Update: Ook Maas en Van Zwam vertrekken bij Maccabi Haifa

Donderdag, 8 november 2018 om

Fred Rutten is per direct opgestapt als trainer van Maccabi Haifa, zo heeft de club bevestigd. De coach toont zich solidair aan Mo Allach, die een dag eerder al opstapte als technisch directeur. De 55-jarige Rutten werd aan het begin van dit jaar aangesteld als trainer van de Israëlische club. Assistent-trainer Rob Maas en keeperstrainer Arno van Zwam blijven wel bij de club.

Maccabi Haifa begon het seizoen moeizaam en is onder leiding van Rutten afgezakt naar de achtste plaats. In de eerste acht competitiewedstrijden werden negen punten gehaald. Rutten stond door de tegenvallende prestaties al langer onder druk. Het gat met koploper Maccabi Tel Aviv is elf punten. Afgelopen maandag werd nog wel een 1-2 uitzege geboekt op Hapoel Tel Aviv. Desondanks is toch besloten om uit elkaar te gaan. "Ik kwam naar de club op verzoek van Allach en vanwege mijn toewijding aan hem, verlaat ik de club", aldus Rutten.

Het contract van Rutten in Israël liep door tot de zomer van 2019. Hij combineerde zijn rol bij Maccabi Haifa met een adviserende rol bij de raad van commissarissen bij FC Twente. Het vertrek van Rutten komt niet geheel uit de lucht vallen. Na het vertrek van Allach, was de verwachting al dat ook Rutten het veld zou ruimen. Allach stelde Rutten in januari aan, terwijl hij ook Michiel Kramer naar de club haalde. De andere Nederlander in de selectie van Maccabi Haifa is Etiënne Reijnen.

Update 8 november 10.51 uur – Ook Maas en Van Zwam vertrekken bij Maccabi Haifa
Rob Maas en Arno van Zwam zijn vertrokken bij Maccabi Haifa. Eerder verlieten technisch directeur Mo Allach en trainer Fred Rutten de club uit Israël al en nu zijn ook de assistenten niet meer in dienst. Maccabi Haifa, de nummer negen van de Israëlische competitie, heeft Eli Guttman aangesteld als opvolger van Rutten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Een hele slechte trainer die al 10 jaar bij elke club wegloopt als het tegenzit of wordt ontslagen omdat hij niet presteert. In 2 termijnen van 2 jaar leuk gepresteerd bij FC Twente en het maximale bereikt. Daarna nooit meer het maximale uit een groep gekregen. Dat clubs nog serieus aan deze man beginnen is onbegrijpelijk.

1 november 2018 om 18:03

Hele slechte trainer denk ik juist niet. Denk dat hij de perfecte veldtrainer (Assistent is). Als manager komt hij nogal zenuwachtig over en dat werkt kennelijk tegen bij de spelers waar hij mee werkt. Kan me ook nog herinneren vanuit zijn periode uit Nederland dat zijn teams de 2e seizoenshelft altijd weg zakten. Geen goede motivator of iets dergelijks? Bijna elke speler loopt overigens wel met hem weg.

1 november 2018 om 18:21

Zijn teams zakten in Nederland inderdaad telkens weg naarmate het seizoen op zijn eind liep. Dat lag echt niet aan de motivatie. Juist dan worden er prijzen verdeeld en bij PSV heeft men juist op het eind bij Rutten die prijzen verloren. Bij Feyenoord verloor men Europees voetbal. Ik geloof er niks van dat die spelers niet gemotiveerd waren om prijzen te winnen of Europees voetbal te behalen.

Ik zie het feit dat zijn ploegen altijd instorten als teken dat hij ook als veldtrainer zeer beperkt is. Naarmate het seizoen vordert verdwijnt alle energie, spelvreugde en voetbal uit het elftal. Dan eis hij schijnbaar te veel van zijn spelers in het begin en midden van het seizoen. Periodiseren kan ie dus ook als veldtrainer niet.

1 november 2018 om 19:36

Ja, hetgeen ze dus niet gedaan hebben. Daar is de trainer verantwoordelijk voor. Net zoals hij er verantwoordelijk voor was dat het er na speelronde 29 nog prima uit zag vwb rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

1 november 2018 om 20:36

Ja natuurlijk joh,

daar is de trainer alleen verantwoordelijk voor, die staat ook op het veld om de ballen er in te rossen, de rol van de trainer word nog wel eens overdreven hier,
het ligt echt toch meestal aan de spelers, als de klik er niet meer is tussen selectie en trainer, dan krijg je vaak dat het niet meer loopt, dan krijgt het individu ( de trainer dus) het altijd op zijn brood, terwijl het collectief ( de spelers) vaak samenspannen en het werken onmogelijk maken, mensen die hier de trainer alleen verantwoordelijk stellen, hebben schijnbaar zelf nog nooit in de kleedkamer gezeten.

1 november 2018 om 20:46

Het gaat met deze trainer jarenlang, club na club, spelersgroep na spelersgroep mis als het eind van de competitie in zicht komt. De clubs hadden in de jaren voor en na Rutten geen last van zo'n dalende prestatieniveau op het eind. De spelers hadden voor en na Rutten geen last van zo'n dalende prestatiecurve. De constante factor in deze is dus Fred Rutten.

Als hij de credits ontvangt dat hij zogenaamd een goede veldtrainer is. Dan is hij ook verantwoordelijk als het elftal op het eind altijd in elkaar sodemietert. Gewoon een waardeloze trainer.

2 november 2018 om 09:06

constante factuur is dat hij in de periode voor de laatste maanden wel zeer goed presteerde met die groep vaak beter dan andere trainers, niet dat je daarmee resultaten behaalt, maar dat moet je dan ook noemen, want in die maanden blijkt het een vakman te zijn en geen koekenbakker

2 november 2018 om 02:25

prima trainer die dus volgend jaar bij FC Utrecht kan beginnen

8 november 2018 om 12:50

Hele goede trainer! Juist een van de betere in Nederland. Maar een matige coach. Dat dan weer wel.

Hij wordt geroemd als veldtrainer, maar als hoofdcoach is hij praktisch overal mislukt.... Terug maar naar de anonimiteit bij de Twentse jeugd...

1 november 2018 om 20:40

Fred Rutten,

Is verantwoordelijk geweest voor de successen bij fc twente, die vanaf 2006 tot 2012 geweest zijn, (en eerder in 2001)nadat hijzelf in 2008 het stokje overgaf aan Mcclaren, had hij het hele technische apparaat bij twente aangepast en topsport klimaat er met de paplepel ingegoten, hij was ook verantwoordelijk om moeilijke spelers zoals Arnoutovic en Elia, Theo Jansen op de rails te krijgen, Elia entheo waren ook zijn aankopen.

2 november 2018 om 02:31

succesvol bij Twente en werd 4e met Vitesse ook dat seizoen genomineerd als beste trainer van de Eredivisie, beloofde aanwinsten bleven bij Vitesse uit, ondanks gedoe met de eigenaar Jordania werd hij toch 4e, voor Vitesse het maximaal haalbare.

Hoezo overal mislukt?

in 2008 werd ie wel trainer van het jaar (FC Twente)

Hij moet ook opstaan, doet het heel heel slecht bij Maccabi Haifa, die horen bij de traditionele top-4 en ze hebben best een paar leuke voetballers hoor.

Mooie kans om nu FC Twente te gaan trainen want Pusic kan het niet alleen is gebleken

Wat moet je in zo een land. Goed dat ze weg gaan. Er is vast meer aan de hand dat ze alle drie in een korte tijd opstappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Maccabi Haifa

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. RukavytsyaAanvaller68
Y. WildschutAanvaller41
J. CohenKeeper20
O. GlazerKeeper40
O. AradVerdediger41
B. BakharVerdediger
R. GershonVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Maccabi Haifa.

42 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren