Grim hekelt tendens rond wanprestatie PSV: ‘Daar ben ik het niet mee eens’

Woensdag, 31 oktober 2018 om 16:00Tim Siekman

RKC Waalwijk stuntte dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB Beker door PSV uit te schakelen: 2-3. Trainer Mark van Bommel besloot zijn ploeg volledig om te gooien en wisselspelers een kans te bieden, maar de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie strafte dit hard af. Fred Grim kon na afloop nauwelijks in slaap komen.

De coach spreekt tegenover het Brabants Dagblad van een verdiende overwinning. “We hebben daarom een klein feestje gevierd in de kleedkamer en in de bus. Toen we bij het stadion aankwamen, werden we onthaald door onze supporters. Dat is toch wel heel mooi, hoor”, aldus de oefenmeester, die momenteel met RKC vijftiende staat in de Keuken Kampioen Divisie.

“We zitten als club in een fase waarin we niet altijd beloond worden voor ons spel. Gisteravond was dat wel zo. Van zulke resultaten krijg je enorm veel energie. PSV had geen B-elftal. Zij hebben nog altijd meer kapitaal op het veld staan dan dat wij als club hebben, dus daar ben ik het niet mee eens”, besluit de voormalig doelman.

Dirk Abels debuteerde bij PSV en kon ondanks de nederlaag genieten in het Philips Stadion. "Je kijkt toch wel even om je heen als het spel even stil ligt. Dan denk je toch: ik sta hier maar. Dan geniet je toch wel even een paar momentjes”, aldus de verdediger, die zich kan vinden in de woorden van Van Bommel: "Dat we ons moeten schamen, en gelijk heeft hij."Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door constant kante)

Fred Grim is gewoon trainer van het Nls elftal geweeest.
Goed afgestraft dit chaotisch elftal.

31 oktober 2018 om 20:16

RKC is gewoon ook vaak lastig voor PSV blijkbaar aangezien ze nu 4 van de laatste 6 verloren heeft van RKC.

“psv had geen B-elftal. Zij hebben nog altijd meer kapitaal op het veld staan dan dat wij als club hebben, dus daar ben ik het niet mee eens”

Wat een redenatie! Dus omdat de tweede garnituur van PSV meer waarde vertegenwoordigt dan de club Rkc, zou je het geen B-elftal mogen noemen.

31 oktober 2018 om 16:15

Als Grim het elftal met RKC vergelijkt heeft hij toch groot gelijk. Dit zijn spelers van de PSV selectie.... .

31 oktober 2018 om 16:18

Bress, het blijft dan toch gewoon een b-elftal van psv. Nog steeds heel knap van RKC uiteraard

31 oktober 2018 om 16:58

Dat is ook wel waar hij naar toe wilt denk ik. Tuurlijk is het een 'B-elftal', maar dat klinkt zo denigrerend richting de puike overwinning van Rkc. Dit B-elftal was namelijk nog steeds wel sterk en zoals hij zegt vertegenwoordigde dat team nog altijd meer waarde (nee, zakken geld scoren niet) dan Rkc.

31 oktober 2018 om 18:04

Het is de tweede en derde keus van psv, maar zou kwalitatief in vergelijking met RKC geen B ploeg genoemd hoeven worden. Grim mag trots zijn, psv mag zich schamen, maar waarom Grim zich druk maakt om een definitie is mij verder een raadsel. De beloning voor de prestatie is er al: je zit in de koker voor de volgende ronde.

31 oktober 2018 om 16:15

Dat dacht ik inderdaad ook! Hoe zou je het elftal dan moeten noemen? A-min elftal?

31 oktober 2018 om 16:59

In vergelijking met RKC was het geen B elftal. De suggestie wordt gewekt dat RKC gewonnen heeft omdat PSV zeer matige spelers opstelde. Grim vind dat ze gewoon goed speelt hebben tegen een , vergeleken met Rkc, op papier een sterk team.

Ik begrijp Grim wel, RKC levert een top prestatie maar die prestatie wordt weggezet alsof PSV met een kneuzen team ging ballen waarvan iedereen wel gewonnen had. En dat is natuurlijk niet zo, natuurlijk heeft PSV betere spelers dan ze gisteren lieten spelen maar het waren wel allemaal profvoetballers waarvan er velen al in het eerste van PSV gespeeld hebben.

31 oktober 2018 om 17:32

Allemaal leuk en aardig, maar het was duidelijk dat van Bommel de beker niet belangrijk genoeg vond. Daarnaast de spelers schijnbaar ook niet als je juist in dit soort wedstrijden een kans krijgt om het te laten zien en het niet doet. Dat is de reden dat RKC doorgaat. Dat Grim graag een schouderklopje wil prima, dat mag voor deze prestatie, maar we moeten niet overdrijven. Mij irriteert het me meer dat van Bommel niet van te voren gewoon zegt, het boeit me niet die beker of het bekertoernooi is voor mijn reserves... beide beter dan dit slappe gedoe.

Maakt geen reet uit wat er op het veld staat.
Ze vertegenwoordigen psv 1.
Gelijk heeft grim en psv heeft zichzelf compleet voor gek gezet, en nemen de beker niet serieus.

31 oktober 2018 om 16:21

Maakt dus wel uit wat er op het veld staat. Het verschil tussen de A-elftal en de B-elftal is blijkbaar heel groot. De vaste basiselftal van PSV had dit RKC opgerold met 6-0.

31 oktober 2018 om 16:23

Dat hebben we de laatste jaren gezien ja.
Maakt niet zoveel uit wie er van PSV in staat, verliezen doen ze toch wel ergens voor de finale.

31 oktober 2018 om 17:00

wve

"maakt geen reet uit wat er op het veld staat"

Haha, mooie opmerking, aangezien gisteren nou net is bewezen dat het dus wél uitmaakt wie er op het veld stonden. Of wilde jij hier soms, in het verlengde van wat Grim beweert, volhouden dat RKC ook van de basisspelers van PSV had gewonnen? Nou, ik dacht het dus niet nee.

Dat ze PSV vertegenwoordigen, dat is een open deur. Net zoals dat PSV zichzelf voor schut gezet heeft. Al heb je daar natuurlijk ook gelijk in. Maar PSV B = PSV B. Dus het heeft voor Grim net zoals voor jou echt geen enkele zin om net te doen of dit PSV A was. Want dat was niet zo.

31 oktober 2018 om 18:00

Zeg ik dat???
Nee maar hij wint van psv 1 hoe je het ook ziet maakt niet uit.
Dat psv de prijs niet serieus neemt is duidelijk en wat mij betreft doen ze volgend seizoen niet eens meer mee als het je niet interesseert.

31 oktober 2018 om 19:17

wve

Nee, maar jij zegt dat Grim gelijk heeft. En Grim zegt: Dit is niet PSV B. Wat het uiteraard wél is. Dus ofwel je bent het eens met wat Grim zegt, en dan heb jij dus ook ongelijk, of je bent het met hem oneens, in dat geval klopt je bijdrage niet.

Hoe dan ook, ik blijf het eens met jou dat dit linksom of rechtsom gaat om Psv, als club. En dat PSV als clubs dus in zijn hemd staat. Maar je laatste zin is verder op geen enkele wijze serieus te nemen wat mij betreft. Als je alle teams die weleens met reserves of een B team uit de beker worden genomen, dan houd je elk seizoen geen enkele topclub meer over, want die kunnen dan allemaal wel uitgesloten worden omdat ze de beker 'niet serieus nemen'.

Het was wel degelijk een B-elftal en daarbij ook niet op elkaar ingespeeld maar desalniettemin is het gewoon een grote schande!

Wat een domme reactie van Grim. Dit was duidelijk een B-elftal. Moeten we het een A-elftal noemen, omdat ze voor het 1e elftal spelen? Wat een onzin, dit was een mix van reserves en jeugdspelers. Ondanks dat hadden ze nog steeds van RKC moeten winnen. Het was dus zeker een top prestatie van RKC.

31 oktober 2018 om 16:35

Jali71 zoals ik je reactie lees ontkrachten je laatste twee zinnnen je eerste zin. Maar misschien klopt dat wel met de reactie van Grim want hij is het niet eens met de tendens, maar geeft Mark van Bommel wel gelijk dat het een schande is.

Feit is dat psv nooit met een compleet ander elftal had moeten spelen, per linie 1 reservespeler , zodat je inclusief doelman 4 spelers rust kan geven. Dan blijft er een ingespeelde basisbalans waarbij je in de 2e helft bij een 3-0 stand eventueel nog 2 spelers kan inbrengen, maar helaas maakte Mark een beginnersfout.

Misschien moet Grim even de cijfers van de vaste selectie ernaast leggen. Dat ongemotiveerd zooitje krijgt gisteren in eigen huis drie! goals om de oren terwijl het vaste elftal er in tien wedstrijden in de Eredivisie er maar vier tegen heeft gekregen. Zegt al genoeg.

Jong PSV staat ook in de Keuken Kampioen divisie boven Rkc, dus het materiaal toont aan minimaal gelijkwaardig te zijn. Het is dus gewoon een prestatie van formaat dat RKC heeft gewonnen.

Spelers als Ramselaar en Lozano zijn toch wel een niveau hoger dan Rkc.

Het is zo jammer dat mensen de schande van PSV proberen te verzachten.

31 oktober 2018 om 16:49

PSV heeft gewoon als collectief gefaald en de spelers zijn ook van mindere kwaliteit. Behich, Sainsbury, Isimat en Ramselaar vielen gewoon vies tegen. Ook jeugdspelers als Abels voegde gewoon niks toe. Dit heeft maar weer eens laten zien dat PSV geen brede selectie heeft. Op het moment dat er 2 of 3 jongens wegvallen heb je echt een probleem, vooral in verdedigend opzicht.

Natuurlijk was dit grotendeels een B-elftal, aangevuld met een paar sterren, maar dat maakt het niet minder een wanprestatie van Psv. Ze hadden de middelen om een beter elftal op te stellen, maar waren arrogant genoeg om te denken dat deze spelers het wel konden klaren. Van Bommel rouleert nauwelijks in zijn eerste elftal en gooide nu het hele team om. Minachting van RKC die keihard werd afgestraft.

Dan kan je roepen dat je de beker niet serieus neemt, maar het is wel de 2e prijs van Nederland en je bent nooit blij als je er voor uitgeschakeld wordt.

Ik snap dat Grim de glans van zijn stunt zo min mogelijk verloren ziet gaan, maar beweren dat dit geen B-elftal was slaat natuurlijk nergens op. Wijzen op het kapitaal dat op het veld staat is ook zwak.

Ten eerste omdat hij nota bene als trainer zal weten wat voor een verschil het maakt of je in een ingespeeld team speelt of met zijn allen een bij elkaar geraapte hutspotsgroep vormt die nog nooit met elkaar in die samenstelling heeft gespeeld.

Maar bovenal omdat het gewoon niet waar is. Slechts drie spelers - Isimat-Mirin, Ramselaar en Gutiérrez - hebben PSV geld gekost; dat er nog geen 15 miljoen op het gras rondliep is bijzonder weinig voor een topclub, dus ja: dit is gewoon een regelrecht B-elftal!

31 oktober 2018 om 17:24

Die som geld gaat natuurlijk vooral op in vergelijking met Rkc, he. Niet hoeveel kapitaal PSV totaal op het veld kan brengen.

En tuurlijk is het een B-elftal, maar waar Grim natuurlijk meer heen wil is dat dat elftal van PSV nog altijd veel kwaliteit herbergde in vergelijking met RKC en het dus geen C- of D-elftal was. Dat ze niet op elkaar ingespeeld zijn is een tweede en is natuurlijk wel een grote reden waarom het stroef liep, maar afijn. Logischerwijs wil Grim natuurlijk ook wijzen op de puike prestatie van Rkc, in plaats van dat het alleen over de wanprestatie van PSV gaat.

31 oktober 2018 om 18:22

Gomes jij doet nu precies datgene waar grim van baalt, de prestatie naar beneden halen. Naast de drie spelers die je noemt heeft die back ook 1,8 miljoen gekost. Allemaal geen wereldbedragen voor een top eredivisie club maar wel bedragen waar RKC alleen maar van kan dromen.

Het was zeker een B-elftal, met niet ingespeelde spelers, die elkaar niet konden vinden.
Maar dat RKC nou zo goed speelde, ik vond het ook een zeer matige ploeg. En als Grim zegt dat hij verdiend heeft gewonnen, moet hij de wedstrijd nog maar eens terugkijken. Dat van Bommel met een B-elftal begint oke, maar dat hij dan ook wissels toepast die ook niet te verklaren zijn, getuigd toch van arrogantie.
Wat ik eigenlijk nog het ergste vind, koop je een duur kaartje als supporter en verwacht je een doelpuntrijke avond met het 1e elftal van PSV , krijg je dit op je boterham.
ik zal het geld terugvragen aan Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GaariVerdediger70
M. MeulensteenVerdediger71
A. ToubaVerdediger70
A. AzhilMiddenvelder70
S. BakariMiddenvelder71
A. El BouchataouiMiddenvelder70
M. KramerAanvaller73
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

1 fan
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Sparta Rotterdam 7 0 2 0
2020/2021 Sparta Rotterdam 32 1 4 0
2019/2020 Sparta Rotterdam 25 0 1 0
2018/2019 Sparta Rotterdam 17 1 1 1
2018/2019 Jong PSV 14 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

PEC eindigt doelpuntendroogte en pakt eerste punt van het seizoen

PEC Zwolle heeft woensdagavond voor het eerst dit seizoen een resultaat geboekt in de Eredivisie. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Art Langeler met 1-1 gelijk tegen Sparta Rotterdam....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren