Ajax-achtergrond ‘ligt gevoelig’: ‘Op mijn telefoon krijg ik dingen toegewenst’

Maandag, 5 november 2018 om 07:38Yanick Vos

Indy Groothuizen ging zondagmiddag enorm de fout in tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht. De doelman van ADO Den Haag verwerkte een terugspeelbal verkeerd, waarna Cyriel Dessers eenvoudig de 1-0 kon maken. Na afloop stak Groothuizen hand in eigen boezem en bood hij zijn verontschuldigingen aan. Dat was voor sommige supporters niet genoeg, want zijn telefoon stond volgens De Telegraaf vol met de meest verschrikkelijke verwensingen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door jeron)

Ik vraag me serieus af of dit soort mensen niet wat beters te doen hebben in hun leven? Ik vind het wel een beetje triest wanneer een spelletje als voetbal zo je leven beïnvloedt dat je op zondagmiddag iemand doodsbedreigingen gaat sturen.

5 november 2018 om 09:35

Gelijk een stadionverbod voor het leven opgeven. Echte trieste figuren

5 november 2018 om 10:05

Daarnaast verbaast mij de selectieve keuzes en verontwaardiging naar sommige ex-Ajacieden bij zo’n club. Een Alfons Groenendijk, Ricardo Kisnha of een jongen als Cedric van der Gun, worden/werden wel gepruimd door deze zogenaamde haat-supporters.

Meest ironische is, dat de toegezongen doelman en bejubelde bankzittende doelman Robert Zwinkels eveneens zijn jeugdopleiding heeft genoten bij Ajax. Misschien dat deze zelfde primitief sms’nde ‘supporters’ daar nog niet van op de hoogte zijn?

5 november 2018 om 22:18

Het is de grootste onzin dat het met zijn achtergrond te maken heeft. Maar als je punten verliest of niet presteerd word je er op afgerekend

6 november 2018 om 08:35

Zou kunnen dat zijn achtergrond geen rol speelt, voor jou persoonlijk in ieder geval als Hagenees. Maar ik vermoedt dat jij niet voor elke ADO-fan kunt spreken. Primitieve, eencellige geesten vind je overal in de wereld.

Wellicht zullen er ook ADO-aanhangers rondlopen, die er een ander gevoel bij hebben. ‘Anti-020-aanhangers.’ Het lijkt me dat ex-Ajacieden geen streepje voor hebben, wanneer ze minder presteren in de geest van zulke lieden.

Ik weet niet of jij bedreigende toewensingen via sms of WhatsApp een normale manier van afrekenen op mindere prestaties vindt, maar ik leef toch in een andere iets beschaafdere wereld.

Die jongen zal op doel echt wel zijn best doen om de nul te houden en laat niet voor de lol doelpunten toe. Daar kun je nagenoeg vanuit gaan. Maar het is een talentvolle jongen, die net professioneel komt kijken. Die maken nog foutjes en zijn nog niet gepokt en gemazeld.

En ja, als men serieus denkt dat een piepjonge keeper er mee gebaat is om te worden uitgejoeld, vervloekt of verwenst per telefoon, dan zit er ergens een steekje in de bovenkamer los bij degenen die daar verantwoordelijk voor zijn.

Men benadeelt er überhaupt de eigen club mee, wanneer de eigen supportersschare de eigen keeper uitjoelt. Die jongen komt al met knikkende knieën het eigen veld op en wordt door de mensen, die hem behoren te supporten vakkundig nog verder onder het gras geschoffeld.

Ik versta toch wat anders onder supporten. Afrekenen op prestaties is gerechtvaardigd als het op een normale manier kenbaar wordt gemaakt, maar afrekenen op zo’n schofterige manier gaat in mijn ogen de perken te buiten.

Ik zou als transfervrij Ajax-talent in ieder geval in het vervolg even nadenken om naar ADO te verkassen. Er zijn schijnbaar ook gasten, die je bij de minste of vervelende fout van alles verwensen op je privé-mobieltje. Ook al beweer jij dat Anti-Ajax-sentiment geen rol speelt in de drang en eigen spelers min te behandelen.

Dat is de keerzijde van het ADO-publiek. Vorig jaar nog alle lof voor het gooien van die knuffels in het vak met zieke kinderen, maar zodra iemand ook maar een link heeft met Amsterdam kan hij niets goed doen. Becker is nota bene een van hun betere spelers. Groothuizen maakte een grote fout, maar steekt de hand in eigen boezem. Kan gebeuren, geen reden om iemands Amsterdamse verleden erbij te halen. Groothuizen doet echt wel zijn best.

5 november 2018 om 07:49

Beetje sneu om dit als keerzijde van ADO te bestempelen. Iedere club heeft dit

5 november 2018 om 08:07

Ik heb nog zelden in een stadion gehoord dat het publiek de naam van zijn directe concurrent scandeerde. Zou toch wat zijn als men in de Arena vol de naam van Kotarski scandeert op het moment dat Lamprou het beker-duel afgelopen week keepte. Puur omdat Lamprou een Feyenoord-verleden heeft.

5 november 2018 om 09:04

Ik snap je punt bij je eerste zinnen. Maar mensen moeten echt kappen met becker een goede speler noemen. Idem met groothuizen. Tuurlijk speelt dat ajax verleden mee. Dat hoort erbij en mensen die dat niet snappen moeten ook uit 'n stadion blijven.
Groothuizen en Becker doen heel veel verkeerd. Niet alleen die twee maar het valt op dat het compleet ongeã¯nteresseerd is van vooral Becker. De rest van het team ook maar bij becker komt het er onwijs duidelijk uit. Ook in z'n spel. Mensen die den haag alleen maar kennen via samenvattingen en teksten op vz die zien iets heel anders dan wat je ziet als je elke wedstrijd 90 minuten kijkt. Want groothuizen staat gewoon vaak te schutteren 3n becker loopt 70 minuten hard te rennen als 'n verongelijkt meisje van 10. Als ik dat wil zien kijk ik wel naar ewout in de ghetto.
We weten allemaal dat zowel becker als groothuizen z'n best doet, maar we weten ook dat we als publiek zien dat 't bijzonder slecht gaat en de motivatie en vechtlust ergens op de parkeerplaats liggen in 't Forepark. En als je dan nagaat dat je voor die posities goppel en zwinkels heb staan en het feit dat ze een Amsterdams verleden hebben, dan is 't 'n keer klaar met aanmoedigen. En de moraalridders die vinden dat het prehistorisch is dat ze om hun Amsterdamse verleden worden uitgefloten e.d. die wens ik 3en fijn leven toe, want dit gebeurd elke wedstrijd in elk stadion.
Het is ook voor ons als Haags publiek een frustratie aan het worden dat er niet is iets veranderd. Het gaat gigantisch slecht afgelopen weken en dat frustreert.
Verder idd credits aan groothuizen dat ie er zo op reageert. Hoeft groenendijk ook niet met een slap lulverhaal op te komen zoals voor baby becker

5 november 2018 om 15:17

Ook al is het zo wat je zegt hypothetisch gezien, is dat een vrijbrief om Ajax er bij te halen? Vind het maar triest allemaal, die jongens kunnen beter een andere club zoeken.

5 november 2018 om 18:15

Ik snap wat je bedoeld en tis idd niet even eerlijk om er dan ajax bij te betrekken misschien maar het is niet zo zeer zo dat omdat ie van ajax komt dat ie 't nooit goed kan doen. Wat veelal 't probleem is is dat de betreffende spelers echt ondermaats presteren. Dat doet het hele team alleen hebben we op 0recies de posities waar ' de ajacieden' staan 2 spelers die we als Haagse supporters veel liever zien. Niet omdat ze van 'n andere club vandaan komen maar omdat ze meer laten zien. Met een goppel ipv becker krijg je misschien evenveel snelheid maar ook veel meer energie beleving en passie. Ondanks dat dat zeker niet altijd lukt. Maar we staan als den haag liever strijdend laatste dan als 'n stel zoutzakken 10e bij wijze van. Zelfde bij groothuizen.. Met zwinkels op het doel wordt er meer zekerheid uitgestraald. Afgelopen tijd heeft groothuizen veel fouten gemaakt en niet alleen door goals door te laten en met zwinkels staat er iemand die z'n collega's verrot scheld als het niet loopt en 'n paar madame jeannets in hun kanaal propt. Want er hangt 'n partij onzekerheid in die verdediging das niet normaal. En ook zwinkels maakt soms vreselijke fouten en dat is ook klote maarja spelers bouwen dingen op (positief of negatief) en ja dan is 't misschien makkelijk idd om ajax 3rbij te betrekken. Maar in emotie pakken we soms de makkelijke oplossing wat misschien niet altijd terecht is

5 november 2018 om 11:23

Wat een onzin, als hij goed speelt hoor je niemand. Maarja, wedstrijd op wedstrijd zulke foute maken... En dan janken dat ie van ajax komt. Wat een onzin

Ik vind het sneu dat supporters spelers afrekenen op waar ze de opleiding hebben genoten. Allebei de spelers hebben geen betekenis gespeeld in Ajax1, wees nu eens blij dat Ajax Feyenoord PSV AZ Utrecht Heerenveen Fc Twente en vele andere clubs gewoon spelers opleiden die prima mee kunnen in de eredivisie.

Kunnen die mensen dan zelf op het doel gaan staan. Weet zeker dat ze vreselijk door de mand zullen vallen. Fouten worden gemaakt. Deal with it

5 november 2018 om 08:37

Dat vind ik altijd zo'n dooddoener. Hij bekleed een positie waar je wordt geacht om ballen tegen te houden en wordt hiervoor ook betaald. De supporters betalen mede zijn salaris en hebben dan ook het recht om hun mening te geven. De verwensingen aan zijn adres natuurlijk niet, dat slaat nergens op. Maar een nette mening vormen over zijn prestaties moet wel mogen. Ook al kan je zelf nog geen strandbal vangen.

Hij weet van zichzelf dat hij goed kan voetballen zei hij gisteren. Daar gaat het dus fout, voor een keeper kan hij misschien relatief aardig voetballen maar als hij gelooft dat hij zomaar een spits kan uitdollen dan vraag je om problemen. Keep it simple zou ik zeggen als ik zijn trainer was en ga vooral niet geloven dat je goed kan voetballen.

5 november 2018 om 08:57

Hij wilde de spits moet dollen. Hij wilde de bal breed leggen om daarna te openen richting de linksback en dat ging fout.

5 november 2018 om 09:56

Klopt dollen was zijn 2e reactie maar met dat breed leggen had hij me zelf al bijna in zn eigen goal gelegd. Mijn punt was dat als je jezelf wijs maakt dat je goed kunt voetballen als keeper dat je vraagt om problemen.

Dat soort schorem is geen supporter.
Slaat nergens op om iemand vanwege een verleden, bepaalde verwensingen naar zijn hoofd te slingeren.. Groei toch eens op.

Onze keeper heeft ook zo zijn momentjes, maar we houden het hoogstens tot een mening waarin wij zeggen dat hij ons te veel punten kost.
Maar om nu internet vol te spammen met bedreigingen of dat soort leuzen...
Tja.... We zullen wel te nuchter in Drenthe zijn denk ik dan....

Als ADO nu met 1-0 verloor ..... Maar het was voor Groothuizen ook gewoon gatenkaas.

5 november 2018 om 08:51

Het begint allemaal met hem. Je begint elke wedstrijd 1-0 achter. Als je al weet dat je het moeilijk gaat krijgen, kan je dat totaal niet gebruiken

5 november 2018 om 20:47

Neem aan dat jullie vertrouwen in Fons hebben.
Die zal vast wel zien welke keeper het beste voor het elftal is.

Als ik als liefhebber kijk naar ADO dan maak ik mij zorgen over een combi als Beugelsdijk en Meijers.
Beide hebben killersinstinkt maar slaan zo vaak door waardoor zij het team benadelen.

Als dit was gebeurd was tegen Ajax zou ik zeggen Oke. Dan is het nog niet goed natuurlijk om dit te doen. Keepers maken helaas blunders maar dan ga je hem niet van alles toe wensen.

Erg treurig dat supporters moeilijk doen over de afkomst van spelers. En helemaal als dit om jeugdspelers van een club gaan. Maar het laat ook gleijk weer zien hoe dom deze spelers zijn als ze in dit voorbeeld om de naam van Zwinkels gaan scnaderen, aangezien die net als Groothuizen uit de Ajax jeugd komt.

Ah Robert Zwinkels. Die 5 jaar bij Ajax heeft rondgelopen.

Lekker belangrijk bij welke club een speler een verleden heeft. Ik ken wat jongens die vandaag de dag op midden-noord staan maar vroeger in een Ajax kamer sliepen of in een auto rondreden met een Ajax vaantje. Durf te wedden dat zij degene zijn die nu het hardste klagen over het Ajax verleden van Groothuizen.

Ach Nederlandse voetbalsupporters, niet al te druk om maken, doen toch niks en staan nu waarschijnlijk al weer tot 17.00 achter de lopende band. Vervelend natuurlijk die smsjes, maar het is gelukkig geen Griekenland of Portugal, waar ze wel daad bij woord voegen.

Wel verschrikkelijk dit. Ik heb geen hoge pet op van deze keeper. Dan zie ik eerder Zwinkels weer in het doel staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Jong AZ182
8.VVV-Venlo16-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. KoopmansKeeper110
J. AmofaVerdediger110
B. KemperVerdediger111
D. Moreo KlasMiddenvelder111
S. SteijnMiddenvelder115
V. BesuijenAanvaller114
A. ĆatićAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

0 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren