‘Hij kan zijn ambities om bij PSV onder de lat te staan wel vergeten’

Zondag, 21 oktober 2018 om

Hidde Jurjus keerde zondag tegen Fortuna Sittard een strafschop, maar ging in de slotfase van de wedstrijd enorm de fout in, waardoor de club uit Limburg op een 2-1 voorsprong kwam. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-1 nederlaag voor De Graafschap en Jurjus was de schlemiel. De keeper staat onder contract bij PSV, maar Gertjan Verbeek is ervan overtuigd dat Jurjus het daar niet gaat redden om uit te groeien tot eerste keeper.

Jurjus dook over de bal heen na een houdbaar schot van Alessandro Ciranni, waarna Lazaros Lamprou de 2-1 kon maken. "Hij is keeper van PSV, hè", zei Verbeek na de wedstrijd bij FOX Sports. "Mocht hij de ambitie hebben om bij PSV onder de lat te staan, dan kan hij dat na zijn prestaties bij Roda JC en nu De Graafschap wel vergeten."

De keeper werd in de eerste helft nog bejubeld door zijn ploeggenoten nadat hij een penalty van Lisandro Semedo keerde. "Dat kan hij dus wél. We hebben hem bij Roda ook al het één en ander zien doen. Hij is altijd heel eerlijk in zijn interviews, maar dit is een ongelooflijke blunder”, aldus analist Kenneth Perez.

De 24-jarige Jurjus maakte in de zomer van 2016 de overstap van De Graafschap naar PSV, waar zijn contract doorloopt tot medio 2021. De kans dat hij in Eindhoven aan de slag gaat als eerste keeper is niet groot, aangezien PSV zich eerder al versterkte met de Duitse keeper Lars Unnerstall. Verder staan bij PSV nog de keepers Jeroen Zoet, Eloy Room, Luuk Koopmans en Yanick van Osch onder contract.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door meliora)

Niks persoonlijks, maar dit kan natuurlijk niet meer. Wát een blunder...... alweer. Ook vorig seizoen was het kommer en kwel met Jurjus. Het zijn niet alleen de échte blunders, ook zijn verdere keeperswerk is halfbakken. Waar is de keeper gebleven van zijn eerste seizoen bij de Graafschap? Het lijkt alsof hij totaal geen vertrouwen meer in zichzelf heeft. Het is een mentaal probleem geworden. Hij zou eigenlijk tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen net als Padt overigens. Maar ja, dat is eigenlijk hetzelfde als einde carrière.

21 oktober 2018 om 20:18

Een mentaal probleem? Omdat hij een fout maakt? Hij heeft verder het seizoen nog geen fouten gemaakt en was de keeper met het meeste aantal reddingen. Ik vind dit soort artikelen ook zo suggestief... Hidde is gewoon een uitstekende doelman, daar doet dit foutje niets aan af

21 oktober 2018 om 20:23

teetje laten we we heel eerlijk zijn, ik gun Jurjus alles, maar het is echt geen schim meer van de keeper die hij was.

21 oktober 2018 om 20:50

De keeper die hij was? Die knul is pas 24...

21 oktober 2018 om 23:16

Ik kan me eigenlijk best voorstellen dat het iets mentaals is. Vorig seizoen was hij ook niet fantastisch en maakte hij tegen Almere city een cruciale blunder waardoor Roda degradeerde. Kreeg vanzelfsprekend bakken kritiek over zich heen en ik denk dat het goed kan dat een keeper (zeker een wat jongere gast) dan aan zichzelf gaat twijfelen. Karius is misschien wel het beste voorbeeld.

22 oktober 2018 om 00:14

Dan heeft hij vast naar Zoet gekeken want die maakte zatersag ook een blunder hij had alleen geluk dat de speler van Emmen zich zo snel had omgedraaid om te gaan verdedigen.

21 oktober 2018 om 21:56

Het was ook gewoon een goedkoop gokje van psv in de hoop om de nieuwe Cillessen te strikken. Voor zijn carriere had hij beter naar een heracles of utrecht kunnen gaan.

22 oktober 2018 om 00:35

Vorig seizoen.... Laten we dan ook Zoet en alle andere keepers, doe dan ook maar de spelers afschrijven! Het was een blunder, maar daardoor zoveel mooie reddingen. Heeft daarnaast ook de meeste reddingen verricht van alle keepers in de Eredivisie. Hij heeft zeker nog steeds potentie en lijkt langzaamaan de oude Jurjus te worden. Of hij uiteindelijk daadwerkelijk goed genoeg wordt voor PSV is een andere discussie.

Vind het sowieso bizar hoeveel keepers PSV onder contract heeft staan. Denk eigenlijk dat alleen Unnerstall een serieuze kandidaat is om Zoet op te volgen. Heel misschien Room, maar Jurjes en Koopmans komen kwaliteit tekort.

21 oktober 2018 om 20:31

Eerst werd koopmans gehaald als potentiële tweede of eerste keeper. Die raakte zwaar geblesseerd en toen kwam Jurjes. Jurjus werd toen niet goed genoeg bevonden om tweede keeper te worden en dus kwam Room en toen dachten ze dat Zoet wegging dus werd daar op geanticipeerd door Unnerstall te te halen. Uiteindelijk werden Koopmans en Jurjus dus gehaald als goedkoop gokje voor de toekomst en Unnerstall en Room als goedkope en ervaren tweede keepers. Dat keepers gespaar dat PSV nu doet is dus geen dure hobby gelukkig 😉

21 oktober 2018 om 21:13

Blijkt juist nu slim om zo veel keepers onder contract te hebben. Ze ontwikkelen zich allemaal anders en als er daar 1 tussen zit die goed genoeg is dan doe je het als PSV zijnde al erg goed.

Jurjus is mentaal echt helemaal kapot denk ik. Hij heeft echt wel talent en kan best goed keeper (zie de gestopte penalty) maar hij maakt zo ongelofelijk veel fouten. Ik vind het een sympathieke gast maar ik denk niet dat hij op deze manier een toekomst heeft in de eredivisie . Hij heeft in zijn eerste jaar eredivisie laten zien dat hij het niveau wel aan zou moeten kunnen maar met al die fouten is hij gewoon geen betrouwbare eerste keeper. Hoop dat hij ooit weer de oude wordt.

Het schot was van Vidigal, Voetbalzone. Stond in het wedstrijdverslag ook al verkeerd.

Dankjewel Jurjus! hahaha. Schot was btw van Vidigal

21 oktober 2018 om 22:17

Wees ook zo sportief om Serrarens en van Mieghem te bedanken ? Die hadden best wel. Grote kans om de graafschap op voorsprong te zetten.

Die gaat de top niet halen helaas maar Verbeek trap wel erg open deuren in pfff die jurjes weet dondersgoed dat hij gruwelijk in de fout ging is erg sneu voor hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden

5 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren