Vitesse ontkent naderend vertrek van Slutsky naar Portugal

Zaterdag, 3 november 2018 om

Leonid Slutsky staat op het punt om Vitesse te verlaten, zo claimt A Bola zaterdagmiddag. Volgens de sportkrant onderhandelt Sporting Portugal met de Eredivisionist over de voorwaarden om Slutsky over te nemen. Er zou nog een verschil van 500.000 euro tussen vraag en aanbod zitten, maar dat lijkt niet onoverkomelijk. Vitesse ontkent de geruchten echter.

"Dat is niet aan de orde", verzekert algemeen directeur Joost de Wit aan het Algemeen Dagblad. Technisch directeur Marc van Hintum maakt eveneens duidelijk dat er 'niets klopt' van het verhaal. "Deze geruchten zijn nergens op gebaseerd."

Voorzitter Frederico Varandas van Sporting bracht vrijdag een bliksembezoek aan Nederland. De namen van de werkloze trainers Frank Rijkaard, Frank de Boer en Peter Bosz vielen meteen. In werkelijkheid was hij in Nederland voor gesprekken met Vitesse, zo stelt A Bola.

Voor Slutsky zou een contract voor anderhalf jaar klaarliggen in Lissabon. De 47-jarige oefenmeester is pas sinds dit seizoen actief als trainer van Vitesse. Hij volgde Henk Fraser op en werd de eerste Russische trainer in de Eredivisie. In de competitie staat de club momenteel op de vijfde plek en deze week bereikte Vitesse de achtste finales van de KNVB Beker, door met 0-2 van Heracles Almelo te winnen.

Slutsky heeft nog een contract tot medio 2020 in GelreDome. Voorheen was hij onder meer vijf jaar lang de trainer van CSKA Moskou, een baan die hij tussen augustus 2015 en de zomer van 2016 combineerde met het bondscoachschap van Rusland. In de zomer van 2017 ging hij aan de slag bij Hull City, maar in december kreeg hij al zijn congé.Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door sirius)

Huh... zal dit serieus zijn? Schrik hier een beetje van

3 november 2018 om 13:55

Mocht het kloppen, moet Vitesse het gewoon hard spelen en 10 miljoen vragen. Anders blijft Slutsky lekker! Zo midden in het seizoen vertrekken is gewoon lachwekkend en disloyaal. Lekker 10 miljoen vragen en anders niet!

3 november 2018 om 17:26

Als je Slutsky een beetje kent, dan weet je dat hij tijdens zijn vorige twee buitenlandse avonturen(Hull en nu Vitesse) zich lang en goed heeft voorbereid, o.a. door de taal van tevoren te leren en zich te verdiepen in de cultuur. Bovendien zat hij ruim zeven jaar bij CSKA, dus aan loyaliteit geen gebrek.

Wat een Slutsky als ie dit doet..

Bijzonder maar het was ook een verrassing dat hij bij Vitesse terecht kwam. Klote voor Vitesse als hij nu gaat.

Zou als trainer nooit halverwege of wat zeg ik na een weds of 10 instappen bij een andere club, zeker niet in de chaos bij Sporting die dan aan hun 3e trainer beginnen dit seizoen..

Wat is dit dan gewoon tijdens de compitie weg

Wat is dit nou weer? Als dit gebeurt mag wat mij betreft de hele Russische zooi eruit geflikkerd worden....

Die zag ik niet aankomen! Zou jammer zijn, trainer met een hoge gunfactor...

Wat zou dit zonde zijn voor de eredivisie zeg. Hopen dat dit niet waar is...

Terugkeer van Peter Bosz dan maar?
Zou wel een aderlating zijn om je trainer midden in het seizoen kwijt te raken, en een naaistreek van de trainer richting de club zelf.

3 november 2018 om 13:51

Dat zou me heerlijk lijken. en gelijk die Russische zooi eruit pleuren en Koning Karel weer polsen voor een functie...

3 november 2018 om 14:07

Koning Karel Aalbers? Ze zien hem al aankomen.moet hij wel een enorme zak met geld meenemen en laat hij dat nu niet hebben. Dat is het nadeel als je je club verkoopt. Tevens heeft Karel in zijn eerste termijn de club op de rand van de afgrond gebracht. Zullen de fans leuk vinden.

3 november 2018 om 13:55

Wanneer Slutsky het dubbele kan verdienen in Portugal, denk ik dat niemand hem iets kwalijk neemt.

3 november 2018 om 17:33

Heeft in Rusland toch wel genoeg verdiend? Of was dat salaris niet riant?

Als dit werkelijkheid is mag je het toch wel verrassend noemen hij maakt op mij nou niet de indruk dat ie het zo geweldig met Vitesse doet in de competitie.

Kom op, dit kun je toch niet menen?! Hij is er pas een half jaar en vind hem nu ook niet echt super presteren (ondanks de vele tegenvallers qua blessures). Hoop dat dit niet gaat gebeuren. Laat 'm zichzelf eerst maar eens bewijzen in Arnhem.

3 november 2018 om 13:51

Money Talks

3 november 2018 om 16:28

Slutsky heeft de nodige miljoenen als eerdere coach van CSKA en Rusland al op de bank staan. En ik verwacht ook niet dat de eigenaar van Vitesse hierop zit te wachten, dus die zal wel even een belletje plegen met onze Russische top-trainer.

3 november 2018 om 17:28

Slutsky verdiende als bondscoach van Rusland geen enkele cent.

Bijzonder? Slutsky gaat een trainerskerkhof in dan... maar goed Fredke Rutten is weer vrij dus Vitesse kan meteen door.

3 november 2018 om 13:55

Idd, lijkt me de beste optie als dit gaat gebeuren...

3 november 2018 om 16:52

Mwah. Laat sturing het seizoen maar afmaken dan.

3 november 2018 om 16:52

Dit op basis van de laatste wedstrijden van vorig seizoen

Dan hoop je dat Vitesse vanavond wat kan betekenen, slaat de chaos daar toe waarschijnlijk. Net als dat PSV een Utrecht trof dat helemaal gemankeerd was met De Jong als trainer. In de CL mag het Ajax qua vorm van de tegenstander en loting meezitten en PSV tegen, maar in de Eredivisie zit het PSV vooralsnog in letterlijk alles mee lijkt het wel.

Dat zou onverwachts zijn. Moet zeggen dat ik het altijd een rare club vond voor Slutsky (in Rusland toch grote clubs gehad en bondscoach geweest), maar zo snel al vertrekken had ik toch niet verwacht.

3 november 2018 om 16:50

Vanmorgen stond in de Gelderlander een uitgebreid interview waarin Slutsky stelde dat hij dan wel een behoorlijke palmares heeft opgebouwd in Rusland, maar daarbuiten niet. Hij vertelde dat bepaalde deuren in West-Europa dan minder snel open gaan, terwijl het op dit moment zijn grote ambitie is om te slagen in west Europa. Na het mislukte avontuur bij Hull en vanwege de Russische connectie bij Vitesse, was dit een logische stap.

Gewoon voor Leandro Jardim halen, kent de competitie, heeft een verleden bij Sporting en is gewoon beschikbaar na zijn ontslag bij Monaco.

Het zou niet echt netjes van Slutsky zijn om Vitesse na een paar maanden alweer achter zich te laten. Ik zou het ook een rare move vinden, want het leek me een zeer sympathieke man die goed voorbereid bij Vitesse aan de slag ging. Van de subtop van Nederland naar de top van Portugal is natuurlijk wel een mooie stap vooruit, maar het is in sportief opzicht zeker geen niet te weigeren aanbieding. Helemaal als je je bedenkt wat voor puinhoop het bij Sporting is geweest in de afgelopen periode.

Snap het wel. Door alle blessures zie ik Vitesse de hoge ambities niet waarmaken dit jaar. Je kan hier flink veel geld aan verdienen, de rest van het jaar een nieuwe trainer laten bouwen aan een nieuw team.

3 november 2018 om 15:33

Tja, wat versta je onder hoge ambities? De top 3 stond eigenlijk voor het seizoen begon al vast en Vitesse hoort sowieso altijd mee te dingen om de vierde plaats.

Vanmorgen een leuk en vrolijk interview gelezen van hem in de gelderlander. Hoop niet dat hij weg gaat maar ja voor hem wel weer een sprong voor uit.

Geloof hier niets van, maar in het geval het zou gebeuren: Sturing en Hofs is een prima back-up duo

Zou raar zijn. Maar ja abromovich gaat waarschijnlijk chelsea verkopen. Dus er zit wel een logica in. Nou dan frank de boer halen!

3 november 2018 om 14:14

FdB heeft aangegeven alleen Ajax nog in de Eredivisie te willen doen, je kan het natuurlijk altijd proberen als club zijnde

3 november 2018 om 14:19

Ja dat is wel n puntje dan steijn haha doet t al tijden goed met vvv

3 november 2018 om 15:37

Ik denk niet dat Frank de Boer momenteel veel te willen heeft. Na zijn periode bij Ajax is zijn carriere in een snelvaart gekelderd en ook Frank de Boer zal dus weer bijna opnieuw moeten beginnen. Buiten de kleine competities om zullen het dus vooral degradatiekandidaten zijn die bij Frank de Boer op de stoep zullen verschijnen.

3 november 2018 om 17:42

Ik denk dat Frank inderdaad zal moeten kiezen tussen middenmoot/onderkant Eredivisie of een baan bij Fox als analist. In het buitenland is hij denk ik boor niemand op het hoogste niveau nog interessant en Qjax hoeft ek ook niet terug.

3 november 2018 om 14:20

Fred Rutten en die Mo Allach ook gelijk terughalen, beide clubloos.

3 november 2018 om 14:24

Zou mooi zijn. Maar denk dat rutten twente omhoog wil helpen

3 november 2018 om 14:29

Denk dat hij ook naar de mogelijkheden en zekerheid voor hem als trainer kijkt, dat is in Enschede ver van. Welke eer valt daar nog te behalen? En dan is er ook nog een clubloze Peter Bosz.

Maar ja is hypothetisch denk niet dat dit bericht waar is, Vitesse ontkent het ook.

3 november 2018 om 14:37

"zou mooi zijn. Maar denk dat rutten twente omhoog wil helpen"

Zelfs al is dat inderdaad zo, volgens mij heeft Twente gewoon nog een trainer.

3 november 2018 om 14:40

Ja maar rutten heeft al n adviserende rol bij twente dus sta niet raar te kijken dat hij dat uitbreid. Mij lijken de boer, steijn en bosz goeie kandidaten. Maar k geloof niks van dit verhaal

3 november 2018 om 14:49

Nogmaals....het is hier al eerder gezegd..Frank de Boer is geen kandidaat. Die heeft vorige week nog aangegeven alleen Ajax te willen trainen in Nederland.

3 november 2018 om 16:55

@haunted, mo allach is naar Israël gaan toch? Of is ie daar alweer weg?

3 november 2018 om 18:28

Afgelopen week ontslagen

Kon je op zich op wachten natuurlijk, volgens mij zit Slutsky zich regelmatig op te vreten op de bank als hij weer naar het niveau van de eredivisiewedstrijd moet kijken.

3 november 2018 om 14:38

"volgens mij zit Slutsky zich regelmatig op te vreten op de bank als hij weer naar het niveau van de eredivisiewedstrijd moet kijken."

Maar wat zegt het dan over Slutsky dat hij in die o zo zwakke eredivisie maar 15 punten heeft na 10 wedstrijden?

3 november 2018 om 14:53

Heeft dat te maken met Slutsky of deels ook met de selectie? Het is nou niet zo dat de selectie van Vitesse overloopt van de kwaliteit. Bovendien kan je zeggen dat ze ''pas'' 15 punten hebben, maar pas 3 keer verloren waarvan 2 potjes tegen Ajax en Feyenoord en verder gewoon de 5e plek, prima dus voor Vitesse.

3 november 2018 om 15:41

We hoeven ook weer niet te doen alsof Slutsky een wondertrainer is en dat Vitesse veel te klein voor hem is. Zijn reputatie in Rusland is erg goed, maar daar buiten is het in principe een vrij onbekende trainer.

3 november 2018 om 17:11

Zal wel een combinatie van beide zijn. Men verwachtte vooraf dat Vitesse titelkandidaat zou zijn, maar die verwachtingen bleken niet al te realistisch. Ik vind wel dat Slutsky ondanks al die blessures het prima doet met een vijfde plek.

Lijkt me niet dit, kan het echt niet geloven. Mocht dit inderdaad zo zijn dan moet je inderdaad heel veel geld vragen voor hem!

Ik denk dat vitesse een dealtje maakt dat we castagnios erbij krijgen.🤣🤣daar zijn we mooi klaar mee

Wat een onzin en vaak komt de onrust voor een wedstrijd van Ajax of PSV gek toch

Het lijkt mij persoonlijk heel sterk. Van Hintum heeft het overigens ook al tegen de Gelderlander ontkent (niet dat dit betekent dat het dan ook meteen niet waar is maar dat terzijde).

Volgens van Hintum zou er 'niks van kloppen' en 'de geruchten nergens op gebaseerd zijn'.

Let wel dat ik ook gewoon hoop dat Slutsky blijft, ik vind dat er eindelijk sinds Fraser weer meer spelvreugde in lijkt te zitten (buiten de wedstrijden om tegen de top 3 waar Fraser het elftal wel wist te motiveren, of misschien is het elftal dan al uit zichzelf gemotiveerd) en dat er ook eindelijk weer wat technische patronen terug te vinden zijn in het team. Sowieso is de spelopvatting al een stuk positiever dan onder Fraser en heb ik het idee dat tot dusver Slutsky voornamelijk ook gewoon veel pech heeft gehad met blessures. De enigste ingreep waar ik mij echt niet in kon vinden, maar die heeft hij gelukkig ook weer teruggedraaid, is dat hij in de voorbereiding wou gaan spelen met Beerens op 10 en alles om hem laten draaien. Dat lijkt mij persoonlijk echt de slechtste beslissing die je ooit kan maken.

Als ze echt geld kunnen vangen voor hem, meteen wegdoen. Ik zou Frank de Boer wel eens in Arnhem willen zien als trainer

Hoop niet dat Slutsky dit doet want Sporting is op dit moment niet de beste club om in te stappen. Slutsky zie ik ook niet als het type dat vroegtijdig uit een project stapt. Bij CSKA bleef hij zeven jaar en naar andere landen ging hij pas wanneer hij goed voorbereid was.

En kan iemand me vertellen of dit a bola een beetje een betrouwbare bron is? Of is dit een krant die hoofdzakelijk vol staat met duimzuigerij?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ5221
6.Vitesse4714
8.Willem II44-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SereroMiddenvelder281
M. ØdegaardMiddenvelder286
B. LinssenAanvaller2812
O. DarfalouAanvaller225
EduardoDoelman270
R. BeerensAanvaller161
A. BüttnerVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Vitesse
2017-2017 Hull City
2015-2016 Rusland
2009-2016 CSKA Moskou
Laatste voetbalnieuws

Vitesse beducht: ‘Natuurlijk zal Nederland over deze wedstrijd gaan praten’

De strijd om de landstitel wordt dinsdagavond weer hervat, wanneer Ajax voor eigen publiek aantreedt tegen Vitesse. De bezoekers uit Arnhem putten moed uit recente krakers tegen Feyenoord (1-1), AZ (2-2)...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 april
Benjamin Nygren geniet veel belangstelling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren