KNVB verplaatst duels Ajax en PSV vanwege Champions League

Dinsdag, 23 oktober 2018 om

De KNVB heeft besloten om zeven wedstrijden op een ander moment aan te laten vangen. De bond wil hiermee Ajax en PSV tegemoetkomen in verband met een optimale voorbereiding op wedstrijden in de Champions League. Het betreft voornamelijk wedstrijden van Ajax en PSV, maar ook de confronatie tussen Fortuna Sittard en AZ wordt verplaatst.

Zaterdag 3 november speelt PSV in plaats van 20.45 uur al om 18.30 uur tegen Vitesse. Dit in verband met de wedstrijd in de Champions League tegen Tottenham Hotspur op dinsdag 6 november (21.00 uur). Ajax zou op 3 november om 18.30 uur spelen tegen Willem II, maar dat duel is verplaatst naar 20.45 uur. Op woensdag 7 november gaan de Amsterdammers op bezoek bij Benfica.

Ook op zaterdag 24 november wisselen PSV en Ajax van aanvangstijd. NAC Breda - Ajax begint dan om 18.30 en dus niet om 20.45 uur. PSV - sc Heerenveen wordt van 18.30 uur verplaatst naar 20.45 uur. Dit is in verband met de wedstrijden van beide Nederlandse topclubs tegen respectievelijk AEK Athene (dinsdag 28 november) en Barcelona (woensdag 29 november).

Op dinsdag 11 december staat voor PSV de uitwedstrijd tegen Internazionale op het programma, terwijl Ajax een dag later bezoek krijgt van Bayern München. In verband met deze wedstrijden begint PEC Zwolle - Ajax op zaterdag 8 december om 19.45 uur. PSV - Excelsior verhuist van zaterdagavond naar vrijdagavond 7 december (20.00 uur). Fortuna Sittard - AZ wordt verplaatst naar zaterdag 8 december om 19.45 uur.

“Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs", reageert Jan Bluyssen, manager competitiezaken, op de website van de KNVB. “Deze insteek gaan we binnenkort binnen de KNVB nader bespreken want als het aan ons ligt, bieden we in de toekomst altijd de clubs die zich plaatsen voor Europees voetbal meer ruimte.”

De KNVB beseft dat het een grote operatie is om alle wedstrijden te verplaatsen. “We realiseren ons dat deze wijzigingen ook extra werk opleveren voor alle betrokken clubs, de betreffende gemeentes, de fans en FOX Sports Eredivisie, dat de programmering baseert op deze wedstrijden. We zijn hen zeer dankbaar dat zij hierin met ons meewerken.”


Poll

Goed besluit van de KNVB?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door johan78)

goede actie, had afgelopen weekend ook misschien wel nuttig geweest

23 oktober 2018 om 12:22

Ja net ja. Ajax zit weer met de gebakken peren. De knvb neemt weer een beslissing ten faveure van PSV. Ik krijg hier weer de bibbers van. Zojuist uit frustratie een fruitvliegje eigenhandig kapot geslagen!

23 oktober 2018 om 12:29

Zo, das altijd lastig zo'n fruitvliegje. Moet diep zitten

23 oktober 2018 om 14:33

De KNVB, net zoals elke andere Europese bond, past het schema altijd aan aan de clubs die in Europa spelen. Dat doet iedereen, en dat gebeurt meerdere keren per seizoen (om de zoveel weken wanneer er nieuwe Europese speeldata bekend worden gemaakt). Ook de speelronde van afgelopen weekend was dus zoveel mogelijk aangepast aan de Europese wedstrijden, iets wat vrij duidelijk was, aangezien Ajax normaal gesproken zondag als voorkeursdag heeft maar in Champions League weken altijd op zaterdag speelt. Sommige landen helpen de clubs net iets meer dan anderen (veel landen laten een CL club al op vrijdagavond spelen) maar ik denk dat de KNVB de neutraliteit zoveel mogelijk wil waarborgen, en aangezien er maar 1 wedstrijd op vrijdag wordt gespeeld zou of Ajax of PSV dan een voorkeursbehandeling krijgen, zo zouden de fans waarschijnlijk roepen. Daarom gewoon allebei op zaterdag. Verder zie ik niet echt nieuwswaarde in dit bericht, laat staan nieuws waar je een pushnotificatie voor zou moeten krijgen, want nogmaals, schuiven in de speelschema gebeurt bijna wekelijks en gebeurt overal in Europa. Niet heel bijzonder dit dus.

Goede zaak, snap alleen niet waarom ze dit niet voor het seizoen doen, toen was de CL schema ook bekend toch

23 oktober 2018 om 12:21

Voor her seizoen is de CL loting voor de poulefase nog niet gewwest, dus ik nog niet bekend op welke dag Ajax en Psv zouden spelen

23 oktober 2018 om 12:29

Het schema is in zoverre bekend dat de speeldata (di en wo) bekend zijn, maar dan is uiteraard nog niet bekend welke clubs zich voor de CL kwalificeren en, na de loting, op welke dagen ze precies spelen. Vandaar dat de Knvb deze wijzigingen pas gedurend ehet seizoen kan doorvoeren.

Technisch gezien had dit direct na de lotintg voor de groepsfase CL gekund, inderdaad. Maar ik vind dit persoonlijk vroeg genoeg.

23 oktober 2018 om 12:33

[sarcasme Modus] Dit late handelen heeft Ajax gewoon een voordeeltje gekost, anders hadden zij afgelopen weekend om 18:30 uur mogen spelen [sarcasme Modus]

23 oktober 2018 om 12:43

Zouden ze dan met 1-3 verloren hebben ipv 1-2? .... 😲

23 oktober 2018 om 12:51

Master D

Jij zégt het. Maar ik dácht dat dit weekeinde inderdaad ja.
Zonder enige vorm van sarcasme.

23 oktober 2018 om 16:08

Uiteraard hadden ze dit veel eerder moeten doen. Ik heb kaartjes voor PSV - Heerenveen gekocht omdat die wedstrijd om 18:30 was en ik mijn zoontje dan kan meenemen, maar nu is die wedstrijd verplaatst en kom ik na middernacht thuis aangezien ik twee uur rijden van Eindhoven woon...en zo zullen er nog wel meer zijn die hierdoor ineens een wedstrijd niet meer of veel moeilijker kunnen bijwonen. Waarom ze dit nu pas beslissen is me echt een raadsel. Stelletje amateurs daar bij de Knvb.

Vind dit wel belangrijk en goed van de KNVB. Punten in Europa zijn hard nodig en alleen maar mooi dat daar rekening mee word gehouden zodat de clubs zich beter kunnen voorbereiden voor een Europese wedstrijd. De andere clubs moeten daar maar aan meewerken want die breken zelfs in de Europa League geen potten en anders spelen we straks helemaal geen Europees meer.

Mooi dat iedereen hieraan meewerkt! Alleen samen kunnen we Nederland weer omhoog krijgen op de lijst.

Goed dat hier eindelijk iets mee gedaan wordt en dan FOX ook meewerkt hier aan. Andere landen deden dit al veel langer, waar dit in Nederland door de Knvb eerst nog niet serieus genomen werd, en niet zo belangrijk geacht werd. Genoeg rust is zeer belangrijk, dus mooi besluit.

Benfica speelde afgelopen donderdag al. Die staan vanavond met frisse beentjes op het veld. Ajax heeft mijns inziens wel wat meer kwaliteit in het elftal en de backs hebben rust gehad.. Dus dat komt wel goed.

23 oktober 2018 om 12:31

Volgens mij had Ajax afgelopen donderdag net alle spelers weer terug van interlandverplichtingen. Bijzonder dat Benfica gewoon een wedstrijd kon spelen die dag.

23 oktober 2018 om 12:43

Het was een bekerwedstrijdje. Zal wel niet heel zwaar aan getild worden.

Ik vind het gezien de meeste wijzigingen een beetje geneuzel in de marge. Je gaat het verschil in vermoeidheid echt niet merken tussen spelen om 18:30 of 20:45 uur. Alleen het verplaatsen van PSV - Excelsior zie ik als serieuze tegemoetkoming. Hopelijk speelt PSV die CL-ronde nog om Europese overwintering, anders heb je aan deze tegemoetkoming ook niet heel veel.

23 oktober 2018 om 12:31

Die twee uur lijken mij ook niet zoveel uit te maken, maar wel hoelaat het gespeeld wordt. Als je eerder speel, kan je misschien wel een betere nachtrust pakken dan dat je pas einde van de avond klaar en misschien pas in de nacht dus slaapt.

23 oktober 2018 om 12:35

Je zit na zo'n avond gewoon vol met adrenaline, dat ik niet de illusie heb dat de spelers om 00:00 uur op bed liggen als ze om 18:30 spelen.

23 oktober 2018 om 12:39

Master D

Precies, adrenaline! En het is wat je ook zegt al lastig om op middernacht in je nest te liggen. Althans, 'op bed liggen' dat gaat nog wel maar slapen dat is wat lastiger. Laat staan hoe dat dus is als je pas om 20:45 uur aftrapt.

23 oktober 2018 om 12:37

Master D

Ik snap je reactie. Het lijkt immers dat het 'maar' twee uur is. Dus wat maakt dã¡t nou uit?

Maar, het maakt dus echt wel degelijk uit. Ik weet natuurlijk niet hoe jouw lichaam 90 minuten fysiek zware arbeid verwerkt, maar het mijne heeft dan echt een paar uur nodig om tot rust te komen. Effectief betekent dat als je pas om 20:45 uur aftrapt, dat ik in dat geval dus om een uur of 02:00 's nachts nog ongeveer rechtop in mijn bed zit. Oftewel, dan begint dus je rustperiode net wat later, en dan heb je dus niet meer die volle drie dagen rust, die je eigenlijk zou moeten hebben wil je weer volledig hersteld zijn.

Nou ben ik geen topsporter. Maar ik heb me door deskundigen eens laten uitleggen hoe dat soort dingen werken. En die zijn echt heel helder. Voor een optimale arbeid/rust verhouding is het echt een verschil of je om 18:30 aftrapt en je herstel dus ruim twee uur eerder begint, of dat je ruim twee uur later pas aftrapt. Dat verschil dat is wel degelijk te merken. En vergeet niet, het gaat er niet om dat de spelers hersteld moeten zijn om daarna tegen Emmen of VVV te gaan spelen. Dit is het herstel voor een uiteraard loodzware wedstrijd op het hoogst denkbare clubniveau. Waarom zou je dan iets aan het toeval overlaten, als dat niet hoeft?

23 oktober 2018 om 13:04

Prima dat jij dat gelooft maar je gaat mij niet vertellen dat je over 4 dagen meer last hebt als je vandaag om 18:30 een wedstrijd speelt i.p.v. 20:30.
Als dat wel zo is ben je simpelweg niet fit genoeg.

23 oktober 2018 om 13:42

Het zou al helpen als je zou kunnen inzien dat van zaterdag 22:30 uur tot dinsdag 20:45 uur geen vier maar drie dagen is. En effectief, want jij valt na een inspannende westrijd voetbal van 90 minuten kennelijk direct in een diepe slaap en begint aan je rustperiode, maar dan ben jij een witte raaf. Normale voetballers hebben nog uren nodig om het lichaam tot rust te laten komen, adrenaline etc. Dus effectief is die eerste nacht, waarin je meestal maar een paar uur slaapt en die ochtend ook een uitlooptraining hebt en dus niet uitslaapt, los van het feit dat de meeste mensen een lcihaamsklok hebben en gewoon die ochtend wakker worden op het normale tijdstip, of je dan voldoende rust had of niet, gewoon géén volle nacht. Daarna resten nog twee dagen. Dus als je twee uur eerder begint is de kans groter dat je die eerste nacht nog wel wat rust pakt.

Maar goed, ik merk aan de manier waarop jij hiernaar kijkt dat jij van het type bent dat vindt dat topsport een luizenbaantje is (ze werken maar paar uurtjes per week, liggen voor de rest op hun reet, etc. etc. ) zonder ook maar de geringste kennis op het gebied van fysiologie of hoe belastend betaald voetbal in feite wel niet is. Dan is het moeilijk om een discussie te voeren.

En aan je reactie "je gaat mij niet vertellen dat..." haal ik verder ook wel dat we niet verder gaan komen dan twee monologen. Ik heb mijn zegde gedaan, ik heb die onderbouwd maar wij gaan elkaar niet vinden. Dus ik blijf erbij dat dit zeker zinvol is dat het ook uitmaakt en dat we ons hier druk maken om iets dat gewoon logisch is.

Wat dat betreft vind ik dat ratje nog verreweg het beste argument op tafel legt. Door die wijziging kan hij de wedstruhd niet bijwonen. Dat vind ik een steekhoudender argument dan al die 'ach die twee uur dat maakt helemaal niks uit'. Terwijl het dat uiteraard wel doet.

23 oktober 2018 om 12:41

Is idd gewoon onzin. Van zondag naar zaterdag/vrijdag is tot daaraan toe, maar als die twee uur het verschil gaan maken, is het gewoon triest. Daarnaast negeren ze ook nog de wens van de kleine clubs en voeren ze het zomaar door...

23 oktober 2018 om 12:49

ratje

Heeft NAC bij de Knvb bezwaar gemaakt tegen deze wijziging? Als dat zo is, dan is mijn dat niet bekend, in ieder geval. Dus ik vind het voorbarig om te concluderen dat 'de wens van de kleine clubs' genegeerd zou worden. Wie weet vindt de leiding van NAC dit wel best (hoe eerder die bierpompen open gaan, hoe beter dat is voor de club namelijk, en jullie zuipen altijd al zoveel bier, dus daar kan de leiding alleen maar blij mee zijn, lijkt mij)??

Daarbij, het gaat jou helemaal niet om het belang van de kleine clubs en hun wensen. Ik lees hieronder dat jij, door deze wijziging, dus de wedstrijd niet kan zien. Okay, maar dat snap ik maar al te goed en ook dat je daar boos over bent. Logisch en begrijpelijk.

Want, nog even een nuance, dat 'de kleine clubs' binnen het betaalde voetbal in Nederland niets te zeggen hebben en de grote clubs alles bepalen, dat strookt niet helemaal met de realiteit. Ga maar na, men probeert al jaren die kunstgrasvelden te weren maar door de houding van de kleinere clubs lukt dat niet. Herverdeling van gelden, wordt door kleine clubs tegen gehouden. Plannen voor nieuwe competitieomzet, prullenbak in dankzij de kleinere clubs. De zogeheten kleinere clubs hebben gewoon veel meer macht dan jij doet voorkomen vind ik.

En tenslotte, já die twee uur dat maakt uit ja. Tuurlijk, het staat je vrij dat triest te noemen, maar die twee uur maken nu eenmala verschil, of je dat nou leuk/eerlijk of wat dan ook vind.

23 oktober 2018 om 13:00

Ja, zie persbericht van NAC. http://www.nac.nl/108/newsid/12858/NAC---Ajax-vervroegd-.html

Dat ik de wedstrijd niet kan zien is idd een extra vervelend bijkomstigheid, maar bovenstaande toont toch mijn bovengenoemde stelling aan.

Heb je overigens onderzoek om je stelling te onderbouwen? Ben ik oprecht benieuwd naar, en waarom dan niet verplaatsen naar 12:30. Als Ajax de inkomsten van de CL gebruikte een hotelletje te boeken in omgeving Breda, lagen de prinsesjes om dezelfde tijd op bed.

Daarnaast zijn er ongeveer 15 kleine clubs En 3 topclubs, logisch dus dat die een vinger in de pap hebben. Aanpassen competitie opzet is een compleet andere discussie, maar huidige voorstellen (op afschaffen van kunstgras na), hebben 0,0 voordelen voor kleine clubs.

23 oktober 2018 om 13:29

Ah, dank voor dat persbericht, dat kende ik nog niet!
In het bericht staat trouwens niet dat NAC tegen de verplaatsing is. Er staat dat de club de sterke voorkeur had voor een aanvang van 19:45 uur, als dan toch verplaatst moest worden. Hoe dan ook haal ik hier niet uit dat de leiding van NAC hier dus mordicus tegen waren. Dat wil verder niks zeggen, dit is een persbericht en dus een politiek correct statement, dat kan verhullen dat ze er intern inderdaad boos over zijn, zoals jij lijkt te beweren. Maar dat de wens van NAC (verplaatsing naar 19:45 uur) niet is gehonoreerd, daarin heb je inderdaad gelijk.

Ik weet niet exact waar jij graag wetenschappelijk bewijs voor wilt, maar over de fysiologische belasting van betaald voetbal bestaan best veel onderzoeken. Ik hoop dat je mij niet kwalijk neemt dat ik die hier niet ga noemen, is allemaal te googlen natuurlijk. Los daarvan, nogmaals, ik verzin dit natuurlijk niet, het is mij ooit door verschillende fysiologen en wetenschappers uitgelegd. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat bij het bepalen van schema's en wedstrijddagen altijd rekening wordt gehouden met het aantal dagen dat tussen wedstrijden moet zitten. Dat is niet bedacht omdat er kennelijk geen verband zou bestaan tussen de inspanning en de rustperiode die daarna nodig is. Uiteraard bestaat dat verband.

En waarom dan niet naar 12:30 uur verplaatsen? Nou, dat is simpel zat. 12:30 uur is geen aanvangstijdstip. Die tijdstippen staan vast. Vrijdagavond 20:00 uur, Zaterdag 18:30, 19:45 en 20:45 en zondag 12:30, 14:30 en 16:45 uur. Meer smaken, zoals zaterdag 12: 30 uur, zijn er dus niet.

"aanpassen competitie opzet is een compleet andere discussie, maar huidige voorstellen (op afschaffen van kunstgras na), hebben 0,0 voordelen voor kleine clubs."

Klopt, is andere discussie, maar het ging niet om de inhoud van de discussie maar om jouw stelling: 'de wensen van de kleine clubs worden genegeerd'. Feitelijk blijkt jouw stelling dus gewoon niet te kloppen, want zoals je zelf al aangeeft, die voorstellen die hebben geen voordelen voor de 'kleine clubs'. Gevolg: De wens van de kleine clubs wordt dus gewoon gehonoreerd. Wat de topclubs willen gaat niet door, wat de kleine clubs willen dus wél!

En daaruit volgt dus dat je echt niet kunt stellen dat de grote clubs alles bepalen en kennelijk alles door de strot van de 'kleine clubs' kunnen duwen. Dát is in mijn ogen een beetje de suggestie die je wekt. Maar dat is niet de realiteit. De realiteit is dat de 'kleine clubs' samen een stevige vuist kunnen maken en ook maken richting de topclubs. Of dat goed is of slecht, daar gaat het mij nog niet eens om. Wel dat het zo is.

23 oktober 2018 om 13:35

"je gaat het verschil in vermoeidheid echt niet merken tussen spelen om 18:30 of 20:45 uur."

Dat denk ik wel. Veel mensen slapen slecht nadat ze gesport hebben, omdat ze nog stijf staan van de adrenaline. Dus of je nu om 20.15 uur klaar bent met voetballen of pas om 22.30 uur, dat kan het verschil maken tussen een goede en een slechte nacht.

23 oktober 2018 om 15:16

Ajax gaat van 20:45 naar 19:45. Het idee is leuk, maar echt doorslaggevend zullen deze wijzigen toch niet zijn lijkt me.

Ik vraag me oprecht af of die 2 uurtjes extra rust het verschil zullen maken. Echter wel goed dat de KNVB mee denkt in het belang van de clubs. Het is op dit moment misschien nog wel belangrijker dan ooit om goed te presteren in Europa

Lijkt mij niet meer dan terecht dat de Knvb kijkt naar mogelijkheden om de betreffende wedstrijden te verplaatsen in het belang van het Nederlandse voetbal. Prima oplossing dus..

Ben ik de enige die stuk ging om die foto van Ten Hag en van Bommel?

23 oktober 2018 om 12:36

Ik heb er niet van hoeven gniffelen, maar wellicht mis ik een detail waar jij wel op hebt gelet?

23 oktober 2018 om 12:45

Ik gniffel met name om uw reactie oom Henk, op familiepartijen doet u dat ook altijd zo geinig. Kan niet wachten tot de kerstdiners!

On: 2 uur verschil is niet bijster veel, maar alle uurtjes extra zijn mooi meegenomen. Kan me voorstellen dat het voor de spelers ook wat fijner is om eerder thuis te zijn. Thuis zal men toch meer tot rust komen dan als je tot na middernacht nog op de club bent (zeker als er gewonnen wordt).

23 oktober 2018 om 12:43

robyopursg

Als je er lang na kijkt dan lijkt het inderdaad alsof de hoofdcoach van een hele grote en chique club zojuist tegen de solliciterende stagiair heeft gezegd dat hij echt niet van genoeg niveau is om bij hun club stage te komen lopen maar dat hij de stagiair heel oprecht alle succes verder wenst met het vinden van een andere club.


(terwijl de realiteit uiteraard is dat je met een man als Van Bommel overal in Europa ongeveer wel binnen komt komen terwijl Erik ten Hag, puur op dat vlak, natuurlijk een totaal onbekende is)

Wat een onzin zeg. NAC - Ajax vervroegen zodat de Ajax-spelers 2 (!!!!) uur langer kunnen rusten...?

Nou, deze wedstrijd moet ik dus helaas missen. Bedankt Knvb, om dit lekker op tijd te communiceren, en niet de wens van NAC (19:45) erin mee te nemen. Laat wel weer zien hoeveel jullie om de kleine clubs geven.

Ach er zit toch al niet zoveel ruimte tussen als die speelschema's dus elk uurtje is dan meegenomen dachten ze bij de Knvb.

Leuk dat ze het met enkele uurtjes hebben verplaatst, maar wat schiet je ermee op. Van te voren weet je toch ongeveer in welke weken er gespeeld gaat worden? Ajax speelde na Kiev uit bij Vitesse, na Aek uit bij Psv, na Bayern thuis tegen Az, voor Benfica uit bij Heerenveen en na Benfica thuis tegen Feyenoord. Dan speel je tegen heel de ED (sub)top rondom de 1e 3 CL duels plus een voorronde

23 oktober 2018 om 13:26

PSV is 1 dag verschoven naar achteren, dus de enige die er voordeel van heeft is PSV want die 2 uurtjes zullen het niet zijn

Oh, dat komt even goed uit voor mij.
Ongelofelijk dat dit niet veel eerder is gedaan zeg, Vitesse en AZ hadden dit ook wel gewild in het verleden. Maar goed, beter laat dan nooit.

Btw VZ, wat is een confronatie?

Wat mij opvalt is dat Psv altijd voor Ajax speelt dit se izoen

23 oktober 2018 om 13:01

Is echt een voordeel in deze competitie. Fijn dat het wisselt

23 oktober 2018 om 13:17

Dit seizoen?

Voor je informatie, PSV speelt al 3/4 van de tijd standaard vóór Ajax. Dat heeft ermee te maken dat PSV al sinds mensheugnis de thuiswedsrijden op zaterdagavond speelt, en Ajax op zondagmiddag. Dus historisch gezien was dat altijd al zo.

Door de invoering van live TV uitzendingen is dat wat gaan schuiven. En daarnaast heeft de invloed van Europees voetbal ook impact. In seizoenen dat PSV geen CL speelt, worden er door de Knvb meer wedstrijden van PSV op zondag gepland (vanwege het feit dat PSV dan vaak op donderdag in de EL uitkomt en dus niet hoeft te spelen op de favoriete zaterdagavond), dan op zaterdagavond. En als Ajax dan wel in de CL speelt, worden gemiddeld vaker de thuiswedstrijden op zaterdagavond gepland.

Dus: PSV speelt sowieso al vaker eerder, want op zaterdagavond, dan Ajax en alleen in seizoenen dat PSV geen CL speelt is dat dus minder. Maar dat is dus niet raar, maar logisch en begrijpelijk. Ik bedoel, wanneer zou jij dan het liefste willen dat Ajax speelde? Op zaterdag avond of op zondagmiddag?

Om Ajax en PSV tegemoet te komen?? Ik hoor ze iedere zeggen dat de tegenstand in de Eredivisie niks voorstelt! Dan is dit onnodig

Zal eens tijd worden dat de knvb rekening gaat houden. Zonder Ajax en PSV zit het nederlands voetbal aan de afgrond.

waarom heeft PSV een dag extra en Ajax niet, snap er niks van verder maken 2 uurtjes niets uit 1 dag wel, dus heeft PSV hier alleen voordeel van, maar het zal wel

Paar uurtjes,,weinig verschil. Doe dan een dag ofzo. Maar het gebaar is wel goed. Begin is er. Voorheen werd er überhaupt geen rekening mee gehouden.

Ik vind dit uitstekend van de Knvb. Maar vervolgens wel de KKD door laten gaan tijdens interlands en club hiermee benadelen of bevoordelen. Soms is er totaal geen logica te zien bij de Knvb. Ze moeten toch altijd kijken met het oog op beter presterende Nederlandse teams.

Het is weer meten met 2 maten, hopen dat ze deze lijn doorzetten.

Vraag me eerlijk gezegd wel af in hoeverre die paar uurtjes het verschil gaan maken. Een hele dag meer rust kan ik nog wel iets bij voorstellen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren