Brenet vervult hoofdrol in klinkende thuisoverwinning van Hoffenheim

TSG Hoffenheim heeft zaterdagavond een ruime overwinning in de Bundesliga geboekt. Het team van Julian Nagelsmann was in eigen huis te sterk voor VfB Stuttgart, dat ruim tachtig minuten met tien man op het veld stond: 4-0. Joshua Brenet verscheen aan het startsignaal en had met de openingstreffer én een assist een belangrijk aandeel in de zege. Door de overwinning op de hekkensluiter stijgt Hoffenheim naar de achtste positie.

Hoffenheim kwam in de zesde minuut zeer goed weg toen Mario Gómez een dot van een kans op de 0-1 onbenut liet. Twee minuten later mocht Emiliano Insua inrukken voor een te hoog been in het gelaat van Pavel Kaderabek. Ondanks de vroege overtalsituatie en lange periodes met balbezit kwam het team van Nagelsmann in de eerste helft niet verder dan één goede kans: een schot van Ishak Belfodil op de rechterpaal.

In de tweede helft trok Hoffenheim het duel alsnog naar zich toe, mede met dank aan Brenet. Ron-Robert Zieler keerde twee minuten na rust een zwak schot van Reiss Nelson, maar de rebound was een prooi voor de Nederlander: 1-0. Drie minuten later was Brenet wederom belangrijk: een voorzet van de ex-PSV’er vanaf de rechterkant ging aan Zieler en consorten voorbij, waarna Joelinton eenvoudig voor de 2-0 kon zorgen.

Belfodil vergrootte de voordelige marge in slechts drie minuten tijd tot 4-0. De aanvaller rondde in de 57e minuut een voorzet van Joelinton met rechts af en niet veel later profiteerde hij van een blunder. Stuttgart zocht vlak voor het eigen strafschopgebied naar een voetballende oplossing, maar Christian Gentner speelde de bal recht in de voeten van Belfodil: 4-0. Dat was ook de eindstand in de Wirsol Rhein-Neckar-Arena.