Feyenoord maakt er weer vijf tegen ADO na hattrick van Jörgensen

Donderdag, 1 november 2018 om

Als laatste ploeg heeft Feyenoord zich gevoegd bij de achtste finalisten in de KNVB Beker. Voor het derde seizoen op rij ontdeed de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zich van ADO Den Haag: 5-1. Die uitslag zette Feyenoord twee jaar geleden ook neer tegen ADO. De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong, maar mede dankzij een hattrick van Nicolai Jörgensen stelden de Rotterdammers orde op zaken in De Kuip. Ze blijven dus in de race om de trofee dit seizoen te prolongeren.

Van Bronckhorst voerde vier wijzigingen door in zijn opstelling ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Ajax van zondag. In zijn voorbeschouwing maakte hij al bekend dat Justin Bijlow plaats moest maken voor Kenneth Vermeer, maar ook Tyrell Malacia, Sam Larsson en Bart Nieuwkoop hadden een basisplek. Laatstgenoemde was de vervanger van de geschorste Jeremiah St. Juste. Bij ADO mocht 'bekerkeeper' Robert Zwinkels spelen in plaats van Indy Groothuizen, keerde Aaron Meijers terug van een schorsing en begon spits Tomás Necid op de bank.

Zwinkels onderscheidde zich al na twee minuten, door redding te brengen nadat Jörgensen op aangeven van Steven Berghuis vanaf vijf meter eigenlijk had moeten scoren. In de vijfde minuut schoot Jörgensen vanaf een meter of elf naast, terwijl hij volledig vrijstond. Het waren dure missers, want in de zevende minuut was het Nasser El Khayati die aan de overzijde verrassend de score opende. In de zevende minuut draaide knap weg tussen vier tegenstanders, betrad hij het strafschopgebied en vuurde de geboren Rotterdammer snoeihard raak via de onderkant van de lat.

Feyenoord opende meteen de jacht op de gelijkmaker. Nadat Eric Botteghin met zijn kopbal van dichtbij op Zwinkels stuitte en Berghuis de bal over de keeper wipte, bood een blunder van Giovanni Troupée uitkomst: Jörgensen onderschepte zijn korte terugspeelbal op Zwinkels, omspeelde de keeper en maakte zijn eerdere missers goed. Maar halverwege de eerste helft kwam ADO goed weg, toen Elson Hooi soleerde en via de benen va Vermeer de lat trof. In het restant van de eerste helft toonde Feyenoord zich de betere ploeg, maar was ADO niet ongevaarlijk in de tegenaanval.

Vlak voor rust completeerde de thuisploeg de comeback dankzij Botteghin, die hard raak kopte na een corner van Berghuis. Negen minuten na rust stond Nieuwkoop aan de basis van de 3-1: hij maakte de nodige meters en via Berghuis kwam de bal terecht bij Jörgensen, die uit de kluts raak vuurde via de lat. Tien minuten voor tijd maakte de Deen zijn hattrick compleet. Na een goede pass van Larsson schoot hij via Zwinkels raak in de korte hoek. De goed spelende Sam Larsson bepaalde de eindstand met een schot via de binnenkant van de paal.


Poll

Prolongeert Feyenoord dit seizoen de KNVB Beker?


Gerelateerd

94 reacties (laatste reactie door tomdecocq)

Leuke wedstrijd van Feyenoord. Vond Clasie positief opvallen, en Larsson speelde erg goed. Ook leuk dat Jörgensen weer op dreef kwam, na het missen van die megakansen aan het begin.

1 november 2018 om 22:37

Clasie komt er steeds meer in. Iedereen zit te zeuren over Ayoub maar volgens mij is hij nog steeds niet 100% fit om gewoon te starten.

1 november 2018 om 22:39

Clasie speelt al weken goed en wordt nog steeds beter. Sommige mensen blijven een beetje hangen in hun anti-clasie modus, maar dat is al lang niet meer terecht. Vilenha, die is pas slecht. Ik denk dat een middenveld met Clasie defensief, ayoub box to box en van Persie op tien heeft mijn voorkeur.

1 november 2018 om 22:47

Volgens mij weet Vilhena iets over Gio, waarom die man altijd basis staat.. presteert al weken, zo niet maanden ondermaats.

1 november 2018 om 22:51

Heb zo een idee dat het in zijn contract staat al die basisplekken. Net als dat hij met nr 10 wilde spelen

1 november 2018 om 23:38

Dan heb je defensief een oude rot die geen meters kan maken en 2 middenvelders onder de 170cm. Nee mijn voorkeur had vanaf begin Tapia met de juiste begeleiding geweest. Die heeft een voetballend vermogen, sterk gebouwd voor de lucht en snelheid om fouten te herstellen. Vilhena meer in de rol van vorig jaar. Nu verschijnt hij amper in de 16.

Ja een makkelijke tegenstander als je die elk seizoen thuis loot. Dan weet je onderhand wel hoe je ze moet aanpakken.

1 november 2018 om 22:38

De andere eredivisieclubs spelen toch ook tegen ADO?😂 Alsof ze in de beker heel anders spelen.

1 november 2018 om 22:42

Het is wel heel toevallig dat Feyenoord weer thuis mocht spelen tegen ADO.

1 november 2018 om 22:48

Ipv een compliment te geven ga je een beetje lopen bashen. Wat wil je nu suggereren? Psv en ajax hadden makkelijkere tegenstanders toch?

1 november 2018 om 23:22

Volgens mij heeft fox sports gewoon de wedstrijd van vorig jaar laten zien. Feyenoord en Ado hebben al een druk programma dus hebben een dagje vrij genomen.

1 november 2018 om 22:39

Dit is geen amateurclub, dus ook geen makkelijke tegenstander. Tevens is het gewoon flauwekul wat je zegt want elke wedstrijd is anders! ADO is en blijft een stugge ploeg om tegen te spelen

1 november 2018 om 22:39

Je kan ook zeggen dat Ado mou wel eens geleerd heeft wat niet werkt tegen Feyenoord.

1 november 2018 om 22:41

In 2016 werd het ook al 5-1

1 november 2018 om 22:41

Slaat natuurlijk nergens op, spelers veranderen continu en zoals Feyeverton inderdaad opmerkt speelt iedereen jaarlijks twee keer tegen elk team. Enige die het nog een beetje kan beïnvloeden is de trainer zijn speelwijze, maar Fons zit er ook nog geen twee jaar.

1 november 2018 om 22:43

ADO is toch wel een stuk zwaarder dan Go a ahead dus ik denk dat jullie gunstiger geloot hebben dan Feyenoord.

1 november 2018 om 23:45

@Ajaxrkc33: Mooi verhaal, lekker kort. Als je maar wat te zeiken hebt. Go ahead thuis is veel lastiger, natuurlijk. Gefeliciteerd met de zwaar bevochten 3-0.

Wat speelde Larsson heerlijk zeg. Vond hem tegen Zwolle al de beste aanvaller, werd vervolgens geslachtofferd tegen Ajax, maar zou hem voorlopig er niet meer uithalen. Wel jammer dat Gio Ayoub niet meer tijd geeft.

3xn op rij de beker?.. Gio pakt toch wel titels zo.

1 november 2018 om 22:37

Op rij is het niet... in het kampioensjaar werd de beker niet gepakt. Maar voor 2x op rij teken ik😉

1 november 2018 om 22:45

Denk niet dat dit Feyenoord de beker gaat winnen deze keer. Denk dat het weer een club word die we niet verwachten. Ajax word ook nog wel ergens uitgeschakeld omdat ze de beker niet serieus nemen. Kunnen ook zomaar verliezen bij RKC en Willem II uit omdat ze spelers sparen.

1 november 2018 om 22:54

Als Feyenoord weer elke keer thuis mag spelen maken ze een goede kans op de beker. Is ook het hoogst haalbare voor Feyenoord zolang er daar niets veranderd dus ze zullen ook wel alles op de beker zetten.

1 november 2018 om 23:25

Voor Ajax is het denk ik ook het hoogst haalbare. Winnen jullie dat ding nou maar een keer, scheelt ons weer Ansterdamse krokodillentranen over de teloorgang van het Nederlands voetbal als de bekerwinnaar niet presteert in Europa. En dan hebben jullie na tig jaar ook weer een keer een prijsje.

1 november 2018 om 23:32

Ajax neemt al 4 jaar consequent geen enkele prijs serieus, dus laat ze daar maar lekker mee doorgaan.

1 november 2018 om 23:49

@Ajaxrkc33: Je bedoeld dat je hoopt dat Feyenoord de beker niet gaat winnen. Zou ik ook zeggen dat Ajax de beker niet serieus neemt. Dan nemen ze de titel zeker ook niet serieus, want beide hebben ze al in tijden niet gewonnen.

2 november 2018 om 00:07

Ajax neemt als enige Nederlandse club al die prijzen wel serieus gezien ze van alle Nederlandse clubs in iedere competitie gemiddeld het beste presteren. Prijzen komen vanzelf weer. Kan niet wachten op de jaloezie, de afgunst. Man. Wat vind ik 't na zulke zielige reacties heerlijk dat nog geen week geleden Feyenoord bewees een schoppen subtoppertje te zijn.

2 november 2018 om 00:09

@migi, doe niet zo denigrerend in november vent.

2 november 2018 om 00:17

Hap hap hap. Kerel, neem een grapje zoals het is en neem niet alles even serieus. Wat ben jij makkelijk in je wiek geschoten zeg.

2 november 2018 om 09:06

Wat bewees Ajax dan met 11 man tegen PSV?

2 november 2018 om 20:44

Tja, ik liet me provocerendoor die kerel boven me, my bad

2 november 2018 om 22:18

@myvision: Denk dat jij met 2 maten meet, kerel. Er word juist deze keer gereageerd op een niets zeggende opmerking van Ajaxrkc33. Het zijn hier ook voornamelijk de Ajax supporters die het nodig vinden om continu denigrerende opmerking te maken, en daarmee een tegenreactie uit te lokken. Het opmerkelijke is dat er steeds vanuit hoogmoedswaan word geroepen door jullie dat jullie zo geweldig zijn, elk jaar weer, maar de realiteit ook elke jaar weer anders uitwijst en Ajax weer zonder enige prijs het seizoen weer afsluit, al 5 jaar lang. Word het dan niet eens tijd om minder hoog van de toren te blazen? Hoogmoed komt voor de val, kerel. Dan kun je er nu eenmaal op wachten dat er op deze manier gereageerd word en lacherig over word gedaan. Ga eerst maar eens bewijzen dat jullie echt zo goed zijn, maar volgens mij zijn jullie ook niet zolang geleden, dan wel met 11 veld spelers, afgedroogd door PSV. Hebben jullie dan ook bewezen een subtoppertje te zijn?

1 november 2018 om 22:47

Nee, dit jaar voor Ajax.

1 november 2018 om 23:00

Ik verwacht Ajax ook niet

1 november 2018 om 22:50

Ronde 2 overleefd en nu al de beker gewonnen? 3x op rij kan sowieso niet want 2 jaar geleden won Vitesse hem.

1 november 2018 om 23:05

3 jaar op rij kan wel, maar niet dit jaar

2 november 2018 om 00:17

Haha touché, maar 2 jaar vooruit plannen is wel heel optimistisch he!

Verdiende overwinning en eindelijk een keer een goede pot van Larsson

Eindelijk weer eens een goed spelend en dominant Feyenoord gezien!!!

Hopelijk geeft het Feyenoord wat meer vertrouwen. Dit hadden sommige spelers nodig met name Jorgensen en Larsson. Zolang mogelijk meedoen voor het kampioenschap, ondanks dat de kans 10% is en ook voor de beker. Een leuke troost prijs voor de 3e plek achter de top.

Blij dat larsson zo'n pot heeft klaargespeeld. Hoop dat het vanaf nu allemaal beter zal gaan.

Larsson speelde lekker (met een mooi doelpunt), samen met Malacia en Clasie. Jorgenson krijgt eindelijk weer een beetje vorm te pakken, en niet alleen zn doelpunt maar voornamelijk dat hij weer scherp genoeg is om slechte terugspeelballen te onderscheppen.

Ayoub viel redelijk in, leek zich heel graag te willen bewijzen, maar liep zichzelf een beetje voorbij. Vente liep een paar keer vrij maar dat leek hij niet te zien.

Ik moet eerlijk zeggen, het veldspel leek eindelijk ergens op. 2de helft ADO afjagen bij balverlies en af en toe goed combineren samen. Hopelijk zetten ze die lijn door en gaan we hopelijk eindelijk weer eens wat mooie wedstrijden zien in de Kuip.

Feyenoord had dit even nodig. Wellicht krijgen ze de motivatie terug en kunnen ze het ajax en psv moeilijk gaan maken.

Eerlijk is eerlijk maar Larsson speelde een prima wedstrijd en beloonde zichzelf met een mooie goal. Feyenoord verdient gewonnen met een sterke eerste helft.

Man man man, deze wedstrijd deed denken aan die 1-8 van ajax tegen Nac. Nietomdat F'noord zo goed was deze wedstrijd maar, wat is dat Ado armoedig zeg...... El Khayati verbloemd wel een heleboel bij Ado. Ik denk dat elke willekeurige profclub vandaag minimaal 5 goals tegen Ado had kunnen maken. Als het zo doorgaat in Den Haag gaat Groenendijk het nog lastig genoeg krijgen om de nacompetitie te ontlopen. Ze hebben gelukmdat ze na vandaag alles op de competitie kunnen zetten

Met een beetje gunstige loting kan Feyenoord zo weer de beker winnen. Geen zware uitwedstrijden dus. Mocht Ajax de beker echt serieus nemen heeft Feyenoord wel een probleempje.... Wel kunnen de Rotterdammers alles op de beker zetten want een eerste plaats in de competitie zit er dit seizoen niet in.

1 november 2018 om 23:15

Om na 10 wedstrijden je seizoen al op te hangen aan mogelijke winst van de beker geeft ook wel een bedenkelijk signaal dan af richting de fans. Vorig jaar heeft dit goed uitgepakt in de laatste periode van de competitie maar er is natuurlijk nul garantie. Gewoon een wedstrijd per keer en het hoogst haalbare er elke keer uit slepen.

Wat een schande zeg wat speelt ADO kut de laatste tijd gewoon om je te schamen verliezen in de kuip kan maar weer een eindstand van 5-1, word wat tegen Utrecht uit dit weekend 😧😧

Feyenoord pakt gewoon weer de beker. Ajax gaat er uit tegen een laag geklasseerd team, net zon afgang als PSV tegen RKC

2 november 2018 om 10:45

Fey deed het enige juiste gisteren, dik winnen. Alleen de fans blijven zoals altijd weer eens hangen in zelfmedelijden.

2 november 2018 om 00:48

Goede overwinning van Feyenoord tegen een uiterst zwak ADO inderdaad. En nee, Feyenoord had echt geen resultaat gehaald, Ajax is gewoon beduidend sterker dit jaar en de laatste keer dat Feyenoord in Amsterdam won lag jij nog in de kinderwagen. Ga nou niet overdrijven a.u.b...

Vond het een beetje magertjes deze wedstrijd in een halfvolle Kuip.

Wel grappig om te zien dat voornamelijk ajax supporters weer heel hoog van de toren schreeuwen. Maar als straks weer de beker naar een ander gaat en psv wordt weer kampioen, want ze zijn zwaar voor schut gezet in eindhoven, maar ohhh wat waren ze goed tegen Feyenoord dan wil ik nog wel eens zien hoe tevreden het publiek blijft. Leuke ploeg hoor pakt alleen geen prijzen ... is dat de nieuwe slogan voor ajax? ... Kom maar met de reacties over 18 jaar en 4x achter elkaar de titel etc .. maar helaas lieve ajaccieden ... ajax pakt geen prijzen en dat zal toch pijn doen

2 november 2018 om 01:30

Wacht even, ligt het nu aan mij of ben jij juist hoog van de toren aan het blazen? Zelfs opscheppen over een andere ploeg (PSV) die kampioen zal worden, en dat al in november.. En dan ook al weten dat Ajax niks zal winnen terwijl ze als enige Nederlandse ploeg nog voor 3 prijzen in de race zijn. De ironie ontgaat je zelf volledig denk ik maar je bent geen haar beter als die simpele schreeuwertjes onder de vlag van Ajax, die ik overigens net zo hard afkeur want zulk popie jopie gedrag vind ik ook kansloos, maar jij doet precies hetzelfde maar dan andersom. Achja..

2 november 2018 om 04:11

is er nog een 2de beker in Nederland? Hoop dan niet dat je de CL bedoeld. Want dat slaagt helemaal nergens op. Volgende ronde, geen probleem. Maar dan begint het pas echt. Mits loting nog een extra ronde, maar CL winst is echt gewoon onmogelijk. Sorry hoor.

2 november 2018 om 09:56

Ik zeg ook niet dat ze hem gaan winnen maar zo noem je dat gewoon als je nog in alle competities meedoet. Ajax is nog nergens uitgeschakeld en dus nog op 3 froten actief. Maar toch raar dat je je meer spitst op die opmerking van mij dan op iemand die roept dat "Ajax weer niks zal winnen" terwijl PSV uit de beker ligt en bijna uit Europa, Feyenoord is uitgeschakeld voor de competitie en in Europa en Ajax doet juist in alle 3 nog mee, toch frapant he..

2 november 2018 om 10:12

Volgens mij ben je pas uitgeschakeld in een competitie als je feitelijk de achterstand in punten niet meer goed kan maken. Zo ver is het echt nog niet. Natuurlijk, Feyenoord maakt maar zeer weinig kans maar het is wel beter dan alles wat eronder staat. Zolang je de wedstrijden tegen de rest gaat winnen, kun je altijd hopen dat de concurrentie slippertjes maakt.

2 november 2018 om 11:39

Oke touché, officieel is Feyenoord nog niet uitgeschakeld in de competitie maar ik denk dat iedereen wel snapt dat 10 punten inhalen op dit PSV én 5 punten op Ajax een zeer lastig verhaal gaat worden. Enfin, eerlijk is eerlijk: ze doen nog gewoon mee. Desalniettemin zijn ze wel Europees uitgeschakeld (vernederd zelfs) en is PSV in de beker uitgeschakeld. Ik snap niet wat het dus voor nut heeft om in begin november te claimen dat Ajax niks zal gaan winnen terwijl zij als enige nog voor alle 3 de prijzen in de race zijn. En al helemaal niet dat je met uitdrukkingen als "hoog van de toren schreeuwen" op de proppem komt terwijl je zelf dergelijke provocerende uitspraken doet.

Hoop dat Feyenoord vilhena in de winterstop verkoopt en el kahati haalt wat een heerlijke ras voetballer is dat

2 november 2018 om 09:29

Voor de toekomst zonde van je geld.

Kijk, dit wat het Feyenoord dat op een goeie dag dichter bij het niveau van PSV of ajax zit dan van alles daar onder. Als ze dit niveau nou constant het hele jaar konden volhouden dan konden ze misschien nog een beetje in het spoort van de top blijven. Maar dat gat is nu alweer veel te groot... Dat wordt weer vrij makkelijk derde worden en vol voor de beker gaan denk ik.

Was het zo moeilijk voor Ado om de wedstrijd Trencin Feyenoord te bekijken? Ado trapt elke keer weer in de zelfde valkuilen.

2 november 2018 om 10:13

Haha alsof dit Feyenoord nog op hetzelfde level als destijds tegen Trencin zit.

2 november 2018 om 11:35

Nou zal F'noord natuurlijk niet meer zondramatisch voor de dag komen als tegen Trencin. Maar, laten we niet doen alsof F'noord zo fantastisch was gisteren. Het resultaat was dat zeker maar, wat heb ik een hoop slechte passes en inschattinsfouten gezien. F'noord had het geluk dat ADo echt bedroevend slecht was gisteravond. Ik denk dat zelfs een derde divisie club tegen dit Ado een resultaat neer had kunnen zetten.

Je zag aan alles dat Jorgensen weer hongerig is naar de bal. Spreekt ook uit de foto.

2 november 2018 om 10:14

Ja nu nog de scherpte terugvinden want hij miste weer wat kansen waarvan je denkt, come onnn Nico.

Eindelijk een keer een goede wedstrijd van Feyenoord gezien, al was ADO ook niet best.
Zelfs na de 0-1 had ik alsnog een goed gevoel, dat merkte je ook in het stadion.
Het blijft zo nu en dan slordig, zeker in de eind pass, maar laten we hopen dat ze hier vertrouwen uit halen. Berghuis vind ik nog steeds veel fouten maken en Vilhena vind ik ook het hele seizoen niet best. Vilhena mag best een keertje op de bank, snap niet dat hij er ook echt altijd in staat... Als het niet lekker loopt moet je een ander de kans geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

38 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 18 3 0 0
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Jörgensen hint naar vertrek: ‘Het gaat de laatste tijd niet gemakkelijk’

Het seizoen verloopt voor Nicolai Jörgensen tot dusver uitermate moeizaam. De Deense spits scoorde pas zes keer voor Feyenoord en kan lang niet altijd op een basisplaats rekenen in het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren