Amateurs zorgen voor enorme stunt en schakelen FC Emmen uit

Woensdag, 31 oktober 2018 om

FC Emmen heeft een flater geslagen in de tweede ronde van de KNVB Beker. De Eredivisionist kwam woensdag na achttien minuten op voorsprong tegen Odin ’59, maar de amateurs uit Heemskerk vertrokken met een 1-3 overwinning uit Drenthe. Odin ’59 komt normaal gesproken uit in de derde divisie, het vierde niveau van Nederland.

Het FC Emmen van trainer Dick Lukkien domineerde het balbezit en kreeg enkele mogelijkheden, alvorens het na negentien minuten 1-0 werd. Glenn Bijl mikte de bal vanaf 25 meter in de verre hoek. FC Emmen zag hierna een treffer worden afgekeurd en Anco Jansen besloot hierna naast. De 2-0 hing in de lucht, maar na ruim een half uur spelen werd het gelijk in De Oude Meerdijk.

Ahmad Al Mahdi tekende voor de 1-1 en dat was ook de ruststand. FC Emmen kwam in het tweede bedrijf goed uit de startblokken en een paar keer was het paniek in het strafschopgebied van de tegenstander. Onder anderen Caner Cavlan had het vizier niet op scherp staan en een kwartier voor tijd kwam het Odin ’59 van trainer Richard Plug op voorsprong.

Cavlan kwam in het strafschopgebied in botsing met een tegenstander en de scheidsrechter wees naar de stip. Nigel Hardenburg benutte het buitenkansje en na 82 minuten werd het ook nog 1-3: Hardenberg verschalkte doelman Dennis Telgenkamp met een kopbal in de verre hoek. FC Emmen probeerde er nog een verlenging uit te slepen, maar onder anderen Reuven Niemeijer kwam niet tot scoren en dus bleef het 1-3.


Poll

Een terechte zege voor Odin '59?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door vazieman)

Is het een stunt tho? Denk dat Emmen het in de 3e divisie ook moeilijk zou hebben.

31 oktober 2018 om 21:42

Er is nu wel genoeg gezegd over FC Emmen in de Eredivisie maar laten we alsjeblieft niet gaan overdrijven.. Eerste divisie, daar horen ze thuis.

31 oktober 2018 om 21:43

Wat? Natuurlijk niet. Zijn vorig jaar gepromoveerd uit de JL, hoezo zouden ze het dan nog 2 niveaus lager zwaar hebben?

31 oktober 2018 om 21:48

Dat ze het zwaar zouden hebben dat betwijfel ik ook maar het verschil tussen de 1e divisie en 2e/3e divisie is wel erg klein. Een team als Emmen zal wel degelijk de mouwtjes moeten opstropen in de 2e divisie.

31 oktober 2018 om 21:54

Ja heel leuk maar een subtopper uit de KKD (wat Emmen on essentie is) heeft het echt niet zwaar in de derde divisie hoor.

31 oktober 2018 om 22:18

Daarom zei ik ook 2e divisie. Ik weet, het is laat.

31 oktober 2018 om 22:52

Oh oops, dat had ik zelf ook verkeerd gelezen inderdaad, meende dat er 3e stond

31 oktober 2018 om 22:56

Het probleem is dat er in de KKD geen bakken met geld staan. Bij de 2e en ook wel een aantal 3e divisie gewoon mee kunnen met de clubs uit de Kkd. Er zijn gewoon clubs die gewoon middenmoot hoger kunnen spelen in de Kkd. Emmen is er een die tussen ere en eerste in zit te wiebelen, niks om te schamen, gewoon kwa statistieken grote van Emmen, omzet en alles, normale plek waar ze horen. In zowel de tweede en derde divisie zitten spelers die gewoon in de eerste mee kunnen. Zo raar is het tegenwoordig niet meer met die die divisies dat een 2e en 3e divisie profclubs eruit knikkeren, zijn zelf al nagenoeg profclubs. De 2e en 3e is gewoon een sterke comp, wanneer de eerste meer zou betalen, zullen die spelers die in de 2e en 3e zitten wellicht wel in de eerste willen spelen. Maar voor hetzelfde loon, minder tijd in het voetbal, baan / studie er naast spelen ze een treetje lager, maar vaak met meer publiek en als lokale volkshelden. Wat zou jij kiezen, dat je niet het talent hebt top eredivisie kan halen?

31 oktober 2018 om 21:48

Lekker overdreven populair geneuzel. Volkomen bullshit wat je zegt natuurlijk.

31 oktober 2018 om 21:58

Wel een beetje overdreven. Groningen en zelfs vorig seizoen Twente heben alles in de eredivisiete zoeken en staan/stonden stijf onderaan. Hier doe je Emmen te kort mee. Clubs staan waar ze horen te staan. Dit is een incident voor Emmen, pijnlijke en met schaamte? Inderdaad. Maar ze gaan gewoon weer lekker verder.

31 oktober 2018 om 23:05

Emmen en de regio hebben gewoon de potentie ere te kunnen spelen. Ligt aan de grens, dus ook daar kunnen ze achterban verwerven, volgens mij alleen Meppen als andere profclub daar. En mocht het niet lukken, zie ik ze een beetje als de Graafschap Fc Volendam, dan weer paar jaar eerste, dan weer ere enz... Dat moet zeker haalbaar zijn voor ze, de 18e club van NL zullen we maar zeggen.

Emmen heeft toch echt niks te zoeken in de eredivisie. Dit slaat echt alles. Wat mij betreft kunnen ze de play offs ook meteen afschaffen en gewoon de eerste drie laten promoveren en de laatste drie van de eredivisie laten degraderen. Of laten ze de periodetitel afschaffen. In ieder geval iets om de niveau van de eredivisie hooghouden.

31 oktober 2018 om 22:03

Gewoon zelfde systeem als in Duitsland, 17 en 18 degraderen direct en de nummer 16 tegen de nummer 3. Vind ik het beste systeem.

31 oktober 2018 om 22:19

Ik zou eigenlijk zeggen maak er een competitie van 16 teams ipv 18?! Scheelt iig 2 teams die niet in de eredivisie horen. 2 teams laten degraderen: laatste direkt en de andere via de nacompetitie

31 oktober 2018 om 22:45

Gooien we NAC en Groningen er ook uit dan? Die hebben namelijk de helft van de punten die Emmen tot nu heeft gehaald.

Bekervoetbal blijft toch iets speciaals hebben. Ben benieuwd welke amateurploeg dit jaar het verste komt.

31 oktober 2018 om 21:43

Afhankelijk van de loting, maar AFC heeft al 2 profclubs gesloopt.

Er worden dit jaar zoveel profs uit het bekertoernooi geknikkerd door amateurs dat je er nauwelijks nog van op kijkt. Schrijnend hoe dicht het niveau van 2e en 3e divisie teams bij dat van sommige profclubs ligt.

31 oktober 2018 om 22:09

Toch gewoon logisch. Het contract wat ze in de 1e divisie hebben, is niet hoog, vaak rond e 40.000 op jaar basis. Er zijn amateur clubs die dit ook al wel betalen, dan hoeven ze ook niet zo vaak en hard te trainen. Hebben ook trainingskampen en hebben daarnaast gewoon een baan van 20 tot 30 uur in de week. Die houden dan meer over dan de gemiddelde 1e divisie speler.

31 oktober 2018 om 22:24

Logisch? Ik vind het allesbehalve logisch dat full-profs die dagelijks trainen en doorgaans betere faciliteiten enz hebben verliezen van amateurs die ja, ook stevig betaald krijgen. Dat ze ook betaald krijgen en onder aan de streep misschien wel meer over houden maakt het nog niet logisch dat ze bij bosjes profclubs uitschakelen. We hebben het hier over een eredivisionist die er thuis met 1-3 af gaat.

31 oktober 2018 om 22:40

Waarom zou je in de kkd gaan spelen, wanneer je toch wel weet dat je de top niet gaat halen? Maar wel leuk mee kan doen met de 2e divisie en je daarnaast gaat richten op de maatschappelijke carrière of opleidingen voor na het voetbal? De beloning is dus veel hoger in de 2e divisie dan in de 1e divisie. En in de 2e divisie zitten nogal wat clubs die moeiteloos mee kunnen met de 1e divisie. Emmen is een geval wat tussen ere en eerste divisie inzit. Veel 2e divisiesclubs willen niet promoveren, willen al die verantwoording niet. De spelers willen liever semiprofs blijven, terwijl de eerste volgens mij allemaal profs herbergt. Maar eigenlijk zit er geen verschil tussen. Ik durf zelfs te beweren dat tussen de eerste en de derde helemaal niet zo'n groot verschil zit. In de 2e en 3e divisie zitten spelers die gewoon weten dat ze niet verder zouden kunnen komen dan Almere en daarom voor maatschappelijke loopbaan hebben gekozen, maar wel voetbal opleidingen hebben gehad bij een Bvo.

31 oktober 2018 om 23:05

Het verhaal van de maatschappelijke carrière is bekend, dat is een keuze. Vaak zijn dit jonge jongens die willen studeren en daar meer tijd voor hebben dan wanneer ze fullprof zijn of jongens die op hun 25e niet meer voor 1800 euro gaan voetballen in de KKD. Waarom je wel in de 1e divisie zou gaan spelen? Iedere zomer transfereren er weer spelers van de 1e divisie naar de eredivisie, dus je kan prima de top halen vanuit de KKD, als je onder de top de eredivisie verstaat. Het is dus een investering in jezelf, zoals studeren ook een investering is voor later. Als je per ongeluk een periode pakt kan het zomaar zijn dat je het seizoen daarna in de eredivisie speelt, dat zagen we bij Emmen.

1 november 2018 om 07:27

Wat dacht je van de graafschap? Die eindigden lager dan emmen en promoveerden ook.

Bizar, doen die heemskerkers toch maar even, Uit winnen bij een eredivisionist. Wel echt een schande en tuurlijk is Emmen heel gelukkig in de eredivisie gekomen maar om op deze wedstrijd te baseren dat ze niks te zoeken hebben in de eredivisie is een beetje kort door de bocht. Het is misschien wel zo, maar in de laatste jaren verliezen zoveel teams van een amateurploeg, zelfs bekerhouder Vitesse vorig jaar.

1 november 2018 om 06:41

Lijkt mij leuk om thuis tegen ODIN te loten. Een kleine Noord-Hollandse derby. Of uit met een fietscombi, zoals mijn vader dat vroeger deed met Haarlem en Telstar!

Het niveau tussen de amateurs(2e divisie) en de eerste divisie word steeds kleiner terwijl het tussen de eredivisie en eerste divisie steeds groter word en dit word alleen maar groter aangezien de bedragen die PSV en Ajax gaan binnen harken

Wat een overtrokken reacties lees ik hier. Een schande, Emmen is niet Eredivisie-waardig. Dit soort conclusies op basis van één wedstrijd? Moeten we PSV dan ook maar terugzetten naar de Keuken Kampioen Divisie? Immers hebben zij thuis van RKC verloren.

Dit soort wedstrijden zijn momentopnames. En vooral teams die tegen een club van een veel kleiner kaliber moeten aantreden kan er dan wel eens de nodige overschatting en gemakzucht insluipen. Dit laatste is natuurlijk niet juist, maar in combinatie met een enorme gedrevenheid en het gevoel dat men niets te verliezen heeft bij de kleinere ploeg in kwestie kunnen er zich maar zo verassingen voordoen. Maakt dit het bekervoetbal nu niet juist zo mooi? Dit zie je in bijna alle Europese landen terug, vandaar ook dat bekertoernooien leeft onder het publiek.

Laten we in dit geval dus niet kansloos Emmen gaan afkraken maar Odin 59 prijzen voor hun mooie prestatie vanavond.

31 oktober 2018 om 22:05

Nou.. PSV terugzetten is geen gek idee. Kom op joh clubs als Emmen mogen de beker niet onderschatten of laten lopen. Als er zo veel niveau verschil is dan kun je het niet verkopen dat je niet alleen al op basis daarvan wint. Net zo goed als PSV gister is Emmen vandaag een grote schande.

31 oktober 2018 om 22:24

Vervolgens NEC & Sparta uitschakelen over 2x2 wedstrijden. Waarvan je alleen NEC 1x verliest. Beide clubs waren de topfavorieten. Vooral NEC-thuis en Sparta-uit had Emmen het terecht gewonnen. Kan je niet zeggen dat t niet terecht is. Wel ben ik het eens met het huidige systeem, maar dat is ook meteen zn charme. Vergeet ook niet dat Emmen ‘stabiel’ 16e staat en veel punten meer had moeten krijgen. Als Fortuna gewoon gewonnen was (wat terecht was) en De Graafschap geen late tegengoal opleverde was iedereen lyrisch en stonden ze 6e. Beetje waan van de dag. Geef die jongens de tijd. Spelen allemaal zowat voor t eerst Eredivsie. En in de beker kan alles gebeuren.

31 oktober 2018 om 22:24

Eens. Als nummer 7 promoveren blijft belachelijk.

Ik heb liever emmen nu uit de beker en t weekend punten pakken dan de volgende bekerwedstrijd eruit flikkeren en misschien geen punten

31 oktober 2018 om 22:23

Of allebei niet..

31 oktober 2018 om 22:23

Helemaal mee eens. Denk dat de focus bij Emmen moet liggen bij het pakken vd nodige punten om evt te handhaven in de Eredivisie, dan een ronde verder komen in de beker.

Deze uitslag bevestigd maar weer dat Emmen niet eredivisiewaardig is.
Het is voor het aanzien van het NL voetbal te hopen dat ze degraderen.

Emmen is verder een prima club met trouwe supporters, maar de Eerste Divisie past beter bij de status van Emmen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.VVV-Venlo41-16
13.PEC Zwolle39-13
14.FC Emmen38-31
16.Excelsior33-33
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. ScherpenDoelman340
C. CavlanVerdediger344
N. BakkerVerdediger331
J. AriasAanvaller334
G. BijlVerdediger322
M. ChacónMiddenvelder312
A. JansenAanvaller295
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

ODIN 59


3 fans
Selectie
SpelersPositieW
R. PlugUnknown
S. KoningDoelman
M. CremersVerdediger
S. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ODIN 59.

2 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 juni
Leeds United is van plan om Jay-Roy Grot andermaal op huurbasis te laten vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren