het een zware loting is, maar dan ga je voorbij aan het feit dat Ajax buiten AEK gewoon gelijk waardige teams heeft getroffen en daar aanzienlijk beter resultaat (met beter spel) tegen heeft geboekt.

Ajax heeft echter weer het probleem dat de ondergrens lager ligt en ze daarom soms heel ver terug vallen, noem het gebrek aan inzet of arrogantie, het voetballende gedeelte gaat zo makkelijk en zo goed dit seizoen dat het kennelijk toch soms niet helemaal uitnodigd om alles te geven.

PSV kan zich inmiddels volledig op de competitie richten, daarom denk ik dat het tot het einde spannend zal blijven, maar Ajax acht ik gewoon echt het betere team te hebben.

6 november 2018 om 23:10

Jij vindt Benfica gelijkwaardig aan Inter (2e in Serie A momenteel) en Tottenham? De top van Portugal is niet gelijkwaardig aan de top van Engeland en Italie.

6 november 2018 om 23:22

Qua ranking op de Uefa lijst is Inter stukken lager genoteerd als Benfica. Bayern is de nummer 2, Barca de nummer 3, Benfica de nummer 21, Tottenham de nummer 22, dus in dat opzicht zijn beide tegenstanders van Ajax net iets hoger geklasseerd.

Inter vind ik niet geweldig, maar ja dat blijven Italianen, die zijn nooit geweldig. Verder staat de Italiaanse competitie natuurlijk al jaren niet meer zo goed aangeschreven, die mag je absoluut niet in een adem noemen met de PL. En ja, Tottenham is de ploeg uit Engeland die al jaren in Europa niet echt kan laten zien wat ze in de competitie wel kunnen en dat is ook dit jaar alweer gebleken.

Benfica is gewoon een super lastige Portugese ploeg, absoluut vergelijkbaar met Inter zoniet beter gezien hun recente prestaties.

Alleen AEK is duidelijk een zwakke broeder waar Inter dat natuurlijk niet is en zeker hoger aangeschreven dient te worden dan hun plek op de ranking.

In mijn ogen is het verschil dat Ajax hogere pieken heeft, maar ook een lagere ondergrens, PSV piekt veel minder hoog en heeft ook een lagere ondergrens.

Ben benieuwd welk van de twee het beter gaat doen, PSV staat nou niet bepaald goed te voetballen tegen kleine ploegjes in NL en Ajax heeft toch al punten gemorst dankzij die lagere ondergrens. Interessant seizoen.

6 november 2018 om 23:32

Die ranglijst zegt echt niet zoveel, want dat is aan zoveel variabelen onderhevig: wie je loot, hoe vaak je in Europa actief bent, hoe makkelijk het is om Europees te halen via jouw competitie etc. Het huidige Benfica gelijkwaardig aan Inter? Kom op man. Dit Inter met spelers als Perisic, Icardi, Nainggolan, Skriniar, De Vrij wat van Tottenham wint, Barca op een gelijkspel kan houde en 2e staat in de Serie A met een winstreeks van 7, waar o.a. een thuisoverwinning op AC Milan en een uitoverwinning op Lazio bij zaten. Ik snap dat je Ajax omhoog wil praten, maar het huidige Inter is wel beter dan het huidige Benfica dat 5e staat in de Portugese competitie en de laatste twee wedstrijden (waaronder een thuiswedstrijd) nog verloor van de nummer 7 en 10.

6 november 2018 om 23:18

Ajax treft het slechtste Bayern sinds 2008, het slechtste Benfica sinds, ik weet niet of ze ooit slechter waren en AEK. Ben het met je eens dat ik meer van Ajax geniet dan van PSV, maar de loting is niet vergelijkbaar.

Veel te grote kwaliteitsverschil. PSV heeft ontzettend pech gehad met de poule. Met alle geluk lang 1-0 gebleven maar die treffers kwamen eraan. Ook heeft PSV veel te weinig gedaan in de omschakeling. Daar viel meer uit te halen.

Wat was PSV zwak, totaal geen controle op het middenveld. Ze hebben de bal amper tot niet 3x overgespeeld. Dan de wissel van de Jong, dat was de beste speler op het veld en de enige die in machte is nog wat te kunnen uitrichten met een corner vrije trap. Vond Eriksen vandaag niet super, maar kwam ook door het spel van Psv. De 1-1 was houdbaar, verder heeft Zoet prima gekeept, maar niet overdrijven met topkeeper.

Zonde dat ze een overwinning/punt nog uit hun handen laten glippen door twee flut goals van Kane. Eerste helft was Tottenham echt beter met ook de betere kansen en stond de score verkeerd om. Tweede helft wist Tottenham het niet meer dan wat kansloze voorzetten geven, en begon je er in te geloven dat PSV wel kon winnen. Dan vallen helaas nog die twee goals en word het nog heel lastig om Europees te overwinteren.

Tja, wat doen ze zichzelf tekort. PSV had in de tweede helft zoveel meer kunnen uithalen, want ze hadden de aanvallers in de tang. Son, Eriksen, Kane, Lucas en Alli kwamen gewoon niet door. Dan had je moeten toeslaan. Maar het is gewoon de onervarenheid van de spelers. Bergwijn was bijna onzichtbaar, op die ene pass van Malen en op Lozano na. Lozano kon niks forceren en De Jong moest veel terugzakken. De wissels van Pochettino brak uiteindelijk de ban bij Tottenham, jammer, maar terecht. Perreiro had allang uit gemoeten voor Guti en please geen extra verdediger erbij, want het verstoort alleen maar de samenstelling van de linie. Dat heeft Klopp ook een aantal keren de kop gekost.

Maar dit is niet de eerste keer dat het mis gaat na een vroege voorsprong en continu leren ze er niet van. Jammer, volgend seizoen beter en hier worden spelers alleen maar beter van.

Wat zuur dit. Zoveel strijd geleverd zonder resultaat. Maar PSV mag trots zijn op hun spel en strijd vandaag. Hoop wel dat van Bommel vanaf nu Guti voor Pereiro in de basis zet en dat hij die Australische rommel niet meer gebruikt. Die Sainsbury en Behich (tegen RKC) is gewoon niet het niveau dat PSV op de bank moet hebben. Dan maar Obispo of een andere jeugdspeler. De CL is nu wel klaar. Lekker focussen op de competitie want de laatste 2 wedstrijden speel je voor spek en bonen nu. Hopelijk komt Barca nog met een B-team naar Eindhoven, dan wordt het wellicht nog een leuk wedstrijdje.

PSV heeft t niet geprobeerd om te voetballen.. In mijn ogen erg armoedig wat ze lieten zien. Ik snap dat Tottenham meer kwaliteit heeft maar dan mag je nog wel proberen om af en toe te voetballen.

6 november 2018 om 23:26

Ze gaven Spurs teveel ruimte om op te bouwen, maar dat heeft ook met onervarenheid te maken.

PSV heeft t niet geprobeerd om te voetballen.. In mijn ogen erg armoedig wat ze lieten zien. Ik snap dat Tottenham meer kwaliteit heeft maar dan mag je nog wel proberen om af en toe te voetballen.

Dit PSV is een schande voor alles waar het Nederlands voetbal voor staat. Ze begon fantastisch, maar zodra de bal in het net lag, dachten ze nog maar aan 1 ding: baggervoetbal laten zien. Alle ballen wegperen, niet langer dan 2 seconden de bal in de ploeg houden... Had echt gehoopt dat PSV hier zou winnen, maar op het moment dat Sainsbury erin kwam, wist je dat het compleet fout zou gaan. Antivoetbal afgestraft.

6 november 2018 om 23:05

Als PSV gewoon was gaan proberen te voetballen, zat er gewoon meer in. 1 Conclusie, het middenveld van PSV is echt zwak. En die hype rond Hendrix volgens PSV supporters oranje waardig, die is nu wel over. Dat de Jong mee moest verdedigen was zijn fout, liet zijn man continu lopen.

7 november 2018 om 00:41

Hoe erg kun je jezelf tegenspreken.. Eerst moet je proberen te voetballen, maar dan wel met een echt zwak middenveld.. snap je het niet? Ons middenveld heeft veelste weinig voetballend vermogen tegenover Tottenham. Wat verwachten jullie nou? Dat Hendrix en Rosario Tottenham even vast gaan zetten? Aangezien Pereiro weer lekker ontzichtbaar was speel je eigenlijk de hele wedstrijd met een tweemans middenveld. En leuk geprobeerd, maar Hendrix speelde helemaal niet slecht. Het was Pereiro's wiens vuile werk iedere keer opgeknapt kon worden.. Ben eens realistisch.

7 november 2018 om 02:01

Vanuit achter uit werd teveel geprobeerd het via het middenveld te spelen. Ik weet niet of jij de wedstrijd hebt gezien, neem aan van wel, dan wissel je geen de Jong voor een verdediger, dan had je Lozano eraf gehaald in de rust al, voor een extra middenvelder. Dan had de Jong niet eile ellendige loop acties moeten maken en klwam je wel aan het voetballen toe. Het evenwicht op het middenveld was totaal zoek! Zoek door armoede, met een goeie wissel had je dit dus wel recht kunnen zetten en onder de druk vandaan kunnen komen en wat word die Lozano toch overschat,

7 november 2018 om 02:06

Ik denk ook dat nu elk eredivisie team heeft gezien hoe jullie aan te pakken, beetje druk op het middenveld zetten en PSV word overlopen. PSV mag blij zijn dat Tottenham niet scherp was, anders had het zo 5 a 6-1 kunnen zijn en doe nu niet dat het aan Zoet lag, zag er spectaculeer uit, maar heb net even de samenvatting bekeken, deze reddingen mag je toch wel verwachten in de eredivisie, het is niet zo dat die ze uit de kruising plukte.

Dit PSV is een schande voor alles waar het Nederlands voetbal voor staat. Ze begon fantastisch, maar zodra de bal in het net lag, dachten ze nog maar aan 1 ding: baggervoetbal laten zien. Alle ballen wegperen, niet langer dan 2 seconden de bal in de ploeg houden... Had echt gehoopt dat PSV hier zou winnen, maar op het moment dat Sainsbury erin kwam, wist je dat het compleet fout zou gaan. Antivoetbal afgestraft.

Helaas terecht gezien balbezit en doelpogingen... en Spurs mist nog paar basisspelers ook. Bijna toch die kans om in elk geval Europees door te gaan. Dat was mooi geweest.

PSV heeft t niet geprobeerd om te voetballen.. In mijn ogen erg armoedig wat ze lieten zien. Ik snap dat Tottenham meer kwaliteit heeft maar dan mag je nog wel proberen om af en toe te voetballen.

Erg zuur. Had zeker meer ingezeten vandaag maar het mocht niet zo zijn. Malen als je hem toch had gemaakt... En dan die eigen goal. Jammer jongens. Psv heeft zich goed geweerd en complimenten gaan uit naar de verdediging, vooral Zoet. Lozano heeft nog veel te leren. Peirero slechtse man op het veld. Die gaat het niet redden. Dit zou zijn seizoen moeten worden maar het komt er niet van. Lijkt wel beetje op Maher.

Dit PSV is een schande voor alles waar het Nederlands voetbal voor staat. Ze begon fantastisch, maar zodra de bal in het net lag, dachten ze nog maar aan 1 ding: baggervoetbal laten zien. Alle ballen wegperen, niet langer dan 2 seconden de bal in de ploeg houden... Had echt gehoopt dat PSV hier zou winnen, maar op het moment dat Sainsbury erin kwam, wist je dat het compleet fout zou gaan. Antivoetbal afgestraft.

6 november 2018 om 23:22

Verdedigend wisselen levert vrijwel nooit iets op. Kan me nauwelijks goede voorbeelden voor de geest halen. Slechte wel heel erg veel.

Knock out utopie?? Knock out champions league is onmogelijk. Inter en tottenham spelen tegen elkaar. Bij winst van Inter of gelijkspel dan is Inter niet meer te achterhalen. En bij winst van tottenham is die niet meer te achterhalen op basis van onderling resultaat. Door het onderling resultaat met Tottenham is de 3de plaats al bijna niet meer te doen.
Jammer voor PSV maar het was na de loting te verwachten dat het zo zou aflopen.

Zoet fantastisch vandaag. Schwaab en Viergever ook erg goed. Middenveld zeer matig. Het was te veel geweest om 3 punten te pakken maar het zag er zo lang naar uit.

6 november 2018 om 23:14

Psv mist gewoon een speler a la Wijnaldum of Affelay. Die met de bal naar voren kan rennen zonder balverlies. Hendrick en Rosario is in mijn ogen dezelfde type voetballer. Snap niet waarom Guti geen kans krijgt om in de basis te starten.

6 november 2018 om 23:20

Ik weet het niet. Achteraf zeg ik: Guti op 10 zetten. Maar van Bommel ziet Gutierrez dus niet als echte nummer 10 blijkbaar. Gezien de speelstijl snap ik het best dat je het blok Hendrix en Rosario laat staan. Dat zijn twee echte verdedigende middenvelders. Guti zou dan al snel uit positie lopen wanneer je alleen maar meer ruimte overlaat voor de verdediging, en daar ging het al niet. Als je al iets wilt zou ik denk ik eerder met Malen op 10 gaan spelen dan met Gutierrez vanaf het begin. Gutierrez is meer een echt 'half' speler, in plaats van een nummer 10 of verdedigende middenvelder. Dan zou je echt je systeem om moeten gooien.

6 november 2018 om 23:31

Ik zou anders met Mauro op 10 proberen. Hij is iets behendiger en sneller dan Perreiro. Ook kan hij in in de kleine ruimte voetballen. Van Perreiro ben ik niet echt overtuigd van. Je kost gewoon een creatieve speler. Zie Ziyech, Neres en Tadic die iets kunnen voorzeren.

7 november 2018 om 00:09

Hmm. Dan zou ik eerder met Malen op 10 beginnen. Die heeft fysiek meer, is sneller, en meer overzicht vind ik. Mauro is een groot talent maar heeft nog veel te leren. Malen kan in de kleine ruimte wat Mauro ook kan, al is Mauro misschien nog iets behendiger. Wat dat betreft geef ik het voordeel aan Malen qua overzicht en rendement.

Ik ben heel lang fan geweest en gebleven van Pereiro, maar het kan niet meer. Echt jammer, ik gunde het hem van harte. Voordeel is wel dat je gewoon 4 opties hebt voor de nummer 10 waar bij alle vier de spelers iets te zeggen valt voor hun kwaliteiten: Malen, Gutierrez, Ramselaar en Mauro Jr.

Dat geneuzel over niks in de CL te zoeken blijft toch hilarisch. In een poule met Barcelona, Spurs en Inter is geenclub ter wereld vooraf verzekerd van een goede afloop. Psv weert zich kranig, maar kkmt wat te kort, boeiend. Maar goed Psv wordtsteeds kampioen, dat zal de fans van de concurrentie wel zeer doen.

6 november 2018 om 23:21

Klopt deels. Aan de ene kant is dit een hele zware poule, aan de andere kant kan je als Nederlandse club in Europa verwachten dat je minimaal 2 clubs treft die sterker zijn dan jou en moet je erop hopen dat de vierde ploeg niet gelijkwaardig of zelfs beter is. Ajax heeft wat geluk gehad met de loting, PSV wat pech, maar dit is wel het niveau van de Champions League en PSV komt daarvoor gewoon duidelijk tekort.

6 november 2018 om 23:33

Op papier kom je altijd te kort, maar met wat geluk kan je prima overwinteren. Ajax heeft ook best lastig geloten en doen het tot dusver top. Denk wel dat Ajax een wat hogere top heeft dan psv waardoor ze wat meer potten kunnen breken in de CL, maar het moet ook wat mee zitten, Ajax scoort in de laatste minuut, psv krijgt een klutsgoal tegen in de laatste minuut, het zit zo dicht bijelkaar. Maar goed ik hoop dat ze allebei winnen. Das het fijne aan Feyenoorder zijn, die doen sowieso niet mee

Dom Dom Dom van Van Bommel om Pereiro pas zo laat te wisselen. Speelde de hele wedstrijd als een draak.

6 november 2018 om 23:34

Ik kan niet begrijpen dat Van Bommel steeds aan dezelfde spelers blijft vasthouden. Snap zijn filosofie niet. Zo demotiveren de bank spelers op den duur.

Zonde dat psv alsnog geen punt(en) pakt. Met wat meer geluk had je een goede uitgangspositie gehad voor plek 3. Waar ik me trouwens zo aan kan ergeren altijd is dat de scheids 6 min extra geeft, er vervolgens vanaf de 94e minuut de bal misschien 10 seconden in het spel was en toch affluiten na 6 minuten... wat heb je dan aan de extra tijd???

Dit PSV komt echt veel te kort. Geen voetbalinteligentie helemaal niks. Ze voetballen niet!! Blijf dan lekker thuis!!! Wat een schande weer voor het Nederlands voetbal, bedankt psv. Onderbouwing voordat reactie weer word verwijderd: kijk naar de resultaten van PSV in de CL een betere onderbouwing kan je niet krijgen.

Terecht verloren. Tottenham heeft wel 5 100% kansen gehad en PSV verliest zoals ze zo vaak winnen. Een vrij simpel vechtelftal met hier en daar een briljantje. De komende maanden gaat het zaakje in Eindhoven instorten.

guti komt van het zelfde team als lozano, kun je ook wel zien met dat kaart aannaai cultuur

Met het voetbal wat PSV ‘speelde’, moet je je echt kapot schamen zeg! Wat een slecht voetbal. PSV kon de bal niet eens 5-10 seconden in bezit houden. Heb hiermee genoeg gezegd. Jammer voor het Nederlandse voetbal in ieder geval. Iets positiefs? Jazeker, Zoet keepte uitstekend!

6 november 2018 om 23:19

PSV was gewoon puur aan het verdedigen, maar vergat zelf te aanvallen.

6 november 2018 om 23:21

Wat wil je dan tegen een topclub uit Engeland? PSV hoeft zich helemaal niet te schamen, Tottenham is een aanvallende ploeg waar je gewoon tegen moet verdedigen. Tottenham heeft gewoon een van de beste aanvallers in de Premier League terwijl PSV de koploper is in de Eredivisie. Dit zegt al genoeg tussen het kwaliteitsverschil van de echte topclubs en de Eredivisie. Nogmaals, PSV hoeft zich helemaal niet te schamen.

6 november 2018 om 23:38

@GRAPSV; naja goed dat is jouw mening. In het verleden zijn er genoeg wedstrijden te benoemen tussen een Eredivisionist en een Europese (sub)topper, waarbij er prima/goed voetbal op de mat werd gelegd door de Eredivisionist. Ik vond vanavond in ieder geval erg triest.

6 november 2018 om 23:54

''in het verleden''. Juist ja, daar heb je hem. In het verleden stond het Nederlands Elftal nog in de top3. We zitten in 2018 hoor, de van Nisterooij's, Cocu's en Koeman's zijn er niet meer en die zullen we de komende paar jaar ook niet meer zien in de Eredivisie. Waarom denk je zelf dat spelers zo vroeg Nederland verlaten voor een Europese club? Nederland loopt super ver achter op landen als Spanje, Engeland, Duitsland en zelfs Portugal. Dit heeft niks met een mening te maken hoor. Trouwens, Tottenham een Europese subtopper? Tottenham is gewoon een topclub in Engeland hoor, de grootste competitie van Europa. Met jouw logica is het super raar dat spelers als Sanchez, Eriksen en Aldewereld Ajax verlaten hebben voor een ''subtopper'' als Tottenham.

7 november 2018 om 00:33

Nou... zo ver het verleden hoef ik niet in te duiken. Ajax die tegen Real(afgekeurde doelpunten) City en Barca moest voetballen in de CL zag er destijds beter uit dan het PSV van gisteravond. En het PSV tegen Atletico was ook een goede pot. En was Ajax toentertijd beter dan het PSV of Ajax van nu? Ajax kon in die tijd moeilijk dure aankopen garanderen, iets wat nu is veranderd in de loop der tijd. Maar in die tijd speelde Ajax (en PSV tegen Atletico ook meen ik te herinneren) met veel meer flair dan die pot van gisteravond. En Tottenham zal best een topper zijn in Engeland, maar dat betekent niet dat het ook het niveau heeft van de Juventus, Bayern, Barca, PSG van deze dagen. Dat is toch echt een tikkeltje anders.

7 november 2018 om 01:13

Atletico is geen aanvallende ploeg, Tottenham wel. Atletico speelt met 11 man achterin. En PSV en Ajax hebben die wedstrijden niet gewonnen, ze waren er misschien dichtbij maar het was geen overwinning. Ik zou PSG niet in dat rijtje op willen noemen trouwens, wereldspelers maar geen team.

geen schande in principe, deze poule was niet te doen voor Psv. geen ene zwakke broeder in de poule en 3 Europese topploegen die allemaal in redelijke tot goede doen zijn waardoor een offday van zo een ploeg er ook niet snel in zit

Wat heeft die pereiro niks laten zien weer vandaag. Zou PSV veel liever zien in een middenveld met de punt naar achter met Hendrix rosario en guti. Je krijgt dan meer stabiliteit op je middenveld

6 november 2018 om 23:19

Meer voetballend vermogen en drang naar voren. Pereiro voegde niks toe vandaag.

6 november 2018 om 23:22

Speelde Pereiro dan?

Tuurlijk is het sneu om zo te verliezen maar liever dit dan er met 5-0 afgaan. Dit verlies heeft waarde en daar kun je prima mee thuiskomen.

6 november 2018 om 23:22

Enige wat je hiervan leert is dat PSV te kort komt voor de CL momenteel.

6 november 2018 om 23:26

@prosoccr47

ja dat zal best maar die poule was echt niet te doen hoor. die had geen enkele Nederlandse club overleeft

Die negatieve reacties hier, daar snap ik niks van. Na de loting waren vriend en vijand het eens: kansloos. Nu dat scenario uitkomt wordt PSV hier afgemaakt. Bizar. Verschil in bv budget speelt nu geen rol meer? Verschil tussen ED en PL ook niet?

6 november 2018 om 23:25

PSV wordt afgemaakt, omdat ze tot 3x toe een overwinning niet weten vast te houden en er, in de ogen van mensen, beslissingen zijn geweest die daar wel voor hadden kunnen zorgen. PSV is minder en ja, dat was bekend, maar dan moet je wel veel professioneler met een voorsprong omgaan.

6 november 2018 om 23:30

Snap je punt wel maar je speelt wel tegen topclubs he, een voorsprong vasthouden tegen de beste clubs uit Europa. Dat is niet zo heel makkelijk. Ik vind zelf dat PSV tegen Tottenham vanavond gewoon goed gestreden heeft en vaak geluk had maar op het laatst helaas pech. Tegen Inter was het helemaal een pech avond en tegen Barca waren we kansloos. Conclusie, het geluk moet soms gewoon mee zitten tegen topclubs. Zit het niet mee dan speel je een verloren wedstrijd. ''professioneel'' een voorsprong vasthouden is gewoon bijna onmogelijk.

6 november 2018 om 23:30

Ze hebben het top gedaan vandaag! Jammer dat ze het niet over de lijn konden trekken..

Ik had vanavond een vergadering en kon de wedstrijd niet volgen maar schakelde op 75 minuten in op de radio om blij verrast te worden met een voorsprong voor PSV. Maar vervolgens trok Tottenham op zijn PSV's in de slotfase de wedstrijd nog naar zich toe. Zonde. Nu klonk het op de radio alsof PSV volop streed voor de laatste kans en dat deed me goed, juist omdat ik dat toch miste in de eerdere wedstrijden. Op kwaliteit geklopt worden kan gewoon in deze poule en tegen deze tegenstander, maar dan moet je wel er alles aan hebben gedaan en het klonk alsof dat dit keer het geval was. Of waren die mannen te lovend over de Eindhovenaren?

Er werd weinig gevoetbald door psv, maar wel gevochten! Zo zonde dat het met twee klotegoaltjes wordt verspeeld..

Spurs hebben uiteindelijk mazzel gehad. Als die Malen raak had geschoten hadden de punten naar Eindhoven gegaan.

Beetje flauw maar vooruit. Psv wou niet voetballen dit potje dus mogen ze naar huis. Hopelijk gaat nu het lampje een keer branden.

Jammer van t resultaat. Wat was die Alli trouwens een ongekende smeerlap. Die ging er een paar keer ontzettend gemeen in en komt er nog zonder kaart vanaf ook!

Psv speelt steeds slordiger naarmate ze meer wedstrijden in de CL spelen. Ze hadden veel eerder met Malen moeten spelen. Bovendien mist PSV gewoon een zeer technische en balvaste middenvelder. Ajax mag in zijn handen knijpen dat ze De Ligt en Frenkie hebben, want die twee brengen iets wat PSV niet heeft. PSV moet echt snel op zoek gaan naar een creatieve middenvelder die met steekpasses gooit en nauwkeurig is met passen.

Jammer dat ze het niet over de streep konden trekken, maar een verdiende overwinning lijkt mij. Komen voetballend gewoon tekort op dit niveau. Te weinig voetballend vermogen om zich onder de druk uit te spelen! Lange peren naar voren en maar hopen op een bevlieging voorin.

Zoals was te verwachten heeft PSV nog maar een doel dit seizoen nu. Het kampioenschap.

En slecht gewisseld door een beginnende coach. Überhaubt al een kutopstelling met meneer luiwammes Perreiro op 10 waardoor Luuk de jong, Hendrix en Rosario meer werk moeten doen. Bergwijn is absoluut niet fit, haal die er eerder uit. Die extra verdediger valt te billijken, maar had direct met/na llorente moeten komen

Als je niet durft te voetballen en alleen maar achteruit gaat en je aanvoerder en spits eruit haalt terwijl je moet winnen, dan verdien je niets meer dan een nederlaag. Spurs speelde overigens ook erg matig en is bij lange na niet die wonderploeg die een hoop mensen er van maken.

Vind het vooral storend dat iedereen zegt dat PSV niet door had hoeven drukken omdat ze zo snel op voorsprong waren gekomen. Met alle respect maar kom op, je eerste goal thuis tegen Spurs viel juist door de vroege druk! Ik vond Psv gewoon moedwillig helemaal in zakken om de voorsprong te verdedigen, tsja van mij mag het maar vind het niet verstandig..en dan de wissel van van Bommel, belachelijk, Pereiro had je er dan al na 2 minuten uit kunnen halen als verdedigen je tactiek is, die loopt geen meter te veel, en hoe slecht moet die Guti het wel niet doen op de trainingen om nu nog op de bank te zitten (en dan om Malen in te zien vallen voor Pereiro? Kon die wissel echt niet begrijpen.. ondanks wat de trainer zegt) . Ja de manier waarop de 2-1 valt is lullig, en er zat resultaat in, maar in dit geval zeg ik toch echt eigen schuld met je wissels en manier van spelen, ik denk dat je met iets meer lef hier echt had kunnen winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3026
H. LozanoAanvaller2817
D. MalenAanvaller277
C. GakpoAanvaller121
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman300
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1020 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Tottenham Hotspur 31 6 2 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 36 8 0 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 35 6 2 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 38 10 4 0
Laatste voetbalnieuws

Christian Eriksen appte met Ajacied: ‘Ik kwam niet van de bank af’

Tottenham Hotspur plaatste zich woensdagavond voor de halve finales van de Champions League door met 4-3 te verliezen bij Manchester City, een resultaat dat na de 1-0 overwinning in eigen huis...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
Na de uitschakeling in de Champions League is er veel onvrede in de selectie van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren