KNVB komt met beelden én uitleg over discutabele gele kaart Kali

Dinsdag, 6 november 2018 om

De KNVB tracht iedere week meer begrip te kweken voor het werk van de videoscheidsrechter (VAR) door beelden te tonen waarop de video-arbiter communiceert met de scheidsrechter van dienst. Deze week deelt de voetbalbond beelden van Anouar Kali, die van Danny Makkelie afgelopen zaterdag een gele kaart kreeg.

De middenvelder van NAC Breda maakte in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een tackle op Kristoffer Peterson en kreeg een gele kaart voorgeschoteld. Volgens velen verdiende Kali een rode prent, maar de voetbalbond zegt begrip te hebben voor de beslissing van zowel Makkelie als de videoarbitrage.

“Hoewel een rode kaart zeker gesteund had kunnen worden, gezien de snelheid en complexiteit van de actie, is hier begrip voor de beslissing van scheidsrechter Makkelie en VAR Martin van den Kerkhof. Na het nauwkeurig bestuderen van de beelden, is immers te zien dat Kali uitglijdt en zijn tegenstander niet ernstig raakt”, aldus de KNVB.

Kali kreeg in het voorjaar van 2015 tijdens een training bij FC Utrecht ruzie met Peterson en sloeg hem een gebroken kaak. Volgens de middenvelder zat er echter ‘absoluut geen opzet’ bij zijn tackle op de 23-jarige Peterson: “Nee, zoals je net ziet groeten we elkaar gewoon. Ik heb ‘Kris’ nog gesproken toen hij bij FC Utrecht speelde, alles is allang uitgesproken.”


Poll

Begrijp jij de beslissing van de arbitrage om het bij een gele kaart te houden?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door barttempelaar)

Wat mij betreft gewoon rood hoor. In mijn ogen neemt hij teveel risico om de tegenstander te blesseren. Dat uitglijden komt pas na de tackle.

6 november 2018 om 17:25

Natuurlijk is dat rood, ongelofelijk dat Martin vd Kerkhof dit zelfs na het duidelijk in beeld gezien te hebben nog af wil doen als een gele kaart. Verbaasd me verder niet echt aangezien Martin in het veld ook al keer op keer heeft laten zien niet het niveau te hebben. Extra cursusje geven of terugzetten naar de Tweede/Derde divisie.

Wat een lachertje zeg... pfff verschrikkelijk. Waarom kan men haar fout niet toegeven? Als dit geen rood meer is dan is het einde zoek. Dan kan men wel roepen dat het niet expres was, maar dat doet niks af aan het gevaar van de overtreding. Tuurlijk is het makkelijk praten voor ons om te zeggen trek 1 rode lijn door het scheidsrechter spelen, toch moet de Knvb hier gewoon een fout bekennen, niet deze met slap gezever goed praten.

Ze kunnen 500 beelden laten zien, maar slechts een beeld is genoeg. Donkerrood!!

Lozana kreeg ijn (volgens mij zijn eerste jaar) rood en een schorsing toen hij uitgleed. Sinds wanneer zijn de regels aangepast ? Vergeleken met de overtreding van Kali stelde die van lozano niets voor.

6 november 2018 om 19:00

Uit tegen Heerenveen, moest daar ook meteen aan denken terwijl die uitglijder onschuldiger was. PSV is destijds in beroep gegaan, rode kaart werd niet geseponeerd maar de schorsing werd verzwaard. Je zult toch denken dat, wanneer de scheidsrechters echt neutraal zijn, deze gevallen niet meer zouden plaatsvinden. Wat mij betreft is het goed dat de VAR er is, nu weet je zeker dat er grotere belangen zijn dan een eerlijke wedstrijd te fluiten. Het toppunt was wel de gehele wedstrijd VVV-VENLO tegen Ajax. Maar waarschijnlijk mag ik hier mijn mening niet op deze manier ventileren.

Ze waren drukker bezig om iemand van heracles te beboeten tijden het opstootje, dan de overtreding van Kali te beoordelen. Weet niet wie er bij de Var zat, maar die moet nog even een cursus volgen.

6 november 2018 om 18:44

Volgens mij is het de assistent scheidsrechter die het daar over heeft

Pff je wordt toch ook gek als scheidsrechter zijnde van die grensrechter die de hele tijd in je oor aan het schreeuwen is. Die moeten gewoon hun mond dichthouden en die vlag op het juiste moment omhoog houden. De VAR kan die opstootjes veel beter beoordelen.

En die van Idrissi dan? Die kreeg helemaal niks voor 3 elleboog stoten achter elkaar.. echt een lachertje.

6 november 2018 om 19:02

Belachelijk ja! Maar we kunnen nu allemaal al wel concluderen dat het goed is dat de VAR er is, nu is het duidelijk dat bepaalde clubs in bepaalde wedstrijden geholpen moeten worden ten opzichte van de andere club. Het maakt het niet eerlijker, wel transparanter.

6 november 2018 om 19:13

Die van Midtsjo ofzo op Serrarens was ook een hele smerige, veel te hoog vanachter op de kuit. Had ook rood moeten zijn. Dat van Idrissi werd nog goed besproken in studio voetbal, Van Hooijdonk legde daar haarfijn uit hoe Idrissi in die situatie heeft gedacht en gehandeld.

6 november 2018 om 19:42

Midtsjo heeft die wedstrijd wel 7-8 overtredingen gemaakt en bij de laatste kreeg die pas geel.. Van Hooijdonk praat maar wat, ik heb het ook gezien. Al ben je geïrriteerd dan nog ga je niet 3 x met je elleboog zwaaien. In de Kelderklasse zitten ze ook te irriteren maar ook dan mag je niet met je ellebogen zwaaien.

Deze reactie mag geen verrassing zijn. Ze dekken elkaar allemaal in in scheidsrechtersland. Wat een vreselijk eng kliekje.

6 november 2018 om 17:38

(frtorres)
als je deze overtreding ziet dan is die rode kaart van Stjuste tegen Ajax toch een lachertje ?
al zie je het nog 100 keer dat is toch gewoon donkerrood ongelofelijk .
Die v Egmond is nog nauwelijks serieus te nemen en helmaal met zijn uitleg niet niet .

6 november 2018 om 17:54

Ik twijfelde of ik dat voorbeeld zou noemen, uit het vermoeden dat er weer mensen over de F en R in mijn nickname zouden gaan praten, maar nu jij het opbrengt geef ik je helemaal gelijk. Het ergste is nog dat de VAR die zo zeker was over St Juste nu hier ook de verantwoordelijke man is voor de gele kaart van Kali. Hoe inconsequent kun je zijn.

6 november 2018 om 18:02

Dat maakt de kaart voor stjuste absoluut niet minder rood, maar dit is een belachelijke beslissing. Dit is donkerrood.

6 november 2018 om 19:04

Dat zegt hij ook niet, hij zegt dat het beiden rood is, en dat de overtreding van kali zwaarder is dan de overtreding van St juste.

Deze beelden laten des te meer zien dat het rood is en dat de scheidsrechters fout zaten. Vind het eigenlijk ook beter tijdens wedstrijden gelijk dit geluid beelden erbij te nemen op tv.

6 november 2018 om 19:05

Ja, snap niet dat het nu nog niet gedaan wordt. Het is voor de tv-kijker extra vermakelijk.

Oftewel wat ze hiermee laten zien is dat de VAR dus ook fout zat. En dus niet het goed pleiten van de beslissing.

Moet je nagaan dat zeefuik rood kreeg nadat de var had gekeken terwijl hij zijn been nog probeerde terug te trekken. En dan dit een gele kaart blijft terwijl dit een veel ergere overtreding is en het uitglijden pas gebeurt na de overtreding. De var is tot nu toe niet op zijn best

VAR moet bepalen niet scheidsrechter op het veld. Stomste regel ooit om de man op het veld dit te laten bepalen.

Men heeft het terecht over deze overtreding, maar die ene van , volgens mij, Osman was ook rood. Die van Kali leek me daarom ook een soort wraakactie. Ik had beide rood gegeven.

6 november 2018 om 19:00

Ik denk zelfs dat het een rol heeft gespeeld dat die overtreding geen rood was.

6 november 2018 om 23:18

Ben ik helemaal mee eens. Daarom benoem ik ook beide incidenten. Als Makkellie en de VAR Osman geen rood gaven moet je dat ook bij Kali niet doen.

Ik heb nu al 3 weken Dit was het weekend gekeken en als je dan die discussie ziet met v Egmond en hoe die dan uitlegt waarom bepaalde beslissingen zijn genomen... Grootste deel wat hij zegt klinkt gewoon echt als uit de duim gezogen en als je dan meerdere situaties vergelijkt blijft het gewoon inconsequent en pure willekeur.

Krankzinnig. Donker rood enige juiste beslissing en 6 wedstrijden schorsing

Als NAC supporter kan ik toch niet anders oordelen dan dat het rood hoort te zijn. De overtreding van Heracles die hieraan vooraf ging, daar kan je over discussiëren. Dit is gewoon rood en daar komen we goed mee weg.

6 november 2018 om 19:09

Inderdaad, deze overtreding was duidelijk rood. Voor die andere overtreding kun je geel of rood geven. Dat die rode kaart niet gegeven wordt mag geen excuus zijn om zo'n overtreding te begaan.

‘Te zien dat Kali uitglijdt.’ Schei toch ff uit man, kwam als een idioot invliegen met twee benen. Gelooft de KNVB zichzelf nog? Geef gewoon je fouten toe, dat zou toch meer gewaardeerd worden dan alles wat krom is recht proberen te lullen met dit soort drogreden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.ADO Den Haag28-17
15.Excelsior26-27
17.FC Emmen25-30
18.NAC Breda17-39
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

15 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren