Bero bezorgt Vitesse minimale overwinning met atletische inzet

Vitesse heeft zich zondagmiddag in eigen huis weten te verzekeren van drie punten tegen Fortuna Sittard. De Arnhemmers waren in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar moesten na de openingstreffer van Maikel van der Werff op slag van rust toch de gelijkmaker incasseren. In de tweede helft slaagde de thuisploeg er niet meer in om het overwicht te herstellen, maar was het Matús Bero die Vitesse toch de drie punten bezorgde. De equipe van Leonid Slutsky bezet door de overwinning voorlopig de vijfde plaats, terwijl Fortuna zichzelf terugvindt op de veertiende positie.

Vitesse begon prima aan het duel in het GelreDome en na twaalf minuten spelen lag de bal al achter doelman Alexei Koselev. Van der Werff mocht inkoppen na een voorzet van Navarone Foor en de keeper van de bezoekers slaagde er niet meer in om een hand achter de bal te krijgen. Na het eerste competitiedoelpunt van Van Der Werff in Arnhemse dienst bleef het eenrichtingsverkeer, al slaagden Bryan Linssen en Oussama Darfalou er niet in om kansjes te verzilveren. Doelpuntenmaker Van der Werff moest zich vervolgens vijf minuten voor rust laten vervangen door Danilo Doekhi en zag hoe Fortuna vlak daarna uit het niets terug in de wedstrijd kwam.

André Vidigal kon profiteren van weifelend ingrijpen van Max Clark, waarna doelman Eduardo niet meer kon voorkomen dat de twee ploegen met een gelijke stand aan de thee gingen. Fortuna kwam door de late gelijkmaker met meer vertrouwen uit de kleedkamer voor de tweede helft en de eerste mogelijkheid was dan ook voor de bezoekers. José Rodríguez slaagde er echter niet in om Eduardo vanuit een lastige hoek te passeren, waardoor het de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Het lukte Vitesse in het restant van het tweede bedrijft niet meer om zijn stempel te drukken op de wedstrijd en Fortuna kwam er een aantal keer gevaarlijk uit via onder meer Mark Diemers. In een fase waarin de bezoekers leken te mogen hopen op meer belandde de bal echter toch weer achter Koselev. De doelman moest toekijken hoe Bero een atletische halve omhaal in huis had en zag de bal vervolgens in het net belanden. In de slotfase gunde Slutsky Hilary Gong nog zijn Eredivisie-debuut, maar gescoord werd er niet meer in Arnhem.

Vind jij dat Vitesse het verdiende om te winnen?