‘Conte wil Mourinho opvolgen en zegt definitief ‘nee’ tegen Real’

Woensdag, 31 oktober 2018 om 11:28Dominic Mostert • Laatste update: 11:58

Antonio Conte gaat liever aan de slag bij Manchester United dan bij Real Madrid, claimt La Gazzetta dello Sport woensdagochtend. Volgens de krant is Mourinho in beeld als nieuwe trainer van Real Madrid, waardoor Conte aan de slag zou kunnen gaan op Old Trafford. Sky Italia schrijft zelfs dat de Italiaan definitief 'nee' heeft gezegd tegen Real Madrid.

Real Madrid ontsloeg Julen Lopetegui maandagavond en sindsdien worden verschillende trainers aan de vacature gelinkt. Voorlopig worden de honneurs waargenomen door Santiago Solari, de coach van het tweede elftal. De naam van Conte werd aanvankelijk het meest nadrukkelijk genoemd, maar de onderhandelingen tussen Real Madrid en de Italiaan zouden zijn stukgelopen. Inmiddels beraadt de Koninklijke zich daarom op alternatieven.

Dinsdag meldde Cadena SER dat de Belgische voetbalbond bereid is om mee te werken aan een eventuele overstap van bondscoach Roberto Martínez naar het Santiago Bernabéu. Tot slot zijn ook de namen van Mauricio Pochettino en Arsène Wenger gevallen. Volgens de regels van de bond heeft Real twee weken de tijd om definitief een opvolger voor Lopetegui aan te wijzen. Dat betekent dat Solari op interim-basis maximaal vier duels van het hoogste keurkorps mag leiden.

Mourinho heeft een contract tot medio 2020 bij Manchester United. De positie van de oefenmeester wankelt al tijden, maar in de laatste drie competitieduels verzamelden the Red Devils zeven punten. Daardoor heeft hij weer wat lucht gekregen. Naar verluidt is Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez nog altijd erg gecharmeerd van Mourinho, waardoor een rentree tot de mogelijkheden behoort.


Poll

Bij welke club zou Antonio Conte beter passen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door naku)

Aub niet. Dan hou ik nog liever Mourinho.
Conte speelt net zo verdedigend.
Met dit spelers materiaal moet je veel beter en mooier voetbal laten zien.

31 oktober 2018 om 12:23

Lopetegui is van het mooie balbezit voetbal. Ik denk dat hij wel ideaal zou passen bij Man Utd. Hij heeft misschien gefaald bij Real Madrid, maar bij Porto en Spanje deed hij het geweldig goed met mooi aanvallend combinatie voetbal. Dat voetbal was gewoon niet geschikt voor een counterploeg als Real Madrid.

31 oktober 2018 om 12:48

Bij Spanje geweldig? Dat kun je toch niet echt zeggen zonder eindtoernooi?

31 oktober 2018 om 13:51

Dat vind ik eigenlijk niet de schuld van Lopetegui. Ik vond het vooral een overreactie van de Spaanse bond om hem te ontslaan.
Voor het WK had ik Spanje nog wel staan als een van de favorieten (of misschien net iets daaronder), ze speelden namelijk echt goed voetbal. Kan je je die 6-1 tegen Argentinie nog herinneren?

31 oktober 2018 om 14:35

Dus bij een counterploeg als Madrid, met spelers als Modric, Kroos, Isco en opkomende backs als Marcelo en Carvajal kan je geen combinatievoetbal spelen? Er staan twee van de beste passers ter wereld op het middenveld, terwijl het niveau van het voetbal gogme hoog genoeg is bij iedere speler. Nee, zo’n systeem heeft tijd nodig. Dat is iets heel anders dan dat het niet past bij Real. Dan zou Sarri namelijk ook een enorme mismatch zijn met Chelsea, maar dat is ook niet het geval. Of wel soms?

31 oktober 2018 om 13:54

Van Conte gaat mijn hart ook niet echt sneller kloppen. Ik heb niet veel Chelsea gekeken, dus ik moet maar aannemen van de rest op vz dat hij verdedigend speelt en daar hebben United fans na Mourinho geen zin meer in (althans ik niet).

Ik zou zeggen probeer een coach te halen die leuk voetbal op de mat legt, prijzen komen later wel. Maar wie deze trainer zou moeten zijn, weet ik niet. Ik denk dat er op dit moment geen moeilijkere ploeg te coachen is dan United.

31 oktober 2018 om 15:00

Mourinho is aanvallender dan Conte. Ik zou een verhaal van 15 alinea's kunnen schrijven maar ik denk dat dat wel genoeg zegt. Conte is een verschrikkelijke lafaard die ik zelfs niet gratis bij club brugge hoef te zien.

31 oktober 2018 om 15:34

Daar ben ik het volstrekt niet mee eens! Bij Juventus speelde het team onder Conte een stuk aanvallender dan ik alle jaren daarvoor. Hij was degene die dat erin wist te brengen. Ook zijn eerste jaar bij Chelsea vond ik hoopgevend. Niet dat er heel aanvallend gespeeld werd, maar wel verzorgd voetbal met een goed idee erachter. Pas in zijn 2e jaar bij Chelsea werd het een laf zooitje. Geen idee waarom de spelopvatting opeens zo wijzigde. Ook bij het nationaal team van Italie speelde hij on-Italiaans leuk voetbal.

Dit in tegenstelling tot Mourinho die elke ploeg waar hij gewerkt heeft tot een verdedigingsmachine heeft gemaakt. Zelfs met het surplus aan kwaliteit bij Real speelde hij in alle grote wedstrijden op de counter.

Dus als jij zegt dat je Conte verdedigender vindt dan Mourinho kijk je waarschijnlijk pas 1 seizoen voetbal.

Laudrup schijnt 'nee' gezegd te hebben, nu zou Conte ook 'nee' zeggen tegen Real Madrid.. Is toch wel schokkend om te horen eerlijk gezegd.
Zou dit met Perez te maken hebben ga je je dan afvragen?

Nu heeft Madrid natuurlijk meer baat bij een trainer als Poch dan Conte, maar is toch wel tekenend dat een club die 4 keer in de laatste 5 jaar de CL heeft gewonnen al 2 keer nul op het rekest heeft gekregen.

31 oktober 2018 om 11:39

Conte zou ik zelf ook niet willen, Mourinho helemaal al niet....

31 oktober 2018 om 11:41

Heeft niks met Perez te maken, heeft te maken met midden in een seizoen instappen bij een verzadigde selectie waar Ronaldo ook nog eens vertrokken is. Niemand wil z'n vingers daar op dit moment aan branden.

31 oktober 2018 om 13:19

Maar daar tegenover staat ook dat je een selectie met heel veel voetballend vermogen tot je beschikking krijgt. Je speelt in de Spaanse competitie, waar het niveau verschil heel groot is tussen de top en de lagere teams. Naast het sportieve aspect lijkt het me financieel ook heel aantrekkelijk. Een top salaris, met daar aan gekoppeld een hoge oprotpremie. Stel je pakt net als Poch 20 miljoen per jaar voor 3 jaar. Dat is 1,6 miljoen per maand. Je wordt na 4 maanden ontslagen heb je aan salaris 6,6 miljoen met daarbij een oprotpremie van (1 jaar?) 20 miljoen. Dat zijn forse inkomsten in 4 maanden tijd.

31 oktober 2018 om 21:59

Ja, maar dat is de ambitie helemaal niet van absolute top trainers. Want als je zo hard faalt sla je ook een deuk in je eigen C.v. En de meeste van de top trainers zitten geramd voor het leven wat betreft geld. Alsof dat ook meer enigzins de drijfveer is voor hen. Coaches als Pep, Mourinho, Wenger, Ancelotti, Heynkes, etc etc doen het allang niet meer voor het geld joh. Bovendien hebben ze vaak amper de tijd om iets uit te geven.

31 oktober 2018 om 11:43

Laudrup kan zoveel zeggen, maar de beste man is naar mijn idee niet eens in beeld geweest. Dus of Real is afgewezen door hem.. mwua.

31 oktober 2018 om 11:43

Je moet de boel ook niet onderschatten. Real heeft drie keer achterelkaar de CL gewonnen, is Ronaldo kwijt geraakt, en een trainer die is ontslagen na 4 maanden. Dan denk je wel drie keer na om in te stappen.

En bovendien wil ik ze ook allebei niet. Perez moet accepteren dat dit een verloren jaar gaat worden. Volgend jaar Pochettino halen en de selectie flink versterken.

31 oktober 2018 om 13:32

Pochettino halen? Dat gaat nooit lukken met Levy als onderhandelaar. Of je moet zo'n 45 miljoen euro betalen. Dat lijkt me erg veel geld voor een trainer.

31 oktober 2018 om 13:57

De competitie is verloren, het hele seizoen nog niet. Als Real zich nu herpakt en de beker wint plus de halve finale van de CL bereikt hoeven ze zich niet te schamen naar mijn mening.
Bovendien heeft elke ploeg na zo een enorm succesvolle periode wel minstens een enkel matig jaar er tussen zitten, ik zou me daarom ook niet al te druk maken als Real fan.

31 oktober 2018 om 11:43

Maar waarom zou je als grote trainer nu naar Real gaan? Er valt bijna geen eer te behalen: kampioenschap heb je al niet meer in eigen hand, favoriet in de CL ben je niet meer, ondanks de grote namen scoor je amper en je weet dat je ook zo weer ontslagen wordt als het niet goed loopt.

Ik zou als ik, bijvoorbeeld, Conte was alleen komen in de zomer en als er de garantie komt dat er sowieso 200+ mag worden besteed aan spelers die jij als trainer wil hebben.

31 oktober 2018 om 11:50

Het afbraakrisico is momenteel veel te groot bij Real Madrid, juist vanwege de prestaties de afgelopen jaren. Zidane is niet voor niets opgestapt.

31 oktober 2018 om 12:14

Laudrup is helemaal nooit in beeld geweest, die probeert zichzelf dingen aan te praten die helemaal niet concreet zijn. Toen Zidane wegging heeft Laudrup zichzelf meerdere keren in verband gebracht met Real en daar was helemaal niks van waar. Heeft sowieso ook niks bewezen als trainer dus zou ook raar zijn. Of dit bericht waar is, is ook maar de vraag. Conté vind ik sowieso geen goede trainer voor Real en waarom zou je liever naar united gaan dan Real? Ook nog eens terwijl united gewoon nog een trainer heeft. Dit is gewoon een verloren seizoen en ze moeten volgend jaar gewoon vol voor Pochettino gaan.

31 oktober 2018 om 13:13

Isco, eerst wordt door de media gezegd dat Conte in onderhandeling is. Nu meldt dezelfde media dat de onderhandelingen stukgelopen zijn.
Zegt toch genoeg?

31 oktober 2018 om 19:34

Zowel Laudrup als Conte zijn nog niet benaderd. Interessant dat je hier een reactie aan wijdt.

Op zich best logisch. Bij United is er niet zoveel voor nodig om ze weer fatsoenlijk te laten spelen en te laten winnen. Denk niet dat de spelers van Madrid er op zitten te wachten dat er een driftkikker langs de lijn staat ineens, dus daar heb je wellicht wat langer nodig om een goed team neer te zetten.

31 oktober 2018 om 14:44

Lol wat? United is een zeer zwak en ongebalanceerd elftal. Makkelijk de zwakste ploeg van de top 6. Dat elftal heeft veel meer werk nodig.

31 oktober 2018 om 15:17

Maar minder dan dat het nu gaat kan toch niet? Ze hebben geweldige spelers. Ik denk dat het voor een coach makkelijker is om zoiets op de rit te krijgen dan een team dat alles heeft gewonnen de laatste jaren en zijn sterspeler is kwijtgeraakt. De druk bij Madrid zal drie keer zo hoog zijn dan bij United, want die zijn nu gewend dat ze niet meer zo goed zijn. Koop een topverdediger bij United en er is een hoop opgelost denk ik. Het lijkt me een beter moment om daar in te stappen, na Mourinho, dan bij Madrid.

Wat dacht je van beide niet? Geen zin in clowns, die verdedigend denken.

Seizoen afmaken met Scolari. WK voor clubteams proberen te pakken, om 2018 te verlaten met een prijs, en in de top 4 eindigen in de competitie. En volgend jaar Poche proberen te halen van Spurs.

Perez moet accepteren dat dit een verloren jaar gaat worden. In de competitie, ga je niks klaarspelen, en in de CL al helemaal niet.

31 oktober 2018 om 11:58

Helemaal mee eens, als je dan een van de genoemde kandidaten gaat halen doe dan maar Wenger voor een korte termijn oplossing.

Aks hij nu eens Mourinho opvolgt en Real kiest toch voor een ander....vervolgens lukt het de clubs ook om Mourinho in de toekomst niet aan te nemen..... wat zou dat toch heerlijk zijn....

C'mon, dit alleen al is heerlijk nieuws voor Real fans. Geen Antonio Conte. Rest van de afgelopen weken was gewoonweg kut, maar dit is t beste nieuws sinds weken.
Nu hopen dat Real een tussenpaus kan inzetten tot eind van t seizoen en Pochettino weet te strikken voor het volgende seizoen. Dat is voor mij echt de topkandidaat!

Het is voor mij in ieder geval duidelijk dat er een coach dient te staan met natuurlijk gezag en overwicht, maar veel praat met zijn spelers. Een echter people's manager dus.

31 oktober 2018 om 11:54

Bedoel je daarmee Wenger?

31 oktober 2018 om 14:31

Persoonlijk ben ik voor die constructie, maar de geruchten daaromtrent zijn te zwak dat t werkelijkheid word. Hij wordt wel genoemd, maar dan vooral als 5e/6e optie lijkt t wel.

Tot eind van t seizoen Wenger als interim en daarna de gedroomde kandidaat met Pochettino het seizoen 19/20 ingaan? Dat is mijn meest ideale scenario.
Dromen mag toch?

Nog een verdedigend ingestelde trainer die geen attractief voetbal wil spelen voor Manchester United? Ik mag hopen voor de fans dat dat niet nog eens gebeurt. Overigens heeft Conte wel laten zien prijzen van betekenis te kunnen winnen en op de Europa League na heeft Manu dat al tijden niet meer gedaan.

Haha ik zie echt liever beide niet komen.
Ik zou verder niet echt weten welke trainer dan wel maar hun aub niet. Als ik toch moest kiezen zou ik juist wel Conte kiezen. Mou en Real heb ik al wel gezien dat was voldoende en genoeg.
Wenger zou verrassend zijn haha. Maar ik vermoed dat ze voor Pochettino gaan.
Maar welke trainer ook komt ze moeten enkele spelers kopen.
Vond het nogsteeds eerder aan de spelers liggen dan aan de zojuist ontslagen coach.

Damn, de volgende die Real afwijst. Zijn ze daar niet bekend mee. Sinds wanneer wordt Real afgewezen door trainers? Tijden zijn echt goed veranderd. Niemand staat echt te poppelen om daar aan de slag te gaan, ze zien dat de koek op is daar in Madrid

Ik zou het niet erg vinden als Mourinho de nieuwe coach wordt.
Dan brengt hij discipline en strijdlust weer in de selectie zoals in zn eerste periode.
Dan maar 2 seizoenen blijven (?) om vervolgens een “ander soort” coach (denk aan Ancelotti etc).
Of anders Wenger.

Je gaat toch niet Martinez aanstellen als coach. Real Madrid heeft gewoon pech dat alle goede trainers al een club hebben. Je moet niet gaan voor wat er beschikbaar is. Je moet gaan voor kwaliteit en wat je echt wil. Is er pas iemand volgend seizoen beschikbaar dan stel je iemand aan voor de rest van het seizoen. Als Real nu al voor iemand structureel gaat dan zal deze persoon ook sneuvelen. Dit soort emotiebeslissingen heb ik vaak gezien.

Qua club is Manchester United voor mij de mooiste van de wereld. Het is er nu alleen een puinhoop. Kwalitatief horen ze niet meer bij de top van de wereld helaas. In dat licht is het misschien wel het moment om in te stappen, mits je goed kunt investeren. Conte vind ik dan weer niet hij de club passen. United moet weer terug naar de tijden van vroeger met echt wereldklasse spelers. De huidige spelers zitten er een stukje onder. Met uitzondering van een aantal die dat niveau best kunnen halen.

Wat moet United dan straks met Conte? Geweldige trainer, maar kies nou een coach die de clubcultuur aanvoelt. Iemand die net zo presteert als Ferguson gaat niet gevonden worden, maar ga voor iemand die in dezelfde lijn denkt, die de tradities daar kent. Ik zie dan liever nog een Eddie Howe, die op korte termijn naar behoren kan presteren en op de lange termijn United weer zijn eigen identiteit kan laten hervinden

Wel een lekker bericht als er waarheid in zou zitten, vooral “naar verluidt is Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez nog altijd erg gecharmeerd van Mourinho” – Ik zeg; Florentino kome er maar in en bevrijdt ons!
Alleen Conte??? AUB niet zeg.. Laat Fergie zijn charme maar weer eens los op Pochettino, tijdens een etentje, niet de eerste keer, ze schijnen een meer dan goede band te hebben..

Tsja is een betere keuze voor hem. Weet niet of hij lang zou zitten bij Real. Mou moet ook gewoon vertrekken en wachten op Inter, veel beter voor zin stijl van managen. Bij de absolute top heeft hij toch best gefaald. Hij is meer geschikt voor de underdog rol clubs die net onder de absolute top zitten.

Wat betreft Conte, dat is gewoon een sterke coach alleen niet geschikt voor een Real.

Wat had ik gehoopt dat Conte de nieuwe man zou worden Waren we er in ieder geval over uit dat Hazard definitief zou blijven bij ons.

Wel grappig hoeveel mensen nu toch Wenger wel zouden willen zien komen. Diezelfde mensen lachten het hardst toen hij geopperd werd toen hij nog bij Arsenal op de bank zat.

31 oktober 2018 om 13:22

Wenger zorgt voor goed veldspel en ontwikkeling van jonge talenten. Dat hij bij Arsenal de hand op de knip moest houden terwijl concurrenten met geld konden smijten, daar kan je hem moeilijk op afrekenen. Alleen de laatste 2/3 jaar heeft hij ondermaats gepresteerd, echter was het gat met de top toen al aanzienlijk.

31 oktober 2018 om 19:35

Oh maak je geen zorgen haha, van mij mag Arsene heel ver uit Madrid blijven.

Natuurlijl. Real Madrid heeft de meest verwende en ongeduldige fans. Als je twee keer op rij verliest, moet je al vrezen voor je baan. Ik begrijp heel goed dat Conte niet onder die omstandigheden wil coachen, maar liever een team wil opbouwen. Bij United krijgt hij denk ik meer tijd.

Pochettino past het beste bij Real. Uitstekend werk geleverd bij Espanol en Spurs. Zeer herkenbare aanvallende speelstijl en hij weet ploegen op te bouwen.
Mourinho zie ik liever bij Man Utd de boel op de rails krijgen (of niet)
Conté is eigenlijk door zijn periode bij Chelsea een beetje beschadigd door zijn speelstijl en ook publieke kritiek van spelers (Courtois, Hazard) en de manier waarop Costa de deur werd uitgewerkt.
Bij Real en Man Utd zijn de ego's nog groter.
Conté moet gewoon AC Milan weer groot maken

Conte kan helemaal geen “nee” zeggen tegen Madrid aangezien een belangrijk deel van de spelersgroep duidelijk heeft aangegeven het niet in hem te zien zitten.
Maar goed, het staat in een Italiaanse krant en ik snap dat ze hun landgenoot niet willen afvallen. Overigens snap ik niet dat Manu na Mourinho (dramatisch voetbal) in zee zou willen gaan met Conte (nog dramatischer voetbal)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

67 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren