Leicester-manager Puel begrijpt gele kaart voor Gray na eerbetoon

Zondag, 4 november 2018 om 12:54Chris Meijer

Leicester City won zaterdag op een emotionele middag met 0-1 van Cardiff City. De enige treffer van het duel kwam op naam van Demarai Gray, die vervolgens een shirt toonde met de tekst ‘For Khun Vichai’ als eerbetoon aan de overleden clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha. De aanvaller kreeg daar een gele kaart voor van scheidsrechter Lee Probert en dat kan Leicester-manager Claude Puel begrijpen.

“We speelden als professionals en het is voor de scheidsrechter ook belangrijk om professioneel te blijven”, zegt Puel in gesprek met de BBC. De selectie van Leicester is na de wedstrijd naar Thailand vertrokken om de uitvaart van Srivaddhanaprabha bij te wonen. “Leicester is een echte familie geworden onder zijn leiding. Dat hebben we de afgelopen week ook gezien met de vele bloemen die bij het stadion zijn gelegd. We willen zijn werk hier voortzetten.”

“We wilden heel graag winnen voor onze voorzitter en we zijn dan ook heel blij dat het gelukt is. Dat zag je ook aan onze reactie na afloop”, voegt aanvoerder Wes Morgan toe. “De voorzitter stond heel dicht bij de spelersgroep. Hij kwam altijd naar de thuiswedstrijden en sprak ons dan moed in en maakte wat grappen voor de wedstrijden. Het is geen makkelijke week geweest voor ons. We moesten onze emoties in bedwang houden en ons beste niveau laten zien.”

“We hebben een emotionele band met de fans, daarom hebben we de overwinning lang gevierd op het veld met de fans”, stelt de verdediger. Doelman Kasper Schmeichel had het vooral in de beginfase van het duel lastig. “Ik trilde toen nog een beetje. Het was mentaal echt een moeilijke wedstrijd. Ik ben trots dat we de overwinning toch binnen hebben gesleept en dat iedereen zich goed heeft gehouden. We mogen erg gelukkig zijn dat we Vichai hebben gekend.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door dante)
4 november 2018 om 14:06

Dit heeft daar niks mee te maken. Dat zijn de regels. De speler wist dit en neemt bewust de consequenties op zich. Punt.

Je kunt net zo goed de regels afschaffen als je van iedere scheidsrechter vraagt om z'n eigen interpretatie van de regels te geven.

In dit geval was het een mooie daad,maar de scheidsrechter moet uiteindelijk ook zijn werk doen.

4 november 2018 om 14:14

Dan moet de scheidsrecht straks rekening gaan houden met alles. Als bijvoorbeeld de oma van Speler B is overleden en hij doet zijn shirt uit met een boodschap dan is het voor de scheids erg moeilijk om te beoordelen (omdat hij niks van af weet). Geeft hij geel dan krijg je weer gezeik dat hij weer emotieloos enzo is. Dit is prima zo. Denk dat Gray er ook schijt aan heeft als de trainer.

4 november 2018 om 14:16

Ben ik niet met je eens. De regel bestaat met een reden. Ik snap het ook absoluut dat je hem geeft, maar wat doe je bij de volgende. Op een gegeven moment wordt het dan weer steeds soepeler, totdat iedereen zijn shirt uitdoet als hij vader geworden is, daarna omdat zijn beste vriend vader geworden is, enzovoorts enzovoorts.

4 november 2018 om 14:23

Inderdaad. Waar leg je de grens? Een overleden voorzitter, coach, materiaalman, vader, broer, vriend? Ik denk dat als de consequenties duidelijk zijn de spelers maar moeten bepalen of ze het die gele kaart waard vinden.

4 november 2018 om 14:32

Je snapt toch ook wel dat dit een andere situatie is. Het is niet zo dat meneer in zijn slaap is overleden... Hij is verongelukt helaas. Verder heeft hij zoveel betekent voor de club. Ze zijn nu 500 miljoen waard dit was 5 of 50 miljoen euro voordat hij instapte. Paar jaar geleden is dit eerder gebeurd in Frankrijk. Toen keek de scheids bewust de andere kant op.

4 november 2018 om 14:35

Ja ik had het ook wel begrepen als hij niks had gegeven. Maar wat als je beste vriend verongelukt? Is het dan nog steeds geen kaart waard? Waar trek je de lijn?

4 november 2018 om 14:30

"soms moet je in het leven durven om flexibel met regels om te gaan als de situatie daar om vraagt."

Oneens. Want waar trek je dan nog de grens? Als het mag als je voorzitter overleden is, mag het dan ook als een bekende oud-speler van je club is overleden? Of als je privã© iemand bent verloren? En zo ja, waar ligt dan de grens? Moet het een naast familielid zijn geweest, of mag het ook als je oom of tante is overleden?

De regel is duidelijk: shirt uit is gele kaart. En niet: shirt uit is gele kaart, tenzij het verhaal er achter tragisch genoeg is...

Persoonlijk zou ik wel een voorstander zijn van het afschaffen van deze regel. Ik zou zeggen: laat iedereen lekker z'n goal vieren zoals 'ie wil, zolang je maar binnen een minuut weer klaarstaat voor de aftrap. Maar zolang de regel bestaat, moet je die ook consequent hanteren.

4 november 2018 om 16:05

Ik denk dat iedereen het prima had gevonden als hij in dit specifieke geval geen geel had gegeven. Maar zoals anderen al zeiden; de volgende keer is het een andere dierbare die is overleden, en wat dan? Het meest zuivere is om die kaart dan gewoon wel te geven. Ik kan me zo voorstellen dat de scheidsrechter na afloop nog ff naar die speler toe is gegaan om hem voor mijn part een knuffel te geven. We zijn immers op zoek naar een menselijk gebaar, en dat kan ook op die manier.

4 november 2018 om 14:37

Waarschijnlijk ben je net 12 geworden en heb je nog nooit in je leven gewerkt, vandaar dat je t niet begrijpt. Regels zijn er met een reden, deze regel is geïntroduceerd omdat spelers vroeger vaak hun shirt uit trokken en daardoor veel tijd verloren ging. Iedereen weet nu shirt uit is gele kaart, maakt niet uit wat de reden is. Dit is een duidelijke regel, en laat niks aan de interpretatie van de scheidsrechter over, veel meer valt er niet aan te snappen. Jij zou liever hebben gewild dat Gray geen kaart kreeg van de scheids, maar als de scheidsrechter de volgende wedstrijd een speler geel geeft omdat de speler zn shirt uit doet voor zn dochtertje dat in t ziekenhuis ligt dan is hij inconsequent, of te kritisch. Dus voordat je een scheidsrechter een robot noemt of niet in staat om kritisch te denken zou je eerst bij jezelf te raden moeten gaan of jij wel volwassen genoeg bent om dat te kunnen zeggen over iemand.

5 november 2018 om 08:47

@frtorres Veel brave jongetjes reacties. Ik ben het echter helemaal met je eens! En ik vind niet dat dat een vrijbrief geven om iedereen te laten "rouwen" op deze manier. Dit is een extreem uitzonderlijke situatie en ik vind ook dat hier best een uitzondering voor gemaakt had mogen worden. Dat gezegd hebbende, de andere punten zijn ook geldig en ik vind het ook geen ramp dat hij die kaart trok. Ik zou het alleen niet gedaan hebben.

Hoop niet dat ik nu als een werkloze tiener klink xD

Mooie reactie over het professioneel blijven. Al blijft het wel menselijk om een boodschap voor iemand te hebben die belangrijk voor jou is geweest. Na zo'n tragedie zou zo'n actie voor mij persoonlijk ook wel professioneel door de vingers gezien kunnen worden. 1e wedstrijd na het verlies moet je dit gewoon kunnen accepteren. Denk dat iedereen wel begrijpt dat dit uitzonderingen op de regel zijn.

4 november 2018 om 14:01

Lastige hierin is dat je dan met twee maten gaat meten. Als het de ene keer wel mag en de andere keer niet zeg je eigenlijk dat het een erger is dan het ander en dat kun je tov de nabestaanden niet maken. Ik vind dat eerbetonen aan zieke of overleden mensen altijd toegestaan moeten worden zonder dat ze bestraft worden. Als er een commercieel belang achter zit of je wil iemand een fijne verjaardag wensen mag er wat mij betreft wel een kaart voor gegeven worden.

4 november 2018 om 14:06

Precies wat BdvP zegt. Je gaat waardes toekennen aan gebeurtenissen waardoor je later problemen krijgt bij grensgevallen. Dat kan je voorkomen door altijd profi te blijven. En kom op. Wat is die gele kaart nou voor zoiets. Die vetaalt de club. Problem solved.

4 november 2018 om 14:06

'Betaalt'

4 november 2018 om 14:06

Persoonlijk vind ik het zelfs alleen nodig geel te geven als er commerciële doeleinden achter zitten. Valt natuurlijk wat lastig te controleren, maar kan je prima regels voor uitschrijven (geen merk(namen) op het ondershirt of evt zichtbaar ondergoed (zie Bendtner) en dan ben je al een heel eind.

Heeft hij zijn shirt helemaal uitgettokken? Suarez trok in classicio zijn shirt omhoog en kreeg geen geel. Neem aan dat regels overal zelfde zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool3316
5.Everton327
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Y. TielemansMiddenvelder184
J. VardyAanvaller1711
Ayoze PérezAanvaller101
K. SchmeichelKeeper180
E. JakupovicKeeper00
D. WardKeeper00
D. AmarteyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

0 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren