‘Sinds mijn vertrek bij Ajax heb ik amper het idee gehad dat het er nog inzat'

Woensdag, 31 oktober 2018 om

Sparta Rotterdam maakte maandag de komst van Denzel James wereldkundig. De ‘pijlsnelle’ vleugelaanvaller komt over van vv Noordwijk en krijgt zo op 24-jarige leeftijd zijn eerste avontuur in het betaald voetbal. “Natuurlijk had ik dit nog wel gehoopt, maar ik had het niet meer verwacht”, zegt James in gesprek met Voetbalzone, de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie.

Door Chris Meijer

James speelde tussen 2003 en 2012 in de jeugdopleiding van Ajax, dat hem op negenjarige leeftijd weghaalde bij de Leidse amateurclub DoCoS. In Amsterdam kampte de aanvaller met het nodige blessureleed, waardoor hij Ajax na negen jaar moest verlaten. “De laatste drie jaar bij Ajax heb ik nauwelijks gevoetbald, dus ik had het vertrek wel zien aankomen. Ik was het plezier in het voetbal verloren”, vertelt de aanvaller. Hij overwoog om te stoppen met voetballen, maar ging bij de amateurs van UVS aan de slag en vond daar het plezier terug. “Ik maakte minuten en ik voetbalde weer, dus toen werd het weer leuk. Bij Ajax liep ik vooral met de fysio, ik had daar echt pech met blessures.”

Denzel James maakt de 1-0 in het duel tussen Noordwijk en Sparta Rotterdam (3-2).

“Daarna kwam Noordwijk en ik dacht: ik ga gewoon zo hoog mogelijk voetballen en dan zien we wel waar het eindigt”, aldus James, die vijf jaar geleden bij Noordwijk terechtkwam en het voetbal de afgelopen periode combineerde met werk in een kinderopvang. In zijn eerste jaar degradeerde de club uit de toenmalige Topklasse. Na vier seizoenen in de Hoofdklasse promoveerde Noordwijk vorig seizoen naar de Derde Divisie, waarin men momenteel koploper is van de zaterdagafdeling. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij Noordwijk. Ik hoop dat we dit jaar andermaal kunnen promoveren, dat zou een afscheid in stijl zijn.”

“Ik ben fitter geworden, daar ging het bij mij om. Eindelijk ben ik fit, maak ik veel minuten. Dan krijg ik vertrouwen en ga ik automatisch beter voetballen. Door blessures had ik hiervoor weinig wedstrijdritme en vertrouwen, dat heb ik gemist”, vervolgt hij. In de afgelopen jaren toonde ook Fortuna Sittard interesse in zijn diensten, maar die overstap ketste uiteindelijk af. “Ik zag dat toen als mijn laatste kans, toen was ik nog 21.” De bekerwedstrijd tegen Sparta van een aantal weken geleden, waarin hij eenmaal wist te scoren en zo een belangrijke rol speelde in de sensationele 3-2 zege op zijn toekomstige club, zette de aanvaller aan het denken. “Na die wedstrijd had ik het gevoel van: weet je, misschien kan het nog wel. Sinds mijn vertrek bij Ajax heb ik nauwelijks het gevoel gehad dat het profvoetbal er nog inzat. Het is echt geweldig dat het nu wel gekomen is. Het profvoetbal is altijd een jongensdroom gebleven. Natuurlijk is het jammer dat ik het toen niet heb gehaald, daar heb ik nog een aantal keer aan teruggedacht. Zeker als ik die andere jongens op televisie zag met wie ik samenspeelde, dan dacht ik: jij wel en ik niet.”

Sparta zocht naar een ‘een speler met snelheid, diepgang en een actie’ en had James al een tijdje op de korrel. “Ik heb niet gemerkt dat ze me volgden, tot ik gebeld werd. Het was even lastig, want ik heb er de hele tijd aan gedacht. Stel dat ik naar Sparta kan. Daar hoopte ik natuurlijk op. Mijn vader zei tegen me dat ik mijn ding moest blijven doen. Dat heb ik geprobeerd en het is redelijk gelukt. Elke wedstrijd doe ik wat ik leuk vind, ik maak plezier en probeer zo goed mogelijk te blijven voetballen. Ik heb zulke dingen niet echt nodig om me te motiveren. Het is een mooie bijkomstigheid dat dit nu komt.”

“Ik heb met Henk Fraser en Henk van Stee gesproken. Fraser zei dat hij me er graag bij wilde hebben. Als de trainer dat zegt, is dat leuk om te horen. Ik wist het al wat langer, ik mocht het niet naar buiten brengen. Dat was moeilijk. Maandag bracht Sparta het naar buiten, daarna heb ik zoveel berichtjes gehad. Ik dacht: wow, het is wel wat. Mijn telefoon staat nog steeds roodgloeiend”, zegt James, die niet kan wachten tot hij begin volgend seizoen kan aansluiten bij Sparta. “Ik wil het met Noordwijk mooi afsluiten. Maar als ik een tijdmachine had gehad, had ik de tijd een aantal maanden naar voren gespoeld.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Van Bronckhorst na verlies Ajax: 'Met tien man weinig weggegeven'
Meer video's

Poll

Zie jij deze Denzel James bij Sparta Rotterdam uitgroeien tot basisspeler?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door primetime)

Heerlijke speler. In de wedstrijden dat ik hem heb zien spelen. Vond ik het eigenlijk wel een speler voor een Utrecht. Snelheid en een goed schot goeie speler.

Altijd mijn tegenstander in de jeugd haha! Ik rechtsback, hij linksbuiten. Op Depay na de moeilijkste tegenstander die ik ooit gehad heb. Zo snel, technisch en een geweldig schot. Verbaasde me jaren later toen ik las dat hij het bij Ajax niet redde en even later op amateurbasis kwam te spelen. Leuk om te horen dat hij nu de stap naar het profvoetbal alsnog heeft gehaald. Grappig detail: hij en/of zijn vader beheerde een website over hemzelf waar alle resultaten, Ajax nieuws en wedstrijd foto’s op stonden. Dus uiteraard na elke wedstrijd tegen Ajax ging ik zo snel mogelijk mijn eigen wedstrijd foto’s kijken haha!

31 oktober 2018 om 00:36

Heb je het zelf uit eindelijk wel gered?

31 oktober 2018 om 00:46

Nee ik speelde de hele jeugd bij Almere City en was nooit een uitzonderlijk talent haha. Helaas krijg ik in de B1 last van een verrekte enkelband, gescheurde hamstringblessure en een bovenbeen blessure. Dus na dat seizoen moest ik de jeugdopleiding verlaten. Geweldige tijd gehad, elke week speelde ik tegen prof clubs vanuit het hele land en af en toe speelde toernooien waarbij je zomaar tegen Borussia Dortmund moest voetballen!

31 oktober 2018 om 10:33

Haha grappig om te lezen. Heb ook diverse keren tegen hem gespeeld en wij hadden exact hetzelfde. Direct naar zijn website om je foto's te bekijken haha!
Bij ons was hij destijds heel licht en klein. Daardoor kwam het er nog niet helemaal uit. Maar (net zoals de meeste Ajacieden in de jeugdopleiding) wel veel potentie. Geweldig voor die gast dat hij het alsnog redt!

Je opmerking 'geweldige tijd gehad' deed me er toe om te reageren op je post.
Ik heb ook bij een BVO gespeeld tot ik een jaar of 13 was en zo geweldig vond ik dat helemaal niet. Je werd behandeld als een full time prof (in de zin van extreem streng, tegen je aan geschreeuwd etc), gekleineerd, in een keurslijf gedrukt en ruimte voor echte lol was er niet. Ik had toentertijd ook nog de pech (alhoewel ik het hoe dan ook niet had gered) dat mijn fysieke ontwikkeling behoorlijk achterliep. Iedereen was groter en sterker waardoor het toch wat lastiger was om je staande te houden. Ik voelde aan iedereen en alles dat ze me liever kwijt dan rijk waren.
Dat je als prof wordt behandeld als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, ben ik het volledig mee eens. Dat hoort bij het prof worden en zijn. Hoe ouder je wordt, hoe meer er van je wordt verwacht. Maar als ventje van een jaar of 8, 9 of 10 gaat het toch vooral om het lol maken, het durven risicovol te spelen, je op je gemak voelen en op die manier proberen zo goed mogelijk te voetballen en kijken wat er in zit?

We speelden inderdaad tegen alle prof clubs uit Nederland van FC Den Bosch, FC Twente, Top Oss, Feyenoord, Ajax tot Psv. We begonnen die tijd (vanuit de jeugd) met een vaste kern jeugdspelers uit de regio. Deze spelers werden langzaam aan één voor één vervangen door onbekenden. In plaats van dat ze je wegstuurden, hielden ze je nog een seizoen aan om te kijken of het er misschien toch nog in zat. Werd je vervolgens iedere pot wissel gezet en kreeg je na afloop van het jaar te horen 'dat je je niet goed genoeg had ontwikkeld'. Ik heb in al die tijd niet één keer van iemand te horen gekregen wat ik beter had kunnen en moeten doen.

De druppel voor mij was dat ik uit bij FC Groningen wissel zat en met rust mocht warmlopen. Zag ik in de 88e minuut de fysiotherapeut onze trainer aantikken met de mededeling dat ik nog warm liep. Hij was me gewoon volledig vergeten.
Dag erna moesten we richting Vitesse. Wederom wissel en niet gespeeld.

Heb ik daarna in overleg met mijn ouders besloten te stoppen. Ik kon er niet meer tegen. Gesproken met de hoofdjeugdopleiding en die was gewoon op zijn pik getrapt want 'hoe kon ik dit flikken?'.
Daarna afscheid genomen van mijn team en hoorde ik later van mijn teamgenoten dat mijn toenmalige trainer mij tegenover mijn teamgenoten zwart heeft gemaakt want 'hij zou me niet goed behandeld hebben'..... Werd ik vervolgens (tijdens dat afscheid nemen) publiekelijk aangevallen door een trainer van een ander team. Want stel een maatje van je (zo noemde hij mijn medespelers) zou geblesseerd raken, wie zou dan zijn plek innemen..... Niet door hebbende dat ik iedere week voor niks op die bank zat.

Uiteraard heeft het ook te maken met het feit hoe je in elkaar steekt. Mijn vertrouwen was nul waardoor je snel bepaalde dingen denkt die misschien helemaal niet waar zijn. Maar zelfs als ik daar rekening mee houd kan ik er met mijn hoofd niet bij dat ze ventjes in de leeftijdscategorie van 8 t/m 12 zo behandelen. Ik vermoed dat meerdere mensen uit onze regio er zo over denken. Bijna niemand hier heeft meer binding met de proftak hier in de buurt. Iedereen heeft meer binding met de amateurs. Je creëert gewoon een vijandig publiek op die manier. De kinderen zijn er klaar mee, de ouders zijn er klaar mee en de kinderen van de kinderen komen ook niet meer in de buurt.
En die behandelwijze wordt verdomme nog beloond ook! Ik las later dat een aantal van die trainers ook nog carrière hebben gemaakt bij Ajax en AZ. Ongelofelijk.

Nogmaals, het zal voor een groot deel misschien aan mij hebben gelegen maar toch.. Voor gasten die denken dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is, dat is het zeker niet. En dat is tegenwoordig nog steeds zo. Ik zie die selectie teams trainen en na iedere training moet de speler individueel de trainer bedanken voor de training...... Waar hebben we het over? Maar goed.. Genoeg geklaagd.

Ik ben er van overtuigd dat er veel meer uit die jeugdspelers te halen valt als je hen in hun jongere jaren anders benadert. Misschien wordt het toch eens tijd om (jeugd)trainer te worden.

31 oktober 2018 om 12:04

Dit verhaal hoor je inderdaad vaker. Te fanatieke trainers die denken dat je in de jeugd bij Barcelona speelt en niks fout kan doen. Ik weet niet bij welke club jij gevoetbald hebt maar zoals ik eerder vermeldde speelde ik in de jeugd van Almere City en ook daar had je te fanatieke mensen rondlopen. Vrijdag avond hadden de 4e training van de week en dat stond in het teken van wedstrijd voorbereiding. Bijvoorbeeld hoe we moesten dekken, looplijnen, dingen waar we op moesten letten en vervolgens kreeg je met 5-0 pak op de broek van Ajax en een dikke preek van je trainer. Bij ons gingen de grote talenten al op jonge leeftijd naar Ajax en wat overbleef was gewoon niet goed genoeg om prof te worden. En dat wisten de meeste jongens ook wel. Wat ik meer bedoel waar ik van genoten heb is dat ik elke week tegen een prof club speelde, om de twee weken stond je op een ander super deluxe complex met honderden mensen langs de lijn. Maar verder begrijp ik helemaal wat je zegt. Verder heb ik in de jeugd samen met Joshua Brenet gespeeld. Toen nog een aanvaller die van Roda jc kwam (verhuisd naar Almere). Was nooit een buiten gewoon goeie speler maar hij kon wel een aardig balletje trappen. Hij is in de C1 uit de selectie gezet nadat hij en zijn familie de toenmalige trainer had uitgemaakt voor racist. Via via alsnog bij PSV terecht komen. Ook heb ik samen met Vincent Vermeij gevoetbald. Sympathieke gast van wie ik nooit had verwacht dat hij het prof voetbal zou halen maar des te leuker om te zien dat het toch gelukt is!

31 oktober 2018 om 13:28

Leuk om jullie eigen verhalen en ervaringen te horen. Ik kan me goed voorstellen wat Janmulder.12 zegt. Ik zelf zat korte tijd in de jeugdopleiding bij NEC en nog veel langer in district teams van de Knvb, maar de "harde hand" die je overal terug zag komen in de benadering van jonge spelers, wat eigenlijk gewoon kinderen zijn, paste totaal niet bij mij. Het geschreeuw, de prestatiegerichtheid en ook de enorme vriendjespolitiek...

Ik kan mij nog goed herinneren hoe we dan 's avonds onderweg waren naar wedstrijden en ik gewoon buikpijn kreeg bij de gedachte aan de sfeer daar. En als ik tijdens de warming-up een blessure opliep, was ik daar stiekem blij mee. Ook spelers zelf gunden elkaar weinig. Je hebt de kliekjes van spelers die elkaar al langer kennen vanuit de eerste jeugdelftallen, en die vervolgens de bal enkel naar elkaar spelen, en de rest die zichzelf in hun uppie groot proberen te houden totdat ze ook onderdeel worden van de "incrowd".

Zoals je kunt raden heb ik het zelf dan ook niet gered. Ik ben uiteindelijk wel bij een Topklasse club verder gegaan maar heb mijn schoenen niet veel later aan de wilgen gehangen. Al het plezier in het spelletje was gewoon uit mij gezogen. Ik zeg absoluut niet dat je geen bepaalde mentale hardheid nodig hebt om het te redden, en wellicht of waarschijnlijk had ik die niet voldoende, maar de manier waarop je spelertjes begeleid maakt wel een wereld van verschil. Je kunt ze niet als éénheidsworst behandelen, vooral niet als je duidelijk ziet dat sommige spelers daardoor enorm wegteren en hun potentie niet waarmaken.

31 oktober 2018 om 13:36

Daar heb je inderdaad gelijk in. De faciliteiten en aandacht waren er altijd. En je mocht bij internationale toernooien tegen geweldige clubs aantreden. Ook buitenlandse toernooien waren fantastisch. Dat is een van de weinige positieve punten uit die tijd.

Ik zat in de jeugd bij FC Volendam. Er zijn echt zoveel gevallen waarbij ze iets vergelijkbaars hebben geflikt zoals ik heb beschreven. Dat is ook een reden dat er bijna geen kip meer op de tribune zit. Waaronder ik overigens ook niet. Complete mis management. Toentertijd vertrok iedereen die daar werd weggestuurd met een klote gevoel. Hoe moeilijk is het om iemand te bedanken voor zijn inzet, een sjaal, bal of shirt te geven en klaar is kees. Iedereen weer blij.

Zoals jij ook al aangeeft, was bij ons ook zo goed als iedereen niet goed genoeg om prof te worden. Alleen Mitchel Dijks heeft het bij ons gered. Maar dan als club toch willen aantreden in de Eredivisie in het jeugdvoetbal. Iedere week 5-0 klop krijgen en hele club weer kwaad. Onbegrijpelijk als je het mij vraagt. Ga één niveautje lager spelen, win ook wel eens wedstrijden en moet je eens opletten hoe de sfeer draait.

Achteraf had ik iedereen toentertijd moeten vertellen waar het op stond maar goed... Je bent een ventje dan doe je dat niet.

31 oktober 2018 om 13:54

Bekend verhaal Lilywhitenl. De vriendjespolitiek is er overigens nog steeds. Ook bij de amateurs.

Ik werd uiteindelijk vervangen door een gast die kon geen versterking worden genoemd. Hij was niet beter dan degene die er al zaten. Maar hij speelde wel iedere week en zijn vader (een fysiotherapeut) ging iedere week mee als luxe 'verzorger'.....

Het plezier was inderdaad weg en het heeft ook een tijd geduurd voordat die bij mij weer terug kwam. Ik ben ook een tijdje gestopt maar heb het daarna weer opgepakt.

Ik dacht altijd dat ik een van de weinige was die er zo over dacht. Maar gezien jullie verhalen zijn er legio kinderen waarvan hun potentieel op deze manier verloren gaat. Onbegrijpelijk als je er zo over nadenkt.
Ik heb op dit moment geen duidelijk zicht op de jeugdopleiding maar ik ben er bang voor dat hier nog steeds blunders bij worden gemaakt.

31 oktober 2018 om 18:18

Zelf bij Zeeburgia gespeeld. Herken het vele geschreeuw, het drillen en dergelijke wel maar ik vond dat eigenlijk wel oke. Ik zie dat liever dan dat kinderen worden afgerekend op hun mentaliteit. Dat was bij ons ook gewoon de gedachte. Een kind hoeft geen mentaliteit vanuit zichzelf te hebben dat drillen wij er door middel van straffen en dergelijke er wel hard in. En eerlijk, het werkt gewoon. Meer dan 70 spelers in het profvoetbal, statistieken spreken voor zich.

''maar als ventje van een jaar of 8, 9 of 10 gaat het toch vooral om het lol maken, het durven risicovol te spelen, je op je gemak voelen en op die manier proberen zo goed mogelijk te voetballen en kijken wat er in zit? ''

Nee dit werkt in mijn ogen niet, zeker niet bij een club als Ajax, Feyenoord of Utrecht die voornamelijk in bepaalde wijken selecteren. Dan krijg je 10 jochies die de ene panna, rabona, hakje na de andere maken. Dat had ik 100% gedaan op die leeftijd en mijn zoontje van die leeftijd zou precies hetzelfde doen.

Grappig dat het om FC Volendam gaat trouwens. Ik hoor weleens van die jongens van met name Volendam dat ze vinden dat het bij de amateurs nog in hoger tempo ging qua trainingen.

31 oktober 2018 om 22:42

Zeeburgia heeft idd cijfers die er niet om liegen. Heel veel gasten die doorbreken vanuit die jeugdopleiding. Zou dus zeker wat in kunnen zitten wat je zegt. Maar drillen en straffen ed zoals je aangeeft, ben ik op zich niet op tegen. Maar als 8, 9 of 10 jarig ventje.... is dat niet heel jong? Tuurlijk mag je iemand terecht wijzen op die leeftijd. Maar mijn inziens sla je zo de plank volledig mis. Je geeft ze amper de tijd om uit hun schulp te komen, toch? Dat vond ik idd ook gek wat betreft trainingen. De trainingen waren niet eens zo heel zwaar wanneer ik dat vergelijk met de amateurs. Zowel qua tempo als fysiek niet. Alhoewel de vergelijking lastig te maken is doordat ik toen een stuk jonger was. Het ging meer gewoon alle rest er omheen. Je werd gewoon gepipeld waar je bij stond. Maar zo te lezen is iedereen anders. Hangt net af van de situatie waar je in zit en of je het kan en wil opbrengen.

31 oktober 2018 om 22:49

Leuk om te lezen over jullie ervaringen. Zelf vroeger nooit voor een BVO gespeeld maar wel vaak tegen ze, oa. ADO, Feyenoord, Excelsior en NAC. Eigenlijk was ik alleen jaloers op de mooie tenues van m’n tegenstanders. In de D1 hadden we een bloedfanatieke trainer die mede daardoor het jaar daarop jeugdtrainer werd bij ADO. Veel medespelers gehad die wel bij profclubs hebben gespeeld en werkelijk alles is gericht op presteren. Ergens begrijpelijk omdat ze je in principe opleiden en klaarstomen om later betaald voetbal te gaan spelen, maar die kinderen kunnen geen kind meer zijn. Die jeugdtrainers hebben doorgaans ook een enorme geldingsdrang en hebben allemaal de intentie hard en streng te moeten zijn. Ik geloof dat kinderen op jonge leeftijd, zeker tot hun 12e, meer hebben aan een meer warme en menselijke benadering dan gedrild te worden als mariniers.

1 november 2018 om 01:06

Ik vind 8/9/10 trouwens niet meer echt jong, dan denk ik eerder aan 4/5 jarige mini's. Vanaf 7 jaar kan je prima tegen ze schreeuwen. Ik zou het zonde vinden als die trainers er niet alles uithalen wat erin zit. Op het veld moet je gewoon tegen ze schreeuwen en zo nodig uitschelden. Buiten het veld ben je ervoor de menselijkheid. Daarmee win je het respect.

Maar ik geloof echt niet dat de hardheid van Volendam ervoor zorgt dat er geen spelers doorbreken. Dat zal dan eerder liggen aan de trainingen. Als een stel 10/11/12 jarigen komen vertellen dat de trainingen bij Zeeburgia zwaarder waren dan weet je eigenlijk wel dat er iets mis is.

1 november 2018 om 10:25

Je hebt natuurlijk een verschil tussen hardheid in trainingen als in de manier hoe iemand wordt behandeld door dat hele traject. Uiteraard werpt harder trainen zijn vruchten af waardoor gasten sneller beter worden en doorbreken. Maar zelfs dan zijn er nog gasten die (op dat moment) niet goed genoeg zijn en niet doorbreken. Als je die dan vervolgens behandelt als iets wat niets voorstelt, is dat gewoon een blunder eerste klas.

Er zijn ook een aantal voorbeelden dat mensen door vriendjespolitiek of volledig mis management aan de kant worden geschoven. Dat bedoel ik met die andere manier van 'hardheid'. Sowieso heeft lange tijd de standaard gedachte geheerst dat Volendammers het nooit het eerste zouden halen. Dus die moesten worden vervangen door gasten uit Amsterdam en de kop van Noord Holland.
Daarbij kwam het regelmatig voor dat de ouders van deze jongens naar de trainer toe liepen met het verhaal: 'mijn zoon komt jullie kant op vanuit Amsterdam, maar dan ga ik er ook vanuit dat hij speelt.'.

Denk aan een Robert Muhren en Henk Veerman. Die speelden bij de profs, zijn weggestuurd en vervolgens weer teruggehaald vanuit de amateurs. Dat slaat toch compleet nergens op?? Er waren jeugdspelers met meer talent dan zij. Ook die zijn weggestuurd en waren er zo klaar mee dat ze zijn gestopt.

Het is dus denk ik het totale pakket. Harder trainen, prima. Iemand (schreeuwend) terecht wijzen op de leeftijd 8, 9, 10, prima. Hoort erbij. Maar iemand structureel de huid vol schelden, schreeuwen, behandelen alsof ze niets voorstellen, de vriendjespolitiek. Die ontwikkelingen dragen mijn inziens totaal niet bij aan je uiteindelijke doel: zoveel mogelijk jeugdspelers bij het eerste afleveren.

1 november 2018 om 12:36

Maar zo'n Robert Muhren. Hij is pas op zijn 20e weggestuurd, je kan al die jongens toch niet tot hun 23e behouden? Als het echt onterecht was dan had die jongen weer zo een andere bvo gevonden namelijk.

Jongens die meer talent hebben kunnen alsnog niet voldoen in de visie van een club. Bij ons werd fysiek heel belangrijk gevonden. Er zijn hier best wat spelers afgevallen goed konden voetballen maar bepaalde kwaliteiten worden hier gewoon niet zo hoog gewaardeerd. Kijk ook naar bv Griezmann. Opgegroeid in een van de beste opleidingslanden maar geen enkele franse club zag het in hem zitten omdat hij zo klein en iel was.

Het enige wat ik echt belachelijk vind en afkeur is de vriendjespolitiek. Ik wist dit eerlijk gezegd ook niet. Zoiets verwacht je van een amateurclub in de 4e klasse waar een vader het team traint. Goed dat je dit aankaart. Heb trouwens het idee dat Volendam de laatste paar jaar hier pas echt scout. In mijn tijd was dat nooit zo, ben 3 jaar ouder dan jij.

Met de andere dingen heb ik geen problemen mee zolang die dingen op het veld gebeuren. Ik kan wel respect hebben voor iemand die het real houdt.

31 oktober 2018 om 00:41

De uitleg waarom hij het niet heeft gered staat in het artikel, hij had teveel blessures. Op jonge leeftijd moet je veel spelen om te groeien, als dat niet gebeurt sta je compleet stil en mis je je kans om het profvoetbal te halen.

Wel leuk dat hij via de amateurs nu een tweede kans krijgt bij Sparta.

31 oktober 2018 om 08:47

En waar haal jij uit dat hij deze uitleg nodig heeft? Hij heeft zich jaren geleden verbaasd dat hij het niet redde, volgens mij staat er nergens dat hij zich op dit moment verbaast... Maar wel bedankt voor jouw uitleg!

31 oktober 2018 om 15:20

Als we toch aan het delen zijn: Jaren in de jeugd van Gladbach gespeeld. Ook heel erg veel leuke momenten meegemaakt, vooral de internationale toernooien. Maar het professionele voetbalwereldje was niks voor mij en dat had ik op mijn 14de ook wel door. Ik was nog te veel kind en vond het verschrikkelijk als ik de verjaardag van een klasgenoot miste omdat we ergens een toernooi in het buitenland hadden.

Wel veel geleerd daar. Duitse mentaliteit is toch wel anders dan de Nederlandse en dat heeft me veel geholpen tijdens mijn studie.

Over de hardheid: in Duitsland staat discipline sowieso hoog in het vaandel, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn trainers redelijk waren in hun kritiek. Meestal wist ik zelf ook wel als ik slecht gespeeld had.

Wat ik veel irritanter vond waren die regio en interregio selecties. Jezus wat een vriendjespolitiek daar. Heel verrassend dat de zoon van de trainer altijd in de basis in de spits stond...

31 oktober 2018 om 18:36

Verrek, ik dacht al dat die naam me belend voorkwam. Heb die site ook jaren geleden wel eens bezocht. Grappig om hem nu toch weer tegen te komen.

Hij zal wel een goede jeugdopleiding genoten hebben bij Ajax. Zo zie je maar dat dat toch zijn vruchten afwerpt.

Mag ik aan bovenstaande reacties mijn complimenten geven? Dit maakt het mooi! Eerlijke ervaringen die toch her en der bevestigend en toch afwijkend zijn. Thanks en leuk om te lezen👍

Leuk voor die jongen! Je ziet niet vaak iemand op 24-jarige leeftijd nog zo'n stap maken. Sparta is een mooie club.., als je daar presteert, volgt wie weet wat nog meer.

Leuk voor die jongen! Je ziet niet vaak iemand op 24-jarige leeftijd nog zo'n stap maken. Sparta is een mooie club.., als je daar presteert, volgt wie weet wat nog meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RayhiAanvaller175
B. SmeetsMiddenvelder163
R. AcheAanvaller165
İ. DervişoğluAanvaller164
L. VeldwijkAanvaller144
D. AbelsVerdediger160
J. PiroeAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

In de wandelgangen

Maandag 16 december
Zlatan Ibrahimovic keert niet terug bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren