Pogba en Martial gidsen Manchester United naar overwinning op Everton

Dankzij treffers van Paul Pogba en Anthony Martial heeft Manchester United zijn vijfde competitiezege van het seizoen geboekt. Everton werd op Old Trafford met 2-1 verslagen door de formatie van manager José Mourinho. Door de overwinning stijgt Manchester United naar de achtste plaats in de Premier League.

Manchester United ging midweeks in de Champions League met 0-1 onderuit tegen Juventus. Manager José Mourinho paste zijn elftal voor het duel met Everton op één plaats aan: Romelu Lukaku kreeg een plaats op de reservebank. Marcus Rashford begon als spits aan de wedstrijd, terwijl Fred op het middenveld speelde. De bezoekers uit Liverpool startten sterker aan de wedstrijd en kregen via André Gomes en Gylfi Sigurdsson mogelijkheden om op voorsprong te komen. De openingstreffer viel na 27 minuten aan de andere kant.

Idrissa Gueye vloerde Anthony Martial in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Jordan Pickford wist de penalty van Paul Pogba in eerste instantie te keren, maar zag de Fransman vanuit de rebound wel raak schieten: 1-0. Enkele minuten later leek Manchester United de marge te verdubbelen. Een schot van Pogba kwam via Pickford voor de voeten van Rashford terecht. De spits stond echter buitenspel op het moment dat hij de bal tegen de touwen schoot. Kort na rust kwam de thuisploeg alsnog op een ruimere voorsprong.

Pogba bediende Martial, die de bal op fraaie wijze achter Pickford krulde. Via Bernard kreeg Everton vervolgens een goede kans om terug in de wedstrijd te komen, maar de Braziliaan schoot in het zijnet nadat hij David De Gea al had omspeeld. Manchester United controleerde de wedstrijd in de tweede helft en kreeg via Rashford en Pogba mogelijkheden om de score verder uit te breiden. De wedstrijd werd in het laatste kwartier nog spannend, nadat Sigurdsson de achterstand verkleinde vanuit een strafschop. Desondanks kwam de voorsprong van Manchester United in de slotfase niet meer in gevaar, waardoor de 2-1 stand op het scorebord bleef.

Is het lek definitief boven bij Manchester United?