Beelden uit Algerije helpen penaltykiller van Excelsior: ‘Dat kwam mooi uit’

Zondag, 21 oktober 2018 om

Excelsior won zaterdagavond in eigen stadion met 2-0 van Vitesse. In de slotfase van het duel was een heldenrol weggelegd voor Alessandro Damen, die het veld in moest nadat Sonny Stevens een rode kaart had ontvangen. De reservedoelman van de Rotterdammers keerde een strafschop van Oussama Darfalou en voorkwam daarmee een spannende slotfase.

“Vanmiddag hebben we de beelden nog gekregen. Dat was even zoeken voor Graafland. Dat kwam mooi uit. We bereiden het altijd samen voor. Sonny fluisterde het ook nog in. Graafland zei nog: Wacht lang want hij onderbreekt zijn aanloop. Dat klopte”, zegt Damen in gesprek met Voetbal International. Keeperstrainer Ronald Graafland liet enkele uren voor de wedstrijd nog beelden zien van Darfalou in de Algerijnse competitie.

“Vanmiddag kwart voor vijf heb ik de beelden laten zien, gevonden in de Algerijnse competitie. Schitterend dat het zo uitpakt dan”, stelt Graafland. Damen vertelt tegenover de NOS dat de adrenaline door zijn lichaam gierde toen hij het veld inkwam. “Dan denk je: oh, ik moet me even klaarmaken, want ik moet proberen die penalty stoppen. Je denkt: wat er ook gebeurt, ik moet die bal hebben.”

“Je moet ook rustig aan doen. Laat ze maar even wachten daar. Ik had de keeperstrainer ook nog bij me om voor de zekerheid de mogelijkheden te checken. Dan kies je gewoon je hoek uit. Zo simpel is het. Je blijft zo lang mogelijk wachten en dan vol die hoek in. Dit is het mooiste wat er is”, aldus Damen. Na afloop stond hij volop in de aandacht. “Nee ik heb nog nooit zoveel interviews gegeven na één redding”, zegt de doelman in gesprek met RTV Rijnmond. “Nu mag ik in ieder geval volgende week ook onder de lat staan. Maar eerst ga ik zo nog even rustig de penalty terugkijken.”


Poll

Vond jij de rode kaart voor Sonny Stevens terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door aapie)

Blijkbaar loont zo'n vooronderzoek toch.

Vanaf nu heeft dat alleen geen zin meer, want heel Nederland weet nu dat Excelsior zo te werk gaat en iedere penaltynemer is ook daar nu op voorbereid en zal een andere hoek kiezen.

21 oktober 2018 om 09:28

Dat doet elke ploeg toch? Video-analyse en je op deze manier voor te bereiden. Keepers doen dat heel veel om voor te bereiden op penalty's

21 oktober 2018 om 10:33

Onzin om je er op voor te bereiden. Je moet alleen een goede hoek gokken.

21 oktober 2018 om 09:46

Dan duik je de volgende keer de andere hoek in dan degene die uit de analyse kwam. Tegenstander weer in de war.

21 oktober 2018 om 10:01

De meeste spelers wachten tot de keeper beweegd en schieten dan. De meest gestopte penalty's zijn van keepers die lang wachten. Heel mooi gestopt van Damen.

Excelsior heeft een beetje een luxeprobleem want ik vind Damen een uitstekende keeper die ik het gewoon gun om eerste keeper te zijn, maar ja, Stevens doet het op zich ook niet slecht. Wat een verademing in ieder geval ten opzichte van vorig seizoen, deze twee keepers ...

21 oktober 2018 om 16:43

Dan heb je Stevens tegen PEC niet gezien haha

23 oktober 2018 om 13:34

Ja hij maakte een foutje, maar elke keeper maakt wel eens een foutje... Over het algemeen is hij denk ik een degelijke keeper en maakt hij een stuk betere indruk dan die Ijslander vorig seizoen, maar ik zeg ook, ik vind het niet erg dat Damen er nu in komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

0 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren