Update: Bendtner trekt hoger beroep in en moet gevangenis in

Woensdag, 21 november 2018 om

Nicklas Bendtner moet de gevangenis in. De aanvaller van het Noorse Rosenborg is veroordeeld tot een celstraf van vijftig dagen, nadat hij in Kopenhagen een taxichauffeur mishandelde. Bovendien moet Bendtner een schadevergoeding van bijna 1200 euro betalen aan de taxichauffeur, zo heeft een rechter in Kopenhagen vrijdag bepaald.

Het incident vond begin september plaats. Bendtner zou de taxichauffeur een gebroken kaak hebben bezorgd. Philine Roepstorff, de vriendin van Bendtner, verklaarde later dat de chauffeur tot tweemaal toe in een andere richting reed dan verzocht, en zich 'gek' gedroeg nadat de twee waren uitgestapt. Roepstorff zei dat zij en Bendtner werden achtervolgd door de chauffeur, die vervolgens een glazen fles tegen haar zou hebben aangegooid. Daarna reageerde Bendtner, in de ogen van Roepstorff uit zelfverdediging, op agressieve wijze.

De rechter was echter van mening dat Bendtner het geweldincident valt aan te rekenen. "We hebben geen reden om een voorwaardelijke straf of een taakstraf op te leggen. Hij heeft zich ernstig misdragen. De schade, een gebroken kaak, was niet minimaal", aldus rechter Kirsten Schmidt. De taxichauffeur heeft geen straf opgelegd gekregen. Bendtner heeft al besloten in beroep te gaan, zo maakt zijn advocaat Anders Németh bekend. Het is nog niet bekend wanneer het beroep zal dienen.

Update 21 november 16.40 uur - Bendtner trekt hoger beroep in en moet gevangenis in
Nicklas Bendtner heeft zijn hoger beroep tegen zijn straf ingetrokken, zo is volgens diverse Deense media woensdag bekendgemaakt. De Deense spits werd aan het begin van deze maand veroordeeld tot vijftig dagen gevangenisstraf en een boete voor het mishandelen van een taxichauffeur. Na de uitspraak op 2 november liet Bendtner weten dat hij in hoger beroep zou gaan, maar op dat besluit is hij teruggekomen. De openbaar aanklager van Kopenhagen maakt op Twitter het besluit van Bendtner kenbaar en schrijft: “de uitspraak is definitief”.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Moeilijk oordelen aan de hand van dit stukje tekst. Het verhaal van mevrouw Bendtner klinkt best plausibel. Ik ben tegen geweld, maar dan is de reactie van Bendtner nog wel te begrijpen ook. Echter zal de rechtbank niet zomaar 2 maanden celstraf opleggen. Ik ben nieuwsgierig naar meer informatie.

Nu ben ik toch wel benieuwd naar het verhaal van de Taxichauffeur, gezien die er dus zonder straf vanaf komt. Was voor de volledigheid prettig geweest als zijn veerhaal (indien dat bekend is) erbij was gezet.

2 november 2018 om 18:21

Same here!
Dit stuk vermeldt alleen maar de verklaring die de vriending van Bendtner, kennelijk, heeft gegeven. Over de verklaringen hierover van de chauffeur lees ik verder niets. Ook niet wat de motivering is geweest van de rechtbank om kennelijk niets te doen met de verklaringen van de vriending, althans die niet te aanvaarden als grondslag voor een verweer van zelfverdediging.

En gelet op de heftigheid van de opgelegde straf, 50 dagen cel, en de heftigheid van de motivering 'hij heeft zich ernstig misdragen' is er wel aanleiding om ervan uit te gaan dat er toch wel degelijk bewijsmiddelen waren die de schuld en strafbaarheid van Bendtner hebben gedragen.

Het is natuurlijk erg makkelijk om iemand als Bendtner vantevoren aan te wijzen als fout. Maar met alle respect van de wereld had ik die chauffeur ook een gebroken kaak geslagen als er een fles richting vriendin vliegt...

2 november 2018 om 16:33

Uhh ik niet. Ik ga lekker zonder strafblad door het leven. Ik wil daarnaast mijn hand ook niet bezeren aan het gezicht van een of andere pauper. De rest van de onvoorspelbare consequenties bespaar ik mezelf ook liever. Gewoon snel je vriendin uit de situatie halen en door met het leven.

2 november 2018 om 17:55

Ik heb anders ook ooit iemand zijn kaak gebroken (in combinatie met nog wat andere botjes in zijn gezicht). Ik heb daar geen strafblad aan overgehouden, die ander wel. Die gast viel mij aan (de afdrukken van zijn vingers hebben nog dagen in mijn hals gestaan) en liet niet los, zelfs niet na meerdere rake klappen. Bleek zwaar onder de drugs te zitten, waardoor ie niets voelde op dat moment.

3 november 2018 om 04:05

Oh dat klinkt niet prettig. Mooi dat je daar goed vanaf bent gekomen dan. Ik zie mezelf niet gauw in zo'n situatie belanden maar je moet je dan natuurlijk verdedigen. Veel mensen gaan daar te ver in alleen.

2 november 2018 om 18:06

Er zullen twee verhalen zijn en daar kan je een conclusie uit trekken. Maar uit dit stuk in ik het niet.

Wat een rare verklaring van zijn vriendin. Lijkt mij meer een type dat een ruzie veroorzaakt dan dat ze die voorkomt. Een niet al te slimme voetballer icm een niet al te slimme dame. Dat is een recept voor problematiek. Echt ongekend hoe hij zijn carrière aan het verkloten is. Je moet echt dom zijn om als een bekende persoon je zo te laten gaan.

2 november 2018 om 16:37

Mooi dat jij op de hoogte bent van het karakter en de intelligentie van Bendtner en zijn vriendin! Zonder het echte verhaal te weten vind ik niet dat je hier zo makkelijk over kan oordelen. Het kan aan elkaar geluld zijn, maar als het waar is, is de reactie van Bendtner nog steeds niet goed maar valt wel iets meer te verklaren.

2 november 2018 om 17:29

Het is niet moeilijk om daar een beeld van te schetsen. Zie de verklaringen in deze situatie en verder is het probleem na probleem met die gek.

2 november 2018 om 17:56

Maar volgens mij is die Bendtner juist wel erg intelligent. Alleen gebruikt hij het zo weinig. Daarmee wil ik zeggen dat intelligentie en problemen veroorzaken helemaal niets met elkaar te maken heeft.

Dat zal zijn carriere geen goed gaan doen. Ik denk niet dat veel clubs met een deliquent in zee willen. Het is ook niet dat hij zo'n werelspeler is, dus het wordt lastig voor hem.

21 november 2018 om 17:07

Hij zit toch al in de herfst van zijn carriere. Die gaat gewoon nog ff naar china of de zandbak. Doen ze niet zo moeilijk.

21 november 2018 om 17:26

Ja alsof ze in China of in de zandbak op Bendtner zitten te wachten... Die kunnen veel betere spelers kopen.

Ik vind het wel raar dat Bendtner nu wel écht de gevangenis in moet, terwijl de rijkere spelers alleen voorwaardelijke straffen en hoge boetes krijgen.

2 november 2018 om 17:37

Dit is een strafbaar delict waar politie ect bij komt kijken. Geheel iets anders dan belasting ontduiken. Daarbij, tis geen Spanje

2 november 2018 om 17:41

Welkom op deze wereld!

Nee, we roepen met zijn alle dat voetballers er altijd mee wegkomen. Toch wel apart dat er nu echt één vast komt te zitten. Al vind ik het wel een vreemd verhaal. Wanneer iemand een fles tegen je vriendin aangooit is het logisch dat je er tegen optreedt. En dan ook nog "de taxichauffeur heeft geen straf opgelegd gekregen", merkwaardig verhaal.

2 november 2018 om 20:23

Nl_modric

"nee, we roepen met zijn alle dat voetballers er altijd mee wegkomen. Toch wel apart dat er nu echt één vast komt te zitten."

Bendtner is echt niet de eerste voetballer ooit die een celstraf opgelegd heeft gekregen. Zijn er veel en veel meer natuurlijk. Die Breno van Bayern bijvoorbeeld, Jermain Pennant, Joey Barton, etc. etc.

Mocht het statement van de vriendin van Bendtner kloppen kan ik hem gelijk geven. Helaas heeft Bendtner de schijn al snel tegen. Ik zie echter geen reden waarom de vriendin hier zou liegen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Rosenborg BK

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Molde FK5331
3.Odd4510
Voor de complete stand: Tippeligaen

30 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Ivan Rakitic vervolgt zijn carrière in ieder geval niet bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren