Update: Arsène Wenger ontkent berichtgeving: ‘Fake news’

Dinsdag, 6 november 2018 om

Arsène Wenger staat waarschijnlijk voor zijn rentree in de voetballerij. France Football pakt maandagavond uit met het bericht dat de Fransman al weken aan het onderhandelen is met AC Milan en dat de onderhandelingen bijna zijn afgerond. Wenger moet in het San Siro de opvolger worden van Gennaro Gattuso.

De 69-jarige Wenger wordt niet alleen verantwoordelijk voor het eerste elftal, maar zal zich ook nadrukkelijk met het technische beleid van sportief directeur Leonardo gaan bemoeien. Hij krijgt ‘een groter takenpakket’ dan de 40-jarige Gattuso momenteel heeft. Het is overigens nog onduidelijk of de oud-middenvelder na Wengers komst bij AC Milan blijft werken.

De komst van Wenger naar AC Milan is ‘georkestreerd’ door de Amerikaan Paul Singer. Deze 74-jarige zakenman is de oprichter van Elliott Management en met deze investeringsmaatschappij zette hij in juli de Chinees Yonghong Li buitenspel. Singer en zoon Gordon zijn fans van Arsenal en bekeken veel wedstrijden in het Emirates Stadium.

Als Wenger inderdaad naar i Rossoneri gaat, wordt hij herenigd met Ivan Gazidis. De algemeen directeur van Arsenal ruilt the Gunners op 1 december in voor AC Milan en gaat daar dezelfde functie vervullen. AC Milan staat na elf speelronden met 21 punten op de vierde plaats in de Serie A; komende zondag wordt er thuis gespeeld tegen Juventus.

Update 6 november 21.00 uur – Arsène Wenger ontkent berichtgeving: 'Fake news'
Arsène Wenger heeft dinsdagavond bij beIN Sports ontkent dat hij de nieuwe trainer van AC Milan wordt. France Football wist onlangs met zekerheid te melden dat de Fransman de opvolger wordt van Gennaro Gattuso. “Het enige is dat ik kan zeggen is dat het fake news is. Als ik ergens zou tekenen, zal ik het je zeggen. Maar het is verkeerde informatie”, aldus Wenger


Poll

Een geschikte trainer voor AC Milan?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door yrossoneri92)

Jammer als dit waar is. Had hem het liefst gezien bij Real Madrid, AC Milan is weer een net niet ploeg, waardoor hij niet het voetbal kan laten zien wat hij voor ogen heeft zoals hij dat wel kon met Henry Bergkamp Vieira etc.

5 november 2018 om 19:27

Zie hem ook erg graag bij Real Madrid. Denk dat hij fantastisch voetbal op de mat kan leggen daar en natuurlijk kan Real Madrid ook met geld smijten, iets wat toch nietuw voor Wenger is. Ac Milan is toch wel een groot risico alhoewel ze het momenteel niet slecht doen.

5 november 2018 om 19:36

Ik had hem graag bij AS Monaco gezien met Henry een paar jaar onder zijn vleugels. Wellicht had Wenger daar weer iets moois op kunnen bouwen met veel (Franse) talenten, zoals hij dat ook bij Arsenal heeft gedaan. De link met Real Madrid heb ik nooit helemaal begrepen. Wenger staat nou niet echt bekend als prijzenpakker en als er bij Real één ding gevraagd wordt is het wel het pakken van prijzen. Budget vind ik ook niet echt een argument. Als Real iets laat zien is het wel dat het de laatste jaren juist niet meer met geld smijt en daarbij ligt daar ook juist de kracht van Wenger niet. Ik zie hem persoonlijk veel liever met jonge talenten werken.

6 november 2018 om 00:26

Je hebt Arsenal in je naam maar toch zeg je zoveel fouten dingen over Wenger, dat is indrukwekkend. Hij heeft vrij veel prijzen gepakt bij Arsenal met het unicum van het Invincibles team. Vervolgens door een nieuw stadion was hij verplicht om met veel jonge en goedkope spelers te werken en toch haalde hij structureel top 4. Geef dir man een budget waar je u tegen zegt in combinatie met zijn speelstijl en je hebt een ongelofelijk team staan.

6 november 2018 om 13:18

De spelers van The Invincibles waren ook geen dure aankopen. Hij heeft zelden een grote aankoop gedaan, dus dat heeft niets met het stadion te maken

5 november 2018 om 22:12

Zou top zijn voor Real, ook een nette trainer met verzorgd voetbal. Precies het tegenovergestelde van Mourinho die de club veel leed heeft aangedaan. Zidane heeft het imago al een beetje hersteld en natuurlijk al die CL’s gewonnen, maar dit zou een mooi vervolg zijn. Iets wat er overigens ook met Lopetegui in had gezeten als ze iets meer geduld hadden gehad...

Zou het wel heel jammer vinden voor Gatuso maar vind dit wel een hele mooie match; Wenger & AC Milan

Dat lijkt me onnodig, waarom Gattusso nog niet even de kans geven? Die doet het toch niet onverdienstelijk? Wenger lijkt me ook niet de ideale kandidaat voor Milan aangezien ze een trainer nodig hebben die er direct staat, niet iemand die iets op gaat bouwen.

5 november 2018 om 19:32

Als je kijkt naar de huidige selectie van Ac Milan daar kan je niet direct mee presteren hoor...

5 november 2018 om 19:38

Dat is toch Milan ten voeten uit? Ik vind dat Gatusso er nog lang zit.

5 november 2018 om 19:53

Milan is een groot trainerskerkhof geweest de afgelopen jaren. Zal me niks verbazen in ieder geval.

5 november 2018 om 20:35

Je hebt juist iemand nodig die kan bouwen, want er staat helemaal geen goede basis hij Milan (lees: dan bedoel ik niet de basis 11). Juist Wenger kan nu nog een mooi laatste avontuur aangaan: de basis leggen voor een nieuw Milan.

5 november 2018 om 20:36

Op zich ben ik het er mee eens dat Gattuso de kans moet krijgen om dit team verder naar zijn hand te zetten, en momenteel zijn de resultaten ook redelijk. Het spel is echter af en toe niet om aan te zien en ik weet of we verder kom met hem aan het roer. Een Wenger kan misschien wat meer voetbal in de ploeg krijgen en ook nog eens de vele talenten verder ontwikkelen.
Zou zomaar een hele mooie combinatie kunnen zijn.

5 november 2018 om 21:54

Kan Wenger er niet direct staan? Je praat alsof hij net 2 jaar zn papieren heeft. Wenger heeft in het verleden prachtige dingen gedaan met Arsenal. Omdat hij de laatste 2 jaar buiten de top 4 viel zijn mensen vergeten hoe goed hij is. Hij heeft Arsenal in iedergeval groter achtergelaten dan ze voor zijn komst waren. Waarom zou hij niet bij Milan iets op kunnen bouwen? Alsof Milan de laatste 2 seizoenen net niet kampioen zijn geworden en hunkeren naar een prijzen pakker ala Mourinho of Conte.

AC Milan neemt eindelijk een toptrainer die met talenten om kan gaan als dit waar is. Dat is al een hele vooruitgang naast al die ex spelers van de afgelopen tijd. Benieuwd als het waar is.

Jammer man had hem graag bij Real willen zien. Denk dat hij met de spelers die we hebben het beter kan doen dan andere managers.

Wenger in een voornamelijk tactische competitie, we gaan zien hoe het uitpakt. Na een bepaalde leeftijd wordt het steeds moeilijker om jezelf te ontwikkelen en hou je vooral vast aan oude patronen. Ik gun Wenger het allerbeste, maar weet niet of Italië een goede keuze is.

5 november 2018 om 19:41

Dit gaat die Milan supporter die altijd op Arsenal zat te hakken niet leuk vinden, maurootje of zoiets is zijn nickname dacht ik

5 november 2018 om 19:42

Haha idd ja! Niet eens aan gedacht.. Directeur en manager van Arsenal naar Milan, dat wordt zeker even slikken.

5 november 2018 om 19:42

Het leek er jarenlang op dat Gazidis van Wenger af wilde bij Arsenal. Als dit gerucht waar is hadden ‘we’ het blijkbaar aan het verkeerde einde? Hele bijzondere ontwikkeling wat mij betreft.

5 november 2018 om 19:44

Allemaal wandelgangen. Wenger heeft (te lang imo) de tijd gekregen om de club voor te bereiden op zijn vertrek, ik denk niet dat Gazidis op enig moment hem echt eruit wilde hebben. Andersom dus ook niet lijkt me, want het kan bijna niet anders dat Gazidis ook hierin een rol gespeeld heeft.

4e worden is in deze competitie het maximale voor A-C Milan. Laat 4e worden nou net de specialiteit van Wenger zijn. Top combi!

5 november 2018 om 19:38

Als United-fan zou ik maar hopen dat-ie naar United komt dan als ik jou was! Maar wel een raar gezicht om hem terug te zien bij een andere club.

Waarom zou Gattuso weg moeten? Kind van de club die AC Milan eindelijk op de rit begint te krijgen na heel wat magere jaren. Ik zou dit oprecht echt jammer vinden mocht het waar zijn want de passie die Gattuso uitstraalt hebben er maar weinig, hij houdt echt van AC Milan

De overgang van de algemeen directeur is waarschijnlijk al een soort lokmiddel geweest! Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Denk wel dat ze hem de tijd gaan geven om iets te bouwen, terwijl hij bijvoorbeeld bij Real meteen had moeten presteren. Een eventuele afgang daar gun je een man met zo’n carriere niet!

Dat zou echt zonde zijn. Gatusso is bezig met het opbouwen van AC Milan en het is een kwestie van tijd voordat ze weer op gelijke hoogte staan met Inter en Napoli. Het spel van AC Milan oogt soms knullig, maar dat komt meer door het spelersmateriaal dan aan de ideeën van Gatusso. Hij laat AC Milan weer modern spelen, maar dat heeft tijd nodig. Dit is vergelijkbaar als het eerste seizoen van Pep Guardiola. Men moet geduld hebben.

6 november 2018 om 11:24

Hahaha, was het maar net als Peps eerste seizoen (bij Barca dan).

Bijzonder, en lullig voor Gattuso maarja zo is de voetballerij. Toch kan zeker goed uitpakken voor Milan. Wel is het dan een vereiste dat Wenger hier de tijd krijgt om op zijn manier inkopen te doen, de jeugdopleiding goed neer te zetten en van daaruit een goed voetballende ploeg te creëren. Hier heb je echter wel minimaal een jaar voor nodig denk ik, iets dat je zeker bij Milan niet altijd krijgt. Als de eigenaren echter fan zijn en samen met de oude technisch directeur van Arsenal zo slim zijn Wenger de tijd te gunnen kan het zeker werken en creëer je ook een structuur die na het vertrek van Wenger succesvol is.

Typisch gevalletje vergane glorie. Wenger had bij Arsenal de eer aan zichzelf moeten houden, maar hij bleef maar zitten en hield vast aan zijn achterhaalde visie. Emery heeft dit voor mij wel bevestigd. Net alsof hij nu AC Milan op de kaart gaat zetten, ik geloof er niet in

Lijkt me niet veel van waar. Wordt niks over geschreven in (betrouwbare) Italiaanse media en Gattuso heeft zojuist nog een interview gegeven.

5 november 2018 om 19:46

Gelukkig maar vond dit op voorhand al een ongelukkige match. En laten we eerlijk zijn, Gattuso is bezig met het bouwen van het ' nieuwe ' Milan, waarom die man eruit schoppen? Zijn ze soms in Milaan vergeten dat Guardiola ook fftjes nodig had in bijv. Manchester?

Zou het jammer vinden voor Gattuso, die het in principe niet heel slecht doet met AC Milan.

Maar anderzijds ben ik als AC Milan-fan eigenlijk niet heel anders gewend van AC Milan de afgelopen jaren, want de afgelopen jaren zijn er wel meerdere clubiconen teruggekeerd en uiteindelijk een beetje als grofvuil behandeld door Milan (o.a Seedorf, Inzaghi en nu dus waarschijnlijk Gattuso).

Desondanks dat, zie ik Wenger wel graag komen. Hij heeft natuurlijk bij Arsenal laten zien dat hij echt wel wat op kan bouwen en spelers beter kan maken en hopelijk weet hij in pakweg 2,5 jaar tijd ook een soort 'fundament' te leggen bij Milan waar ze uiteindelijk profijt van zullen hebben.

Er was hier ooit eens een AC Milan-fan die op bijna elke topic te vinden was van Arsenal om Wenger uit te kafferen. Nu komt-ie naar zijn club, haha. Althans, volgens de geruchten dan. On topic: Ik gun de oude boss alles, maar ik had hem liever bij een club gezien die verder is dan Milan momenteel. We zullen het zien, het wordt i.i.g. leuk om hem weer terug te zien.

5 november 2018 om 19:44

Maurootje is dat haha. Zou leuk zijn om te horen wat hij er van vind.

Als dit doorgaat dan zet Milan een grote stap in de goede richting. Ze hebben nu ook nieuwe mensen in het bestuur met Leonardo en Maldini, en met Wenger erbij, zie ik ze stilaan terug voor de prijzen spelen

Nou die winnen nooit meer wat.

5 november 2018 om 19:49

Deden ze dat al dan?

Wenger past wel in Italië met zijn aanvallende stijl. Dat wordt waarschijnlijk een groot succes.

Wenger en AC Milan, is er een grotere tegenstelling in het voetbal mogelijk? . Aan de ene kant iemand die zijn ploeg romantisch wilt laten spelen, een echte visie van het publiek vermaken. Waarmee hij successen heeft geboekt maar ook veel heeft verloren. Aan de andere kant een ploeg uit Italie waar het resultaat toch het allerbelangrijkste is. Ik wil deze combi wel eens zien op het veld

Ik geloof hier eigenlijk weinig van. Gazzetta en Corriere dello Sport (beide betrouwbare bronnen) posten hier niets over. Het zou ook helemaal niet handig zijn, alwéér een nieuwe trainer. Vooral net nu Gattuso de boel een beetje aan de gang begint te krijgen. Een nieuwe trainer (ook al is hij nog zo ervaren) creëert alleen maar meer onrust in het team.

Onverwachte wending. Mocht het waar blijken te zijn hoop ik dat Wenger AC naar het juiste pad kan brengen zoals hij ook jaren bij Arsenal heeft gedaan!

Prachtig!
Na jaren waarin het onrustig en een rommeltje was nu een man van rust en overzicht.

Hopelijk kan hij Milan weer herkenbaar maken in de top

Een droom die uitkomt als dit waar is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1676 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

378 fans
Coach, 69 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren