‘Ayoub meldde zich ziek en toen ze bij hem thuis kwamen, was hij er niet’

Dinsdag, 6 november 2018 om

Het Algemeen Dagblad pakte zaterdag uit met het verhaal dat Yassin Ayoub is bestraft door Feyenoord. Omdat de middenvelder zich onprofessioneel zou hebben gedragen, werd hij in oktober buiten de selectie gelaten voor het duel met Willem II (1-1). Emile Schelvis claimt meer te weten van de situatie.

“Hij had zich ziekgemeld en toen ze aan de deur kwamen, was hij niet thuis”, aldus de commentator en analyticus in het praatprogramma FC Rijnmond op RTV Rijnmond. De 24-jarige Ayoub is aan zijn eerste seizoen bezig bij Feyenoord, maar is er nog niet in geslaagd om een vaste basisplaats af te dwingen.

De van FC Utrecht overgekomen linkspoot kwam tot dusverre zeven keer in actie in het eerste elftal en daarin was hij goed voor één doelpunt en twee assists. Voormalig Feyenoord-trainer Mario Been kan het zich overigens voorstellen dat supporters vraagtekens beginnen te plaatsen bij het beleid van Giovanni van Bronckhorst.

Renato Tapia, Ayoub en Wouter Burger komen zelden in actie omdat huurling Jordy Clasie de voorkeur krijgt, aldus Been: “Als hij nou het verschil maakt, zeg ik: lekker laten staan. Maar in deze situatie zou ik ook kijken naar de spelers op de bank. Zit er nou zoveel verschil tussen Tapia en Clasie? Geef ze in ieder geval een kans.”


Poll

Zou jij Yassin Ayoub in de basis zetten bij Feyenoord?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door antonwachter)

Als dit waar is dan gooit ayoub beetje zn eigen glazen in daar in Rotterdam. Moet wel zeggen dat ik hem niet meer hetzelfde plezier uit vind stralen als vorig seizoen bij Utrecht

6 november 2018 om 09:42

Je bedoelt toen hij mocht voetballen?

6 november 2018 om 09:48

Hoezo? Je kan even boodschappen doen als je ziek bent. Dan ben je ook niet thuis. Maar bewijs dat maar.

6 november 2018 om 09:54

Als je ziek bent, waarschijnlijk griep anders meld je je niet af, kan je echt geen boodschappen doen. Je niet lekker voelen betekent niet dat je ziek bent.

6 november 2018 om 09:57

En naar de dokter gaan? Misschien is hij wel gebracht...

6 november 2018 om 09:59

Dokter hebben ze bij feyenoord zelf. Beetje onlogisch

6 november 2018 om 10:01

Boodschappen doen of op een topniveau een sport beoefenen... sounds legit

6 november 2018 om 10:12

als je boodschappen kan doen kan je ook licht trainen.wat een flauwekul.of je bent echt ziek of je voelt je wat beroert en zwakjes maar dan ga je gewoon licht trainen naar mijn mening.

6 november 2018 om 11:14

Ayoub heeft meer voetbal in zijn linkerteen dan Clasie Toornstra en Vilhena bij elkaar. Gio faalt alom in alles wat hij doet dit jaar bij Feyenoord. Ten eerste kiest hij voor de jeugd op goal en dat kost hem heel wat punten. Snap dat je een toekomst beleid hebt en dat je die jongen wilt brengen maar als je een beteren ervaren keeper hebt, zet je die ten alle tijden tot dat Bijlow op een bepaald niveau zit en die zit gewoon 3 niveau's onder Vermeer. Ayoub heeft meer creativiteit en scoring vermogen dan alle 3. Werkelijk een onbegrijpelijke keuze dat die jongen zo weinig minuten krijgt van Gio. Vind dit Feyenoord echt een heel zwak team met een paar aardige voetballers en als van Persie op zijn 35 ste nog steeds de beste is. Dan is de selectie niet op juiste sterkte. Vitesse en Az in vorm zullen gewoon boven Feyenoord eindigen als ze niet uitkijken in Rotterdam.

Noemt Been Tapia, ik zou een geblesseerde Clasie nog eerder opstellen dan Tapia. Ayoub is een ander geval, vind dat hij toch wel wat meer kansen zou moeten krijgen.

6 november 2018 om 08:56

Ja Feyenoord is wat anders als FC Utrecht kijk maar naar Amrabat de druk is bij een club als Feyenoord hoger en dat is wennen , maar ik ben het met Been eens dat een Clasie ook niet echt een speler is die Feyenoord naar een hoger niveau brengt die is wel heel goed in de middencirkel bewaken jonge jonge dat ze die hebben teruggehaald snap ik niets van ,

6 november 2018 om 12:23

Bewaakte hij maar enkel de middencirkel. Door de diepte van van Persie, (vooral) het naar achter lopen van vd Heijden en Botteghin en de aanvallende backs legt Clasie enorme afstanden af. Iets waardoor hij niet volledig in z'n kracht gebruikt wordt. Zou dolgraag twee snellere centrale verdedigers zien waardoor hij veel meer steun krijgt door een hogere verdedigingslijn.

Clasie speelt de laatste potten juist als een van de betere met uitstekende openingen, diepteballen, etc. Kost hem alleen tijd (nog steeds, daar niet van) om op niveau te komen na een stuk minder gespeeld te hebben.

Maar afijn; dat er meer gerouleerd mag worden ben ik zeker mee eens. Gio houdt echt teveel vast aan de vaste spelers.

Hahah heeft Feyenoord een arbo arts gestuurd? Maargoed misschien was hij wel even paracetamol halen want dat mag volgens mij gewoon als je ziek bent.

6 november 2018 om 08:58

Ook echt beetje wantrouwend en argwanend gedrag om meteen iemand te sturen. Zou ik niet vrolijk van worden als werknemer. Geeft misschien het sfeertje al een beetje aan.

6 november 2018 om 09:41

mr.bankie

Controle is geen wantrouwen!

Is gewoon een vrij normale gang van zaken in de meeste bedrijven. Als je je ziek meldt, dan komt er een controlerend geneesheer (misleidende term, want het is helemaal geen dokter, arts of verpleegkundige, gewoon zomaar iemand die puur kijkt of je wel thuis bent na je ziek melding en je inderdaad ook echt klachten hebt en niet gewoon zonder problemen je tuinhek aan het schilderen bent of een muurtje staat te stucen op kosten van je baas) .

En ik weet niet of jij werk hebt, maar de praktijk is nu eenmaal zo dat heel veel werknemers heel erg veel gebruik maken van een ziekmelding als ze even een dag geen zin hebben, een avondje laat gestapt hebben, de baas een beetje willen zieken, of wat dan ook. Het kost de verzamelde werkgevers van Nederland jaarljiks miljoenen om al die snipperdagjes, die werknemers ook gewoon zelf op kunnen nemen, die werknemers op die manier nemen te betalen. Dus het is wel begrijpelijk dat werkgevers dan dit soort controles laten uitvoeren door de Arbo dienst.

6 november 2018 om 09:57

Idd constante echter denk ik dat er wel wat meer speelt. Waarom meld je he ziek en ben je niet thuis? Er speelt meer bij ayoub.

6 november 2018 om 10:13

matthehole

Oh, dat zou zomaar kunnen hoor. Iedereen wekt de suggestie dat hij 'even medicijnen halen' was of 'even naar de dokter', maar het zou inderdaad ook zomaar kunnen dat hij zich ziek heeft gemeld maar niet echt ziek is in de zin van de wet.

Wat dat betreft snap ik ook niet zo goed dat zoveel mensen dit allemaal raar vinden. Het gegeven dat werknemers, bijvoorbeeld, als ze ruzie hebben met hun werkgever vluchten in (onterechte) ziekmeldingen is wijd en zijd bekend. Het is vaak ook een vorrm van pesten van de werkgever, omdat de werkgever niet zelf mag controleren en niet mag vragen welke ziekte de werknemer heeft en dus de Arbo dienst nodig heeft. Bovendien kost dit de werkgever alleen maar geld én moet hij ook gewoon de hele tijd het loon van de werknemer doorbetalen.

6 november 2018 om 12:25

Wat je zegt zit inderdaad zeker een kern van waarheid in, wil er verder ook niet over oordelen aangezien we slechts een klein deel van het zogenaamde verhaal voorgeschoteld krijgen (is de media goed in want zo kan iedereen zijn mening lekker kwijt en een oordeel vellen including myself). We weten allemaal niet wat hij daadwerkelijk aan het doen was en of zijn reden valide is en of dit zich vaker voordoet etc. Controle grenst in mijn ogen al gauw aan wantrouwen, aangezien je iets zeker wilt weten en uitsluiten. Dit artikel is een typisch voorbeeld van hoe veel media kanalen slechts met een topje van de ijsberg een verhaal maken en kortzichtigheid bij mensen onbewust bevorderen.

6 november 2018 om 15:30

Constant cante

Dus als Van Persie of Berghuis ziek waren geweest, was er ook zo een soort 'arts' even langs gekomen? Dan wil ik het gezicht van Van Persie wel zien. Die lacht zo iemand die bij hem op de stoep staat toch vierkant uit.
Ayoub zit al weken niet goed in zijn vel, krijgt amper speeltijd en voelt zich totaal niet thuis bij Feyenoord. Zijn plezier in voetballen valt weg en hij meldt zich (terecht of onterecht) ziek voor een traininkje. Dat Feyenoord dan iemand die kant op stuurt is puur uit wantrouwen. Dat is niet te vergelijken met een kantoorbaantje ergens. Gio had gewoon een onderbuikgevoel dat Ayoub iets anders aan het doen was. En gelijk heeft Ayoub, die zat lekker een paar dagen met z'n vrouwtje in Drenthe, te genieten van een massage. Even ontspannen. Laat zich s'avonds nog even uit elkaar trekken. Lekker man

6 november 2018 om 08:59

Als dat zo zou zijn dan zou Feyenoord hem heus niet ''schorsen'' voor een wedstrijd. Er zal vast wel hoor en wederhoor zijn geweest.

6 november 2018 om 09:16

Paracetamol halen mag. Maar als je je ziek meld bij je werkgever moet je ten alle tijden bereikbaar blijven en eventueel, afhankelijk van je cao/huisregels, werkgever op de hoogte stellen van je plannen. Je krijgt immers wel gewoon betaald en het is geen vrije dag. Daarbij als er een arbo arts wordt gestuurd is er reden genoeg geweest om te twijfelen en met het niet thuis zijn zou die twijfel dan ook terecht zijn. Als dit allemaal waar is natuurlijk.

6 november 2018 om 09:25

Maar als je nou bijvoorbeeld niets meer in huis hebt. Dan kan je als je niet bedlegerig bent, toch wel een paar boodschappen halen?

6 november 2018 om 09:44

Lucat

Als je echt ziek bent en echt niets in huis hebt dan mag je inderdaad best even boodschappen doen om medicijnen en fruit te halen natuurlijk! Dat spreekt volledig voor zich. En als het één keer voorkomt dat je netweg bent als de controlerend geneesheer langskomt, en je dat uitlegt, dan is er echt niets aan de hand.

Maar als je bij iedere controle niet thuis blijkt, steeds een smoesje hebt en ook je afspraken om bij de Arbo arts langs te komen niet nakomt, ja dan is er echt wel wat meer aan de hand natuurlijk.

Maar het is echt niet zo dat je direct een loonsanctie krijgt of ontslagen wordt als je één keer niet thuis was bij de controle.

Je kan je afvragen wat nou zieliger is. Persoonlijk vind ik het namelijk behoorlijk zwak om gelijk een arts te sturen wanneer een werknemer een dagje ziek is. Lekker veel vertrouwen heb je dan in elkaar.

6 november 2018 om 09:10

Was het wel een arts ? ik lees hier duidelijk de naam Mario Been toch ?

6 november 2018 om 09:17

Wow, jij kan echt creatief lezen

Die quotes van Mario Been zijn volgens mij toegevoegd vanuit de aanwezigheid bij Fox voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-VVV.

6 november 2018 om 09:14

Ja, als het een dagje is. Alleen dit was volgens mij al de 3e keer dat Ayoub zich ziek had gemeld sinds juli. Standaardprocedure.

6 november 2018 om 09:30

Thja dat kan je zeggen als die thuis was geweest. Maar dat was die dus niet. Dus terecht dat er geen vertrouwen was lijkt me

6 november 2018 om 10:57

Waarschijnlijk is er geen vertrouwen vanuit eerder opgedane ervaringen en is er daarom iemand op af gestuurd. Vervolgens treffen ze hem niet thuis aan. Bijzonder hoe jij dit dan toch de werkgever wil verwijten, terwijl ze hun gelijk bevestigd krijgen door de afwezigheid van Ayoub.

6 november 2018 om 14:23

Waarschijnlijk omdat de spelers een extreem hoge waarde vertegenwoordigen sturen ze er een arts op af, niks raar aan. Even voor de zekerheid controleren of het niet iets ernstigs is waar eventueel medische hulp bij nodig is.

Clasie speelt prima de laatste wedstrijden en is op de weg terug. Zou dan eerder Vilhena door Ayoub vervangen want daar ga je WEL op vooruit.

Gelukkig zei ik vorig jaar al dat Ayoub het bij Feyenoord niet zou redden. Het is de zoveelste in het rijtje subtoppers die het niet gaat halen in de Kuip. Het is overigens een prima speler voor Utrecht, AZ, Heerenveen en Vitesse, maar het is geen speler die Feyenoord een stap verder gaat helpen.

6 november 2018 om 10:04

vind persoonlijk dat feyenoord nieuwe spelers vrijwel nooit een paar wedstrijden de kans geeft, zelfs niet als hun concurrent uit vorm is

6 november 2018 om 12:17

Vooral het laatste is een groot probleem voor wisselspelers ofwel nieuwe spelers. Ik denk echt dat Ayoub belangrijk kan zijn voor Feyenoord, maar hoe kan hij dat nou laten zien in die schamele minuten die hij krijgt? En direct in die minuten zie je wel dat hij voetballend vermogen brengt op het middenveld.

Ik zou hem dolgraag eens op de plek van Vilhena zien een volle pot, maar die mag niet voor de eerste keer een lange serie wedstrijden spelen zonder ook maar een bal te raken.

Nog een speler die verneukt wordt omdat beperkte spelers moeten spelen. Heb je techniek en breng je voetbal dan moet je op de bank plaatsnemen.

6 november 2018 om 14:24

Als Ayoub daadwerkelijk zo goed was, had hij wel gespeeld. Dat de beperkte spelers boven hem staan in de pikorde zegt ook wat over hoe bijvoorbeeld Ayoub zal trainen.

Misschien was hij bij de huisarts.

Tja als je Vilhena week in week uit op dat veld bezig ziet, dan zou ik ook ziek worden..... duidelijk is wel dat Ayoub zich er meer van voor had gesteld, en er flink van baalt dat hij geen kansen krijgt. We weten natuurlijk niet hoe het er op het trainingsveld aan toe gaat, maar Ayoub had best wat meer minuten mogen krijgen al.

6 november 2018 om 14:26

Als Ayoub op de trainingen echt goed was geweest met een sterke mentaliteit weet ik eigenlijk wel zeker dat hij vaker zou hebben gespeeld. Dat Vilhena zo waardeloos kan spelen en toch in de basis staat zegt voor mij genoeg over hoe Ayoub presteert. Dat je dan onprofessioneel gedrag gaat vertonen is eigenlijk eens te meer een bevestiging van zijn werklust en mentaliteit.

6 november 2018 om 14:40

Ik heb nog nooit een training van Feyenoord gezien dus daar kan ik niet over oordelen. Maar jij staat blijkbaar nogal eens langs de lijn waardoor jij die conclusie kan trekken.

6 november 2018 om 14:53

Tja, als je overal bij moet zijn geweest om conclusies te trekken aan de hand van een paar voorbeelden houdt het heel snel op in de wereld.
Je doet in feite hetzelfde door te stellen dat Ayoub meer minuten had mogen krijgen, beetje ironisch en lichtelijk hypocriet .

Ayoub kan inmiddels mooi bij het lijstje van geflopte Eredivisie-aankopen van Feyenoord. Dat zijn er inmiddels wat. Wederom een speler die geen speeltijd krijgt en maar besluit niet voor zijn plek te vechten (wat makkelijk haalbaar is gezien de basis elf bij Feyenoord) maar besluit onprofessioneel te handelen. Slechte mentaliteit van Ayoub en zal waarschijnlijk binnenkort wel weer vertrekken net zoals Amrabat.

Utrecht moet Ayoub huren van Feyenoord en een optie tot koop.
Zul je zien, gaat weer sterren van de hemel spelen.

Ja, is Flop met een capital. Perfecte match dus met Feijenoord anno 2018! Er zijn er wel meer ziek in Rotterdam; staan gewoon op het veld helaas......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren