‘Komst van Antonio Conte naar Real Madrid plots hoogst onzeker’

Maandag, 29 oktober 2018 om 16:45Dominic Mostert • Laatste update: 16:55

De komst van Antonio Conte naar Real Madrid is plots een ingewikkeld dossier geworden, schrijft Marca maandagmiddag. Na de vernedering door Barcelona (5-1) werd gerekend op een spoedige wisseling van de wacht in het Santiago Bernabéu, maar de gesprekken met de clubloze Conte bevinden zich in een 'impasse'. Daarom staat Julen Lopetegui nog voor de groep en denkt Real Madrid aan andere opvolgers.

Lopetegui leidde maandag 'gewoon' de training, tot verbazing van de spelers. Er zou sprake zijn geweest van een 'gespannen sfeer' op het trainingsveld, al lijkt Lopetegui de steun te hebben van een aantal van zijn pupillen. Een deel van de spelers van Real Madrid vindt naar verluidt dat Lopetegui niet alleen verantwoordelijk is voor de huidige sportieve misère.

De kans lijkt desondanks klein dat hij woensdagavond nog op de bank zit tijdens de wedstrijd tegen UD Melilla. Marca spreekt de verwachting uit dat Santiago Solari, de trainer van Real Madrid Castilla, dan de leiding heeft. "Of hij ook aanblijft als trainer van het eerste elftal valt nog te bezien", voegt men toe. Volgens El Chiringuito staat het al vast dat Solari in ieder geval tot de interlandperiode van komende maand de honneurs waarneemt.

Nu de komst van Conte onzeker is, wordt Solari gezien als kandidaat om het stokje over te nemen van Lopetegui. Ook de naam van Belgisch bondscoach Roberto Martínez 'ligt weer op tafel', aldus de krant. Clubvoorzitter Florentino Pérez gaat maandagmiddag in gesprek met het clubbestuur en dan worden de opties doorgenomen.


Poll

Verdient Julen Lopetegui het om ontslagen te worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door young_boss)

Lijkt me ook geen goede kandidaat. Conte is een van de beste trainers ter wereld, maar hij is te defensief en tactisch. Je moet voor deze spelersgroep juist een people manager hebben. Arsene Wenger of Laurant Blanc lijken me ideale kandidaten, mocht Lopetegui worden ontslagen. Beide willen graag aanvallend en verzorgt voetbal spelen en geven de spelers de vrijheid die ze nodig hebben. Niet voor niets won Real Madrid 4 keer in 5 jaar tijd de CL met een people manager. Eerst Ancelotti en toen 3 keer Zidane.

29 oktober 2018 om 16:55

Wat is dat toch met al die mensen die zo graag bovenaan willen staan met hun reacties...? Ik klik op het artikel en zie alleen staan 'lijkt me ook geen goede kandidaat' en als ik dan ververs staat er wel een onderbouwde reactie. Nu deze, vorige artikel over Real ook al iemand.

Als je reactie daadwerkelijk iets toevoegt zal er echt wel op je gereageerd worden, waarom die angst en drang?

29 oktober 2018 om 17:07

Samcro, it is all about the likes my friend....

29 oktober 2018 om 17:09

Eens met Samcro. Dat persé bovenaan willen staan vind ik überhaupt een beetje aandachtsgeil. Het klopt wel dat veel serieuze reacties na een stuk of 20/30 posts nauwelijks meer gelezen worden, maar als Zermatt hier gewoon eerst zijn reactie had geschreven, had hij de derde reactie gehad. Toch ook helemaal prima? Dit roept alleen een hoop irritaties en non-discussies op.

OT: Denk dat Martinez wel twee keer nadenkt. Heeft als bondscoach een goed team onder zijn hoede, waarmee hij zonder extreme druk prima kansen maakt om internationaal te presteren. En hij heeft met Lopetegui een voorbeeld van een bondscoach die alles opgeeft voor een dienstverband bij Real om er vervolgens na enkele weken uitgeschopt te worden.

29 oktober 2018 om 17:32

Samcro,

Doe niet zo hypocriet man.
Jij reageert bij ieder artikel op de eerste reactie zo dat jouw tekst boven aan te komen staan.

Zit het jou dwars dat jij niet ertste staat.
Of ben je een voetbalzone medewerker die alles controleert.

29 oktober 2018 om 18:41

Haha en dat zeg jij Samcro? Mag ik even lachen? on: kan me niet voorstellen dat Conte daar zn vingers aan gaat branden. Real heeft nergens een rol van betekenis dit seizoen en je kunt er als trainer alleen maar verliezen. Ben benieuwd wie wel durft

29 oktober 2018 om 18:43

@samcro Zeg je dit nu om de aandacht te krijgen? Wat maakt het uit of die zijn tekst aanpast en duimpjes wint, wat verdien je ermee??? Totaal niks! Persoonlijk vind ik het wel fijn dat ze het daarna goed uitwerken en er tenminste wat nuttigs neerzetten.

29 oktober 2018 om 18:44

@the best: Precies dat en dat doet ie nu ook weer, weten we meteen allemaal hoe serieus we deze meneer moeten nemen

29 oktober 2018 om 19:04

Hij reageert nog tenminste on topic terwijl jouw reactie 0,0 toevoegt......

29 oktober 2018 om 19:10

De manier waarop is misschien een beetje zielig, echter hoe hoger je staat hoe levendiger de discussie vaak is. In dat kader is het niet gek om graag wat hoger te willen staan. Alleen maar op een artikel reageren zonder dat iemand er op reageert of het überhaupt is ook wat saai.

ON: Ik zou niet mijn handen aan Madrid willen branden als ik trainer was. De CL gaan ze dit seizoen sowieso niet winnen en in de competitie is een 3e plaats denk ik het maximaal haalbare. Ondanks dat de kwaliteiten er misschien niet naar zijn wordt er meer verwacht van de grootste club ter wereld. Als trainer zal je dit seizoen nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen. Wat is die Zidane trouwens op het perfecte moment uitgestapt zet.

29 oktober 2018 om 19:56

The-best, jij bent precies de persoon die het bij het andere artikel deed. Als je dan ook nog wat nuttigs te melden had ipv dat constante provoceren zouden we er nog iets aan hebben...

29 oktober 2018 om 17:01

Ik zou ook voor Wenger gaan. Vind wel een CL vind ik zelf. En welke club is beter om dat voor elkaar te krijgen dan Real

Conte is voor teams die de bal niet willen hebben. Underdog teams die met organisatie zonder bal kunnen verassen. Conte is geen Real trainer.

29 oktober 2018 om 17:02

Dit is natuurlijk onzin. Conte heeft bij Juventus (in mijn ogen een absolute topclub) gewoon uitstekend gepresteerd met dominant spel. Hetzelfde geldt voor zijn eerste seizoen bij Chelsea. Met de backs die Real tot haar beschikking heeft kan 3-5-2/3-4-3 nog aanvallender zijn dan 4-3-3.

29 oktober 2018 om 19:22

Conte speelde echt goed voetbal bij Juventus en eerste seizoen bij Chelsea ook. Was echt geen counter ploeg toen.

29 oktober 2018 om 19:59

Ik ben van mening dat hij in CL wedstrijden vaak tactisch door de mand viel. Bij juve was dit het ook het geval. In de competitie had hij wel overwicht. Maar zodra er CL bij komt gaat het toch lastiger. Blijf wel een goede coach, maar dit viel me wel op de laatste jaren.

29 oktober 2018 om 20:58

Dit was inderdaad het grootste minpunt. Ondanks Juve haar dominantie in eigen land wist Conte dit niet om te zetten in Europees succes. Juventus heeft onder Allegri pas de volgende stap gezet in Europees verband, hij heeft het tot nog toe geweldig gedaan.

29 oktober 2018 om 17:21

Even vergeten dat Mourinho ook bij de merengues trainer is geweest?

ff Avocaatje bellen, die valt wel te verleiden met een paar $ om Utrecht de rug toe te keren. En eerlijk gezegd denk ik ook nog dat die voor de rest van het seizoen er prima resultaten kan boeken ook nog.

29 oktober 2018 om 18:47

Dat eerste is sowieso waar. Dat tweede betwijfel ik. ik denk niet dat de huidige spelersgroep een enorm respect heeft voor een 70 'er, die ze (veronderstel ik) niet kennen. Advocaat is een grote naam, maar voor de hudige spelers van Real Madrid toch niet meer zodanig groot? Hiddink zou ik me nog wel kunnen voorstellen, toch internationaal een grotere naam, maar voor Advocaat zullen ze niet vlammen hoor.

De selectie is gewoon te lang niet ververst en is een beetje uitgeblust, zoals het Man Utd toen Ferguson vertrok. En dan hebben ze deze zomer ook totaal niet geinvesteerd, terwijl 1 van de grote sterren vertrok. Het was altijd gedoemd een tussenjaar te worden. Ze zouden zelfs kunnen overwegen om Lope de tijd te geven, maar zo werkt de voetbalwereld nu eenmaal niet.

29 oktober 2018 om 19:04

Hiddink kennen ze sowieso wel, is al eens trainer geweest in Madrid en Advocaat ook wel als trainer van Oranje en Zenit en Glasgow. Tevens word Advocaat in het buitenland gezien als een topcoach en ook in Spanje.

Ik denk ook dat een oude coach het beste is wat Real nu het beste kan doen, helemaal omdat het team door geselecteerd moet worden.

De grootste verantwoordelijke is niet Lopetegui, maar Perez. Als je zo doorgaat en een nieuwe trainer aanstelt, is het probleem nog niet opgelost

Real doet er verstandig aan vol voor Roberto Martinez te gaan. De man heeft bewezen om te kunnen gaan met vedettes en is in staat om met een jong team te werken richting prestaties. Prima trainer voor de lange termijn en een rustpunt voor een club als Real, op dat vlak vergelijkbaar met Zidane.

29 oktober 2018 om 17:26

Dat weet ik niet hoor, België heeft nu eenmaal een wereldploeg, resultaten boeken met die selectie lijkt me niet zo heel moeilijk. Ik zou als Real zijnde liever gaan voor een trainer die al wat meer heeft bewezen en met de druk kan omgaan. Martinez had daarnaast toch veel problemen met Radja Naingolan? Ik vrees ervoor dat het nieuwe Lopetegui-scenario gaat worden.

29 oktober 2018 om 17:42

Radja is gewoon een raar figuur. Als je daar geen probleem mee hebt vind ik dat gekker. Real heeft ook een wereldploeg maar resultaten boeken met hen lukt Lopetegui toch niet. Martinez moet dat wel kunnen!

29 oktober 2018 om 19:18

''belgie heeft nu eenmaal een wereldploeg, resultaten boeken met die selectie is niet zo moeilijk''.

Geldt dat niet voor Real Madrid met hun wereld selectie?

29 oktober 2018 om 22:42

Ja dat klopt maar de druk bij België ligt wel stukken lager in vergelijking met Real Madrid.

Zou het als Catalaan toch jammer vinden als Martinez coach van Real wordt. Nu moet hij dat zelf natuurlijk uitmaken, en misschien is hij wel Real gezind of vind hij de sportieve uitdaging wel leuk, maar het zou ook tegen hem kunnen werken. Desalniettemin een veel betere optie dan Conte, maar hopelijk blijft hij coach van onze Zuiderburen.

deze man past toch helemaal niet bij Real Madrid met zijn behoudende speelstijl? ze denken zeker we hebben te weinig scorend vermogen dus dan gooien we achterin maar alles pot dicht en Conte die is daar idd uitermate geschikt voor maar ik vind het armoedig deze speelwijze voor een club als Real

29 oktober 2018 om 17:31

Dat vind ik dus ook, Real is veruit de grootste en meest succesvolle club ter wereld. Ze zijn een icoon voor de sport, een beetje zoals de Celtics dat zijn voor basketbal en de Yankees voor het baseball. Daarnaast keurt Perez dat afbraakvoetbal van Conte nooit goed. Real staat altijd zwaar onder druk, resultaten en het spel moeten goed zijn.

29 oktober 2018 om 19:03

Vergeten we even dat Mourinho ook trainer van Real is geweest?

Lopetegui wordt neergehaald. Kom op man, mafkezen die haatdragende real fans. Geef die man gewoon een kans. Het is pas oktober. Het hele team zit in een dip. Er zijn duidelijk versterkingen nodig, maar deze man is ook nog een mens, en wordt neergehaald alsof hij een moord heeft gepleegd. Man man man. Wat kunnen sommige (niet alle) real fans toch laf gedrag vertonen.

29 oktober 2018 om 17:47

Bij een club als Real Madrid moet er gewoon direct gepresteerd worden. Je hebt het spelersmateriaal (ja ook zonder Ronaldo) om de meeste wedstrijden eenvoudig te winnen. Als je dan zo'n reeks neer zet is het gewoon klaar. Real Madrid kan zich het niet veroorloven om zo door te blijven gaan en eventueel CL mis te lopen.

29 oktober 2018 om 19:20

Ik vind hem op dit moment best ondermaats presteren als ik naar zijn selectie kijkt. Ik denk dat het reeel is om niet te verwachten dat hij de CL wint met Real Madrid, maar wat hij nu laat zien vind ik veel te slecht.

Net goed. Ik denk niet dat Conte een goede trainer zou zijn voor Real. Ik zou ook niet weten wie dan wel, maar Conte zeker niet. Wenger is ook werkloos.

Je bent knettergek als je als trainer hierin wil stappen.
Lopetegui was de vijfde(!) keuze en dan moet je hem opvolgen. Alleen als het Solari zou zijn, zou ik het enigszins begrijpen.

Hoewel Valdano enig gelijk heeft als het gaat om een type trainer voor een type ploeg, zou het ontslaan van Lopetegui dom zijn. Of je zet een visie voort of je kijkt alleen naar korte termijn.
Het spel onder Zidane was ook gewoon slecht. Zonder het geluk tegen bv Juve vorig jaar, had hij het seizoen ook niet afgemaakt. En hij is neergezet omdat Benitez zijn visie niet mocht implementeren.

29 oktober 2018 om 18:17

Hoe kan het spel onder Zidane slecht zijn als hij 3 keer achter elkaar de Champions League wint? Wat versta je onder slecht?

29 oktober 2018 om 18:27

Zidane is niet bijster een meester coach. Iedere jan doedel had hier wat van gemaakt. Ronaldo pepte iedereen op om ten strijde te gaan.

Ik zou Conte niet verkeerd vinden. Hij brengt de jongens discipline bij en kan het onderdeel verdedigen ook aanleren, want het lijkt alsof ze daar in Madrid niet meer weten wat dat is. Real moet aankomende zomer flink wat gaan investeren om weer hun oude niveau te bereiken. Er moet een killer komen en een goede verdediger. Hierbij denk ik aan Icardi en Alderweireld. Wat mij betreft gaat de bezem eens flink door de selectie. Er moet afscheid genomen worden van de oudere spelers en er moet jong bloed bij. Te beginnen met Nacho, die de laatste tijd een slappe hap is. Modric mag onderhand ook vertekken, en Bale en Benzema mogen opzoek naar een nieuwe club. Haal James terug om Modric te vervangen en Icardi als nieuwe nummer 9. Geef die Vinicius een kans en ik zie het wel weer goed komen.

29 oktober 2018 om 20:30

Ik denk dat het heel moeilijk gaat worden bepaalde discipline te vragen van ervaren krachten die zoveel hebben gewonnen. Doorselecteren is inderdaad wat er moet gebeuren maar het valt me op dat Real (maar Barca en Bayern ook) daar niet een hele duidelijke visie over lijken te hebben. Tenminste, ik zie het niet zo.

Als je kijkt naar zijn afkoopsom en van andere coaches, dan is het toch gestoord dat bepaalde coaches (die er om bekend staan niet lang te blijven en die nooit zo succesvol zijn geweest) minimum een 3 jarig contract aangeboden krijgen. Dat in combinatie met een hoog jaarlijks netto salaris dan weet je hoe laat het is wanneer je hem moet buiten trappen. En dat blijven clubs maar doen? Tikt ook aardig door.

Langs de andere kant wil een trainer ook zekerheid en dan moet je ze wel een 2-3 jarig contract aanbieden, anders komt een bv. Mourinho ook niet.

We wisten allemaal dat het een overgangsseizoen ging worden, maar dat het zo desastreus zou beginnen hadden weinig mensen zien aankomen denk ik.

Je verliest je 'miraclemaker' Zidane en je meest beslissende speler in de zomer en dat vang je op met een slapjanus zonder uitstraling en een 18 jarig Braziliaans talent. Tja, dan moet je even achter je hoofd krabben Perez. Sowieso is er de laatste jaren schandalig weinig geïnvesteerd.

Laat Solari dit jaar maar afmaken, en dan in de zomer Hazard, Icardi en Poch proberen te overtuigen.

Conte is totaal niet de trainer die Real nodig heeft! Veel te defensief ingesteld en zijn formatie is meestal defensieve variant van 3-5-2. Zoals vele andere neutrale supporters kan ik genieten van mooi controlerend aanvallend voetbal zoals de filosofie van Barcelona. Echter vind ik dat alle grote ploegen dit moeten hanteren omdat ze simpelweg gewoon het beste spelers materiaal hebben om die uit te voeren.
De manier bijvoorbeeld hoe Sarri Chelsea de afgelopen maanden heeft omgedraaid in een voetbal machine is alleen maar om van te genieten.
Ben van mening dat de volgende trainer een bepaalde statuur moet hebben of een geschiedenis bij de club. Te denken aan clubicoon Guti.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

67 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren