‘Tegenwoordig heb je alleen een goede Instagram nodig om spits te zijn’

Donderdag, 1 november 2018 om

Christian Vieri hekelt de huidige generatie voetballers. De voormalig spits van onder meer Juventus, Lazio, Fiorentina, AC Milan, Internazionale, Atlético Madrid en de nationale ploeg van Italië zegt bij Radio Deejay dat imago tegenwoordig belangrijker is voor voetballers dan de daadwerkelijke prestaties op het veld.

“Tegenwoordig heb je alleen een goede Instagram nodig om spits te zijn”, begint de 45-jarige Italiaan. “Je hoeft niet meer dertig doelpunten te maken. Je hoeft niet meer iedere zondag te scoren”, is de voormalig spits, die in de vorige twee decennia een van meest gevreesde aanvallers ter wereld was, cynisch over de huidige generatie.

“Als je vroeger niet scoorde, sloot je jezelf op. Daarna trad je weer naar buiten om je fouten te analyseren, zodat je weer beter kon worden. Dat gebeurt niet meer. We waren er ziek van, onze generatie, vooral spitsen. We waren gretig. Ik wilde gevechten aangaan om te scoren. Ik heb ongeveer 140 doelpunten gemaakt in de Serie A en ik kan ze bijna allemaal nog herinneren, ook de kansen die ik heb gemist.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door bllmn)

Nee, vroeger waren ze goed bezig in Italië wil je zeggen.
Imago is niet belangrijker dan voetbalprestaties. Het grote gros van de voetballers is niet eens extreem actief op social media.

Het is ook best triest als je, je opsluit als je een keer niet scoort. Het is geen probleem dat je na het niet scoren gewoon een prettige dag hebt verder, niks mis mee.

1 november 2018 om 17:55

In de tijd van Vieri stond de Serie A aan de absolute top, dus snap je eerste punt niet echt.
Verder is alles wat hij aangeeft niks meer dan een generatieverschil, iedereen ziet toch dat de voetbalwereld en de hele maatschappij anders is dan twee decennia geleden.

Blijf het bizar vinden dat hij bij Juve,Inter EN Milan heeft gespeeld. Zelfde als je hier bij Ajax PSV EN feynoord hebt gevoetballend. Nu komt het in italie wel vaker voor, maar dan 2 vd 3 grootste club; niet de gehele top. En Vieri heeft ook nog Lazio (dat toen topclub was) en fiorentina. Bizar dus

1 november 2018 om 11:37

Hij wisselde zowat elk seizoen van club haha. Overal waar hij speelde scoorde hij. Ik was altijd wel gecharmeerd van hem. Idem dito met inzaghi. Die had echt een neusje voor goals.

1 november 2018 om 11:38

Pirlo ook, Inzaghi ook, Davids ook, Bonucci ook, Ibrahimovic ook... en ga zo maar door
Blijft een bijzonder fenomeen maar ik vind het wel wat hebben

Hij heeft zeker wel een punt. Het leven naast het voetbal is veel belangrijker geworden nu. Maar dat komt met name door social media. We gebruiken het allemaal en het toch een bepaalde invloed op ons.

Als gaat om spelers, vind ik dat er vroeger veel meer unieke spelers op te bewonderen waren. En het leuke was dat ze ook allemaal goed verdeeld waren over de vele (top)clubs. Er waren zoveel spelers die bijzonder waren allemaal hadden ze wel iets unieks hadden. Wat kon ik echt genieten van spelers zoals: Andriy Shevchenko, Filippo Inzaghi, Dennis Bergkamp, Pavel Nedved, Rui Costa, Juninho,claude Makelele , Maldini enz.

En dan heb ik de absolute toppers zoals Ronaldinho en Zidane nog niet eens genoemd!

1 november 2018 om 12:13

Niet zozeer voetbal ma gewoon werk. Voetbal is allang geen hobby of spel meer, pure werk. Ook bij mij merk ik gewoon veranderingen die je teruf ziet bij de voetbal wereldje. Je werkt niet meer 50 jaar bij de zelfde werkgever. Je wisselt nu sneller en vaker. Je wilt buiten je werk dingen doen die je echt als hobby of plezier ziet. Voetballers is totaal same story, met natuurlijk een zak vol geld Haha ma dat hebben sommige beroepen ook.

Beetje makkelijk om dit te zeggen aangezien er vroeger geen social media was. Voetballers zijn behalve voetballers ook een merk, en door middel van oa Instagram kan je daardoor je merk vergroten en dus meer waard worden.

typische reactie van een verbitterde gepensioneerde die niet kan wennen aan een veranderende wereld. Natuurlijk worden social media kanalen ingezet om jezelf als merk neer te zetten zodat je extra kunt verdienen buiten het voetbal om. Dat betekend niet dat de sport en de resultaten minder zijn. Sterker nog met huidige apparatuur worden spelers zelfs nog zwaarder beoordeeld op hun resultaten waar ze vroeger wellicht met een welwillende trainer een steekje konden laten vallen.
Die munt valt twee kanten op en ik ben van mening dat je dit soort kreten niet serieus hoort te nemen en er al zeker geen reportage van moet maken. Lekker achter de geraniums laten wegstoffen die man.

Destijds was er geen social media. Buiten dat om zit er nu veel meer geld in het voetbal en is er ook veel meer media aandacht voor de sport. Als je dmv social media een extra cent kan bijverdienen waarom niet? Ik ga niet ontkennen dat het social media gedrag van Lingard bijvoorbeeld iets te is, maar zolang je prestaties op het veld er niet onder lijden en je club er niet onder lijd, waarom niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

47 jaar
24 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren