Ajax staat perplex en is ‘zwaar teleurgesteld’: ‘Er moet lef getoond worden’

Dinsdag, 6 november 2018 om

Ajax is zwaar teleurgesteld in de door de gemeente Den Haag genomen beslissing om ook dit seizoen geen uitsupporters toe te laten bij duels tussen Ajax en ADO Den Haag, zo melden de Amsterdammers dinsdagavond via de officiële kanalen. Ook baalt Ajax dat het de beslissing via de media heeft moeten vernemen.

Burgemeester Pauline Krikke heeft na gesprekken tussen supporters, clubs en de KNVB uiteindelijk de knoop doorgehakt. “Twee zaken zijn voor mij doorslaggevend. Het ontbreekt bij de supporters aan voldoende draagvlak. En ik kan én wil de veiligheid en openbare orde elders in de stad niet verwaarlozen ten faveure van het organiseren van één voetbalwedstrijd. Dat is aan de stad en de inwoners niet uit te leggen”, aldus Krikke.

Ajax meldt dat eerdere constructieve gesprekken hebben geleid tot een door alle partijen gedragen plan van aanpak. 'Hierin zat onder meer een gefaseerde opbouw van het aantal uitsupporters en uitgebreide beschrijving van de te nemen (preventieve) veiligheidsmaatregelen. Het uitgangspunt was hierbij om in eerste instantie bij beide onderlinge wedstrijden in het huidige seizoen 2018/19 een klein aantal uitsupporters toe te staan.'

Ajax is zodoende niet alleen ‘teleurgesteld’ in, maar ook ‘verbaasd’ over de uitspraken van de burgemeester. ‘Het verwondert Ajax tevens dat een stad als Den Haag ‘bovenmatige politie inzet’ nodig zegt te hebben om vier bussen Ajax-supporters te ontvangen in een stadion dat bij de opening werd aangeprezen als het meest veilige van Nederland.’

Het argument dat er onvoldoende draagvlak zou zijn onder de supporters van ADO is geen reden om af te wijken van het licentie-reglement van de KNVB, aldus Ajax. Burgemeester Krikke gaf eerder aan dat het de ingezette lijn van ‘normalisatie’ wilde voorzetten. Ajax blijft van mening dat er een gedegen plan ligt waarover voldoende overleg is gevoerd. 'Er zal wat Ajax betreft dan ook eens lef getoond moeten worden om de uitvoering ervan een kans van slagen te geven.'


Poll

Begrijp jij de verbazing bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door poilut)

Heel raar dit en het klinkt zelf een beetje kinderachtig?!? Lekker Ajax pesten...

6 november 2018 om 23:59

Verdiep je in je eigen supportersgeschiedenis en zie in dat dit voor iedereen het beste is, jullie hebben je in het verleden zo Misdragen dat jullie gewoon niet meer welkom zijn.

7 november 2018 om 03:06

@ el_barro75

"jullie"

Nu weet niet hoe het met jou zit, maar persoonlijk houd ik er niet van om verantwoordelijk te worden gehouden/gestraft te worden voor het wangedrag van anderen. Dit heeft niets met rechtvaardigheid te maken, maar goed in Nederland vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat de "goeden onder de kwaden moeten leiden" (wat we ook al jaren zien op andere beleidsterreinen).

Om vervolgens dat als gerechtigheid en daadkrachtig optreden te bestempelen. Dit soort symbool politiek sloeg nergens op en en zal nooit ergens op slaan. Er zullen altijd mensen zijn die zich niet kunnen/willen gedragen, daarnaast is deze maatregel zo selectief als het maar zijn kan. Niet dat ik het uitgaansleven wil verbieden, maar daar gebeurd jaarlijks nog meer dan rondom het voetbal.

Overigens vind ik het argument dat zij aandroeg dat er dan capaciteit elders ontbreekt typisch een antwoord is wat je van een politica kon verwachten en zij dat zogenaamd niet zou kunnen verantwoorden richting de inwoners. Tijdens die nucleaire top hoorde ik de gemeente Den-Haag er niet over hoeveel politie inzet daar wel niet nodig was, en wat voor impact die top wel niet had op de stad en de omliggende omgeving. Wat dat betreft word er gewoon met twee maten gemeten Ja; nu ben er bekend mee dat de politie kampt met ernstige tekort, maar dat is nog geen excuus om dan maar steeds "shorts cuts" te nemen omdat het wel goed uitkomt.

Het toont het maar weer eens aan hoe de politiek al jaren faalt om ook maar een beetje de publieke veiligheid te garanderen. Problematische aanrijdtijden, structurele onderbemanning, aangiften die niet behandeld worden of word afgeraden dat te doen, ziekteverzuim, slechte werkomstandigheden/arbeidsvoorwaarden etc etc. Hier hoor ik burgervaders/moeders er ook nooit over dat zij het niet kunnen uitleggen.

Wanneer we het breder trekken naar defensie zijn er ook talloze voorbeelden. Bijvoorbeeld in 2014 toen Nederland geen geschikt marine schip beschikbaar had om een Russische marine eskader te begeleiden/schaduwen in de "nederlandse Economische Exclusieve Zone". Nederland de Nederlandse kustwacht moest vragen om poolshoogte te nemen, en in de tussentijd moest bedelen bij de Engelsen om het over te nemen. Al ga ik nu iets teveel off topic.

Bobo´s beveiligen is geen probleem, maar voor de rest is te idioot voor woorden dat de politie en het leger niet in staat zijn om hun basis taken uit te voeren. Daarbij betwijfel ik ook dat haar argument; dat de supporters niet op "over en weer uit supporters" zitten te wachten echt klopt. Ze is en blijft immers een politicus. Overigens deed een Nederlandse krant (weet niet meer welke) enkele jaren geleden onderzoek naar dit soort maatregelen (stond ook hier op voetbalzone). Daaruit kwam naar voren dat bijvoorbeeld de politie kosten besparing rondom de Klassieker relatief gezien mee viel, maar ook dat burgemeesters te snel naar dit soort maatregelen grijpen of de verlening daarvan omdat men het wel makkelijk vind.

7 november 2018 om 08:51

Het is gewoon een vorm van competitie vervalsing en Ajax zou zich heel hard op moeten stellen. Volgens de licentie regels van de Knvb moet een club/stadion de mogelijkheid voor uitsupporters faciliteren. Ado doet dit nu niet dus dan neem de licentie maar af. Ik hoop echt dat er een keer een club is die het voor hun supporters opneemt en naar de rechter/licentiecommissie of wat dan ook stapt om dit gewoon te eisen.
Ik weet zeker dat een advocaat hier een heel goede zaak heeft en dat er dan heel snel andere maatregelen worden getroffen. Helaas gebeurt dit nooit omdat iedere club geen onrust wil stoken. Moet je nagaan als Ajax nu een zaak zou starten om Ado de licentie te laten afnemen, dan is de wereld te klein. Maar ik zou het toejuichen en weet zeker dat er dan weer heel snel Ajax supporters "welkom" zijn.

7 november 2018 om 08:54

Competitievervalsing? Onzin. ADO mag toch ook niet bij Ajax komen? Is dan ook competitievervalsing. Kun je tegen elkaar wegstrepen. Ajax geen support is Den Haag en ADO geen support in Amsterdam.

7 november 2018 om 08:58

Ajax concurreert niet met Ado voor de titel, maar op dit moment met Psv. PSV mag wel supporters meenemen naar Ado dus hebben zij een voordeel ten opzichte van Ajax.

7 november 2018 om 10:30

En zo heeft Ajax weer een voordeel ten opzichte van PSV omdat ADO wel supporters mag meenemen naar PSV om hun team naar punten te schreeuwen en dat in de Arena niet mogelijk is en Ajax dus voordeel heeft. Gevalletje cirkel weer rond.

Snap niet dat ze het na zoveel jaar niet gewoon proberen. Ze vinden het allemaal wel voort best geen uitsupporters.

7 november 2018 om 06:27

Ik snap het best en snap ook niet waarom je lef zou moeten hebben. Als een theatervoorstelling of ander vermaak grote kans op rellen geeft, gaat die ook echt niet door. Ik zou het prima verklaarbaar vinden als hier nooit meer uitpubliek bij is, net als bij de klassieker. De kans op geweld verkleinen is toch een hoofdtaak van de burgemeester.

Ik zal wel wat gutmenschen op de teentjes hiermee trappen maar kan niet aan het gevoel ontkomen dat we hier vaker mee te maken gaan krijgen met de groei van het aantal vrouwelijke burgermeesters.

6 november 2018 om 23:04

Nou, je hebt een gevoel. Wat een top onderbouwing zeg. Ik voel dat jij seksistisch bent.

6 november 2018 om 23:06

Haha, ik moet vooral lachen om je opmerking. Je kraamt echt onzin uit. En als je al zoiets zegt, geef dan in ieder geval wat meer argumenten. Als je serieus anno 2018 impliceert dat vrouwen zwakker dan mannen zijn, hoef je geen gutmensch te zijn om dit onzin te vinden. Of bedoel je juist dat vrouwen verstandiger zijn? Ook onzin natuurlijk.

Och, waarom reageer ik hier nog op.

6 november 2018 om 23:13

Ik denk dat hij misschien bedoeld dat vrouwen bijvoorbeeld over het algemeen genomen minder belang hechten aan voetbal en voetbalcultuur en dat ze bijvoorbeeld ook gemiddeld iets meer risico-mijdend zijn. Beide zijn feiten. Dat wil niet zeggen dat dat voor deze burgemeester geld, ik ken haar niet. Maar het is natuurlijk niet ondenkbaar dat je dergelijke beslissingen vaker gaat zien bij vrouwelijke burgemeesters.

Daar is niets mis mee overigens, haar standpunt is niet onredelijk. Niet iedereen hecht zo veel belang aan voetbal.

6 november 2018 om 23:27

Mensen zijn wel fysiek sterker dan vrouwen hoor. Durf ik nog gewoon te zeggen in 2018.

6 november 2018 om 23:31

@Migi, dus jij denkt ook dat vrouwen onmenselijke wezens zijn? ;p

6 november 2018 om 23:31

Want vrouwen zijn geen mensen, Migi?

6 november 2018 om 23:42

Haha autocorrect.. denk ik? Of gewoon brainfart

7 november 2018 om 00:08

Simpatico, niet om te b*tchen, maar het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen minder risico nemen dan mannen. Daarom is een goede mix van man en vrouw in het bestuur van een bedrijf vaak succesvol. In ieder geval, zonder seksistisch te zijn, kan ik me wel in zijn standpunt vinden. Ik had het alleen anders onderbouwd 😂

6 november 2018 om 23:22

Mensen die het woord gutmensch gebruiken mag je wat mij betreft op een mooie grote brandstapel gooien. Incidenteel over het algemeen ook wel het soort maatregel wat dit volk aanhangt

6 november 2018 om 23:43

@Migi, geweldig gezegd! Als ik je meer dan 1 duimpje had kunnen geven, had ik het gedaan.

6 november 2018 om 23:23

Hahaha
Zou mij ook niks verbazen als haar collega burgermeester Feminst Halsema haar haagse ambtsgenoot geheel gelijk geeft in haar keuze,

Vier bussen met mensen zijn toch niet zo ingewikkeld om veilig in en uit het stadion te krijgen? Ik begrijp het principe dat enorme politie inzet misschien niet uit te leggen is, maar dit lijkt me best binnen de proporties.

KNVB moet ingrijpen, je kan de zeggenschap toch niet neerleggen bij de supporters?! Voer je als stad dit toch door...een reglementaire overwinning voor de tegenstander, Ajax in dit geval (0-3). Komen ze trouwens nog goed weg.

6 november 2018 om 23:03

Helaas den haag geen stad..... Zo blijkt maar weer

6 november 2018 om 23:26

Zou mooi zijn als de KNVB dan bepaalt om de wedstrijden maar helemaal zonder publiek af te werken. Misschien dat het ADO publiek dan wakker wordt...

6 november 2018 om 23:57

Hee Ruudje, weet je wel wat jouw medesupporters hebben gedaan waaro het zo ver is gekomen: Het is een wonder dat er bij de aanval van zo’n zeventig Ajax-supporters op het supportershonk van ADO Den Haag... ... op vrijdagavond 10 februari geen doden zijn gevallen. Door MAAIKE KRAAIJEVELD en VICTOR SCHILDKAMP Duidelijk is dat het handjevol supporters van ADO als ratten in de val heeft gezeten. Vermoedelijk hebben zij het alleen maar overleefd, doordat de rookontwikkeling van de door de Amsterdammers naar binnen gegooide rookbom zó sterk was, dat zelfs de Ajacieden weer op de vlucht zijn geslagen. Dat wordt duidelijk in een reconstructie die deze krant heeft gemaakt op basis van feiten en verhalen. Allemaal op basis van anonimiteit. De betreurenswaardige avond begint in het Ajax-home in Amsterdam waar supporters, vermoedelijk na wat te hebben gedronken, bedenken: we zijn met zeventig man en we gaan naar Den Haag! Wraaknemen voor het in brand steken van het Ajax-supportershome een jaar geleden, hoewel nooit is bewezen dat Hagenaars daar iets mee te maken hadden. De Ajacieden gaan in ongeveer twintig auto’s naar Den Haag. In eerste instantie rijdt één Amsterdamse auto tot aan het stadion Zuiderpark bij de Noord-tribune, waaronder het Haagse home zit. Tijdens deze ’voorverkenning’ houden de andere Ajax-supporters zich verscholen. Een en ander moet vlak voor 23 uur zijn geweest. In het ADO-home zijn op dat moment acht man - er gaat ook een aantal rond van twaalf man - aanwezig. Drie Hagenaars zijn aan het tafeltennissen, de anderen zitten achter in het honk. Voor hen totaal onverwacht wordt er om 23 uur een ruit inslagen en een rookbom naar binnen gegooid. Direct daarna stormen vier Ajacieden met gasmaskers op het home binnen. De rest van de Amsterdammers komt er achteraan gerend, velen gewapend met messen en priemen en één met een honkbalknuppel waaraan een punt is geslepen. Het honk staat dan al helemaal onder de rook. De drie Hagenaars die aan het pingpongen zijn, worden door de overval volstrekt overrompeld. Ze zijn kansloos tegen het geweld. Dat er ’kinderen zijn ontzien’ zoals op Ajax-internetsites staat, blijkt niet te kloppen. De zwaarstgewonde Hagenaar is 16 jaar en ’kinderen’ zijn op dat tijdstip niet in het honk aanwezig. Drie jongens die zich het meest vooraan bevinden, worden geslagen en gestoken. Vermoedelijk één loopt een hoofdwond op doordat hij met de geslepen honkbalknuppel wordt geraakt. Eén Haagse supporter wordt overgoten met een brandbare stof, vermoedelijk benzine. De Amsterdammers proberen hem in brand te steken. Dit lukt in de commotie niet. De Hagenaars die achter in het honk zijn op het moment van de aanval, rennen het keukentje in en barricaderen de deur. Zij bellen vanuit de keuken het noodnummer 112. De melding die binnenkomt bij de politie is: ’We zijn in elkaar geslagen door Ajax-supporters en er zijn gewonden gevallen.’ Bij de politie wordt ’gezien de aard van de melding’ direct groot alarm geslagen. Politiewagens van alle bureaus worden richting Zuiderpark gedirigeerd en ook de GGD en de brandweer worden opgeroepen met spoed naar het supportershome te gaan. Hoewel er een molotovcocktail in de keuken is terechtgekomen, ontbrandt deze niet. Ondertussen proberen twee Haagse supporters de wand met vaantjes te beschermen. De wand blijft overeind. De enorme rookontwikkeling in het honk is vermoedelijk de redding van de ADO-fans. Op een gegeven moment is niet meer te zien wie waar is en rennen de aanvallers hoestend en proestend het honk uit, terug naar hun auto’s. Als de politie, de GGD en de brandweer in het Zuiderpark aankomen, zijn de Amsterdamse aanvallers al gevlogen. De gewonden worden afgevoerd. Op de wegen naar Amsterdam (A4 en A44) zijn inmiddels opvallende en onopvallende politieauto’s geposteerd. Daaraan wordt meegewerkt door alle korpsen langs de route Den Haag-Amsterdam. Op basis van getuigenverklaringen kan een aantal auto’s worden aangehouden met in totaal tien Ajax-supporters. Waar dat precies is gebeurd, wordt niet duidelijk. Voor het ADO Den Haag-stadion verzamelen zich ondertussen zo’n 150 ADO-supporters die telefonisch over de aanval hebben gehoord. Om te voorkomen dat de Hagenaars optrekken naar Amsterdam, geeft de politie het zwaar beschadigde supportershome snel vrij voor de woedende Haagse fans. Ook leden van het bestuur van ADO, directie en ander kantoorpersoneel komen naar het stadion om de gefrustreerde fans op te vangen en ziekenhuisbezoeken af te leggen. Vanuit Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Rotterdam melden zich supporters van andere eredivisieclubs om de laffe daad van de Ajacieden te wreken. De politie blijft tot half drie ’s nachts rond het stadion in het Zuiderpark. Dan hebben alle Haagse supporters het terrein verlaten.

7 november 2018 om 08:55

Dus omdat er ooit een avond was (dus niet eens tijdens een wedstrijd) waar een paar debielen het nodig vonden dit in den haag te doen, moet er door normale supporters nog steeds geboet worden? En nooit bewezen dat Den Haag supporters achter de brand van het honk van Ajax zaten? Is een bekentenis geen bewijs meer?

Ik zou het begrijpen als het stadion van Den Haag middenin de stad zou staan. Maar deze locatie is gewoon prima te beveiligen. Jammerlijke beslissing omdat je bang bent dat je je eigen volk niet onder controle kunt houden. Wat mij betreft zijn de Hagenezen wel in de Arena welkom, zelfde geldt voor de Feyenoorders. Vraag mezelf af of dit in andere landen ook gebeurt.

Ik vind dit echt belachelijk en begint gewoon vormen van competitie vervalsing aan te nemen. Ajax wordt op deze manier, ten opzichte van de concurrentie, gewoon keihard benadeeld! En mogen supporters van ADO hierover beslissen!? Spelen die ook een rol in het aantal kaarten dat naar Rotterdam en Eindhoven mag? Het is nou niet alsof je IS naar je stad haalt, maar 4 busjes met supporters van een andere club... triest volk!

Ik zou het gewoon zo doen. Probeer een wedstrijd waarbij je wat Ajax supporters op midden noord zet en andersom wat Den Haag supporters tussen de harde kern van Ajax. Zodra er dan geen dode vallen, is er weer uitpubliek welkom. Zullen wij niet meer mee maken ben ik bang, maar wellicht de kleinkinderen van mijn kleinkinderen?

Straks gaat elke burgemeester uitsupporters verbieden.

Het zou leuk zijn geweest als Ajax zich 'vroeger' toen hun hooligans vrolijk huishielden in Nederland dezelfde toon had gekozen om dat te veroordelen.

6 november 2018 om 23:39

De hooligans van Ajax hielden niet alleen vroeger huis hoor. Ze zijn namelijk nog steeds heel erg actief. Durf wel te stellen dat Ajax momenteel de grootste groep onrustzaaiers heeft. En daar zijn ze trots op ook die mannen. Maar ontopic is het natuurlijk wel vreemd dat als er inderdaad een plan ligt, het draagvlak nu de doorslaggevende factor is.

7 november 2018 om 11:10

Ik vlak Feyenoord en ADO ook nog niet uit, maar waarschijnlijk heb je gelijk.

Ik woon nu een aantal jaren in het buitenland en verbaast mij dat dit mogelijk is, in andere landen zijn de straffen veel zwaarder en daardoor is er minder onrust, in en rondom het stadion. Waarom is het niet mogelijk om zware geldstraffen op te leggen en eventueel gevangenisstraffen? Als je iemand in zijn portemonnee raakt, moet je zien hoe snel het ophoud!

Volkomen terecht besluit. Mede doordat de Ajax supporters jarenlang uit Den Haag zijn geweerd is ADO het negatieve imago bijna kwijtgeraakt. Veel clubs zullen erover mee kunnen praten hoe zogenaamd Ajax supporters overal mee wegkomen met hun ‘Wij zijn joden’ uitlokgezang. Als daarop gereageerd wordt krijgt de tegenpartijt de publieke opinie tegen en moet het zich verdedigen tegen dagbladen als de telwgraaf. Met name de zeer laffe daad tegen het supportershome van ADO heeft ervoor gezorgt standen verhoudingen voorlopig niet meer goedkomen. Een beschrijving wat er is gebeurd volgt zo.

7 november 2018 om 01:08

Ik krijg bij het lezen van jou tekst een beetje een eenzijdig verhaal dat naar voren komt. Wat er in het supporters home is voorgevallen is schandalig geweest en niet goed te praten. Maar je tekst met "wij zijn joden, uitlok gezang" dat slaat helemaal nergens op. Maar het is verpand dat ook zonder uit supporters de ergste ziektes je om de oren vliegen in Den Haag en dat wedstrijden stil gelegd moeten worden en camera beelden in het stadion daders moeten aan wijzen. Ook in Den Haag zijn het niet allemaal lieverdjes geweest. Maar het is jammerlijk dat er geen poging gedaan gaat worden

7 november 2018 om 15:47

El barro, ten eerste is het "wij zijn ajax" en niet "wij zijn joden" zoals jij verkondigd... ten tweede, wil je ons ook even vertellen hoe de leuzen " joden, joden" tot stand is gekomen...(dat zal je niet doen omdat dat niet bij het zwartmaken van ajax past... Ten derde, bij REACTIE? Wat deed ajax om het anti Semitische "hamas hamas joden aan het gas" uittelokken in een stadion waar ajax niet eens speelde op dat moment? En ten slotte, hoe kwam ado aan die negatieve imago? Precies door het schandalige gedrag van HUN hooligans (nee niet de normale supporters)... kom maar op met je reactie...

7 november 2018 om 18:14

Dus daarom zingen supporters, van andere clubs, over ajax als ze niet eens tegen ajax spelen? Nee Ado supporters zijn zo lief. Ik kan me herrineren dat het supportershome van Ajax door Ado fans is afgebrand en dat het supportershome de wraakactie was (keur beide af natuurlijk).

Ajax geeft hier aan dat ze gematigd toeschouwers willen toestaan en dat 4 bussen van ajax supporters echt wel goed beveiligd kunnen worden. Iedereen in de bus zal bekend zijn bij ajax (en politie indien onregelmatigheden voordoen) en dus zullen foute mensen beboet kunnen worden na of tijdens de wedstrijd. Ik kan me dan niet voorstellen dat deze burgemeester begint over het niet kunnen verantwoorden aan haar stad.

Dat ze verder begint over het draagvlak bij ado supporters zegt al genoeg. Dat zou niet interesant moeten zijn.

Jezus man, willen zo voor eeuwig geen uitsupporters toelaten? Is onderhand toch eens tijd om op zijn minst iets te gaan proberen..

Zoals Sjaak Swart zei: Dat ze maar lekker degraderen... (Zeg ik met een knipoog, voor ik iedereen op me dak krijg...) Ik ga verder niet in op alle incidenten die zijn voorgevallen, maar laten we nou niet alle supporters van BEIDE groepen gaan benadelen door die acties van die paar (in verhouding met de rest van de groep supporters die zich wel gedragen) hersenloze, vechtgrage mensen... dat ze eens meer moeite steken in de controles van dingen die niet zijn toegestaan in het stadion...

Het probleem in Den Haag is dat te veel 'Hagenaars' en te weinig 'Hagenezen' het voor het zeggen hebben. Te veel gepamper en gehuil

Net in Wembly 5000 PSV fans. En dicht op veld ook nog wat ik zag. En in feb 4 bussen Ajax fans te riskant?? Krijg steeds meer Calimero indruk van onze overheid.

Ik zal wel iedere supporter over me heen krijgen. Maar als ik eerlijk ben vind ik het wel wat hebben, zo'n Ajax-Feyenoord en Feyenoord-Ajax (en dus ook de wedstrijden tussen ajax en ado) zonder uitsupporters. Het sfeertje in het stadion is dan echt intimiderend voor de uitploeg en qua beveiliging is het ook allemaal makkelijker. Het aantal toeschouwers is er niet minder om, maar het thuisvoordeel gaat dan echt wel impakt hebben op de stand in de eredivisie. Goedkoper voor de gemeente's, leuker voor de thuisspelende ploeg. En eerlijk naar iedere voetbalclub in nederland. En last but not least, misschien wel een einde aan al die hooligan-relletjes want je hebt niets te zoeken in een andere stad.

Zeer verstandige beslissing van mevrouw Krikke. Gemeenschapsgeld kan beter besteed worden dan aan het uit elkaar drijven van voetbalsupportersscharen.

Ik vind het prima als het argument is dat het te veel politie inzet kost. Helaas zijn de regels dat ontvangst voor uitsupporter gefaciliteerd moeten worden, dus om het voor iedereen gelijk te houden dan maar helemaal nooit meer uitsupporters bij een wedstrijd van Ado. En aangezien alle supporters in Nederland dan niet meer welkom zijn in Dem Haag draaien we dit natuurlijk ook om en mogen Ado supporters ook niet meer naar uitwedstrijden. Dit zou ik een passende oplossing vinden en het scheelt iedereen heel van geld aan politie inzet met name voor burgemeester Krikke.

Wat een kul argument van Ajax om te noemen dat ze verwonderd zijn dat Den Haag veel politie nodig heeft om 4 bussen te ontvangen in wat bij de opening het veiligste stadion van Nederland zou zijn. Dit lijkt me echt een sneer naar Den Haag. Die bussen rijden aan via het Forepark, wat gewoon een industrieterrein is. Zonder politiemacht is dat zo veranderd in een slagveld. De veiligheid in het stadion heeft daar niets mee te maken. Als die supporters eenmaal in die kooi zitten gebeurd en weinig maar ze moeten er wel veilig kunnen komen.

Als ik de taal lees die hier op dit forum wordt gebruikt, dan zijn er zeker een aantal supporters die niet het stadion in moeten, want hun gedrag zal wel niet anders zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2323
2.PSV2320
3.AZ2015
4.Vitesse205
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren