‘Het balbezit van Real Madrid is bijna Barcelona-achtig’

Vrijdag, 2 november 2018 om 15:58Justus Dingemanse • Laatste update: 15:55

In het programma Feiten op Tafel behandelen presentator Justus Dingemanse en Opta-analist Joris van den Ban een actueel vraagstuk uit de voetballerij aan de hand van cijfers en feiten. Ditmaal bespreken zij de malaise bij Real Madrid die uitmondde in het ontslag van trainer Julen Lopetegui. Wat is er veranderd aan het spel van de Madrilenen en hoe groot is de invloed van de afwezigheid van vedette Cristiano Ronaldo en succescoach Zinédine Zidane?

Bekijk de video hieronder of op onze videopagina.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Was het een fout van Real Madrid om afscheid te nemen van Cristiano Ronaldo?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door dartn)

het was geen fout om afscheid te nemen, aangezien ie weg wou. T was een fout om niet een top aanvaller er voor terug te halen. Of misschien zelfs 2.

1 november 2018 om 11:45

Of zelfs 3 mischien 4 toppers

1 november 2018 om 11:46

Het probleem is dat hij onvervangbaar is, Wie gaat zijn plaats innemen. Zowat bij de helft van de doelpunten betrokken in de afgelopen 10 jaar in Madrid. Succes met het vinden van een vervanger. Helaas is er jegens deze man zoveel afgunst dat zijn grootsheid niet wordt erkend. In Madrid zullen ze t wel voelen.

1 november 2018 om 11:53

@benfica, niemand is onvervangbaar maar je moet het wel als collectief doen. Feit is dat Ronaldo vorig seizoen tot januari bijna niet scoorde, ook toen moesten anderen dat gat opvullen. Als je minder goals tegen krijgt hoef je er ook minder te maken, maar ja ook op dat vlak gaat het bij Real moeizamer. Als je er tegen Barca 5 tegen krijgt zonder Messi moet je ook op dat vlak eens erg kritisch gaan kijken. Het is echt niet alleen door het ontbreken van Ronaldo dat het nu zo slecht is.

1 november 2018 om 12:12

Ronaldo is inderdaad min of meer onvervangbaar, maar ook door zichzelf. De Ronaldo van de komende jaren zal er naar alle waarschijnlijkheid er niet beter op worden. Behoort zeker nog wel tot de top, maar ik snap echt wel dat ze hem niet voor de jaren waarin hij er logischerwijs op achteruit gaat qua kwaliteit, nog eens fors meer zouden belonen. Vorig seizoen was Ronaldo het eerste halfjaar ook geen schim van zichzelf en als je dan wel je team blijft laten draaien om een speler die zijn beste jaren heeft gehad, is dat ook niet verstandig.

Het was wel een verkeerde inschatting om te denken dat het team het kon redden zonder vervanger. Mbappé zou een geweldige speler zijn, waarmee je nog jaren door kan, maar die is lastig te halen natuurlijk.

1 november 2018 om 13:15

@benficacv78, natuurlijk haal je niet weer iemand die gelijk de zelfde cijfers haalt.. Maar als je helemaal niemand haalt, heb je sowieso niks.
Had in ieder geval een spits gehaald die er 30 inschiet en nog een buitenspeler die er 15 tot 20 maakt.

1 november 2018 om 15:07

@rodg

dat vind ik echt altijd van die dooddoeners van dat het collectief het wel opvangt. elke grote Europese club is afhankelijk van 2 of 3 individualisten in het team die het verschil maken. het is niet voor niks dat zo een PSG 400 miljoen aftikt voor een Neymar en Mbappe

Real Madrid heeft gewoon veel te weinig scorend vermogen momenteel en dan is het logisch dat je heel veel punten verspeelt

1 november 2018 om 17:36

@japie Dat collectief heeft bij Barca toch ook het wegvallen van Messi opgepakt of niet? Natuurlijk is het voor elke ploeg lastig als zoveel doelpunten wegvallen, maar moet je dan in een hoekje gaan zitten janken? Nee, maar bij Real lopen ze er wel bij alsof de last van de wereld op hun schouders ligt. Het is gewoon heel slecht dat je met zo'n selectie zulk slecht voetbal laat zien en dat in elke linie!

1 november 2018 om 21:56

Misschien Messi halen voor Ronaldo?

2 november 2018 om 06:23

Op de weg terug? Hij loopt 7 op 10 wedstrijden in de serie A. Dankzij hem is Juve dit seizoen ongeslagen. Door hem zullen ze het dit seizoen waarschijnlijk ook blijven. Hij is zeker niet op de weg terug en nog steeds de beste speler ter wereld. Als hij het met Juve flikt om de CL te winnen. Dan is het de beste speler in de geschiedenis van voetbal!

2 november 2018 om 16:14

Dus momenteel is Seedorf de beste ooit voor jou ? Beetje kortzichtig van je hoor. Vroeger moest men kampioen zijn, om de CL überhaupt te spelen. Real speelt 2 keer in 10 jaar kampioen in Spanje, maar wint tijdens die periode 4 keer de CL. Vroeger was dit niet mogelijk hoor !

1 november 2018 om 11:48

Precies ze hadden ala “Galactico” vol voor Hazard en Icardi moeten gaan.

1 november 2018 om 16:25

Gaat een hazard het dan echt veel beter doen dan een Isco of Bale? Naar mijn weten is Hazard nooit een doelpuntenmachine geweest, ik vind hem meer een spelmaker dan een aanvaller imo.

2 november 2018 om 06:29

Hazard scoort in de pl 15/16 goals ongeveer en levert heel wat assists af. Bovendien is hij ook een hele beslissende factor. Zeker wel beter dan de spelers die je opnoemt.

1 november 2018 om 11:55

Het is altijd een fout om afscheid te nemen van iemand die onvervangbaar is, vooral als je hem wegjaagt om nog te cashen.

1 november 2018 om 13:14

hij wou toch echt zelf weg. En als ie nou niet weg ging...dan was ie ver 2 of 3 jaar gestopt.

1 november 2018 om 14:52

Hij wilde niet weg, dus breng het niet als een feit. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij geen waardering en steun voelde van Real en dan met name Perez. Als men hem de waardering had getoond die hij zocht, welke ook nog eens terecht was geweest, had hij nooit gevraagd of Perez hem wilde laten gaan. Het was dus wel degelijk een fout om hem te laten gaan. Echter had er sowieso vernieuwd moeten worden nadat men hem had laten gaan en dat is niet gebeurd. Dat is dus de tweede fout van Perez; de man die hoogstpersoonlijk het best presterende elftal ooit in een zomer naar de *** helpt.. Ongelooflijk die man!

2 november 2018 om 11:19

dus dan wil je weg...als je een volwassen man bent en je gaat zitten zeuren om waardering en steun terwijl je een mega salaris krijgt... hoeveel waardering wil je hebben.
En steun? Moet ie steun krijgen omdat ie de belasting opgelicht heeft? Wat een onzin.

Denk je dat mijn baas elke dag naast me op kantoor staat om te zeggen dat ik zo goed bezig ben. Zodra ik mn salaris aan t einde van de maand zie, weet ik dat ie nog waardeert wat ik doe. Prima toch.

Al dat gejammer om erkenning is te sneu voor woorden.

Ronaldo verkopen en niks voor terug ONE BIG Mistake 40 tot b50 goals per jaar weg je hoeft geen Sheldon te zijn TO DO THE Mat.
Huge Mistake

1 november 2018 om 13:35

Nog maar ff opletten bij je Engelse lessen.
Ben het wel met je eens dat real iets had moeten doen in aanvallend opzicht.
En niet die jongen van Lyon mo est terug halen

1 november 2018 om 16:40

Riciotto, ironisch eerst messsi erop wijzen dat hij een fout maakt om vervolgens zelf in de fout te gaan bij het afsluiten van een zin.Go figure.

poll: Vind het helemaal geen fout van CR om te vertrekken.
Ik bedoel maar van wie logisch nadenkt wist sws al dat dat moment naderde.
Nu heeft Real hem nog kunnen verkopen voor nagenoeg hetzelfde bedrag dat ze hem haalden. Hij blij, Real blij, en Juve blij. Zou sws niks worden he als ze hem hielden tegen zijn zin in.
Was hij nu niet weg gegaan was het wel volgend seizoen geweest.
Dat ze geen vervanger nog konden halen is vervelend maar dat was eigenlijk wel te verwachten.
Want welke spits is op dit moment echt vrij? Allen zijn of wat aan de oude kant of ze hebben een mega contract.
Wat ik wel nalatig vind is dat Real nog niks concreets doet omtrent Hazard.
Die hadden ze volgensmij wel degelijk los kunnen weken.
Niemand zal waarschijnlijk zoveel scoren zoals CR deed per seizoen maar dat is ook geen must.
Er moet gewoon gewonnen worden al is het maar met een 1 a 2-0.
Benz is niet slecht maar hij mist enorm veel.
Real heeft een echte spits nodig a la Raul.
En wellicht nog 1 goede flankspeler en verder vooral achterste linie verbeteren want dat is echt al jaren niet veel soeps.
Het werd gemaskerd omdat Real bijna altyd ook scoort maar ze kunnen maar niet goed de nul houden.
Mbappe zie ik zeker wel komen dat lijkt me een kwestie van tijd.
Eerst volgende transferperiode verwacht ik wel veel van Real qua aankopen want eerlijk is eerlijk, sinds Zidane is er nauwelijks iemand gehaald. (dat zal nog geen Mbappe worden denk ik maar vast wel in een later stadium bijv volgend seizoen)\
Ze hebben geld zat het is tijd om wat centen te laten rollen

Nog n megafout Pepe niet behouden
Nu nog uitblinker en ook als backup nog jaren goed .Grote grote fout en vol inzetten op die pseudovedettes Isco en Asencio

1 november 2018 om 13:30

Dat vond ik idd ook een zeer fout ja.
Nota bene in zijn beste seizoen ooit lieten ze hem gaan.
Hij had met gemak nog een seizoen kunnen blijven het is me een raadsel waarom ze hiervoorkozen.
Maar goed, het zij zo.

Misschien wilde Perez nog een seizoen sparen om een bedrag van 400 miljoen te kunnen neerleggen voor een Mbappé of Neymar Jr. Daarmee heeft hij duidelijk risico genomen, want als de sportieve prestaties van Real Madrid blijven tegenvallen de komende maanden, zou ik toch liever bij PSG of City of Liverpool blijven dan naar Madrid verkassen als ik de CL wil winnen

1 november 2018 om 19:39

Als dat gebeurd, is het voetbal officieel kapot.

2 november 2018 om 17:21

Ach houd toch op man, dat is het toch al lang. Cruijff ging voor 500.000 gulden naar Barcelona, dat was toch ook al een absurd bedrag of niet? Het is gewoon een trend die zich doorzet. Als je daar nu nog verbaasd over bent ben je echt behoorlijk naïef

Volgend jaar speelt Real Madrid misschien tegen de beloften van Real Madrid. Dat word spannend. Ik ben benieuwd wie er wint. Anyway ik hoop dat ze het snel op de rot krijgen, want behalve dat ze moeilijk tot scoren komen lijkt het spel ook nergens op en is het achterin gatenkaas. Buiten het feit dat ze inderdaad wel wat nieuwe spelers met scorend vermogen hadden kunnen aantrekken, spelen ze ook inspiratieloos en dat is volgens mij voornamelijk de taak van de trainer. Ik hoop dat de nieuwe trainer wel in staat dit team te motiveren, want anders word het een triest verhaal. Kan me niet herrineren dat Real in de Champions league ontbrak, maar die kans zit er wel in als ze zo door blijven voetballen.

Geef Ronaldo groot gelijk door te vertrekken.

Hij was de driver in dat elftal en mazzelpik Modric kwam op het wk in het rechterrijtje tegen simpele landen uit en in de finale waardoor hij zogenaand beste speler werd omdat hij net als Cristiano Ronaldo ook Champions League had gewonnen terwijl men nu pas ziet dat dat door CL topscorer en mooiste CL doelpunt maker Cristiano Ronaldo gewonnen werd, dus de benoeming beste speler was doorgestoken kaart om te voorkomen dat Cristiano Ronaldo de zesde boven Messi krijgt, waarbij Modric een pion is.

en Cristiano Ronaldo denken ja, dus je kan het zonder mij want jij Modric a la Ronaldinho/Neymar/R9/Cristiano bent kennelijk de sterkste bij Real Madrid. Nu Cristiano weg, Modric benoemt tot beste, machtsbalans in het elftal kapot, en het team dondert in elkaar. Waarom zou Cristiano met het hoogste salaris in dat elftal dan de beste speler credits geven aan Modric en tegelijk blijven als Modric hem nodig heeft? Modric, ik houdt mijn mond, ik blijf en doe alsof jij de beste bent en geef daarom jou mijn sponsors en salaris. Suc6.

Dag topscorer Barca, ik ben topscorer nationaal elftal, Portugal, Engeland, Spanje en straks Italie. Ik heb Champions League in 3 landen met 3 verschillende clubs gewonnen. Daarnaast ook prijzen met nationaal elftal.

Goed voor ze en Fifas best player mag eervol die titel terug gegeven en Fifa mag zich diep schamen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3875 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Zus Cristiano Ronaldo moest door corona met spoed naar ziekenhuis

Katia Aveiro werd eind vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht vanwege een longontsteking, zo is duidelijk geworden uit een post op Instagram. De zus van Cristiano Ronaldo benadrukt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren