Quaresma blinkt met drie assists uit én mist strafschop bij Besiktas

Besiktas heeft een sprong gemaakt in de Süper Lig. De club uit Istanbul boekte maandag een 4-1 overwinning op Rizespor en staat nu niet meer op de zevende, maar op de vierde plaats. Ricardo Quaresma was goed voor drie assists, maar miste na een uur voetballen ook een strafschop in het Vodafone Park.

Besiktas, zonder Jeremain Lens en Ryan Babel, kende een pikstart. Binnen drie minuten stond het 1-0, want toen tikte Mustafa Pektemak de bal van achter zijn standbeen in het doel na een lage voorzet van Quaresma. De bezoekers uit Rize moesten even later met tien man verder doordat Orhan Ovacikli rood pakte en na veertig minuten verdubbelde Besiktas de marge. Pektemek kopte hard raak na een afgemeten voorzet van Quaresma: 2-0.

Een smet op de eerste helft was de gele kaart voor Quaresma, want de buitenspeler moet de wedstrijd tegen Medipol Basaksehir nu missen. Vier minuten na de pauze deed Rizespor plots wat terug: Enzo Roco maakte bij een hoekschop een eigen doelpunt en tekende voor de 2-1. Besiktas bleef echter de bovenliggende partij en had na een uur op 3-1 moeten komen, want toen legde de scheidsrechter de bal op de stip na een overtreding op Vágner Love.

Quaresma ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Kort hierna pakte Rizespor zijn tweede rode kaart (Marwane Saadane werd weggestuurd) en liep Besiktas uiteindelijk uit naar een 4-1 overwinning. Caner Erkin volleerde via de paal en verdediger Matic Fink raak en Vágner Love kopte na een voorzet van Quaresma van dichtbij binnen. Bij Rizespor kwam Mustafa Saymak als invaller binnen de lijnen.