‘Lopetegui leidt tot verbazing van spelers gewoon de training van Real Madrid’

Maandag, 29 oktober 2018 om 15:50Chris Meijer • Laatste update: 16:42

Julen Lopetegui heeft maandag ‘gewoon’ de training van Real Madrid geleid, tot verbazing van de spelers. Marca schrijft dat de een deel van de selectie van de Koninklijke had verwacht dat de forse nederlaag in El Clásico (5-1) de 52-jarige oefenmeester de kop zou kosten. Voorlopig lijkt Lopetegui zijn baan nog even te kunnen houden.

De sfeer tijdens de maandagtraining zou gespannen geweest zijn, wat gedeeltelijk te maken heeft met de wedstrijd tegen Barcelona. Een deel van de spelers van Real Madrid vindt naar verluidt dat Lopetegui niet alleen verantwoordelijk is voor de huidige sportieve misère. De vraag is hoe lang de clubleiding van de Koninklijke de oefenmeester in het zadel houdt als de matige resultaten blijven aanhouden.

Verschillende Spaanse media wisten na het duel tussen Barcelona en Real Madrid te melden dat Lopetegui maandag uit zijn functie zou worden ontheven. Met Antonio Conte zou de club tevens al een opvolger in het vizier hebben. Real Madrid wist de laatste vijf competitiewedstrijden niet te winnen en bezet momenteel de negende plaats in LaLiga, met een achterstand van zeven punten op koploper Barcelona.


Poll

Denk jij dat Julen Lopetegui binnenkort ontslagen zal worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door chi7)

Goed nieuws voor ons.
Hopelijk blijft hij.

Ik denk dat Real Madrid geen vervanger heeft kunnen vinden.
Of andere trainers hebben geweigerd omdat de selectie momenteel dood is.

Conte=geen Hazard.
Mourinho is nog bij M. UNITED.
Tottenham laat haar trainer niet gaan.

Ik denk dat zij op dit moment hooploos zijn...dat zij geen andere uitweg zien.
Top 4 halen in de la liga moet kunnen anders wordt het een fiasco jaar.


Ik denk eerder dat Real Madrid met Perez in de maag zit dan met een trainer.
Die man heeft zodanig alle regels in zijn voordeel veranderd dat hij niet weg te werken is.
Tweede franco.

29 oktober 2018 om 15:54

Ons als in barcelona fans?

29 oktober 2018 om 16:01

Met alle respect, maar dit zijn provocerende jongens. Zijn geen fans dit. Hebben ergens ooit de naam Franco voorbij zien komen en gebruiken deze naam alsof het ook verantwoord is om op zo'n makkelijke manier over bv. hitler te praten.

De haat jegens een andere club is hierin altijd groter dan de echte liefde voor hun ''eigen'' club.

Dezelfde groep mensen die vorige week nog met volle borst riepen ''wij gaan geen classico kijken want messi en ronaldo doen niet mee'' om vervolgens hun grammetjes proberen te halen.

Nee, zijn geen fans.

29 oktober 2018 om 16:14

@robin Zo'n onzin dat je niet in ons mag praten als je fan bent van een buitenlandse club. Los van het feit of het nou eens ben met zijn bewoording, ik ben naar diverse wedstrijden van Barca geweest, zowel in Camp Nou als daarbuiten. Zou ik dan niet over ons mogen praten? Dat doe ik ook als het over Feyenoord gaat omdat ik me verbonden voel met die 2 clubs.

Dus dat generaliseren is wel heel makkelijk, maar ik snap dat je het ff lastig hebt als Real supporter zijnde.

29 oktober 2018 om 16:35

Rodg, het gaat niet eens om het woordje ons dat door fans gebruikt wordt. Het gaat erom dat een meedogenloze man als Franco hier maar te pas en te onpas aangehaald wordt en dat Perez daar zomaar mee vergeleken mag worden, terwijl Franco in hetzelfde rijtje als o.a. Hitler past.

Ik vermoed eigenlijk dat the_best zelf niet eens iets weet over Franco, anders zou je zulke ridicule opmerkingen niet eens maken...

29 oktober 2018 om 16:38

Ik weet het nog mooier te maken. Door Barca raakte ik verliefd op het spaanse voetbal.

Ik vind het alleen altijd kwalijk als mensen dingen roepen waar ze vrij weinig benul van hebben.
Zeker als je zo makkelijk over moordenaars praat en je zomaar iemand daar mee vergelijkt.

En ik blijf erbij dat veel mensen meer haat jegens een andere club hebben dan kijken naar hun eigen club. En dan vind ik je simpelweg gewoon geen fan.

Kan je praten over ons wat je wilt, maar dan praat je in mijn optiek niet over ''ons, de fans die respect voor een tegenstander kunnen hebben en die liefde voor hun eigen club hebben'' maar over de ''ons, haha zij hebben verloren haha''

29 oktober 2018 om 16:40

@samcro ok duidelijk, ik snapte de toevoeging daarvan ook niet in dit bericht. Zoals ik al zei, ik ben het ook niet eens met zijn bewoordingen. Vooral na gister is een beetje bescheidenheid wel op zijn plaats, je krijgt hem ooit 2x zo hard terug namelijk.

29 oktober 2018 om 15:58

Frank de Boer is nog vrij.

29 oktober 2018 om 16:02

Denk niet dat de Boer op Real zit te wachten en andersom ook niet.

29 oktober 2018 om 16:22

@ Freiburg

Je bent echt niet goed in je hoofd als je werkelijk denkt dat de Boer niet op Real Madrid zit te wachten.

29 oktober 2018 om 16:36

@Bergwijn
Frank de Boer is een mislukte trainer. Er was eens een tijd dat iedereen mij probeerde wijs te maken dat het een toptrainer was. Mijn opmerking is enkel bedoeld dat Frank de Boer nog steeds van zichzelf overtuigd is dat hij 1 van de beste trainers van de wereld is.
Er was eens een tijd dat er in de NLse media geschreven werd dat Frank de Boer een trainer voor Barcelona was. We zijn in dit land de weg soms volledig kwijt.

29 oktober 2018 om 17:09

Bombanera99

Ik reageerde op de reactie van Freiburg en niet die van jouw.
De Boer mag heel blij zijn als clubs als Basel of Anderlecht hem nog willen.

29 oktober 2018 om 17:25

@bergwijn
Mijn excuses.

29 oktober 2018 om 16:14

Arsene Wenger, Hasenhã¼ttl, Blanc en Jardim zijn allen beschikbaar om trainer van Real Madrid te worden. Deze 4 top coaches zie ik best wel redden bij Real Madrid, mocht Pochettino, of Conte niet lukken. Ik denk dat Real Madrid hier best wel mee vooruit kan.

29 oktober 2018 om 16:15

Deschamps is misschien ook wel los te weken bij Frankrijk. Wenger zie ik echt niet gebeuren, maar goed je weet nooit in de voetballerij.

29 oktober 2018 om 16:21

Voor het Franse nationale elftal zou het geweldig zijn als Real Madrid, Deschamps weet los te weken. Dan is Frankrijk eindelijk van die laffe drama coach af. Dan kan Zidane mooi de coach worden van Frankrijk. Met Zidane als bondscoach zou Frankrijk onverslaanbaar zijn en, m.u.v. het Barcelona van Guardiola, de best voetballende ploeg ooit zijn.

29 oktober 2018 om 16:28

Ik begrijp dat nooit, dat verdedigend voetbal laf genoemd wordt. Tis gewoon een tactiek (en zeker niet zonder risico), en bovendien heeft Frankrijk onder Deschamps ook genoeg wedstrijden totaal gedomineerd. Ik beschouw m in elk geval als een van de tactisch sterkste coaches van het moderne voetbal.

29 oktober 2018 om 16:39

@hangover
In Nederland spelen we het meest defensieve voetbal in de wereld. We verkopen het als aanvallend voetbal. Zolang je de bal hebt, kan je de illusie van aanvallend voetbal verkopen.

29 oktober 2018 om 16:50

@hangonger ik denk dat het ook meespeelt dat er gekeken wordt naar welk materiaal je beschikbaar hebt. Als je Griezmann en Mbappe voorin hebt lopen dan loopt daar wereldklasse. Dan wil je zien dat die optimaal gebruikt worden en in stelling gebracht worden. Met alle kwaliteiten die Frankrijk heeft hoeven ze geen reactie voetbal te spelen. Maar ja het heeft ze wel een WK gebracht dus uiteindelijk heeft Deschamps gelijk. Voor Man U geldt eigenlijk hetzelfde, die hebben ook zoveel kwaliteit voorin dat je daar aantrekkelijker voetbal van verwacht dan ze laten zien.

29 oktober 2018 om 16:53

@hangover96

als je een surplus aan aanvallende kwaliteit en voetballend vermogen hebt in je elftal hebt mag je toch wel verwachten dat je voetbal speelt dat uitgaat van eigen kracht en initiatief? dat ben je op dat moment ook wel verplicht naar je supporters vind ik en het is belangrijk voor je wereldwijde uitstraling

kijk naar zo een Mourinho. heel veel mensen zijn al hun sympathie voor United verloren door zijn laffe speelwijze met een miljoenenselectie en dat kan niet de bedoeling zijn neem ik aan. mensen willen dat een club voetbalt naar de status die daarbij hoort. het voorheen gehate City is nu een wereldwijd gerespecteerd team waar veel mensen enthousiast over zijn en ook Liverpool is weer extra populair sinds Klopp er zit. die populariteit genereert weer geld uit bv merchandise en uitzendrechten in het buitenland en dat is ook altijd goed voor je club

29 oktober 2018 om 17:11

WK titel en een finale van het EK halen, daar tekent iedereen voor. Je bent zeker iemand die zegt dat hij liever verliest met 'aanvallend' voetbal dan winnen met verdedigend voetbal. Denk toch dat je snel zou willen ruilen met Frankrijk op dit moment

29 oktober 2018 om 17:19

@lucabbracciani

die hadden ze waarschijnlijk met een aanvallendere speelwijze ook wel gepakt die prijzen. die Fransen hebben gewoon een wereldelftal.

ik zal nergens zeggen dat Deschamps geen topprestatie heeft geleverd want Frankrijk heeft het als enige van de toplanden waargemaakt het laatste WK maar ik vind het spel wel heel erg armoedig wat ik zonde vind met dat materiaal. de resultaten waren goed maar het spel was niet om aan te zien

29 oktober 2018 om 19:16

Ik heb een Frankrijk gezien dat alle wedstrijden op het EK en WK de betere ploeg was, en waar Deschamps telkens exact de juist tactische wijzigingen deed om de belangrijkste dreiging van de tegenstander te neutraliseren. Verder heeft hij de ideale spelers voor snel countervoetbal, waarom zou je dan in vredesnaam een tiki taka systeem ofzo hanteren waar ze minder goed in zijn? Griezmann, Kante, Pogba allemaal spelers die hun hele carriere al volop counteren bij Juventus, Chelsea, Atletico en United, en met de supersnelle Mbappe ervoor heb je de ultieme countermachine. Waarom dan een tactiek hanteren alsof je De Bruyne en David Silva hebt rondlopen?

29 oktober 2018 om 17:12

Geen vervanger? Cocu is vrij.....😋

En ik zat al te wachten op het bericht waarin stond dat ie aan de kant gezet was, ik heb ze er voor minder bij Real uit zien vliegen namelijk! Misschien is Perez dan toch een beetje de weg kwijt, want dit lijkt me gewoon geen succesvol huwelijk. Ondanks het feit dat er op technisch vlak afgelopen zomer een aantal slechte keuzes zijn gemaakt zou Real met deze selectie beter moeten presteren dan dat ze nu doen.

29 oktober 2018 om 16:01

@rodg
Ze ontslaan hem donderdag. Ze kiezen gewoon een gunstig moment uit.
Ze weten dat Johan Derksem vandaag op tv verschijnt. Dat willen ze niet hebben. Ze tillen het over de praatprogrammas.
Even alle gekheid op een stokje.
Ik verwacht dat ze hem donderdag ontslaan. Ze hebben bij Real geen zin in al die emoties die nog vers zijn. Na de wedstrijd tegen Melilla ontslaan ze hem.

29 oktober 2018 om 16:57

En waarom lijkt het erop dat Perez de weg kwijt is? Omdat de trainer nog niet ontslagen is? en of omdat er geen vervanger voor Ronaldo is gehaald? Niemand die het in zijn hoofd haalt dat Perez misschien verstandiger is geworden met de jaren. Wellicht dat hij na al die jaren door heeft dat een trainerswissel na circa 15 wedstrijden niet slim is, zeker niet als er geen waardige opvolger beschikbaar is. Ja, hij heeft een gok genomen door geen vervanger(s) te halen voor Ronaldo maar de reacties die ik hier al weken lees dat hij een gek, dement is of de weg kwijt is zijn in mijn ogen gebaseerd op dit seizoen en niet wat hij allemaal voor de club heeft betekent. Hij heeft de selectie die 3x de Champions League won ook bij elkaar gehaald en nu nog geen 15 wedstrijden in het nieuwe seizoen kan die er niks van. De lieftallige Ronaldo ook naar Madrid gehaald en de gok met Zidane genomen om hem hoofdtrainer te maken van Real Madrid.

29 oktober 2018 om 17:12

M.pjanic omdat het winnen van de CL zeker knap is maar ook weer een hoop verbloemd. 2x een titel in 10 jaar is Real onwaardig, tenminste zo zeggen veel Refal supporters. Ik vind het prima want ik ben voor Barca, met de kwaliteit die ze hebben zouden ze niet zoveel punten achter Barca moeten eindigen.

En ja het niet halen van een opvolger van Ronaldo is een grote inschattingsfout, als je weet hoeveel doelpunten je daarmee inlevert. Bij Barca heb ik het ook gezien, te lang vasthouden aan succesvolle kern en niet verjongen/ verfrissen. Daar zijn genoeg voorbeelden van, je hebt nieuwe mensen nodig om de honger van het winnen vast te houden.

29 oktober 2018 om 17:33

Ja 2x een titel in 10 jaar is weinig maar kijk dan is verder dan je neus lang is. De laatste keer dat Real Madrid meerdere seizoen achter elkaar de competitie won is alweer in 85/86 tot 89/90 waarin nota bene Don Leo Beenhakker hem 3x achter elkaar won. Daarna in 2006 tot 2008 2x op rij met 2 verschillende trainers. Punt wat ik probeer te maken is, dat Real Madrid al bijna 30 jaar niet meer heerst in La Liga en toen zij 3 keer op rij de Champions League wonnen werd er opeens geschakeld naar te weinig La Liga titels. Daarvoor was het de Champions League al zoveel jaar niet meer gewonnen. Wanneer zijn de mensen tevreden als het gaat om Real Madrid?

29 oktober 2018 om 19:47

@rodg

Die 2 keer in 10 jaar klinkt slechter dan het is. Als je wat dieper erin duikt zie je dat het een aantal jaar echt ongelofelijk dicht bij elkaar zat. Meerdere kampioenschappen zijn op de laatste of een na laatste speeldag beslist. Real heeft het helemaal niet zo extreem slecht gedaan hoor, maar uiteraard zouden ze meer meer titels moeten vergaren.

29 oktober 2018 om 19:48

@ m.pjanic

Real won niet veel titels, maar deed vaak tot het aller laatst mee. Zo desastreus als dit jaar heb ik niet vaak meegemaakt.

29 oktober 2018 om 17:22

Lopetegui was de vijfde keuze. Dan zijn er niet veel anderen beschikbaar die beter zijn én willen komen.

Tja, welke coach kun je op dit moment aanstellen waar het percentage van slagen groter is dan falen vraag ik mij af. Los van het feit dat ik van mening blijf dat RMA een aantal verversingen nodig heeft

Ik moet zeggen dat mij dit ook verbaasd.

Ondertussen had ik wel verwacht dat hij de laan uitgestuurd zou zijn geweest, de laatste update is dat die aan het einde van de middag ontslagen word.

Solari leid woensdag de Copa partido en daarna is Conte aan zet.

Gewoon triest dat er geen goede trainer op dit moment beschikbaar is. Als een Mourinho of een Conte zijn vervanger moet worden heb ik nog liever dat deze man het seizoen afmaakt en dat er dan hopelijk in de zomer een fatsoenlijke trainer wordt aangesteld.

29 oktober 2018 om 16:10

Mourinho en Conte zijn allebei zeer ervaren trainers met een grote prijzenkast.

29 oktober 2018 om 16:36

Maar laten teams niet het type voetbal spelen dat je bij Real Madrid wilt zijn... Zou een afgang zijn als je weer bij Mourinho uitkomt.

Zou Pochettino proberen binnen te halen.

29 oktober 2018 om 16:37

Dat kan zo wel zijn, maar Mourinho heeft er een grote bende van gemaakt op het einde bij Real. Een keer en nooit meer! Hij doet nu ook hetzelfde bij united, spelers opfokken en met ze ruziën wetende dat zijn verblijf daar toch maar aan een zijde draadje hangt. Conte vind ik weer persoonlijk niet passen bij Real, speelt te verdedigend.

29 oktober 2018 om 16:59

@hangover96

en ook met een achterhaalde voetbalvisie. Mourinho heeft bij United weet ik veel hoeveel geld uitgegeven en het voetbal is niet om aan te zien en hij heeft alleen wat troostprijzen daar gepakt. bij Chelsea pakte hij nog wel een kampioenschap maar het seizoen daarna stond hij bijna halverwege de competitie op een beschamende 17e plek. verder is die man anti reclame voor je club iedere keer dat hij in de media verschijnt. ik zou daar nooit aan beginnen als ik Real was

Conte vind ik ook geen bijzondere coach. doe mij maar een Wenger dan die met relatief beperkte financiele middelen het altijd uitstekend deed bij Arsenal en dat team ook nog eens leuk voetbal liet spelen. ook is hij gewoon normaal in de media dus representatief voor je club

29 oktober 2018 om 19:07

Waarom is hun visie achterhaald? Los van dat Conte en Mourinho tactisch behoorlijk verschillend spelen, zijn hun successen veel recenter dan die van bv Wenger.

29 oktober 2018 om 16:56

Dit vind ik dus ook, is gewoon wanhopig als ze voor 1 van die 2 kiezen.
Hopen dat dat niet gebeurd, dan zie ik nog liever meteen Guti die voor de leeuwen gegooid word.
Lijkt me trouwens heel sterk dat Mou terugkomt, van Conte snap ik nog al zie ik hem liefst helemaal niet komen.
Maar dat Real Mou sprookje hebben we al gehad (en ik heb altijd gevonden dat het ook nodig was een dergelijke coach, maar dan voor max 3 jr. en dat gebeurde ook en hij heeft prima werk verricht daar maar Real zou hem echt niet terug moeten willen).

Los van het wel of niet ontslaan van deze man. Iedereen moet nu toch ook des duivels op die Perez zijn? Die heeft toch hopeloos gefaald deze zomer? Door niet in te zien dat met het laten gaan van Ronaldo er wel een gat moet worden opgevuld. Bijvoorbeeld Hazard? Altijd mooi makkelijk het wijzen naar een coach, maar in dit geval mag Perez ook wel naar zichzelf kijken...

Wat mij vooral verbaasd is dat niemand het over Julian Nagelsmann heeft. Is toch een coach die uitstekend werk verricht bij Hoffenheim met goed voetbal. Wenger zou je ook kunnen polssen om het seizoen af te maken of Hiddink misschien wel. Zijn meer opties denk ik dan we denken.

29 oktober 2018 om 16:18

Capello, Sampaoli, Deschamps.

Louis van Gaal zou hilarisch zijn (vanwege zijn Barca verleden) maar die is niet vies van revanche gevoelens natuurlijk, en is een hele goede trainer.

29 oktober 2018 om 16:31

@FCVoetbal23

Dat komt omdat Nagelsmann al voor 4 jaar heeft getekend bij RB Leipzig. Gaat daar na t einde van dit seizoen aan de slag.

de board vergadering is 18u Spanje tijd en de training 11u. Dus officieel is hij nog trainer zolang hij niet is ontslagen.en moet aan werk verschijnen (of ziek melden). Als hij de training niet zou leiden dan zou de trainer van de B selectie dit moeten overnemen maar die heeft zelde tijdstip hun eigen training dus staat B selectie zonder trainer.

Los hiervan lijken de onderhandelingen met Conte stroever te lopen dan verwacht, dus misschien komt er een plan B. Maar hij zal wel later op de dag worden ontslagen vermoed ik, oneacht als er al een definiteive coach is.

Nee die gozer zal deze week op straat worden gezet wanneer ze Conte of iemand anders aan hebben gesteld. Lopetegui heeft er een puihoop van gemaakt, maar Real is zoekende naar een nieuwe leider met 30-50 goals, en een nieuwe speelstijl. Real speelde reactief en bepaalde het tempo via de middenvelders die toen elk moment Ronaldo konden weg sturen, nu zie je vaak dat er geen idee in zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

0 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Arturo Vidal staat open voor een vertrek naar Flamengo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren