‘Depay moet werken aan zijn mentaliteit, maar dat geldt voor zoveel spelers’

Vrijdag, 2 november 2018 om

Bruno Génésio beschouwt het akkefietje met Memphis Depay bij Olympique Lyon als 'afgesloten'. De aanvaller zei afgelopen weekend, na de wedstrijd tegen Angers (1-2 zege), dat hij zich 'niet gerespecteerd' voelt. Hij begon die wedstrijd op de bank en toonde zijn waarde als invaller, met een assist en een doelpunt. Génésio heeft inmiddels met zijn pupil gesproken.

De trainer erkent vrijdag op de wekelijkse persconferentie dat hij 'een beetje verrast' was door de uitspraken van Depay. "Maar ik probeer mezelf altijd te verplaatsen in een ander", citeert RMC Sport. "Het heeft me niet zoveel gedaan. Het zijn dingen die gebeuren in een seizoen; het jaar verloopt nooit helemaal geruisloos en gestroomlijnd. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Het is voor mij afgesloten", maakt hij duidelijk.

Volgens Génésio was het voor iedereen bij de club al gauw een gesloten boek. "We zullen geen sportieve sanctie opleggen. Ik heb een goede relatie met hem en we zijn altijd open en eerlijk tegenover elkaar geweest. We gaan hier geen groot thema van maken", aldus de oefenmeester, die evenwel lovend is over het spel van Depay tegen Angers. "Hij is vaak beslissend als invaller, maar ook als basisspeler. We zien hem niet als supersub, want hij is een van onze beste spelers. Hij moet alleen constanter worden en dat weet hij zelf ook."

Verdediger Rafael was ook bij de persconferentie aanwezig en beaamt de woorden van zijn trainer. Hij stelt dat de uitspraken van de Nederlander zijn uitvergroot en dat de hele affaire onjuist is belicht in de media. "Het lijkt me normaal dat de trainer met de speler gaat praten als het niet goed gaat. De media zijn er zonder respect mee omgegaan. Memphis is een zeer professionele speler. Hij moet werken aan sommige dingen, zoals zijn mentaliteit, maar dat geldt voor zoveel spelers. Maar hij wil het team altijd helpen."


Poll

Het is goed dat Olympique Lyon Memphis Depay geen sanctie oplegt


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Geen sportieve sanctie opleggen? Hahahah. Mag toch hopen dat dit nooit een optie is geweest. Depay sprak met volle recht uit dat hij in de basis hoort.

2 november 2018 om 16:33

Punt is dat je het niet in de media hoeft te doen, je kan ook in de kleedkamer of op het trainingsveld zeggen dat je het onzin vind dat je niet in de basis staat. Op deze manier zorg je alleen maar voor onrust bij de club

2 november 2018 om 17:14

@davidelguaje

Depay gaf eerlijk antwoord op een vraag van de media. ik heb meer respect voor zo en Memphis die gewoon eerlijk zegt over hoe hij erover denkt dan over zo een speler die pas wat durft te zeggen op het moment dat de coach is ontslagen bv

2 november 2018 om 20:51

Dat snap ik als voetbalfan. Echter wordt Depay betaald door zijn club, dus David heeft volkomen gelijk. Verplaats je eens in de trainer. Dan zou je zelf ook niet gediend zijn van dit soort uitspraken in de media.

2 november 2018 om 16:41

Hij stond niet in de basis omdat hij te laat was, niet omdat hij slecht gespeeld heeft.

2 november 2018 om 16:51

Hij was in de voorbereiding niet optijd voor de 1ste trainingsdag. Niet nu.

2 november 2018 om 17:12

Uit het citaat uit dat andere artikel maak ik op dat hij meer dan eens te laat is gekomen.

"Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan Memphis. Mijn excuses voor - elke keer dat je te laat kwam - , vooral bij het begin van het seizoen afgelopen zomer. Ook mijn excuses voor je schoenen die niet het merk van de club zijn”, zo zou Gã©nã©sio onder meer hebben gezegd. De trainer had vervolgens een advies voor Depay: “memphis, om een mooie loopbaan te hebben, moet je nederig zijn.”

Kom op zeg. Die jongen is gewoon keigoed in Frankrijk. Ga to weg man mentaliteit, hij laat zijn voeten spreken!

ik ben bang dat Lyon de top is voor Memphis, hij heeft talent genoeg maar met die zwakke mentaliteit van hem zal hij het nooit redden bij een echte topclub

2 november 2018 om 15:03

Zlatan had een soort gelijke mentaliteit, iets meer werklust maar ook het idee waar hij ook speelde dat hij in de basis zou moeten staan. Geen schande al je niet bij Real Madrid oid terecht komt zijn genoeg mooie Europese clubs. En natuurlijk niet vergeten dat des de ouder hij zal worden ook z'n mentaliteit anders zal worden.

2 november 2018 om 15:07

Welke zwakke mentaliteit? Als je zo ongeveer de beste speler van je team bent, mag je heus wel aangeven dat je in de basis hoort. Daarnaast werkt hij onwijs hard en lijkt hij NL te gaan leiden naar nieuwe hoogtes. Werd door velen al afgeschreven, maar heeft zich teruggeknokt tot een speler die de Europese top aankan.

2 november 2018 om 16:34

Was de reden dat hij er naast stond niet dat hij te laat was gekomen? Iets wat ook niet de eerste keer was? Dat is in elk geval wat Genesio zei na Depay's uitspraken. Dat is ook een stukje mentaliteit: netjes op tijd komen. Overigens hoop ik dat dat een incident zou zijn, want ik meen dat Depay bij PSV te boek stond als een trainingsbeest.

2 november 2018 om 17:13

Ja Genesio sprak over het feit dat Memphis te laat was in de voorbereiding. Hij was er niet bij op de eerste training. Heel toevallig deed de coach toen niks en nu Memphis iets negatiefs zegt, wil hij iets van toen gebruiken om Memphis terug te pakken. Gaat natuurlijk nergens over. hij moest toen stappen ondernemen en niet nu als een klein kind daarover beginnen. Maar dat was toen idd Memphis z'n fout.

2 november 2018 om 15:15

Wat voor mentaliteit? Die man heeft zich van een united-flop die geen bal 3 over meter meer kon spelen naar ster van oranje en Lyon. Dit is in mijn ogen de eerste keer dat hij onjuist wordt bejegend in zijn carrière, wat een flapdrol die genesio zeg. Mag God danken dat Memphis er nog speelt.

Als ik Memphis was zou ik em taaien, die trainer gaat niet boven de situatie staan (zoals een volwassen trainer zou moeten doen) maar reageert op kinderlijke wijze en begint over voetbalschoenen e.d.. Op zulke momenten komt de ware aard van iemand naar boven.......

Kennen we nog een lekker 442 team waar hij het verschil mag gaan maken? Deze trainer begrijpt er werkelijk niets van. Als je begint over sportieve sancties (wel of niet) en over mentaliteit. Donder een eind op

2 november 2018 om 15:54

De media begint daarover, hij zegt vervolgens dat dat niet gepast is.

Ik wist dat die zogenaamde kleedkamer quotes onzin waren. Geen bron en erg buiten proportie.

Memphis moet even rustig aan doen. Voetbal is en blijft een teamsport. En met alle respect het is Angers uit. Je kan onmogelijk elke wedstrijd in basis starten. Niet elke wedstrijd is even zwaar als de ander.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Actuele wedstrijden

799 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 10 7 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman ontvangt goed nieuws voor afsluitende kwalificatiewedstrijd Oranje

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum stonden maandag weer op het trainingsveld van het Nederlands elftal, zo weten De Telegraaf en het Algemeen Dagblad te melden. Beide internationals werden zaterdag door bondscoach...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren