‘Gio’ verrast door nieuws over boete: ‘Had toen nog niet met hem gesproken’

Vrijdag, 2 november 2018 om

Feyenoord plaatste zich donderdag ten koste van ADO Den Haag (5-1) voor de achtste finales van de KNVB Beker. Het bekertoernooi lijkt voor de Rotterdammers nog de enige mogelijkheid om het seizoen van kleur te voorzien, aangezien de achterstand op koploper PSV reeds tien punten bedraagt. Trainer Giovanni van Bronckhorst beaamt vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met VVV-Venlo dat hij meer van het seizoen had verwacht.

“Waar we nu staan had ik niet verwacht, maar we moeten nu met de realiteit omgaan. Je bent uit Europa en staat tien punten achter op de koploper. In het voetbal kan er heel veel veranderen, maar op dit moment is dat hoe het is. Wij moeten nu gewoon alles winnen en dan zien of PSV punten gaat laten liggen. Ik kan zoveel vergelijkingen maken met PSV en Ajax, maar voetbal wordt niet op die lijstjes bepaald. Ik moet het maximale uit deze groep halen”, tekent RTV Rijnmond op uit de mond van Van Bronckhorst.

“Wij hadden zeker meer punten moeten hebben. We hadden niet moeten verliezen bij De Graafschap en geen punten moeten verspelen in de slotfase bij Willem II”, vervolgt de oefenmeester. Feyenoord verloor vorige week met 3-0 op bezoek bij Ajax. De Rotterdammers waren na vijf minuten spelen praktisch kansloos, toen Jeremiah St. Juste met een rode kaart van het veld werd gestuurd. “Wij hebben ons goed voorbereid voor afgelopen zondag, maar ons plan kon na vijf minuten de prullenbak in. Ik denk niet dat ik de jongens met een verkeerde emotie het veld in heb gestuurd.”

St. Juste kreeg een boete voor zijn rode kaart in Amsterdam. “Ik was verrast door het nieuws dat St. Juste een boete had gekregen, want ik had toen nog helemaal niet met Jeremiah gesproken. Uiteindelijk heeft hij wel een boete gehad voor zijn rode kaart tegen Ajax”, aldus Van Bronckhorst, die blij is met het spel van zijn ploeg tegen ADO Den Haag en vooral de drie doelpunten van Nicolai Jörgensen. “Nicolai is dit seizoen met een achterstand begonnen, maar hij wordt nu weer steeds alerter en belangrijk voor ons. Hij maakt donderdag een echte spitsengoal met de 1-1.”


Poll

Denk jij dat Feyenoord de KNVB Beker gaat winnen?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zo voorspelbaar ben je Gio. Feyenoord heeft met spoed een nieuwe trainer nodig.

2 november 2018 om 15:32

Mensen hebben echt een heel kort geheugen. De beste man wint prijzen en heeft van Feyenoord de nummer drie van Nederland gemaakt. Zo is het lange tijd niet geweest bij die club, maar de verwachtingen overstijgen nu de realiteit.

2 november 2018 om 15:57

Ahh kom op! Feyenoord zou structureel om de titel moeten spelen als je alleen al kijkt naar het stadion en de stad. Dus als je na 10 wedstrijden al afgehaakt bent en ook uit Europa geknikkerd bent door FC Bal op het dak dan moet je gewoon weg normaal gesproken. Zeker er amper lijn in het spel lijkt te zitten, spelers niet beter worden en talenten amper door stromen. Tel erbij op dat Feyenoord geen scouting lijkt te hebben en je komt tot de conclusie dat Gio eruit moet maar dat ook de TD moet nadenken

2 november 2018 om 17:21

Je bedoelt dat stadion dat van ellende uit elkaar valt zonder een fatsoenlijke businessclub?

Dat stadion is namelijk de fans en stad onwaardig.. En één van de redenen waarom Feyenoord niet structureel in de top 2 terecht kan komen.

2 november 2018 om 18:31

Feyenoord is gewoon de 3e club van nederland, met afstand van met alle respect az, vitesse en ajax en psv. Ze zijn veel groter dana z en vitesse, maar kleiner dan psv en ajax.

Het lek was er snel bij dan als Gio nog niet eens de kans had de beslissing voor een boete met St Juste te delen. Tegelijkertijd zullen er dan ook niet veel mensen zijn die verdacht kunnen worden het lek te zijn.

"ik denk niet dat ik de jongens met een verkeerde emotie het veld in heb gestuurd.”

Heel Nederland heeft kunnen zien dat die jongens met een verkeerde emotie het veld in zijn gestuurd. Anders maakt Toornstra die overtreding niet na 2 minuten, krijgt St. Juste geen rood en had je ook niet van Persie, Berghuis en V/d Heijden gehad die binnen 25 minuten ook op geel hadden moeten staan.

2 november 2018 om 15:13

En hoezo is dat een verkeerde emotie? Achteraf misschien verkeerd omdat het een rode kaart opleverde binnen 6 min.

Maar op deze manier spelen was ongeveer de enige manier om een kans te maken tegen Ajax. Gewoon lekker mannelijk voetbal. Dat mensen gaan lopen piepen dat half Feyenoord geel had moeten hebben, prima. Waren een paar goeie, stevig tackles, maar dat hoort erbij toch? Het ene moment wordt er door half Nederland geklaagd dat we in de Eredivisie niet mannelijk genoeg spelen en dat we geen winnaarsmentaliteit kennen. Het andere moment wordt er al gepiept al er ietsjes over de schreef wordt gegaan.

2 november 2018 om 15:24

Vliegende tackles op kniehoogte of kuithoogte met de noppen vooruit hebben helemaal niets met mannelijk voetbal te maken. Ook zo'n overtreding van Jan-Arie is gewoon een te late en dat moet gewoon een gele kaart zijn.

En je hebt aan de wedstrijd kunnen zien dat het vooral misging op basis van (technische) kwaliteit anders waren die overtredingen niet eens gemaakt. Dus daar moet Nederland zich vooral zorgen over maken. De overtredingen werden namelijk vooral gemaakt na slechte aannames/passes dus daar moet eerst maar eens op gefocust moeten worden.

2 november 2018 om 15:28

Heb je het duel gezien? Ietsje over de scheef? Goeie stevige tackles? Volgens de regels kwam Feyenoord er heel goed mee weg dat er maar één speler rood kreeg en dan maak je al helemaal geen kans meer. Fysiek voetbal, druk zetten, duels aan gaan, prima. Maar dit was ver over de rand van wat is toegestaan.

Winnaarsmentaliteit kan je trouwens ook prima hebben zonder zo fysiek te spelen. Ik zie Ajax in Europa met bravoure spelen. Ze spelen om te winnen en vechten daar 90+ minuten voor. Maar dan vooral door goed voetbal met veel driehoekjes, positiewisselingen en technische hoogstandjes.

2 november 2018 om 15:38

Dus dan was het ook lekker mannelijk voetbal bij het miniscuul tikje van Dolberg waar de meeste van feyenoord om liepen te zeuren.

2 november 2018 om 15:51

Vliegende tackles op kniehoogte of kuithoogte met de noppenvooruit heb ik niet gezien in deze wedstrijd.
Volgens mij heb jij This is Football 2005 zitten spelen tijdens de wedstrijd waar je nog van die heerlijke doodschoppen kon geven.

2 november 2018 om 16:02

Volgens mij kwam Toornstra toch echt met zijn noppen vol op de kuit van Frenkie.

2 november 2018 om 16:07

Ik heb zelfs een aantal x gelezen dat het ongelukkig was aangezien Toornstra de bal verkeerd aannam. Toornstra nam de bal helemaal niet aan want hij ging achter De Jong aan. Sommige mensen...

2 november 2018 om 16:15

Ik denk wel de juiste emotie.. maar de verkeerde uitvoering. Fysiek aanpakken en er kort op zitten betekend niet dat je je voet in iemand zn kuit plant bv. Uitvoering is niet goed. De intentie wel.

2 november 2018 om 16:26

@ajaxrosenberg
Vliegende tackles op kniehoogte en kuithoogte met noppen vooruit..

het is een wonder dat Ajax er met 11 levende spelers vanaf kwam of niet? Overdrijven is ook een vak apart zeg!

@kyle:
Ja en dat was een vliegende tackle?
Sjesus mensen maken er een moord aanslag van....

Hij had van mij ook rood mogen krijgen hoor, maar kom op laten we het niet erger maken dan het was zeg pfffff...

@passionforpink:
volgens de regels kwam Ajax er ook heel goed mee weg dat ze met 11 man eindigde. Dus wat is precies je punt?

2 november 2018 om 16:49

Zo kijk ik er ook tegenaan, kom op, je speelt tegen Ajax, dan trek je iets later het poot in en haal je iets harder door dan tegen pak 'm beet, Az of Groningen. Je weet dat ze bij Ajax het dan moeilijk krijgen. Nee, we moeten ze met fluwelen handschoenen aanpakken en als het even kan niet in de weg lopen als ze een doelpunt willen maken. De klassieker is niet de klassieker geworden omdat we zo gezellig met elkaar op het veld staan, nee dat is de klassieker omdat beide teams een pleurishekel aan elkaar hebben. Ik heb in het verleden genoeg zieke overtredingen gezien vanuit Amsterdamse hoek om te weten dat de verhoudingen zo liggen. Ik wil niet geweld verheerlijken, maar hard spel is nou eenmaal een onderdeel van voetbal, er zijn clubs die hun hele speelstijl er op hebben ingericht. Als je tegen Ajax al je poot terugtrekt, wanneer ga je dan ooit nog een overtreding maken? Kijk, dat je tegen Ado niet met gestrekt been erin vliegt is logisch, dat ga je voetballend wel redden. Maar je speelt tegen een (voor Nederlandse begrippen) puissant rijke club die voor tientallen miljoenen op het veld heeft staan, natuurlijk haal je dan af en toe door op die duurbetaalde benen. Het is geen walking football, als je al in de vlekken schiet van een tackle is voetbal niet de sport voor je.

Toch wel gek dat de clubleiding een speler beboet, zonder de hoofdtrainer daarvan op de hoogte te stellen...

En die andere teksten van Gio, tja... hij weet ook wel dat Feyenoord geen kampioen wordt, maar hij kan moeilijk zeggen dat ie de hoop opgeeft.

2 november 2018 om 15:26

Ik denk dat je Gio zijn worden verkeerd leest. Hij bedoelt dat er al gesproken werd over een boete, terwijl er toen nog helemaal geen gesprek geweest was tussen trainer en speler. Uiteindelijk is dat gesprek er wel gekomen en heeft hij inderdaad een boete uitgedeeld.

Gekke gang van zaken hier.

Overigens wel blij met het optreden van Nieuwkoop gister. Goede drive naar voren. Laat hem maar een tijdje staan!

"ik denk niet dat ik de jongens met een verkeerde emotie het veld in heb gestuurd.”

En precies dat gebrek aan zelfkritiek is waarom Gio nooit een toptrainer zal worden. De overtreding van St Juste stond niet op zichzelf, heel Feyenoord ging er al bezetenen in. Toornstra had rood kunnen krijgen na 2 minuten, binnen een half uur had half Feyenoord een overtreding gemaakt die geel of rood waard was. Dan kan je dat niet los zien van de instructie van de trainer.

2 november 2018 om 15:26

van alle trainers van de nieuwe generatie.. Zie ik alleen Gio de absolute top halen (barca, Real, United). Hij is een ware people´s manager. Cocu, De Boer, Ten Hag, van Bommel, die kunnen dat allemaal niet.

2 november 2018 om 15:32

Ik weet niet of je nou sarcastisch bent, loopt te trollen of dit nou echt meent. Onder Gio zie ik niet één team dat voor elkaar door het vuur gaat. Ik zie geen spelers die beter worden onder zijn leiding. Ik zie wel een aantal spelers die na een conflict via de achterdeur vertrekken, creatieve spelers die geen kans krijgen en spelers uit vorm die maar steeds het vertrouwen blijven krijgen.

Gio vond ik altijd een hele sympathieke speler, maar als trainer heb ik niet het idee dat hij hogerop zou kunnen.

2 november 2018 om 15:41

Is het gezellig op de vrijdagmiddagborrel? Geen één Nederlandse trainer heeft het in zich om op dit moment door te groeien naar de Europese top. Ook GVB niet..

2 november 2018 om 15:52

@passionforpink Gio heeft ze niet meegegeven om domme overtredingen te maken. Dat is geen gebrek aan zelfkritiek dat is de realiteit.

De enige reden dat Gio nog op de troon zit bij Feyenoord, is de beker. Als hij verloren had was het al klaar geweest

als ze deze regel met die boetes voor een rode kaart hadden ingevoerd bij een club waar Nigel De Jong onder contract stond hadden ze flinke extra inkomsten gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

135 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Jörgensen hint naar vertrek: ‘Het gaat de laatste tijd niet gemakkelijk’

Het seizoen verloopt voor Nicolai Jörgensen tot dusver uitermate moeizaam. De Deense spits scoorde pas zes keer voor Feyenoord en kan lang niet altijd op een basisplaats rekenen in het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren