Dybala krijgt Old Trafford muisstil bij terugkeer Ronaldo

Juventus heeft een reuzenstap gezet richting de knock-outfase van de Champions League. De Italiaanse grootmacht was dinsdagavond op Old Trafford een maatje te groot voor Manchester United en stapte dankzij een treffer van Paulo Dybala uiteindelijk met een minimale overwinning van het veld: 0-1. Het betekende voor Juventus de derde zege in drie groepsduels, waardoor de formatie van Massimiliano Allegri dicht bij het bereiken van de volgende ronde is. United blijft op vier punten uit drie duels steken in Groep H.

Cristiano Ronaldo liet zich bij zijn terugkeer op Old Trafford al snel gelden. De Portugese superster maakte een energie indruk in de openingsfase en stond na zeventien minuten voetballen aan de basis van de openingstreffer van Juventus. Ronaldo werd aan de rechterkant van het veld aan het werk gezet door João Cancelo en bracht de bal vervolgens gevaarlijk in de doelmond van United. Chris Smalling wist het duel daar niet te winnen van Juan Cuadrado, waarna Dybala van dichtbij binnen werkte: 0-1.

De voorsprong voor de Italianen was verdiend te noemen. United kwam er niet aan te pas en ontsnapte halverwege de eerste helft aan een grotere achterstand: na een combinatie met Ronaldo dwong Cancelo David de Gea tot een redding. Zeven minuten voor rust werd de doelman van United andermaal aan het werk gezet door de bezoekers. Ronaldo mikte een vrije trap van grote afstand tussen de palen, waarna De Gea een rebound moest weggeven aan Blaise Matuidi. Doordat de Franse middenvelder vervolgens ook op de vuisten van De Gea schoot, haalde United de rust uiteindelijk zonder verdere kleerschuren.

Vlak na de onderbreking was Ronaldo zelf dicht bij de 0-2. De vedette haalde verwoestend uit vanaf een meter of zestien, maar zijn schot werd vervolgens op weergaloze wijze uit de kruising geranseld door De Gea. Juventus haalde in het laatste halfuur enigszins de voet van het gaspedaal, waardoor United mocht blijven hopen op een resultaat. De ploeg van José Mourinho oogde aanvallend echter machteloos en zette Wojciech Szczesny nauwelijks aan het werk. Toch was United een kwartier voor tijd plots dicht bij de gelijkmaker.

Paul Pogba ontfutselde Rodrigo Bentancur de bal en nam vervolgens het doel van Szczesny onder vuur. Het schot van de middenvelder trof echter de paal, waardoor Juventus zijn voorsprong behield. Allegri besloot na de kans voor Pogba in te grijpen: Dybala werd naar de kant gehaald ten faveure van Federico Bernardeschi en even later moest Cuadrado plaatsmaken voor Andrea Barzagli. United probeerde de druk in de absolute slotfase nog wel even op te voeren, maar slaagde er uiteindelijk niet meer in een gelijkmaker te forceren.

1
2

Dik verdiende overwinning zeg. Ronaldo heel gedreven maar geen goal. Wat een geweldige redding trouwens van de Gea bij dat schot van Ronaldo. Verder denk ik dat United niet doorgaat naar de laatste 16, omdat ik ze niet zie winnen bij Valencia en Juve.

23 oktober 2018 om 23:17

Valencia speelde gelijk tegen Young Boys. Als United daar wel wint, maar United en Valencia verliezen ook tegen Juve, is een gelijkspel tegen Valencia genoeg voor United. Ik zie ze wel doorgaan.

23 oktober 2018 om 23:23

Laat Valencia eerst maar thuis winnen van Young Boys die zijn echt zwak dit seizoen

23 oktober 2018 om 23:28

Dat vergeet ik ook nog. Kortom, er zijn echt nog genoeg mogelijkheden voor United.

23 oktober 2018 om 23:18

Is het minste wat je kan zijn als speler gedreven zijn...

Maar even serieus hé; als we iets minder nonchalant zouden zijn en iets scherpen in de afwerking hadden we dit met 0-3 kunnen winnen. Echt frustrerend om te zien. In de vermoeidheid gaan spelers als Bonucci, Pjanic en Chiellini fouten maken en dan kan je zomaar een tegengoal krijgen. Het is maar dat United te zwak is om ook maar iets te forceren, maar dit is echt slecht. Bentancur viel me weer reuze mee, de beste man is 20(?) maar kan het niveau prima aan. De enige die echt keihard door het ijs zakt, is Cuadrado. Zijn tijd is echt voorbij. Hij heeft voor veel plezier en een hoop ellende berzorgd maar hij moet gewoon weg.

Al bij al prima overwinning tegen een machteloos United. Thuis wederom winnen en hopelijk wederom de 0 houden en wij zijn goed als zeker eerste.

23 oktober 2018 om 23:15

Machteloos United? Hè? Juventus heeft de 2e helft niets meer laten zien, het was vrijwel constant aanvallen door de kant van United. Die hebben geen echte 100% kans gehad, maar kansloos waren ze niet. Wel objectief blijven hè!

Nou, niet meer gezien de tweede helft. Dat is niet helemaal objectief. Juve faalde vaak bij de eindpass, maar had wel wat mogelijkheden. Het was zeker niet eenrichtingsverkeer van United in de tweede helft.

Hou toch op man. Juve speelde de tweede helft erg slecht en zelfs dan kon United niks doen. Welke grote kansen waren er voor United dan in de tweede helft? Ik tel alleen die schot van Pogba op de paal, waar een fout van een Juve-speler vooraf ging.

23 oktober 2018 om 23:33

Doelpnt@
Tweede helft heeft man united echt geen kans hoor behalve die schot van pogba. Tweede helft ging juve alleen niet zo aanvallend spelen als de eerste, maar we hadden nog steeds meer balbezit en hadden ook een paar mooie kansen om te scoren. Man united werd vandaag gewoon overlopen door juventus. United mag blij zijn dat juve een club is die 1-0 genoeg vindt. Anders was het heel zwaar afgelopen.in de eerste helft al had het 3-0 kunnen staan

23 oktober 2018 om 23:52

Haha doelpnt . Ben je serieus ? United is een zielig zooitje bijelkaar geraapt zooitje . Met zoveel miljoenen en geen enkele normale aanval kunnen maken. Tuurlijk was Juve in dr 2e helft wat minder dominerend. Het is ook onmogelijkheid om dat de hele wedstrijd vol te houden maar united was inderdaad machteloos . 1 gevaarlijk schot met pogba op de paal . 41% balbezit en dat in eigenhuis terwijl juve nog en paar grote kansen had met schot van Ronaldo en de vrije trap met rebound van Matuidi .

24 oktober 2018 om 00:33

Dan ook nog te bedenken dat Juve niet een ploeg is die probeert te domineren tegen grote ploegen. Als Juve 60% balbezit heeft in de CL, is de tegenstander meestal echt een maatje te klein.

Speel je zo een goede tweede helft tegen chelsea en dan speel je vandaag zo inspiratieloos.
Juve was dan ook wel echt heel goed, met als uitblinker dybala. Wat een speler is dat zeg.
MOTM voor mij

Eerste helft goed gevoetbald met uitzondering van Cuadrado. 70 procent balbezit en veel op de helft van de tegenstander, het ontbrak echter aan creativiteit waardoor we niet veel kansen creeerde. Tweede helft enorm lui gespeeld. Echt waar, alsof we 1-0 voor stonden tegen Bologna. Beetje lekker nonchalant hier en daar naartoe passen, half wegwerken etc. Schrijnend om te zien dat United zelfs toen Juve zo speelde niet eens echt gevaarlijk werd.

Al met al blij met de drie punten. Ik wil nog niet te vroeg juichen, maar het ziet ernaar uit dat Juve de nummer 1 in de poule wordt. Chiellini man of the match, vlekkeloze performance.

23 oktober 2018 om 23:16

Als Juve fan weet je toch beter als er één ploeg is dat op 0-1 kan spelen dan is het toch zeker Juve , geen enkele seconde heb ik gedacht dat United gelijk ging maken ook al was Juve nochalant. Verdedigend hadden ze alles onder controle.

23 oktober 2018 om 23:36

Weet ik, maar het is gewoon niet nodig om zo laks te gaan voetballen. Soms werd het balbezit echt schandalig makkelijk weggegeven en dat hoort niet bij een gedisciplineerde ploeg als Juventus. Dat doen ze weleens tegen Bologna of Chievo, maar in de Champions League zie ik dat voor de zekerheid liever niet.

Tweede helft was gewoon voor United. United niet gevaarlijk? Kwamen echt steeds dichterbij het doel van Juve. Als de wedstrijd 10 min langer was was het 1-1 geworden. Juve was enorm laks in de tweede helft en als ze zo thuis spelen gaan ze verliezen.

23 oktober 2018 om 23:21

Op basis van wat? United had op het schot van Pogba na niet echt een heel gevaarlijk moment. De tweede helft ging redelijk gelijk op qua balbezit en kansen. Die 1-1 had gekunt, maar 0-2 net zo goed hoor. Juventus was ook gewoon slordig, maar had zeker mogelijkheden de tweede helft.

23 oktober 2018 om 23:25

Juve heeft in de 2e helft niet veel kansen gehad, maar het is echt niet dat United gevaarlijk was ofzo. Alleen die bal van Pogba voor de rest was het echt niks.

23 oktober 2018 om 23:30

Juventus was vooral slordig bij de eindpass, de ruimte was er wel voor de gevaarlijke kansen, maar die zijn er bijna niet meer gekomen de tweede helft. Bij United op het schot van Pogba ook niet echt. De tweede helft was gewoon redelijk gelijkopgaand. Er gebeurde niet veel groots.

23 oktober 2018 om 23:38

Juventus domineerde het hele spel vandaag. Tweede helft ook, maar iedereen weet dat juve niet verder gaat aanvallen als ze voor staat ( dit is gewoon een gewoonte), maar verdedigend had juve 100% controle. Nadat barzagli erin kwam was het wel afgelopen.

24 oktober 2018 om 07:37

Als de wedstrijd 10 minuten langer was geweest... totaal onzinnig dus, want de wedstrijd duurt niet 10 minuten langer en dat weten de Italianen dondersgoed. Enige normale doelpoging was van Pogba die de bal afpakte van een tegenstander en schoot, dat heeft dus niets zoveel met goed spel te maken. Als je zo weinig de bal hebt en je enige "kans" is een schot van buiten de 16, dan heb je gewoon weinig tot niets in te brengen gehad.

Dit is op dit moment zonder twijfel het beste team ter wereld. Ook gewoon met afstand.

Op de eerste 20 minuten na hebben ze nog redelijk stand gehouden.
Maar er was zeker een klasse verschil.

Goede nieuws is wel dat Valencia gelijk speelt tegen Young boys. Er van uitgaande dat alle teams nog verliezen van Juventus, lijkt United dus de beste papieren te hebben op de nr 2 plek.

23 oktober 2018 om 23:22

Juventus wint alles nog wel enkel zakelijk en minimaal. Dat is tot nu toe 1 keer fout gegaan, maar dat is nog een verbeterpunt. Er zit nog veel meer in deze ploeg. Ik zie echter Real, maar vooral Barca wel weer pieken in februari.

Ik kan het maar steeds niet geloven dat je zo inspiratieloos kan voetballen echt. Wat doen onze buitenspelers? In de bal komen en weer kaatsen, daar blijft het bij. Matic voetballend echt slecht, Young precies hetzelfde schiet alleen maar alles naar voren. Lukaku kun je beter niet opstellen als je met zo een wedstrijd instelling gaat beginnen, want een bal vasthouden en door spelen is te lastig voor hem.

Als Mourinho zijnde zal ik een keer wat anders proberen. 433 met op het middenveld: Herrera-Perreira-Pogba en voorin Martial-Lukaku-Sanchez. Het liefst ook nog met een andere trainer, maar het bestuur blijft liever wachten tot we al uit de CL zitten en 15e staan in de competitie.

23 oktober 2018 om 23:34

Precies, matic ver onder zijn niveau vandaag. Echt droevig. Zou ook is martial is in de spits willen zien met mss sanchez en toch rashford op de flanken. Wellicht dat united depay terug moet halen in de winter? Hebben dacht ik een terugkoopclausule.

23 oktober 2018 om 23:51

Vind Matic al heel het seizoen niet goed eerlijk gezegd. Vertraagt echt het spel. Depay zou kunnen, maar zie liever een technische verfijnde buitenspeler met veel beweging. Depay is ook technisch daar niet van, maar is toch weer iets anders.

Chiellini wateen held vandaag, zeker man of the match. Ik hou van deze speler. Dybala ook prachtig gespeeld. Alexsandro vond ik ook goed spelen em verdedigen vooral. Verdediging was echt goed in het algemeen. Klasse gespeeld, had netzogoed 2of 3-0 kunnen als de gea er niet was.

Forza juve!!!

Logische en terechte zege voor Juventus. Ontluisterend hoe Man United als team functioneert. Mourinho heeft geen overwicht meer over zijn spelersgroep. Al lang niet meer.

Enige wat ik niet goed vond aan de wissels is die van dybala, hij deed het heel goed en was de schakel tussen het middenveld en de aanval. Je zag ook dat ronaldo daarna helemaal afwezig was.

Hoe heeft Lukaku zoveel krediet? Die gast raakt geen pepernoot en als je hem geen niet te missen kansen geeft (die hij alsnog vaak mist) voegt hij niks aan het spel toe.

24 oktober 2018 om 08:40

Ik vind het lukaku-bashen te gemakkelijk. Heeft geen 1 bruikbare bal gehad, krijgt niets steun in de aanval, en werd omsingeld door de beste verdediging van de wereld. Waar waren rashford, mata en martial? De laatste die dom buitenloopt met de bal...

24 oktober 2018 om 14:00

Je gaat toch niet zeggen dat je denkt dat ik dit op deze wedstrijd alleen baseer? Er wordt hier altijd zo gehyped op de Belgische internationals (en dan zijn we erg met het hypen van Nederlanders). Sommige zijn die hype waard, zoals Hazard en KDB, maar Lukaku is toch gewoon middelmaat? Zeer povere techniek, gebruikt zijn lichaam niet goed en creert geen drol. Bij Belgie rendeer ie door wereldspelers om hem heen. En dan zeggen mensen dat ie eem goed WK speelde. Waarom, omdat ie scoorde tegen Panama en Tunesië? Omdat ie een keer naar voren rende, de bal aan kdb gaf en die een wereldgoal maakte?

We hebben het hier toch over het grote United? Elke andere speler zou er direct naast staan bij zo'n slechte reeks. Onze knuffelbelg niet, want dat is zo'n "goede prof" en een dure aankoop, die laat Mourinho nooit vallen.