‘Wij kunnen niet accepteren dat Ajacieden hun club niet kunnen aanmoedigen’

Dinsdag, 6 november 2018 om

De afgelopen twaalf seizoenen speelden Ajax en ADO Den Haag hun onderlinge wedstrijden zonder de aanwezigheid van fans van het bezoekende team en daar zal in de huidige voetbaljaargang geen verandering in komen. Burgemeester Pauline Krikke van de Hofstad maakte dinsdag bekend dat er Ajax-supporters niet welkom zijn als de Amsterdammers in februari afreizen naar Den Haag en dat nieuws komt voor de supportersvereniging van de club als een flinke tegenvaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heb jij begrip voor het besluit van burgemeester Pauline Krikke?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door johannes)

Wat een schande, je reinste competitievervalsing !

6 november 2018 om 18:43

Een supporter van Ajax heeft in dit land minder bewegingsvrijheid dan Folkert van de G.

6 november 2018 om 18:46

Zullen ze het er ook wel naar gemaakt hebben dan! Zichzelf joden noemen en als de tegenstander dat ook doet dan is de wereld te klein!

6 november 2018 om 18:47

Zo werden ze door iedereen genoemd. Als ze dit dan vervolgens als ‘geuzennaam’ aannemen is het weer de schuld van Ajax... beetje kortzichtig niet?

6 november 2018 om 19:23

Ga eerst eens goed research doen, voor dat je met teksten komt",hebben ze het ze zelf naar gemaakt.

6 november 2018 om 19:25

Los van het feit dat ik joden niets met Ajax heeft te maken komt het natuurlijk wel door het gedrag van een gedeelte van de Ajax supporters dat het niet kan.
Je kunt wel zeggen dat het niet moet kunnen dat Ajax supporters geweigerd worden, ik vind het niet kunnen dat bijvoorbeeld na de het verloren kampioenschap van Ajax in Doetinchem, spullen vernield worden en families moesten rennen omdat Ajax supporters boos waren.

6 november 2018 om 19:27

Want dat is de reden dat Ajax geen uitsupporters mee mag nemen? OT. Het lijkt er op dat het de burgemeesters van zowel Den Haag wel goed uitkomt qua onrust in de stad enz. maar het lijkt mij toch dat je dit niet eeuwig kan blijven volhouden. Voetbal is een volkssport en zou uiteindelijk voor een ieder toegankelijk moeten zijn. In ieder ander land kan het ook, het wordt wel weer tijd dat alle stadions volzitten met supporters van beide verenigingen

6 november 2018 om 19:31

Joden en Ajax hebben wel degelijk een geschiedenis.

6 november 2018 om 19:43

Heb het inderdaad meegemaakt dat ik met mijn zoontje moest rennen voor een zootje ongeregeld wat zich supporters noemt. Om te kotsen....

6 november 2018 om 19:44

In de tijd van Maup Caransa inderdaad wel, maar dat was in de jaren 60...

6 november 2018 om 20:28

Solid, als ik jou was zou ik sowieso geen jonge kinderen meenemen naar een stadion. Waarom zou je risico nemen? Je weet nooit wanneer het hooligan tuig zin heeft om even huis te houden.

6 november 2018 om 20:40

Mr.Footie007 is besloten nadat Ajacieden het supportershome van ADO hebben aangevallen. De voornaamste motivatie van de burgemeester van Den Haag is dat er onevenredig veel politie nodig is voor het handhaven van de openbare orde en het verzekeren van de veiligheid van Ajax fans. De kosten van die poppenkast staan kennelijk niet is verhouding tot de baten. Daarnaast staat de capaciteit van de politie vrijwel altijd ter discussie. Nu is dat niet het probleem van ADO en Ajax maar het maakt de keuze voor de burgemeester wel makkelijker.

6 november 2018 om 20:44

Ja dat was dus 1 keer maar nooit meer. Hij durft al niet meer mee. Jammer dat het zo moet...

6 november 2018 om 22:30

Bijzonder dat mensen naar specifieke clubs gaan wijzen.. Ajacieden dit en Hagenezen dat.. kortzichtig vind ik het, van beide kanten.. ze zitten overal in voetbalstadions en er omheen.. van de stadions tot de amateurvelden..

De politiek moet nu eindelijk eens met een voetbalwet komen!!! Ze zijn er wel als de kippen bij als er succes is in het voetbal maar de maatschappelijke problemen aanpakken die door een klein groepje tuig wordt veroorzaakt laten ze liggen. Je kunt niet van de gemeentes en clubs verwachten dat ze hooligans aanpakken zonder handvatten uit Den Haag.

Die supportersvereniging moet niet huilen. Ga eerst je eigen supporters eens opvoeden die het ernaar gemaakt hebben. Alleen maar klagen dat ze niet worden toegelaten maar de hand in eigen boezem steken ho maar.
Het is gewoon een begrijpelijke beslissing om ze te weigeren. Alsof men dit doet om supporters te pesten. Dit gaat om veiligheid en gemeenschapsgeld om de veiligheid te garanderen van criminelen die uit zijn op rottigheid. Te gek voor woorden dat je alle middelen inzet om criminelen veilig een uitwedstrijd kan laten bezoeken.
Ik had er geen cent ingestoken. Structureel misdragen en dan nog het lef hebben om te klagen.

6 november 2018 om 19:19

Dus nou wil je zeggen dat, al zouden er 300 ajacieden komen, Dit allemaal criminelen zijn? Als het aantal nog geen 10% is (Dus 30) is het al ronduit schandalig dat je dat als Den Haag zijnde niet kan handelen.

6 november 2018 om 19:31

@Pro Het doet er helemaal niet toe hoeveel het er zijn. Je gaat toch geen geld stoppen in criminelen. Geld uitgeven om criminelen te faciliteren een wedstrijd te bezoeken. Als de supportersvereniging van Ajax niet kan garanderen dat er geen criminelen tussen zitten dan houdt het op. Ze hebben blijkbaar hun eigen supporters niet in de hand. Dus de eigen supportersvereniging heeft geen vat op hen en Denhaag moet daar maar begrip voor opbrengen en de portemonnee trekken voor deze criminelen?

6 november 2018 om 21:03

@Bombanera wat een onzin. Als jou stelling klopt mag er bij geen enkele wedstrijd meer uitsupporters komen want elke club heeft zulke randdebielen. Lijkt wel of jij voor het eerst iets keest over supporters. Gaat er hier om dat het een risico wedstrijd is en na de supportershome perikelen beide clubs even een verbid wilden hebben om maatregelen te treffen. Nu heeft Den Haag en Ajax een plan gemaakt om zaken beter te regelen en te handhaven en kreeg Amsterdam de info dat ze bijna tot een oplossing waren gekomen en ineens het nieuws via de media krijgen dat de burgemeester iets anders heeft bepaald. Daar gaat dit artikel ook over. Maar is natuurlijk makkelijker om de tekst niet te lezen en kekker met cliché uitspraken te komen.

6 november 2018 om 21:04

@bombanera, je past uitstekend in het huidige politieke klimaat. Roepen, roepen, maar geen feiten. Feit is dat Ajax supporters niet welkom zijn in den haag, al spelen ze tegen een andere club voor de beker, terwijl ado tegelijkertijd uit speelt in een andere stad, omdat de burgemeester bang is voor rellen tussen ado fans en Ajax fans. Ja dat ligt zeker aan de Ajax supporters dat Ado fans liever gaan rellen met Ajax supporters dan de eigen club supporten. Feit is dat Ado fans, Ajax fans stonden op te wachten in Polen toen Ajax tegen Legia speelde Europees. Ja ligt aan het wangedrag van de Ajax supporters. Het zijn zeker geen lieverdjes, maar jij houdt ervan alles op Ajax af te schuiven. Blinde haat en populistisch gelul noemt men dat. Blijft frappant dat ze bij Ado wel in gesprek gaan, afspraken maken en voorwaarden willen scheppen, maar dat de burgemeester met een zogenaamd onderzoek op de proppen komt wat verder niemand van een van de supportersgroepen heeft ingezien. Wordt tijd dat Ajax dat eens gaat doen. Supporters groepen weigeren omdat zogenaamd de veiligheid niet gewaarborgd kan worden en dan de kaartjes verkopen aan eigen publiek (Utrecht). Supportersgroepen weren van clubs in samenspraak met de burgemeester op zogenaamd gedegen onderzoek.

Den Haag supporters naar Amsterdam. Ik weet niet of het gaat gebeuren. Halsema neemt al rare beslissingen als er willem ll supporters komen. Wat doet ze dan wel niet met Supporters uit Rotterdam en Den Haag

Gewoon blijven verbieden. Ze hebben het er zelf naar gemaakt. Het kost klauwen vol geld al dat gedoe rondom deze zgn supporters. Gewoon nergens meer uitsupporters, dan kunnen de ouders met kinderen gewoon weer lekker rustig naar het voetbal gaan kijken.

Ajax maakt het ook al jaren mogelijk dat er Feyenoord supporters welkom zijn... Ik snap ADO helemaal, zulke randdebielen in je stadion moet je niet willen. Kost veel te veel belastinggeld.

Ach, weet je, er is een heel gemakkelijke oplossing voor dit geneuzel. Gewoon nergens meer uitsupporters toelaten

Maar éã©n oplossing.

Zo ADO Den Haag geen Ajax supporters toe wil toe laten, moet de
Knvb besluiten de wedstrijd te verplaatsen naar JC Arena.
Waar dan wel supporters van ADO DEN Haag worden toegelaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren