Negende gelijkspel voor Valencia ondanks bevrijdende goal van Batshuayi

De krachtmeting tussen Young Boys en Valencia in de groepsfase van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in Bern eindigde onbeslist, door doelpunten van Michy Batshuayi en Guillaume Hoarau: 1-1. Het is voor de ploeg van trainer Marcelino alweer de negende remise van het seizoen, in twaalf officiële duels. Valencia, dat eerder gelijkspeelde bij Manchester United, heeft nu twee punten in Groep H, terwijl Young Boys van de hatelijke nul af is.

Batshuayi maakte na nog geen half uur spelen een einde aan zijn negatieve reeks in de Champions League: 494 minuten zonder doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Carlos Soler liep de Belg zich goed vrij, omspeelde hij doelman Marco Wölfli en schoof hij de bal binnen. De openingstreffer kwam voor Valencia op een gelegen moment: het team van Marcelino had het in defensief opzicht zwaar, maar de goal van Batshuayi deed wonderen.

Valencia controleerde de wedstrijd in het restant van de eerste helft en had kansen om met een dubbele voorsprong de rust te bereiken. Wölfli stond echter een tweede doelpunt van Batshuayi niet toe en pogingen van Ferrán Torres en Dani Parejo misten precisie. In de openingsfase van de tweede helft liet Young Boys zich niet onbetuigd. Neto keerde een kopbal van Christian Fassnacht, terwijl Kevin Mbabu oog in oog met de Braziliaanse doelman niet verderkwam dan een verschrikkelijke inzet.

Young Boys kwam tien minuten na rust alsnog op 1-1. Een ongelukkig en veel te late tackle van Parejo, die ogenschijnlijk doorgleed, op Djibril Sow leidde tot een strafschop, die door Hoarau werd verzilverd. In het laatste half uur hielden de ploegen elkaar in evenwicht, al was dat vooral aan Neto te danken. De doelman keerde een geplaatste inzet van Fassnacht, Mbabu kopte over, terwijl fouten van José Luis Gaya en wederom Parejo niet door de Zwitsers werden afgestraft. Drie minuten voor tijd tikte Neto de bal na een corner tegen het aluminium en behoedde hij Valencia voor een nederlaag. Miralem Sulejmani, ex-speler van sc Heerenveen en Ajax, stond bij Young Boys 74 minuten in het veld.

Denk jij dat Valencia in de Champions League overwintert?