Van Bommel na minimale zege op tiental: ‘Het werd moeilijk voor ons’

Zaterdag, 3 november 2018 om

PSV wist zaterdagavond zonder puntverlies te blijven in de Eredivisie. De Eindhovenaren versloegen Vitesse, dat 75 minuten lang met tien man speelde na een rode kaart voor Danilho Doekhi, met 1-0, dankzij een treffer van Luuk de Jong. Trainer Mark van Bommel beaamt dat het voor zijn ploeg lastig voetballen was tegen tien man.

“Het werd moeilijk voor ons. Je denkt vaak een stapje minder te doen met een man minder, maar dat hebben we niet gedaan. We moesten niet forceren en de dingen blijven doen die we ook moeten doen tegen elf spelers en toch super geconcentreerd verdedigen. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben, op een paar momenten na. Op het laatst gaven we nog een gevaarlijke vrije trap weg. Maar ja, 33 uit 11”, zegt Van Bommel tegenover het Eindhovens Dagblad.

“Je moet in zo'n geval nog zuiverder en gedisciplineerder de ruimtes bespelen en oppassen voor de omschakeling”, vervolgt de oefenmeester over de overtalsituatie voor zijn ploeg. “Vitesse heeft technisch goede en vaardige spelers. We moesten geduld hebben en de eindpass moest goed zijn. We hebben een paar kansen gehad en het lukte niet. We moesten niet uit onze posities gaan lopen. Dat zie je nog wel eens, dat spelers dan allemaal de bal willen halen.”

Van Bommel bracht Bart Ramselaar in blessuretijd nog in het veld. “Bart heeft dinsdag een ongelukkige wedstrijd gespeeld, net als alle anderen en ik heb Bart eruit gehaald”, stelt hij in gesprek met FOX Sports over Ramselaar. “Dan kun je vragen: waarom laat je hem anderhalve minuut invallen? De wedstrijd vroeg erom om een wissel te plaatsen, om de wedstrijd over de streep te trekken.”


Poll

Terechte zege van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door martinarody)

11 duels ongeslagen komt natuurlijk volledig op conto van deze man. Helemaal na alle organisatorische wijzigingen die men moest doorvoeren. Daarbij komt dat men ook nog op ieder dubbeltje moest letten. Echt knap werk van aller eerst de technische mensen! van bommel, 1e jaar als trainer en zijn uitstraling schets alvast een hele mooie toekomst als trainer. Maar ook hij moet nog dingen leren. Bijv: je ziet dat Vitesse met 10 man gaat spelen. Wat moet je dan doen? Je weet namelijk ook dat zij de bus gaan parkeren. Dan moet je Guti inbrengen en dus de blok Rosario/jorrit ontmantelen. Veel creativiteit zodat je er sneller doorheen prikt. Verder mis ik de splijtende passes die eerste duels zo kenmerkten: linies overslaan. Dat gebeurt nu niet meer. Maar we moeten ook niet teveel gaan roepen zoals vi watcher nu riep: tegenstander weet nu hoe PSV speelt. Neen, je kunt ook zeggen dat talenten nu logischerwijs in mindere fase zitten. En als je dan nog steeds presteert om te blijven winnen, dan komt de kracht en moed om mooi spel op de mat te leggen vanzelf weer terug. Op naar 17 duels ongeslagen! PS: bergwijn wordt de man van de komende weken. mark my words.

3 november 2018 om 22:30

het verlies on beker komt ook op het konto van, van Bommel

3 november 2018 om 22:48

Inderdaad, en zo leert hij al snel een harde les: goede spelers alleen winnen je niet alle wedstrijden. Samenhang is net zo belangrijk, en die was helemaal zoek in dat bekerduel. In de competitie doet hij het met 33 uit 11 uitstekend, maar je merkt ook daar da de klad er een beetje inkomt. Mijn insziens is meer gaan rouleren de oplossing. De basisspelers denken hun basisplek wel zeker te zijn en zullen al dan niet bewust maar ook vooral onbewust zich daardoor meer permiteren, terwijl de bankzitters (waaronder uitstekende spelers als Guti en Malen) zich opvreten en zich bij een invalbeurt te graag willen laten zien. PSV wordt zo ook te voorspelbaar voor de tegenstander. Dit is de eerste keer dat Mark een A-team coached, dus het is logisch dat hij nog veel moet leren, maar hij maakt op mij een meer dan prima indruk. Aan hem nu de taak deze uitdaging te overwinnen en PSV weer aan het voetballen te krijgen.

3 november 2018 om 22:56

Buitenspelgoal, bij ieder ander team zou jouw betoog prima zijn. Maar niet bij een team als PSV dat als familie voelt. Kijk naar Instagram hoe spelers, wissel of niet, met lekaar omgaan. Zo mooi allemaal! Ik zag laatst nog een post van arias die verjaardagfeest van zijn kind vierde en ineens zag ik de depay voorbij komen. Moreno, en andere spelers blijven PSV volgen. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat Guti en malen zich niet zitten te verbijten op de bank, maar ze weten simpelweg dat een team dat nu 11 duels ongeslagen is moeilijk te vervangen is. En ze gunnen elkaar ook wat. Je moet wachten op een mindere fase en die mindere fase is nu gaande, maar toch blijft men winnen. En een dergelijke reeks kan straks ineens uit het niets extra krachten losmaken.

3 november 2018 om 23:41

Wat jij opnoemt heeft daar echter niet al te veel mee te maken. Ik volg ze bijna allemaal op social media, dus ik zie ook dat ze bij elkaar voorbij komen (ook cross-club, ajacieden die psv'er statuses liken en andersom), maar ik bedoel meer puur uit sportief oogpunt. Die jongens willen ook gewoon spelen, dat heeft niks te maken met of ze het de andere spelers gunnen of niet. En ik zie toch wel degelijk dat de basisspelers slordiger worden, omdat er geen concurrentie is voor hun positie (ze zijn door Van Bommel gekozen in de vaste 11 en lijken daar vrij zeker van te zijn), ook dit heeft niks te maken met of ze het hun bankzitter vrienden gunnen of niet en andersom. Het is gewoon simpelweg het gebrek aan de concurrentiedyanmiek die je moet hebben om spelers scherp te houden. Ten Hag bij Ajax doet dit wel, die durft spelers te wisselen.

3 november 2018 om 23:42

Serieus Martina..... zoals jij je betoog neerzet lijkt het een Amerikaanse dominee. Het kwartje valt nu goed. Ben benieuwd hoe Van Bommel de zaken managed als het kwartje 11 x de andere kant opvalt!

3 november 2018 om 23:23

Wat betreft het stuk dat tegenstanders beter zijn ingespeeld tegen PSV of talenten (dat kan alleen Rosario zijn dan) FF een dipje hebben daar kan ik wel inkomen, maar het is dan aan van Bommel om daar eerder iets aan te doen. Eerder wisselen, een keer een andere speler in de basis of wat van tacktiek veranderen. Denk dat een les voor van Bommel moet zijn. Maar, het moet gezegd worden, het is knap dat de punten gepakt blijven worden ook al is het spel niet fantastisch.

Ik ben blij met de overwinning! Dat os echt klasse! Ik heb wel medelijden met Ramselaar. Hij is echt een prima voetballer, alleen wordt hij verkeerd gebruikt door Van Bommel. Hij past niet in het systeem dat Van Bommel hanteert. Erg jammer want ik schat Ramselaar hoog in en hij is een voorbeeldige prof.

3 november 2018 om 23:18

Ik denk dat Ramselaar met zijn loopvermogen zeker een nuttige speler kan zijn voor dit elftal. Je merkt dat VBommel te veel blijft steunen op Rosario, dat is ook een jongen die dit seizoen pas basis staat. Van hem kan je niet verwachten dat hij de kar gaat trekken.

4 november 2018 om 00:16

Wat een onzin! Rosario begon dit seizoen aardig maar hij speelde wel vrij risicoloos. Nu durft hij ook moeilijke ballen te geven. Het beste aan hem vind ik nog dat hij verdedigend erg sterk is en nauwelijks balverlies lijdt. Hij is misschien niet de meest opvallende speler van PSV maar hij is gewoon erg belangrijk voor dit elftal. Op dit moment zou ik eerder Hendrix of Pereiro op de bank zetten dan Rosario. Voor Ramselaar is het gewoon einde verhaal want jongens als Mauro en Rigo gaan hem inhalen en Guti is ook beter.

Het zou fijn zijn als Van Bommel vaker gaat rouleren. Je ziet bij spelers als Perreiro, Hendrikx, Bergwijn, Lozano dat ze niet scherp beginnen aan de wedstrijd. Het is ook jammer dat er geen andere spits momenteel achter De Jong is, want het is en blijft een beperkte spits. Psv mist ook een technicus op het veld die een mannetje kan uitspelen en medespeler kan aanspelen.

3 november 2018 om 22:42

Daar ben ik het wel mee eens!

3 november 2018 om 22:48

Treblex, zoo'n dooddoener altijd over de jong. Heb je zijn statistieken weleens bekeken? En nee, hij is niet de mooie spits ala Romario, Ronaldo en van Nistelrooy. Hij is wel degene die PSV over dooie momenten heen sleurt en hij is degene die meeste duels in de ED heeft gewonnen en nu ook topscorer. Wat wil jij nog meer?! Het is helemaal geen beperkte spits. Het is een prima spits die perfect past bij de zijkanten die PSV nu heeft.

3 november 2018 om 23:19

Voor dit PSV is het een goeie spits, maar je merkt wel dat hij geen echte afmaker is. In de lucht is hij wel sterk, maar daar is bijna alles mee gezegd, want hij verprutst de meest simpele kansen.

3 november 2018 om 23:23

Prosoccer47, ook voor jou: je hebt wel over de topscorer van de ED. je kunt iedere speler down graden als je naar zijn minpunten kijkt. Glas is half vol of half leeg. Maar cijfers van de jong spreken voor zich. Hij is gewoon een van de beste spelers van de ED.

3 november 2018 om 23:37

Voor ED wel prima, maar Europees lachen de verdedigers zich rot. Heb je ook de statistieken gezien hoe vaak hij per wedstrijd de bal verliest? Moet wel toegeven dat hij hard werkt en in de lucht bijna onverslaanbaar. Als de tegenpartij ook sterk is in de lucht, dan heb je niks aan Luuk.

3 november 2018 om 23:49

Treblex, jij weet ook wel dat er 10mio is neergelegd voor Romero die tot nu toe geen concurrentie kon bieden aan de jong. het is dus niet zo dat PSV er helemaal niets aan doet om hem concurrentie te bieden en zo dus hem nog scherper maken zodat hij misschien & topscorer wordt * nooit meer balverlies lijdt & Europees alle clubs aan diggelen schiet & meeste ballen veroverd & Messi van troon afstoten als the Goat. #sarcasme off.

3 november 2018 om 22:51

Mark houdt zo vast aan zijn vaste 11 dat die spelers zich meer gaan permiteren, omdat ze weten dat ze er toch niet zo snel naast komen te staan. Dat moet er uit. Guti heeft al meer dan genoeg laten zien om een kans te krijgen, die verdient het niet om alleen maar op te hoeven komen draven voor de basis als hij met een onsamenhangend zooitje reserves moet spelen. Het hoeft echt niet zo zwart wit te zijn dat bijvoorbeel Pereiro of Hendrix dan meteen voor altijd zijn basisplaats kwijt is, maar geef zo'n jongen ook wat wedstrijden de kans. De klas komt er nu in en PSV begint voorspelbaar en plichtmatig te ogen, terwijl er nog geen prijs binnen is (en er realistisch gezien nog maar 1 gewonnen kan worden).

3 november 2018 om 23:23

Guti kan je wel speeltijd gunnen, maar hij moet het dan ook laten zien. In de beker bijv. vond ik hem gewoon zwak. Hij scoort wel regelmatig als hij invalt en je merkt ook dat hij overzicht heeft, maar hij moet nu wel constant worden en ook echt het elftal gaan dragen. Ik denk dat Pereiro uit de basis spelen, ondanks dat het een momentenvoetballer is, veel moeilijker is omdat Pereiro in het verleden al heeft bewezen dat hij technisch erg begaafd is en ook bepalend is in grote wedstrijden.

3 november 2018 om 23:38

Maar dat heeft dus mijn insziens ook te maken met dat hij met een B elftal op het veld staat en in de minder belangrijke wedstrijden. In zijn invalbeurten in het eerste in de competitie was hij telkens voldoende tot goed. Beoordeel hem daar op, niet op optredens in ene onsamenhangend zooitje rotatiespelers.

Het is toch mooi hoe hij het voor elkaar heeft gekregen. Na al die wisselingen afgelopen zomer. Is wel knap!!!

Een echte mooiprater die Mark. Elke leek ziet dat het voetbal van PSV erbarmelijk is en pijn aan de ogen doet. Het wachten is dan ook op de eerste uitglijder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper60
E. DasaVerdediger60
M. WittekVerdediger60
R. BazoerMiddenvelder61
A. BrojaAanvaller63
O. DarfalouAanvaller62
L. OpendaAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren